Şimdi Ara

Onkyo HT sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun bi zamandır kendime home theater sistem almak için araştırma içersindeyim. Enson amerikadan Sony STR DE 950 (7+1, 110W receiver) getirtmiştim. Ancak sağolsun hırsızlar daha fişe takamadan eve girip çaldılar. Çok şükür cana değil mala ziyan geldi diyip acımızı içimize gömdük. Şimdi paramı biriktirdim tekrar.
    Önce receiver olarak Onkyo hoparlör olarak JBL E80 yada E90 serisini düşünüyordum. Yalnız oluşan fiyatları görünce yanına yaklaşamayacağımı anladım. Bir firmanın Onkyo DVD player + Onkyo Receiver (modellerini hatırlamıyorum) + JBL E80 için çıkardığı fiyat peşin 2900 USD idi.
    Neyse bende bu fiyatlardan sonra direkt hepsi bir arada bir set alayım diye düşündüm.
    Aşağıda distrübütör firmanın sunduğu bir model var.
    1. Özellikleri hakkında fikri olan arkadaş varmı ?
    2. Fiyatı konusunda ne diyorsunuz ?
    3. Bir de en önemli konu benim için bunları normal mağazadan mı doğubankdan mı alsam. Fiyat farkediyor epeyce. Doğubankdan alsam çok mu riskli olur ne diyorsunuz ?
    4. Aşağıda modelini belirttiğim Onkyo DVD için ne diyorsunuz ? Yoksa LG yada Sony mi alsam ? (Divx oynatması benim için önemli)
    5. "Wide Range Amplifier Technology" ne gibi avantajlar sağlıyor ?
    6. "Crossover Adjustment Geçiş ayarı(60/80/100/120/150 Hz)" ne gibi avantajlar sağlıyor ?

Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim....

ONKYO HTC 503 Ev Sinema Sistemi Fiyatı : 1900 YTL

TX-SR 503 Receiver
    Sürekli 100 W/Ch, 6 ohm, 1 kHz, DIN
    DTS-ES Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6, DTS 96/24, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx
    H.C.P.S. (High Current Power Supply) Transformer
    192 kHz/24-Bit DAC x 8
    HDTV-Capable (50 MHz) Component Video Anahtarı
    WRAT (Wide Range Amplifier Technology)
    A/B Hoparlör Terminali
    Pure Audio Mode
    Crossover Adjustment Geçiş ayarı(60/80/100/120/150 Hz)
    Önceden Programlanmış RI Uzaktan Kumanda

DV-SP403 DVD
    DVD-Audio ve Video, DVD-Rs, DVD-RWs, Super Audio CDs, MP3 CDs, WMA CDs, CD-Rs, CD-RWs, Video CDs, Audio CDs oynatıcı, ve JPEG/ resim CDs
    DivX Video oynatabilme
    192 kHz/24-Bit Audio DAC / PAL/NTSC progressive scan
    54 MHz/10-Bit Video DAC
    Parallel Çıkışlar – Tüm Çıkışlar aktif
    On-Screen Görüntü (İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca)
    Full Fonksiyon uzaktan Kumanda

SKS-HT530 Hoparlör Takımı
    SKF-530
    2 yollu bass refleks ön hoparlörler$(ie)$
    12 cm OMF diafram woofer x 2
    2.5 cm dengeli kubbe tweeter
    110 watt max. giriş
    Manyetik korumalı

SKC-530C
    2 yollu bas refleks merkez hoparlör$(ie)$
    12 cm OMF diafram woofer x 2
    2.5 cm dengeli kubbe tweeter
    110 watt max. giriş
    Manyetik korumalı

SKM-530S/SKB-530
    2-yollu bas refleks Surround/Surround arka hoparlörler$(ie)$
    8 cm koni woofer
    2 cm seramik tweeter
    110 watt max. giriş

SKW-530
    Bas refleks Power Subwoofer$(ie)$
    Dahili 230 watts güç amfisi
    25 cm koni woofer
    Auto standby/on
    Çıkış kademe kontrolü

• Selamlar..
    bende 2 ay içinde bu sistemi almayı düşünüyorum ..
    ve forumada bu konuyla ilgili yazı yazmıştım ama pek bi netice alamadım ..
    internette yaptıgım arastırmalara göre oldukça iyi bi ses sunuyo ... reciver i bile tek başına oldukça iyi bi model ( fiyat/perf ) olarak gösteriliyo ...
    teknik detaylarından anladıgım kadayıla oldukça iyi bi sub ı var... en iyi düzeydeki paket sistemlerden ne derece iyi bilmiyorum .. ama yorumlar bu fiyat bandında cok cok iyi bi sistem oldugunda birleşiyolar..
    bunun demasunu yapabilicek bi yer bulmak lazım ..
  • Merhaba, ben bu bölümdeki tüm mesajlara göz gezdirdim bugn ve eski başlıklarda bu sistem ile ilgili yorumlara rastlamıştım. Eski başlıklara bakmak faydalı olabilir.

Bu arada sistem içindeki AV receiver'ı ben de almayı planlıyorum ve oldukça kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hoparlörler ile iligili bir deneyimim yok.

Saygıalr
  • Sistem gayet iyi güzel hoşta bu receiverın hakkını verebilmen için hoparlörü paket olarak almamalısın ve frontlar bookself değil tower tip olmalı.Ne kadar bütçe ayırdın ses sistemi için?DVD yerine Philips 720 sa divx player daha iyi bir tercih olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Sistem gayet iyi güzel hoşta bu receiverın hakkını verebilmen için hoparlörü paket olarak almamalısın ve frontlar bookself değil tower tip olmalı.Ne kadar bütçe ayırdın ses sistemi için?DVD yerine Philips 720 sa divx player daha iyi bir tercih olur.

ya tam emin diilim ama sanırım pake oldugu icin o sistemin fiyatı 2 milyarın biraz altında...
    tek tek alyamaya kalksak biraz daha pahallı olabilir..
    bide bence onkyo daha iyi bi secim olabilir ... onkyoda divx destekliyo ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

Selamlar..
    bende 2 ay içinde bu sistemi almayı düşünüyorum ..
    ve forumada bu konuyla ilgili yazı yazmıştım ama pek bi netice alamadım ..
    internette yaptıgım arastırmalara göre oldukça iyi bi ses sunuyo ... reciver i bile tek başına oldukça iyi bi model ( fiyat/perf ) olarak gösteriliyo ...
    teknik detaylarından anladıgım kadayıla oldukça iyi bi sub ı var... en iyi düzeydeki paket sistemlerden ne derece iyi bilmiyorum .. ama yorumlar bu fiyat bandında cok cok iyi bi sistem oldugunda birleşiyolar..
    bunun demasunu yapabilicek bi yer bulmak lazım ..

netice alamaman çok doğal çünkü burada set önerisine alacağı tek cevap var o da logitech z 5500

eheueueh...

hani argoda bi deyim vardır..

"yerler" diye...

yerler logitech i :)...........

• quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Sistem gayet iyi güzel hoşta bu receiverın hakkını verebilmen için hoparlörü paket olarak almamalısın ve frontlar bookself değil tower tip olmalı.Ne kadar bütçe ayırdın ses sistemi için?DVD yerine Philips 720 sa divx player daha iyi bir tercih olur.

ya tam emin diilim ama sanırım pake oldugu icin o sistemin fiyatı 2 milyarın biraz altında...
    tek tek alyamaya kalksak biraz daha pahallı olabilir..
    bide bence onkyo daha iyi bi secim olabilir ... onkyoda divx destekliyo ...

gerci bunun (onkyo) optik çıkışı yok ... ne derece fark eder bilemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Hoparlörleri neden beğenmediniz. 110W, onkyo oluşu ve paket halinde veriliişi bu receiver a uygun olduğu kanısına vardırmıştı beni. Haksızmıyım ?
    3, 5 ve 6. sorularada cevap verebilecek düzeyde arkadaşlar var mı acaba ?

sorduğum soruları yine yazayım:
    3. Bir de en önemli konu benim için bunları normal mağazadan mı doğubankdan mı alsam. Fiyat farkediyor epeyce. Doğubankdan alsam çok mu riskli olur ne diyorsunuz ?
    4. Aşağıda modelini belirttiğim Onkyo DVD için ne diyorsunuz ? Yoksa LG yada Sony mi alsam ? (Divx oynatması benim için önemli)
    6. "Crossover Adjustment Geçiş ayarı(60/80/100/120/150 Hz)" ne gibi avantajlar sağlıyor ?
  • 3.sorunu cevabı doğubanktan almak bir şeyi değiştirmiyor sadece biraz fiyat avantajı sunabilir artık doğubanktaki ve gençten handaki mağazaların çoğu faturalı ve garantili mal satıyor.
    Örneğin JBL in ithalatçısı dertec ve onkyo nun yetkili satıcısı enkay gençten han da.
  • MERHABALAR ,KİLL FOR YOU YA KATILIYORUM.O ANFİNİN HAKKINI VERMEK LAZIM.
  • değerli arkadaşlar;forumunuza yeni üye oldum ve böyle bir forum olduğunu geç anlamam benim için kayıp sayılabilir..HOME ELECTRONİC,le amatörcede olsa uzun zamandır ilgilenmekteyim umarım yararım olur....yukarıda adı geçen ONKYO HTC 503 sistemi giriş seviyesi olarak oldukça fiyat performans olarak oldukça iyi sayılır.Şunu unutmayalımki dünyada AV RECEİVER denince iki marka gelir DENON ve ONKYO bunun haricinde alacağınız makina sizi devamlı bunlara özendirir.ENKAY,ın yaptığı bu kampanya iyi tuttu yanlız biraz bekleyin isterseniz çünki bu firmanın 2006 kataloğunda HTE-603 paketi çıkmakta ,eğer fiyatı uygun olursa evinizi sallayabilecek gerçek bir sisteme sahip olabilirsiniz demekteir......
  • quote:

Orjinalden alıntı: cicibebeci

Hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Hoparlörleri neden beğenmediniz. 110W, onkyo oluşu ve paket halinde veriliişi bu receiver a uygun olduğu kanısına vardırmıştı beni. Haksızmıyım ?
    3, 5 ve 6. sorularada cevap verebilecek düzeyde arkadaşlar var mı acaba ?

özellik olarak bu fiyata alabilecegin en iyi recier+dvd kombinasyonu diyebiliriz sanirim .... DTS ve Dobly Digital destegi var ve 7.1 destegi veriyo .. unutmaki hoparlor sistemide 7.1 .... bence normal magrazadan al .. benim oturdugum evin yakı8nındaki bi magzada var bunlar ve enkayın katalog fiyatıyla satılıyo .. 198*10 taksit yapıyo .....

özelliklerin oldugu sayfayı veriyim .. detaylı detaylı acıklamıcam ama ingilizce bilmiyosan yardımcı oluruz tabi...
    bu linkte reciverin özelliklerini görebilirsin ...

Özellikler

bence Onkyonun bu dvd si gayet yeterli... progressive scan i var.. ve divx de oynatıyo .....

• aynı setin fiyatını 2 gun once akmerkezde sordum.. bana direk 1650 pesin olarak soylendi. tabiiki 2 sene garantili. yani cash gidilirse 1600 ytl ye alınabilicek bir sistem.

arastırdıgımda, paketin satıcılar dahil, onkyo nun hoperlor ureticisi olmadıgı ve bu anfi icin bu hoperlorin yakısmayacagı oldu. bende henuz karar veremedim amfi konusunda... yamaha 457 - onkyo 503 - marantz 4600 arasında gidip gelmekteyim. ama su anda egilimim marantz a dogru. bakalım. kolay gelsin.
  • Ben bir şeye dikkat çekeyim.Bu set gerçekten uygun aslında (frontlar için daha iyi speaker almak kaydıyla)
    Yalnız bu setteki DV-SP403 DVD için sacd destekli yazılmış ve aldığım broşürdede öyle yazıyor ama onkyo web sitesinde bunda sacd olduğuna dair hiç bir ibare yok, sacd bu -modelden sonraki üst -modelllerde bulunuyor.Modeller ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir denebilir ama ben bunun bir basım hatası olduğunu düşünüyorum ve bu -modelde sacd yok diyorum.Aşağıda özellikleri var ve sacd yok.Linkide buhttp://www.eu.onkyo.com/products/product_en_254795.html

Audio & Video Features
    • Plays DVD, MP3 CD, WMA CD, CD-R/RW, DVD-R/RW, DivX encoded CD, JPEG encoded CD, DVD video and audio CD
    • 192 kHz/24-bit DAC
    • Advanced 54 MHz/10-bit video DAC
    • Progressive scan video output
    • Coaxial digital output for DTS, Dolby Digital
    • Last play memory (DVD/CD) and resume function
    • Program memory and playback
    • DVD and CD fast forward and reverse (DVD: 4 speeds/CD: 4 speeds)
    • Slow motion DVD playback at 1/2, 1/4, 1/8 or 1/16
    normal speed
    • 2-mode repeat (title, chapters)
    • Random playback for DVD Video (title, chapters)
    • Zoom function (normal, 2x, 4x)
    • Multi-aspect ratio (16:9, 4:3)
    • Multi-camera angle
    • Full-time active video outputs (component video, Scart,S-Video, composite)
    • Parallel outputs - all outputs active
    • Screen saver

Other Performance Features
    • High-resolution onscreen display (English, Spanish, French, German, Italian)
    • Audio dynamic range control
    • Supplied A/V and S-Video cables
    • Full-function remote control

(edit=İlginç ki "modelde" kelimesi sansürleniyor ve başına tire koymak zorunda kaldım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivil -- 3 Şubat 2006 0:30:46 >

• bu sistemin fiyatı iyi arkadaşlar...

hoparlorlerinnde bu fiyat icin kötü olacagını hiç sanmıyorum ...
    sonuçta 2 milyar icindeki bi fiyatta ... 25 inclik bi subwoofer, ve kötü yorumu bulunmayan bi reciver dan bahsediyoruz..
  • quote:

Bu soruyu pek anlamadım ama özellikler gördüğün gibi. yalnız sivil'in arkadaşın uyarısına göre SACD olmayabilir. esasında ben onkyo'yu dvd-audio destekleyici olarak sanırdım. SACD bakacağız.
    110W deniliyor açıkcası pek bir şey anlayamadım.

quote:

Şimdi güzel bir noktaya bastın. bana kalırsa bu setin iyi sayılacak karıyla en fazla 1500lira olması gerekir.1600liraya alınabiliyormuş amfsi hakikaten değer yoksa direkmen elenmişti.

quote:

Doğubank'tan alman bana kalırsa riskli olmaz. yeter ki sağlam cihazı al. iyi kullandıktan sonra servis yüzünü görmezsin.en azından amfi çok dayanıklı çıkar. ama biraz da şans faktörü. ben doğubaktan almakta beis görmem. garanti olmaması 1-2yıl misal benim için önemli değil.garanti olsun tabi ki.

quote:

adı geçen model için pek fikrim yok.seti gördüğüm de dikkat etmedim. sonuçta onkyo olduğundan derli toplu dvdp. divX önemli ise philips720SA, Samsung HD-950 yada eski model hd-747. bana kalırsa iyi bir dvd çalar önemli. piyasada ucuz dvd-divX çalar alınıp extra işleri ona yaptırabilirsiniz.

quote:

Yeni amfi sınıflarının(clas-g, class-h vb.) yapısında zaten olup, değişken sinus sinyalinin kazancını volumu artırmadan o anda azalan sinüsün pik(amplitude) düzeyini, besleme voltaj kazancı ile besleyen sistem.kaba oldu ama şu şekilde düşünün herhangi müzik türünde ki sinyalin karakterine kendini uydurup yükseltebilen amfi yapısı. volumu kıstığınızda daha zayıflayan bas yada tiz dalga boyunu amfi kendisi otomatikman kuvvetlendiriyor. Technics VGCA sı gibi. veya Sony s-master, onkyo WRAT, Kenwood new trasistor technologies vs. hepsinin özü belli; gelen sinyale göre nasıl yükseltmeyi nasıl uydurabiliriz. Çünkü orijinal entrümantal kaynakların kayıtlarında, sinusun çeşitli periyotlarında sinyalin genliği eşit değil. fakat rock müzik gibi kontrollü distorsiyon cihazlarıyla yapılan müziklerde kayıtların alt ve üst müzik frekanslarının sinyal genliği neredeyse birbirine eşit olduğunda problem çıkarmaz ama, hop.de tizlerin için zararlı sonuçları olur. bu yüzden hoparlör alırken dinlediğiniz müzik türü ve amfiyi dikkate almanız gerekli.ne ise uzattık.

quote:

Bu geçiş ayarlarının altı yada üstü herhangi bir avantaj sağlamıyor.hepsinin önemi aynı.front hoparlörlerinizle subwoofer uyumu sağmaktır amaç. misal ön hoparlör alt frekans tepkisi 50hz. olsa crossover geçiş frekansı 60hz. ayarlarsın. veya raf tipi hoparlörün olsa alt frekans 100hz. ise sen, geçiş frekansını 100Hz. ayarlarsın. hop. veremediği frekansı receiver süzüp; sabbas verecek.Bu aynı ayarı subwoofer üzrinde de yapabilirsin.
    ola ki sende frekansı 100-150-200hz. arttırıp bas sesleri daha iyi duyuyorum-öyle yapacaksın iddiaya girerim-, bas ses yönünü algılıyorum dersen hata olur. frekansı arttırıp dinleyebilirsin yanlış değil tabi ki. hatta güçlü kolonlarında olabilir.arttırabilirsin bası, sadece mekanında dinlerken ön hop. ve sabbasın birbirlerini soğurmamasına, rezonasa düşmelerini engelledikten sonra istediğini yapabilirsin. çünkü bu senin yapabileceğin bir şey, zevkin.

Benim görüşüm onkyo tx-nr503 av alıcı piyasa da tek satılmıyor.ben rastlamadım.hep set. alt kardeşleri 501 ve 502 dışında.
    receiver alsam?? doğubank Dikmen Tic. Tannoy mercury serisi raf tipi ve center hop. satılıyor.5 hoparlör 250lira. bu fiyata bu kalite bedava ki adı geçen onkyo setin hoparlölerinden daha iyi.ilerde iyi bir yer tipi hop. eklersin.
    Sagılar.

• cevapların için çok teşekkür ederim the_cantan
    gerçekten çok açıklayıcı vermişsin cevapları.Tabii bazı anlamadığım teknik terimler var ama olsun.
    ben eğer ay sonuna kadar kararım değişmezse bu modeli yani Onkyo HTC 503 home theater sistemini alacağım.
    Front Speaker lara ahşap Spekar lazım demişsiniz. Şuanda alamam ama daha sonra sadece frontları değiştirebilirmiyim ?
    Birde en önemli soru; bu modeli ben Kadıköyde 1800'e kadar buldum peşin paraya. Sizin önereceğiniz bir yer var mı (nakit) ?
    Özelden de msj atabilirsiniz burada yasaksa...
    ,
  • onkyo setin subwoofer ı ilgi çekici derece güzel. sadece biraz iyi.
    1800 bence çok. 1400 aşağını düşünürüm.
    frontlrı değişebilirsin, surround onkyo set ile devam edebilirsin.
    ankaradayım istanbul'u bilemeyeceğim.
  • normalde bu setin fiyatı 1900 küsür (taksitli). Peşin öderim diyince sadece o kadar indirim yaptırabildim. Çünkü bu fiyat Enkay'ın bildirdiği fiyatmış heryerde aynı imiş.
    istanbulda olan arkadaşlar, daha ucuza alabileceğim yer bilen var mı ?
    pls help me
  • 1600 veren yer biliyorum.. bulamazsan daha iyisini sana pm den yardımcı olmaya calısırm..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.