Şimdi Ara

Onkyo HT sistem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence güzel bir sistem fakat sivil arkadaşımın da dediğine katılıyorum. fronlar daha iyi olmalı. mesala jbl e100 olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell -- 15 Şubat 2006 18:11:13 >
  • evet iyi olurdu
    E100 e verecek kadar param olsaydı zaten boyle komple set almazdım.
    ne yazıkki su an için o kadar param yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: cicibebeci

evet iyi olurdu
    E100 e verecek kadar param olsaydı zaten boyle komple set almazdım.
    ne yazıkki su an için o kadar param yok

nekadar bütçen var peki?
  • bütçe konusuna gelince biraz karışık
    hırsızlık olayı olmadan önce dvd ve reveiver'ım (Sony STR DE 995 - 7+1 110W)olduğu için sadece hoparlöre yatırım yapacağım için çok daha iyi bir hoparlör alabilirdim. Ama hısız tüm elektronik malzemelerimi çaldığı için şimdi hepsini tekrar almam gerekiyor.
    Bu sebeple esasında ilk ayırdığım bütçe 1000 YTL civarında çok düşük bir rakam dı. Ancak bu forumda bahsettiğim aletin kampanyasını görünce peşin ödersem 1500 e filan alırım diye düşünmüş ve TV ye vereceğim paradan fedakarlık yapmaya karar vermiştim.Ancak 1-2 yere sordum 1900 olan taksitli fiyatı peşin ödemede 1500 e indirmediler. Sizin bildiğiniz bir yer var mı ? Bu modeli 1500 peşine alabileceğim bir yer
  • doğubank ve karaköy civarını ararştırdın mı?
  • Onkyo'yu zaten bir firma getiriyor ve her yerde fiyatı aynı.
    Sizin bildiğiniz bir yer varsa PM den yada buradan bana söylermisiniz ?
  • EliasGS, bu seti epey araştırmıştı.Forumdan birkaç arkadaş daha bu seti almak üzere.EliasGS arkadaşa PM ile ulaşın.O size en uygun nereden alabileceğinizi söyleyecektir.
  • evet arastırmıstım, hatta KillForYou nun da goruslerini cok aldım zamanında ancak beklentilerim dogrultusunda bu sistemden vazgectim ben. avr ı gercekten guzel ama sistemin diger ogeleri icin pek birsey soylemek istemiyorum. ancak fiyatı uygun. iyi bir surround sistem olacagını dusunmekle birlikte stereoda beklentileri karsılayamayabilir.

pesin 1600 ytl aldıgım en uygun fiyat bu sistem icin, yani 1000 eur idi 2 hafta once. ozelden ulasırsanız yerini soyleyebilirim.
  • sony str-db795QS onkyo tz,sr503 amfiyi arattırmaz, hatta daha memnun eder.
    iyi alternatifler mevcut.hem marka,mode, fiyat....
  • Merhaba arkadaşlar,
    Benim kafam iyice karıştı gerçekten.
    Çok fazla istememe rağmen ne yazıkki bütçem yeterli olmadığı için üst sınıf aletleri alamıyorum. Bu sebeple siz bilenlerinde beğenisini toplayan Onkyo HTC503 setini almaya karar vermiştim. Son bir defa doğubank'a gideyim dedim.Orada bir satıcı ile tanıştım. Çocuk'un bayaa bilgisi vardı ve o da sizlerin yorumladığı gibi hoparlörler hariç süper dedi Onkyo için. Bunun üzerine bana bi sistem toplamasını istedim.Onun topladığı sistem aşağıda. Sizler ne diyorsunuz arkadaşlar.Bana bir tek JBL'in Subwoofer çıkışı düşük geldi(100w).
    Onkyo'nun Sub'ı çok daha iyi görünüyordu.Tabii işi bilenlerden almak lazım yorumu.
    İki tane farklı sistem veriyorum ve bunların yanında Onkyo'nun HTC 503 ü var. Siz olsanız ne yaparsınız ?
    Lütfen bilen arkadaşlar yardım edin kafayı yiyiceğim. killforyou,eliasGS ve the_cantan arkadaşlardan özellikle yardımlarını rica ediyorum.
    Not:Onkyo HTC503 deki DVD haricinde ki DVD ler çok iyi değil ama çokda önemli değil benim için.

1. Tercih
    Onkyo HTC503
    özelliklerini yukarıda belirtmiştim.

2 Tercih
    Amphi: Onkyo TXSR503 --> 530 EUR
    DVD player: Sony DVD NS52 --> 130 EUR
    Hoparlör seçim1: JBL SCS 200 --> 570 EUR
    Hoparlör seçim2: Definitive 60.6 --> 540 EUR

3 Tercih
    Amphi: Denon 1706 --> 480 EUR (Denon 1906 da fiyat farkı ile olabilir)
    DVD player: Sony DVD NS52 --> 130 EUR
    Hoparlör seçim1: JBL SCS 260 --> 650 EUR

• arkadaşlar bir el atın lütfen
  • 1. tercihiniz 2. ve 3. tercihlerizden yuzde 25 ila 30 daha pahalı ve bildigim kadarıyla dvd playerınız daha dusuk bir model olucak. bunları da goz onune alınız.

killforyou ve cantan size daha yardımcı fikirlerde bulunacaklardır... ben tercihimi daha baska yaptım ancak butceyi baya bir arttırarak daha cok stereo performansında beni uzmeyecek bir sisteme yoneldim.

ancak sizin icin surround onemliyse bence ilk terchiniz avr ve player icin gayet guzel ve yeterlidir. zamanla frontları iyi floorstand speakerlar ile degistirirseniz muzik zevki de sizi tatmin edecektir.
  • 1. tercihim yani Onkyo HTC 503 daha ucuz diğerlerine göre.
    Doğru onun fiyatını tekrar yazmamda fayda var.
    Onkyo HTC 503 ün taksitli fiyatı 1.900 (10 taksit) peşin olursa 1700 ye kadar buldum.
  • ben size 1600 veren yer soyledim ustelik euro 1,59 iken ama siz hala 1700 e veren var demektesiniz :) p.m dan belirtmistim size..
  • yok biliyorum söylediğinizide daha henüz oraya gidemedim.Dolayısı ile gidip görüşmediğim için o fiyatı almış değilim.Fiyat arttırmışlarda olabilir değil mi ?
    Bu sebeple 1700 diyorum...
    Teşekkür ederim yorumların için EliasGS

Arkadaşlar seçim konusunda yardımcı olabilicek başka arkadaş yok mu ?
  • kampanya eskirken, dolar-euro duserken bence fiyatda bir artıs olmayacaktır.
  • Hoparlörleri hiç dinlemediğim için yorum yapamam. Alıcıları ise farklı hoparlörlerle dinlediğim için yine yorum yapamam ama özelliksel olarak birbirine denk modeller. İkisini yanyana dinleyip karar verme şansınız varsa o şekilde karar verin ama Denon kullanıyor olmama rağmen sanırım ikisi arasındaki tercihim Onkyo'dan yana olurdu.

Hatırlatmak istediğim bir şey var. Diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum ama genel teamül olarak hoparlöre daha fazla para harcamak gerekir. (Türkiye'deki fiyat politikaları, ürünlerin f/p oranları gibi konular yüzünden bu lafla ilgili polemik yapmaya gerek yok) Alacağınız hoparlör sistem ne olacak bilmiyorum ama muhtemelen ilk aşamada 5.1 sistem size yetecektir. Zaten şu aralar 7.1 destekleyen filmler pek yaygınlaşmadı daha. Eğer şu anda alacağınız sistem ileride sizi tatmin etmezse, yetersiz gelirse elinizde bir şans daha olacak. Bu 5.1 sistemi seçerken, ileride iki frontla takviye edip 7.1 dönüştürebileceğinizi, böylece şimdiki (daha düşük kalitedeki) frontlarınızı surround olarak ya da başka bir odada kullanabileceğinizi unutmayın. Yani istediğiniz en muhteşem sistemi şimdi kuramıyor olabilirsiniz ama ilerde para harcamaya müsait olduğunuzda elinizdeki ürünlerin hiç birini atmadan sistemin karakterini tümden değiştirebilirsiniz. Bunu neden söylüyorum, ilk başta 7.1 birşeyler almamanız için. Birde, araştırma yapın ama en iyi sistemi okuyarak değil dinleyerek seçebileceğinizi hatırlatmak için. Eğer şu anda hoparlör seslerinin farkını anlayamıyorsanız karar vereceğiniz bir sistemi bir süre kullanın, bu işi öğrenin, sonra karar verin. Ben şahsen öyle yapıyorum.

Saygılar

• fiyatlar pahalı. sen iyisi mi dvd divx yamaha(philips ile aynı chipset kullanıyor) ile birlikte yamaha amfi v-350-hop. setine bak. tekno sa 799ytl.
    diğer ihtimallerden jbl scs sersisi hop. takımının swoofer güzel ses veriyor belirteyim ama ilk tercih onkyo olsun derim. esas önerim bak bakalım içinde daha iyi onkyo amfi ve onkyo sk-f201 olan hoparlör takımından oluşan set var. fiyatına ve bilgisine bak derim.
  • cicibebeci arkadaşım, Ses sıstemini alabildin mi? Aldıysan ne aldın? Fikirlerini bekliyoruz.....
  • merhabalar
    esasında başka bir açtığım topicte son durumu açıklamıştım.
    şöyle ki;
    doğubank'a gidip JBL SCS serisi ve Definity (küp) hoparlörleri dinledim.
    Definity daha ucuz olmasına rağmen JBL den daha iyi performans gösterdi.Hem müzikte hemde filmde.
    Ama şunu söyleyim o kadar para harcayıp ve de onkyo 503 receiver alıp o hoparlörlere para vermek bence yakışık almaz.
    Kesinlikle dinlediğim seslerden sonra ya büyük (tower) hoparlör almaya yada Bose almaya karar verdim.
    Büyük hoparlörler evime uymayacağı (yer çok dar) için Bose son kararım oldu
    Bundan sonraki işe Bose'u nereden alacağıma kaldı.
    Türkiyede çok ama çok pahalı.
    Yurt dışında ise yeni indirime girdi ve 900 USD
    bahsettiğim model Aqust. 10 III 5+1 modeli.
    Eğer imkanınız var ise yurt dışından Bose getirin derim tabii ki eviniz benim gibi dar ise ve tercihiniz küp hoparlör ise.
    Yok tower için yer var derseniz JBL bence 1 numara.
    Dinlediklerime ve araştırmalarıma göre fikirlerim böyle...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.