Sizde de oldu mu hocam. Op 9pro mu 9 mu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
OnePlus 9 Pro [ANA KONU] (197. sayfa)
-
-
Siz de son durum nedir acaba ? Yapabildiniz mi?
-
Son durum nedir acaba?
Var mı bir gelişme. Ben de dosyaların inmesini bekliyorum.
-
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum,Coloros da Türkçe desteği yok diye biliyorum doğru mu acaba
Birde Google servis leri de yok bunları biz kendimiz mi yüklüyoruz play store yüklenmiyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
COS 13'e geçtim az önce. Google desteği var elbette. Ancak Türkçe dil desteği yok ne yazık ki. Sadece bazı menüler Türkçe
-
Çok teşekkür ederim acaba şu da gerçi beta sürümü kullanıyor sunuz memnun musunuz
Daha geçeli 2 saat oldu. Değişikliği seven birisi olarak arayüzü beğendiğimi söyleyebilirim. Ancak stabilizeye gelince, kullanmadığım için yorum yapamam... A13'e IMEI repari denemek için geçtim açıkçası ama anlamadığım noktalar olunca diğer arkadaşlardan destek alacağımı düşündüm. O yüzden yarına kadar beklicem...
Aslında soru : Engineering modu için root yapmamız şart mı ? Eğer root şartsa Magisk daha önce yüklemediğim için soruyorum. ''TWRP ile mi Magisk'i yüklemem gerekiyor.''
Bir diğer soru : Diag port açamadım :D Daha detaylı bir anlatımı var mı acaba ? Veya falcontr arkadaşımız belki denemek için uzaktan bağlantıyla yardım ederse çok memnun olurum... İşlem sonucunu da detaylı paylaşırız, Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkos1 -- 30 Ağustos 2022; 3:59:41 > -
Benimde çin 2120 den burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum bende belki Coloros geçeceğim.
Hocam işlemlerle ilgili yeni bilgi gelecek mi ya da yeni bir anlatım yoksa tüm işlemler @falcontr hocanın yazdıkları mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşlemi deneyen ve deneyecek arkadaşlar için bilgi vermek istiyorum. Tam olarak neyin korumayı kaldırıp başarı sağladığı tam net değil. Herkese birebir yardım etmemin de mümkün olmadığı açık.
İşleme başlamadan A11 içinde Qpst download tool ile qcn olarak (xqcn değil) yedeğiniz mutlaka olsun her duruma karşı.
İşlemi başaran arkadaşların ortak noktası işlem deneyip ya da 13 içinde yeniden başlatılan kısımda null konumda ve bootup restore disabled konumda iken 11 e geri dönüp 11 de alınan qcn yedeğini qpst download tool dan restore etmeleri (11 e bu şekilde dönülürse eski imeiler gözüküyor şebeke gelmiyor sonra qcn yedeği restore edilip (bir kaç dk sürüyor sabırla bitene kadar bekleyin completed yazacak)) sonra tekrar 13 e dönmeleri gibi duruyor o da tam net değil. Yapabilen arkadaşların bilgi vermesi önemli. Bu bilgiler ışığında işleme hakim arkadaşların denemesinde fayda var. İşlem bir kere başarılırsa sonra koruma kalkıyor. Olay bu şekilde 11 dönüşü ile oluyor ise eğer başka bir yöntem çıkmadığı sürece Op 10+ telefonlarda hala çözüm yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falcontr -- 30 Ağustos 2022; 10:2:48 >
-
İki sim kart kullandığım için qfil üzerinden yedek alırken Enable-multi sim onaylı bir şekilde yedek alıyorum. Bu doğru mudur? Diğer arkadaş miracle ile tekrar imei attığında zannedersem ımeı1 in olduğunu ikincisini yapamadığını dile getirmişti ya da ben öyle anladım. Burada diğer arkadaş qfil üzerinden yedeği restore etse ikisi de çalışır mıydı?
Coloros 13te root ve boot kısmı ile ilgili daha net aşama aşama bir bilgi alabileceğim yazınız var mıdır hocam? Beni korkutan kısım burası
Tüm çabalarınız için teşekkür az kalır.
-
Arkadaşlar iki satıcı ile anlaştım. Yurtdışı ebaydan her ikiside telefonu hemen kuzenime gönderecek. birini alacağım. Kuzen de türkiyeye gelirken getirecek
Her ikisi de kullanılmış ikinci el cihazlar
Telefonun biri
one plus 8 pro 5300 tl
one plus 9 pro 6000 tl
Ben bayadır one plus 9 konularını da takip ediyorum
Şimdi kafama takı sorun şu.
One plus 9 pro daha iyi tabiki ama işlemcisi yüzünden ısınma ve batarya çabuk bitme olayı var.
One plus 8 pro snapdragon 865 işlemci gayet stabil.
Hangisi daha mantıklıdır. hemen seçim yapmam gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 30 Ağustos 2022; 13:9:34 > -
Doğru yapıyorsunuz enable multi sim olacak. Ya da qpst software download var o programın restore kısmını kullanıyorum ben. O arkadaş da yedeği geri yükledi. Restore ile de alakası olmayabilir sim1 olayının.
Hatta şöyle söyleyeyim sim2 olup sim1 olmayan da var ne olduğu belli değil.
Root için gerekli dosyaları attım şu mesajda, root için dosya adı magisk olan img kullanılacak, rootu iptal etmek için telefondan magisk kaldırılacak fastboot üzerinden boot.img olan orijinali geri yüklenecek. Twrp falan gerek yok artık. Bunlar root için yeterli.
Alıntı
metni:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153745188 *#649010# ye gerek yok üstteki mesaj içindeki alttaki kod ile açılıyor diag portu.
Uğraşacaklar bunları dikkate alsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falcontr -- 30 Ağustos 2022; 13:30:14 > -
ben sadece coloros 13 e geçtim, diğer adımlar sanki başka bir dilde gibi hiç bir şey anlamadım. uğraşmam lazım baya :D
-
Kral adamsın hocam QFIL üzerinden yedek aldım fakat kendi cihazımda şöyle bir sorun var diag port açıp aygıt yöneticisine baktığımda lahaına mtp driverı istiyor qualcomm driverları bu sorunu çözmüyor oppo driverı sorunu çözüyor fakat test amaçlı qfıl üzerinden yedek alıp miracle ile imei atmaya kalktığımda çalışmadı A11 de. Daha bu kısmı aşamadım diğer kısımlara geçebileyim. Çetrefilli ve zorlayıcı olacak gözüküyor.
-
Düşünmesi bile hata 9 pro 👍
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Engineering aktive edildikten sonra lahaina mtp olarak gözüküyorsa
Alıntı
metni:https://forum.xda-developers.com/attachments/xperia-1-qualcomm-drivers-1-zip.5194635/ qcser.inf kullanılıp Qualcomm HS-USB MDM Diagnostics 90B6 olarak tanıtılıp işlemde kullanılabilir.
-
Hocam bunu nasıl yapacağım sürücü ekle diyerek yaptım olmadı. Aygıtın üzerine gelip sağ tık sürücüleri güncelleştirme dedikten sonra bilgisayardan seçip yükledim gene olmadı. Çıldıracağım resmen ilerleyemiyorum.
-
Aygıta sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle'yi seçin. Sürücüler için bilgisayarımı tara seçeneğini seçin. Bilgisayarımdaki mevcut sürücüler listesinden seçmeme izin ver seçeneğini seçin. Tüm cihazları seçin.
Çıkarılan Xperia 1 Qualcomm Drivers klasöründeki sürücülere göz atın ve qcuser.inf dosyasını seçin. Ardından Qualcomm HS-USB MDM Diagnostics 90B6 yı bulun ve kurmak için İleriye tıklayın. Uyarıyı dikkate almayın. Kabul edip kurun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falcontr -- 30 Ağustos 2022; 13:57:24 > -
Modem olarak tanıdı Qualcomm HS-USB Modem 90B6 şeklinde doğrudur umarım. Port kontrolü ile beraber imei kontrolüne geçeceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X