Şimdi Ara

Onerdiginiz ikinci bir dil var mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Isletme okuyorum ve ingilizce disinda gecerliligi olan hangi yabanci dili onerirsiniz ?

Ben ispanyolca dusunuyorum. Fransizca ve italyanca da olabilir. Rusca veya almanca da olabilir.

Sizin onerdiginiz hangisi ?

Amacim; ingilizceyi c2 seviyesinde bitirmek , 2.bir dil yabanci dili orta duzeyde bilmek ve az miktarda da 3. Ve 4. Dilleri ogrenmek.

• c2 seviyesi nedir bilmem ama ilk once ingilizceyi ogren derim. maalesef turkiye'de bircok insan ingilizce biliyorum diye geciniyor ancak ne konusabiliyor ne de yazabiliyor. boluk porcuk 2 dil bilmektense 1 tanesine tamamen hakim olmak en guzeli.

bunu basarirsan da isletme mezunu biri olarak dunyaca gecerliliginden dolayi ispanyolca derim.
  • C2 son seviye oluyo. Tesekkur ederim bende ispanyolca dusunuyordum.
  • Makul ve mantıklı olarak beş yıl sonrayı düşünüp RUSCA veya ÇİNCE öğrenmenizi tavsiye ediyorum..Çince ve ingilizce bilen bir komşum Macaristana gitti...Seviyeli kaliteli, kültürlü üniversite mezunu genç...Aylık 3500 EURO maaş veriyorlar...Üç yıl çalışıp döneceğim dedi..Ama oradan zor döner...Başka şey söylemeye gerek varmı ?...RUSCA ise en büyük iş yapma fırsatları demek..Vizeler kalktı...Gerisi size kalmış..Büyük işler büyüklerin parselinde..Küçük mütevazi işlerde para kazandırıyor...Para toplamak yada orada batırmak sizin elinizde....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 8 Nisan 2011; 21:39:51 >
  • Rusça derim başka bir şey demem
  • Cince ve INg. bilen bir insan sadece 3500 Euro'ya mi calisiyor? Madem Cince bu kadar degerli , kulturlu, universite mezunu 2+ dilli arkadasinizin 6-7 bin Eurodan asagi almamasi lazim. Expat olarak kirasini bile karsilasalar hepi topu senelik 56bin dolar, kira arti tax free avantaji dahi eklesen hadi etsin75bin dolar 80 bin dolar..Eee, sadece INg. bilen bir uni. mezunu ABD'de bulundugu eyalete gore senelik 40-65bin aliyor (isletme mezunu) 2-3 dil avantaji nerde kaldi? Aldigi para cok az o arkadasinin.

Isletme okuyan bir insan icin ING, Isp. superdir, Japonca finansci iseniz artidir. Rusca muhendisseniz, insaat isindeyseniz turizmciyseniz iyidir Cince keza production, industrial engineering falan cok daha iyidir, isletmeci icin eksik degildir ama ille de 2. dil diye soran bir insan icin ISP. tavsiye ederim. Once isletme mezununun is alanlarini bir dusunmenizi tavsiye ederim.
  • Konjoktör asya'ya doğru kayıyor ve avrupa dillerinden ziyade,rusça veya çince görmek daha mantıklı diye düşünmekteyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rusca ve cince oldukca zor. Fransizca ve italyanca ise kultur icin ogrenilir bence.

Yorumlara bakarak dusunduklerim ;

Her ne kadar olsa da rusca

Ve ispanyolca.
  • ispanyolcayi bir avrupa diliymis gibi degerlendirmek kit bir dusunce olur. orta ve guney amerika'da brezilya haricindeki tum ulkelerde ne konusuluyor saniyorsunuz
  • 12 yildir Rusya ve orta asya ulkelerinde calisiyorum. Rusca sayesinde ekmek yiyiyorum. Gerek ticaret, gerek insaat, gerek ulkeleri arasi iliskiler, gerek ulkenin buyuklugu, gerek siyasi, gerek ogreneceginiz ulkenin gelecekteki yatirimlari, gerek ogreniceginiz dilin kac ulkede konusuldugu....vs neresinden bakarsaniz bakin Rusca dunyanin belkide Ingilizceden sonraki 1 numarali dili.
  • Bende işletme okuyorum ingilizcem orta seviyede -daha 2. sınıfım.- bu yaz kursa başlıcam. Kurslarda iki dilde oldukça iyi indirimler oluyor (%80'e yakın) sizce ingilizcemi geliştirirken bir yandan 2. bir dil öğrenmem sıkıntı yaratır mı ?
  • Ingilizceyi ne kadar bildigin ile alakali. 2 dili ayni anda ogrenmek zorluk yaratir ama ingilizcen iyi ise ya da gercekten cok azimliysen elbette olur.
  • Italyanca-ispanyilca olabilir
    Ruscanin grameri zor gelebilir.. Bu 3 dil mantikli geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orhan Sonkaya

Bende işletme okuyorum ingilizcem orta seviyede -daha 2. sınıfım.- bu yaz kursa başlıcam. Kurslarda iki dilde oldukça iyi indirimler oluyor (%80'e yakın) sizce ingilizcemi geliştirirken bir yandan 2. bir dil öğrenmem sıkıntı yaratır mı ?

AKD'ye gidiyorsun sanırım. Ben de oraya gidiyorum da. Orada ispanyolca yok ama rusça var bildigim kadarıyla.

Benim de aklıma yatan rusça ve ispanyolca. İtalyanca ve fransızca tamamen hobi amaçlı ögrenilebilir onlara gerek yok. Japonca ve çince ise hiç bulasmam çünkü asırı zor. Ben o kadar azimli birisi degilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.