Şimdi Ara

OnePlus 5T [ANA KONU] (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.274
Cevap
35
Favori
106.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lektonstar kullanıcısına yanıt

    Bir ghost hikayesi



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun. Çok enteresan. Daha önce hiç duymamıştım bu sorunu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bortecoder kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam.

    Ghosting den çok amoled yanığı gibi de duruyor.

    Ghosting, "kullanım esnasında başka bir ekrana geçilse bile bir önceki ekranın kısa süre daha ekranda kalıp sonra hayalet gibi kaybolması" diye biliyorum.

    Sizde ekranlar değişse bile o yanık izi benzeri karartılar geçmiyor galiba.

    Çok fazla dik modda ekranı açık tutuyorsunuz sanırım, hep aynı yerde görünmüş simgeler.


    Ben genelde tam ekranda video falan izlediğimden ekran sürekli hareketli ve böyle bir sorun yaşamadım.


    Sistem temanız karanlık mı? Aydınlık temayı bir süre kullanmayı denerseniz o kararan kısımdaki simgelerin ledleri siyah olursa düzelme olabilir. Ancak aydınlık temada batarya tüketiminiz artacaktır, özellikle bu yaştaki bir cihazda amoled ekranla tüketim baya artacaktır.


    Eğer cihazınızda root varsa üst barın simgelerinin yerini değiştirebilirsiniz.

    "Super status bar" olması lazım öyle bir uygulama kullanmıştım üst barın simgelerini ve yerlerini düzenleyebiliyordunuz. En azından yerlerini değiştirmek az kullanılan ledlerdeki etkiyi azaltır. Çubuk tarzı sinyal simgesi yerine bir süre rakamlı sinyal seviyesini deneyebilirseniz o bölgeye hareketlilik katacaktır ve ledler bir nebze iyileşebilir.


    Bir de "EdgeMask" diye bir bildirim uygulaması var. Telefona bildirim geldiğinde ekranın dış kısmında istediğiniz renkte ışıklar yanıyor. Eğer bu uygulamayı kullanırsanız en azından telefona bildirim geldiğinde üst barın olduğu kısma bu şekilde hareketlilik vereceğinden bi iyileşme sağlayabilir.





  • Eyvallah hocam, ne root, ne ekstra app ne de karanlik tema. Hiç biri yok hocam. Dikine kullaniyorum evet. Çok rahatsız etmiyor beni açıkçası. Bar kısmı zaten sadece iconlari gösteriyor ama yayılım olmuyor Allah'tan. Ekranın diğer kısımları düzgün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bortecoder kullanıcısına yanıt

    Hocam, neden aydınlık tema kullanıyorsunuz peki? Malum bizim ekranlar amoled olduğundan karanlık temada şarj konusunda çok çok çok daha başarılı aydınlık temaya göre.

    Tema stilinizi karanlık yapıp sabit kullandığınız duvar kağıdını da değiştirmeyi deneyebilirsiniz.


    EdgeMask uygulamasını tavsiye ederim. Hem kullanım olarak güzel hem de o üst bara hareketlilik katacaktır.


    play.google.com
    Super Status Bar - Gestures, Notifications & more - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tombayley.statusbar&hl=tr&gl=US

    Super Status Bar'ı da deneyin, root olmadan ne kadar o simgelerin yerlerini değiştirebiliyorsanız o kadar yapın en azından bir nebze iyileştirecektir.



    Bir de "ölü piksel test" ile ilgili 1080p videolardan bir tane indirip tam ekranda tam parlaklıkla sürekli dönüp dönüp tekrar çalışacak şekilde ayarlarsanız tüm gece farklı renklerde ekran ışığını çalıştırarak o ekran yanmalarını düzeltebilir.





  • Kamera video kaydını durdurduktan sonra saving... Deyip kalıyor bir süre. Kitliyor kamera uygulamasını. 1-2 dk kalıyor öyle akabinde kaydetmiş oluyor. Yaşayan var mı böyle bişi?
    Çözüm hususunda düşüncesi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bortecoder kullanıcısına yanıt

    Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ama her video çekiminde olmuyor. Takriben 10 videoda bir diyebilirim.

    Çözümü ile ilgili bir fikrim yok.

  • 2. el 5t cihaz aldim. 8/128gb versiyon. cihaz gayet temiz sadece bataryasi kötü durumdaydi. deji marka batarya alip taktim. 4 gündür kullanıyorum. su an 6 saat civarı ekran suresi veriyor. gayet iyi. %5 den sonra cok cabuk kapanıyor. tek eksi tarafı bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bortecoder kullanıcısına yanıt

    Bende de ara sıra oluyordu hocam. Benim dahili hafıza genelde 110/122gb gibi %90 dolulukta gezdiğinden yapıyor diye düşünüyordum   Sizde de depolama dolu mu?

  • bortecoder kullanıcısına yanıt

    Hocam, bu mesajınızla ilgili yazdığım mesaja cevap vermemişsiniz ama deneyebildiniz mi düzelme oldu mu ekranda?

  • cmert kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın hocam. Ayıptır sorması telefonu ne kadara aldınız?


    Bataryayı kendi sitesinden mi aldınız? Gelen set ile kolayca takabildiniz mi? Telefonun su yalıtım bantları falan var mıydı içinde? varsa onları zedelemeden açıp pili değiştirebildiniz mi?


    Benim telefonun batarya sağlığı da baya düştü aslında. %70 in altında olması lazım. Ona rağmen bugün sabahtan beri wifi internet üzerinden dizi-film-video izledim, sosyal medya vs kullandım şuan %27 şarjım var ve 6 saat 10 dk ekran süresi almışım. Sizin 6 saat civarı ekran süresi oyun vs kullanımda mıydı acaba? Mobil internet ile benzer senaryolarda 3-4 saat civarı ekran süresi anca alabiliyorum da. Pil değişim vakti geldi gibi bizim emektarın da. 4,5 yıl doldu yani  


    Bu arada Deji pili taktıktan sonra orjinal şarj aleti ve kablo ile şarj etme şansınız oldu mu? Dash şarj çalışıyor mu Deji pil ile?





  • satan arkadas dash sarj ve kablosunu kaybetmis. standart hizli sarj aletiyle satti. 2.000 tl ye aldim.


    deji nin n11 magazasindan aldim. batarya ile gelen sokme aparatlari 5 para etmez. kendi malzemelerimle söküp taktim. kasanin kenarlarinda toz bandi oluyor sadece. onlara da zarar vermeden soktum. bu konularda cok detayciyimdir telefoncuya versem anasini aglatirlardi kesin.


    oyun oynamam hic. normal bir kullanim sonucu 6 saat alabiliyorm şu an. ayni sartlarda ustundeku orijinal batarya ile 4 saat bile gorememistim. dejiyi su ana kadar 3 defa doldur boşalt yaptim. ilerleyen gunlerde ekran suresinin daha da artacağını düşünüyorum


    dash sarj ile deneme imkanim olmadi ama deji batarya hızlı sarj destekliyor. bunu soyleyebilirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 11 Ağustos 2022; 18:52:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    %83 depolama hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özellikle arayüzü icin merak ederek tercih ettigim 5t nin oxygen arayuzu cihazin donaniminin hakkını veremiyor bence. beklemtimi hic karşılamadı diyebilirim. o nedenle diger aosp romlarin hepsini deneyerek en sonunda en saf haliyle yayinlanan aosp 12 romunda karar kıldım. bemim gibi karmasadan uzak sadelik ve optimizasyon arayanlar için biçilmiş kaftan. cihaz bekleme modunda neredeyse hic batarya tuketmiyor. sabah 7 de sarjdan aldigim cihaz su an itibariyle %60 sarj seviyesinde. akicilik muthis. bir de biraz detay ayari yapabilecegim sorunsuz kamera uygulamasi portlarsam baska roma ihtiyac duymayacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle selam.Cihazı 8aydır kullanıyorum ve stock romda baya sıkıntı çektim bildirim çubuğunun takılması,kameranın donması,bazen fotoğram çekerken fotoğraf uzaktan iyi görünüyor tıklayıp açınca yarısının rengi karışmış gibi felan garip durumlarla karşılaştım.işimle alakalı rom deneme şansım yok.saf,temiz,günlük kullanımda çökme gibi veya garip sorunlar çıkarmayacak bir rom arıyordum,sizin yorumunuzu gördüm.Kullandığınız rom günlük kullanımda sorunsuzsa zahmet olmassa linkini ata bilirmisiniz.kamera içinde gcam veya herhangi bir güzel kamera bulmuşsanız onunda linkini zahmet olmazsa.şimdiden teşekkürler)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NihadAhadzade -- 18 Ağustos 2022; 1:42:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NihadAhadzade N kullanıcısına yanıt

    aosp 12 link aşağıdaki gibidir, tam uyumlu bir kamera uygulamasi bulamadigim icin su an oos + bluespark kernel kullanmaya basladim. cihazin optimizasyonu daha iyi oldu. bakalim bu sekilde devam edecegim



    https://androidfilehost.com/?fid=15664248565197186768




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 18 Ağustos 2022; 12:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.Dün gece araştırdım bu romu.4pda yada xda'da gördüğüm yorumlara göre gcam felan çalışıyor uyumlu yazılmışdı yorumlarda.Dediğiniz kerneli buldum ama son olarak (A10) yazılısı var.Android 10 içinmi yoksa bu roma flaşlayınca sorunsuz çalıştımı? Şimdiye kadar kullandığım cihazlarda hep custom deneyip stocka döndüm illa bi yerde sorun çıkarıyordu.Ama oneplusun beğendiğim stock romu garipleşti.Bir süre sonra gemiye gideceğim için hata şansım yok).Bu telefonda custom romları denemiş biri olarak ne öneriyorsunuz.Portlanmış bir stock rom veya stock roma herhangi bir kernelle günlük kullanımı idare edecek birşeymi yapayım yoksa aosp kurup öylemi devam edeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NihadAhadzade N kullanıcısına yanıt

    sizin kullanım tarzınızı bilemediğim için şu veya bu diyemem. bir de hata şansım yok diyosunuz :) ama stock üzerine kernel yüklemek daha doğru olur. öncesinde (system yedeği alın) stock rom üzerinde yalnızca a10 yazan kernellerin kullanabilirsiniz. aosp için denediğim gcam lerde videolarda düşük ses sorunu vardı. o nedenle aosp yi eledim

  • cmert kullanıcısına yanıt

    OOS 10.1 Oygen arayüzüydü sanırım en son çıkan, o rom da gayet stabildi aslında. Sıfırdan bir yükleme deneyebilirdiniz belki.


    Ben bir süredir XDA forumlarından takip ettiğim DerpFest 12L Android 12 romunu kullanıyorum. Çok başarılı ve akıcı bir rom. Sanırım romu hazırlayan arkadaş Android 13 e geçmeye hazırlanıyor sonraki buildlerde.


    https://forum.xda-developers.com/t/rom-12l-derpfest-for-oneplus-5-t-official-2022-08-14.3978357/



    Kamera olarak GrapheneOS Camera var, güzel, başarılı ve stabil bir kamera.


    DerpLauncher kullanıyor ancak farklı bir ana ekran uygulaması kullanabilirsiniz eğer yetersiz gelirse.


    şifreleme zorlaması(force encrypt) yüzünden güncel buildleri yükledikten sonra telefonunuzu şifrelemek istemiyorsanız şifreleme zorlamasını kaldırmak için basit bir zip dosyasını flaşlamanız yeterli.

    https://forum.xda-developers.com/t/deprecated-universal-dm-verity-forceencrypt-disk-quota-disabler-11-2-2020.3817389/


    Son buildlerde Dash şarj destekliyor. Telefonun % 0-100 şarj süresi çok hızlı.


    Bazı eski buildlerde Google A12 servisleri yüzünden şarj çookk kötüydü. Son buildlerde sıkıntı yok. 4,5 yıllık pili harap olmuş telefonla ev-ofis kullanımında genelde wifi ile 5-6 saat ekran süresi alıyorum ortalama. Oyun ve dijital içerik ağırlıklı kullanırım.




    Genel olarak bu romu tavsiye ederim. Tek telefonum olarak kullandığım Oneplus 5T ye nefes verdi hayat verdi.





  • NihadAhadzade N kullanıcısına yanıt

    Üstteki mesajımda belirttiğim Costum romu güncel olarak 5 aydır kullanıyorum.

    Rom güncellenince güncelleme dosyasını drive linkinden telefonuma indiriyorm. Sonra twrp den bu romu yükleyerek güncelliyorum. Hemen cihazı başlatmaya çalışırsam şifreleme zormalasından dolayı cihaz açılmıyor ve Twrp ye dönüyor. Sonrasında Disable_Dm-Verify_ForceEncrypt_11.02.2020.zip dosyasını da Twrp üzerinden yüklüyorum. Yüklediğim son başarılı rom dosyasını da silmiyorum telefondan. Bir sonraki güncellemeden memnun kalmazsam geri dönüyorum son yüklü olana.


    Bu şekilde cihazımı formatlamadan veri kaybı olmadan kullanıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.