Şimdi Ara

ÖNERİ: ASUS Z170-A vs ASUS Z170 Pro Gaming

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

6600K ile beraber kullanacağım Asus marka bir anakart arıyorum. Bütçem doğrultusunda eleye eleye Z170-A ile Z170 PRO GAMING modelleri arasında kaldım. İkisi arasında hangisini önerirsiniz acaba? İkisi arasında çok fark var mıdır?

Not: Bilgisayar sürekli oyun için kullanılmayacaktır. Ancak yeri geldiğinde oyun da oynanacaktır.

Teşekkürler.

Z170-A:https://www.asus.com/tr/Motherboards/Z170-A

Z170 PRO GAMING:https://www.asus.com/tr/Motherboards/Z170-PRO-GAMING

• Bence pro gaming daha iyi bir seçim olucaktır.
  • bende pro gaming modelini almayı düşünüyorum her yerde pro gaming model önerisini yapıyorlar fakat fiyat olarak biraz daha uygunu ;

- Gigabyte Z170X-Gaming 3

tercih edilebilir. Bende bu 2 kart arasındayım

Asus ; 100-150 liralık farka değecek bir kart mı? orasını bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuppie06 -- 9 Haziran 2016; 19:05:58 >
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    İki kartta vrm değerleri aynı. Pro gaming de oyunculara yönelik game first ve daha iyi ses olayı var. Bide usb sayıso fazla. Bunun dışında arada fatk yok. Bende.iksini çok araştırdım. Asusun para iadesi sebebiyle pro gaming aldım. 511 tlye geldi. Ekstra özellikleri kullanmaö dersen z170 a yetecwktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLI DÜŞÜNMÜYORSANIZ ASUS Z170K ALIN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüşler için teşekkürler. Aslında Z170-A'da karar kılmıştım. Kartın gerek özellikleri gerekse tipi çok hoşuma gitmişti. Ancak son günlerde GAMING PRO da aklımı çelmeye başladı. İkisi arasında 50 tl kadar bir farkla GAMING modeli pahalı. Ancak usb sayısı, ses konusundaki ayrıcalığı 50 liralık farka değer mi ikilemdeyim.

Sanırım Z170-A alacağım..
  • I/O performansı ve diğer bilgisayar parçalarının performansı olarak Z170-A daha iyi diye biliyorum ama ikisi de orta sınıf anakart. Çok ciddi bir fark olmayacaktır. Ben kasam görünür bir yerde ise Pro Gaming değilse Z170-A alırdım.
    Not: Şu an ben de anakart alma arefesindeyim ve Sabertooth Z170S almayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI B450-A PRO MAX || SATILDI
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • K model işlemci için istiyorsunuz ama eğer overclock ile uğraşmayacaksanız H170 pro gaming alabilirsiniz. Zden farkı ram(2133mhz) ve işlemcide oc yapılamaması. Başka bir farkı yok, arada da 100tl gibi bir fark olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazarRS -- 14 Haziran 2016; 1:09:35 >
  • Alternatif olarak Tomahawk'a bakabilirsin. Asus anakartların standart özellikleri dışında Msi Gaming özellikleri mevcut, ilave olarak dahili Wifi'ye sahip:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z170a-tomahawk-intel-z170a-soket-1151-ddr4-3600mhz-o-c-hdmi-usb-3-1-anakart.html
  • JoeChrisMorris kullanıcısına yanıt
    Hocam bu modelde wifi bulunmuyor. Wifi olan Tomahawk modeli de bütçemi aşıyor
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    Dİrek aralarındaki farkı yazayım
    ses ve ethernet yongasi (daha çok yazılımsal bir fark) bileşen olarakda 10K kapasitörler ve 60a choke'ları var pro gaming de.

2 side üzecek kart değil Z170 A zaten F/P oranı çok başarılı bir kart.
  • Aralarında 50 TL gibi bir fark var. Progaming de gamefirst desteği var ve Supreme FX dediği ses yongası realtek en üst seviye ses yongası ALC1150 imiş. Online oyun oynayacaksanız pro gaming alın. Daha çok single takılacaksanız z170-a bu fiyat aralığında en iyi seçim.
  • Z-170-A Artıları

1 x TPM header (Pro Gaming de görünmüyor)
    1'i sıvı soğutma için water pump olmak üzere 7 Adet 4 Pinli fan kontrolü (Pro Gaming de 5 Adet)
    1 x S/PDIF çıkış başlığı(ları)
    1 x Thunderbolt başlığı(ları)
    Q konnektörü var
    1 x EZ XMP switch
    1 x DRCT başlığı(ları)
    1 x MemOK! düğmesi(leri)
    1 x TPU düğmesi(leri)
    1 x Güç açma düğmesi(leri)
    1 x USB BIOS Flashback Card header

Pro Gaming Artıları

Gamefirst teknolojisi
    Daha iyi ses kartı
    2 adet daha fazla USB 3.0 girişi

50 TL daha pahalı Gaming Pro olanı. Anakart üstünden güç açma düğmesi daha fazla fan girişi ramlerin anakart üstünden OC edilmesi ve kasa üstündeki 1'er pinlik girişler için Q konnektör önemli ise z170-a. ancak oyun ön planda ise daha kaliteli ses fazla usb girişleri ve gaming first 50 TL farka değer diye düşünüyorum.

Yanlışım varsa düzeltiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.