Şimdi Ara

OnePlus 5T [ANA KONU] (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.273
Cevap
35
Favori
106.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba

    5 yıla yakındır kullandığım telefonumda batarya sıkıntısı yaşamaya başladım. Nasıl bir çözüm önerebilirsiniz? teşekkürler

  • Bende de öyle olunca batarya aramaya başladım.ne kadar kaliteli bilemem ama yinede merdiven altı olmadığı için deji batarya aldım.5 aydır kullanıyorum sorun çikarmadı.orjinal adaptörüyle hızlı şarj felan destekliyor,sorun çıkarmadı daha.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam.Oneplus 5t'de rom deneyenler varmı? Oxygen os 10'dan 9.0.11e döndüm,daha iyi olduğunu okuduğum için.Ama hala alarm kaçırıldı gibi garip hata alıyorum.Always on display yok gibi gibi şeyler yüzünden stabil bir custom roma geçmeyi düşünüyorum.Herhangi bir romu uzun süredir kullanan birisi öneride bulunabilirmi? PixelExperience_Plus_dumpling-12.1-20221112' yükleyip hazır tutdum risk edemiyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sade olsun diyorsanız lineage, biraz daha dolu olsun hem de düzenli güncellemeler gelsin derseniz Derpfest tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oneplus 5 için deji marka batarya aldım montajını YouTube dan bakarak kendim yaptım , gayet memnunum herhangi bir problem yok. Hızlı şarj destekliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmert kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı şarj aletinden kullanıyorum ancak orjinal şarj aletiyle şarj ettiğimde "dash şarj" yazarken 33w Xiaomi şarj aletiyle "hızlı şarj" olarak yazıyor. Hız olarak aslında yakın sürelerde doldursalar da Xiaomi 33w şarj aletinden 5v*4a gücü alamıyor sanırım telefon, 5v*3,5a gibi bir değeri destekliyordu sanırım 33w lık şarj aleti. Farklı kablolar da denedim ancak sadece orjinal kablo ve şarj aletiyle dash şarjı aktif kullanabildim ben.


    Bir ara soketin içinde toz birikmesinden dolayı dash şarjda sorun yaşıyordum ancak soketi kağıt ve kürdanla zorlamadan temizleyince sorun çözüldü.

  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın, yeni gördüm mesajınızı. Sorununuzu çözdünüz mü bilmiyorum ama yazayım yine de.


    Geliştirici Xda'yı kapattı evet. Şuan Telegram üzerinden destek veriyorlar ve gönüllü olarak yardımcı olmaya çalışan baya kişi var.


    Yüklemeyle ilgili de birkaç ufak püf noktası dışında sorun olmuyor.

    Hangi romdan geçmeyi düşünüyordunuz?

    Cihazınız Encrypt mi yani Şifreleme aktif olarak mı kullanıyorsunuz?

    Cihazınızda Twrp var mı? Hangi sürüm var?

    Hangi sürümde emin değilim ama Android 12L den sonra sanırım şifreleme zorlaması çıktı ve cihazınız şifrelemeli olmak zorunda veya Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_11.02.2020.zip dosyasını yükleyerek şifreleme zorlamayı atlatmanız gerek.

    Bu işlemi de resmi stabil Twrp sürümüyle değil Twrp-3.7.0_12-1-cheseburger_dumpling.img Twrp sürümüyle yapabiliyorsunuz.

    Gerisinde sadece romun zip dosyasını Twrp den yüklemeniz yeterli oluyor.





  • NihadAhadzade N kullanıcısına yanıt

    Ben 1 yılı aşkın süredir Derpfest kullanıyorum. Xda sayfasındaki konusu uzun zaman önce kapandı. "Derpfest Public Chat" adıyla Telegram'da aktifler. Düzenli olarak aylık Google güvenlik yamalarını roma eklerken ekstra özellik ve gelişmeleri de ekleyip sunuyorlar. Ekstra acil sayılabilecek bir hata var ise hemen düzeltip tekrar yayınlıyorlar romu.


    Orjinal rom ile kıyaslarsam Derpfest 12 sürümünde kapalı ekran hareketleri biraz kısıtlıydı. Derpfest 13 sürümünde ise maalesef tam olarak çalışmıyor benim için halen kapalı ekran hareketleri.

    Onun dışında Orjinal romda root ile magisk modülleriyle uğraşarak kullandığım birçok işlevi Derpfest içinde sunuyor. Rom olarak gayet stabil, pil performansı konusunda da gayet başarılı. Google lens özellikleri telefonda her yere entegre oluyor ve aşırı kullanışlı hale geliyor. 5 yıllık telefon bir kaza yaşamazsa sırf Derpfest sayesinde 3-4 yıl daha rahatlıkla kullanılabilir gibi görünüyor.





  • Bende deji batarya aldım, kendim değiştirdim. İlk hafta çok güzeldi ama sonradan şarjı doğru göstermemeye başladı. Batarya uzun gidiyor ama şarj seviyesini kafasına göre gösteriyor. Şuan 6 saattir %1 gösteriyor mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMoJo T kullanıcısına yanıt

    Battery Guru gibi bir pil yönetici uygulama ile pili test edebilirsiniz. Ayrıca siz pili kullandıkça voltajlardan ölçümleri yapıp pil kapasitesine göre kalibrasyonu yapacaktır.


    Ayrıyetten pilinizin en alt voltajını tespit edebilirseniz birkaç defa cihazı o voltaja kadar kullanıp sonrasında kapalı şekilde 2-3 saat şarj ederseniz piliniz daha hızlı kalibre olacaktır.


    Eskiden 3c Toolbox uygulamasını kullanıyordum. O uygulamada da pil ayarları kısmında pil kalibrasyonu yapılabiliyor, pil kapasitesi değiştirilebiliyordu. Yalnız bir banka uygulamasından marketten indirmiş olduğum 3c toolbox uygulamasıyla ilgili "zararlı olabilir" uyarısı aldığımdan cihazımdan komple kaldırdım. Risk almamak adına tekrar kurmadım.

  • Bu arada 2,5 aydır RealmeGT2 Pro kullanıyorum. Oneplus 5T kenarda yatıyor.


    Derpfest13 yüklü Oneplus 5T ile RealmeGT2Pro(SD 8 Gen 1 işlemcili) yu karşılaştırma fırsatım oldu.


    Evet, Realme GT2 Pro 3 kat daha güçlü bir cihaz. Ancak Oneplus 5T de kimseyi üzmüyor günlük kullanımda. Temiz bir format sonrası birkaç sentetik test yaptım ve halen canavar gibi Oneplus 5T  


    Gerek şarj konusunda olsun gerek işlem gücü olsun gerekse günlük kullanımdaki esneklik akıcılık olsun gerçekten 5T gayet iş görür cihaz. Hele ki fiyatların bu denli arttığı bir piyasada 7-8 bin TL para verip bazı cihazları aldığınızda Oneplus 5T den bile geride kalabilirsiniz. İşlemcisi 100k puan alamayan cihazları satıyor millet 7-8k ya. Elinizdekinden boşuna vazgeçmeyin. 2. el temizini bulursanız da kaçırmayın.


    Ben GT2Pro yu 13.000TL ye denk getirip alanlardanım. Bu fiyata piyasada f/p cihazlarındandı kesinlikle. 11.500TL ye SD888 li Realme GT2 de aslında alınabilir ihtiyaç varsa. Bütçe 15.000 lere çıkarsa farklı seçenekler de var Poco F5 vs ama 13.000TL bana o durumda fırsat geldi değerlendirdim açıkcası.


    5T yi de kullansam 2-3 yıl daha beni üzmezdi muhtemelen. Hele ki anne babalar kullanacaksa 3-4 yıl daha çok rahat kullanılır. Hem hafif hem malzeme kalitesi güzel, hızlı şarjı, işlemci gücü, parmak izi, yüz tanımadaki hız vs gerçekten çoğunun işini rahatlıkla görür. Muhtemelen ben de koruyucu bir kılıf bulursam cihazı anneme vereceğim. Belki çocuğum bile kullanabilir bir süre sonra.


    25 yıldır cep telefonu kullanan birisi olarak hayatımda en memnun olduğum cihazlardan birisi oldu Oneplus 5T. Çok çok iyi bir fırsat elinize geçmedikçe Oneplus 5T den vazgeçmeyin. Yazılımsal sorun yaşayan herkese de Derpfest 13 ü tavsiye ederim.

    Keyifle güzel günlerde kullanın cihazlarınızı.


    Forumda konuyu takip etmeye devam ediyorum, bildiğim elimden gelen her konuda yazmaya çalışacağım  

    Bu zamana kadar yardımcı olmuş olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.





  • Arkadaşlar telefonun açılış şifresini unuttum. Nasıl açabilirim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lektonstar kullanıcısına yanıt

    Cihazınızda TWRP yüklü ise bir zip dosyası vardı onunla açılış şifresi geçilebiliyordu.

    Telegram'da Derpfest Oneplus 5T kanalında paylaşmışlardı. İsterseniz özelden paylaşabilirim ama kullanıp kullanmamak size kalmış.


    Ben verilerimi kurtarıp sonrasında komple cihazı sıfırlamıştım.



    Veri kaybı gibi bir endişeniz yoksa cihaza Adb üzerinden yeni bir yazılım veya custom rom yüklerseniz de kilit ekranı kaldırılabiliyordu sanırım.

  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.