Şimdi Ara

ÖNEMSİZ AMA GARİP BİR DURUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımın bir tanesinde, işlemciye uyguladığım OC, bilgisayarım-->özelliklerine etki etmiyor ve orada hep işlemcinin default hızı gösteriliyor. CPU-Z ve anakartın kendi yazılımı olan EasyTune6 ile işlemcinin OC 'lu hızını görebiliyorum, bunlarda sorun yok, ancak nedenini kestiremediğim garip bir şekilde bu OC 'lu değer bilgisayarım-->özelliklerinde gözükmemekte. Daha açıklayıcı olması düşüncesiyle SS ekliyorum:

ÖNEMSİZ AMA GARİP BİR DURUM

Bu bilgisayarda kullandığım işletim sistemi WINDOWS 7 ULTIMATE 32-BIT. Konfigürasyonu oluşturan başlıca donanımlar ise INTEL E5300 2.60GHZ --> basit bir OC ile 240x13 = 3.12GHZ 'ye sabitlenmiş durumdadır , GIGABYTE G31M-ES2L son biosu yüklüdür, OCZ PLATINUM 2x1GB 800MHZ, SAMSUNG F3 500GB, FSP BLUESTORM 350W 'dir.

Bu durum nasıl açıklanabilir ?

• Arkadaşım zaten yaptığın OC bilgisayar özelliklerinde gözükmezki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behlül Kaçar

Arkadaşım zaten yaptığın OC bilgisayar özelliklerinde gözükmezki

Gözüküyor hocam.
  • ben o/c yaptığımda xp de görülüyordu. amd 1900mhz 2.6 ghz işlemciyi o/c ile 2100 yaptığımda amd atlon 3.1 olarak görüyordum. demek ki ms win7 de değeri işlemciden alıyor ve o/c sonucu oluşan hızı ve değerleri göz ardı ediyor.
  • overclock sonrası artan saat hızlarının bi wındows ta gözükürken yeni pc im gibi bi çok wındows ta da gözükmediğine sahit oldum eski pc im gibi.bence bu olay tamammen cpu nun sahip olduğu teknolojilerden (qool in quit amd spees step intel) kaynaklandığını düşünüyorum.sentetik bi kaç test yap farkı görüyorsan sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattin1987

overclock sonrası artan saat hızlarının bi wındows ta gözükürken yeni pc im gibi bi çok wındows ta da gözükmediğine sahit oldum eski pc im gibi.bence bu olay tamammen cpu nun sahip olduğu teknolojilerden (qool in quit amd spees step intel) kaynaklandığını düşünüyorum.sentetik bi kaç test yap farkı görüyorsan sorun yok.

Farkı tabiki görüyorum hocam. Zaten programlar,testler vs yardımı ile 2.60 <> 3.12 arasındaki performans farkını rahatça gözlemleyebiliyorum. Tek derdim saat hızının windows özellikler kısmında doğru göstermemesi. Bunun da speed step , c1 vs ile ilgili hiç bir alakası yok, çünkü bütün hepsini BIOS'tan kapatsam (disabled konumuna getirsem) dahi windows özelliklerimdeki işlemci hızı değeri değişmiyor.

• o bahsettiğim şey yaptığın o.c işlemini engelliyor demiyorum.yanlış anlama.testlerde farkı görüyorsan daha ne..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 1 Ekim 2010; 9:29:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattin1987

o bahsettiğim şey yaptığın o.c işlemini engelliyor demiyorum.yanlış anlama.testlerde farkı görüyorsan daha ne..

Yok hayır öle bişi kastetmedim. Bunlar bilindik şeyler zaten. Yüksüz durumda çarpanı düşürmesin diye kapattım speed step'i ve yanındaki seçenekleri ama buna rağmen bir değişiklik olmadı demek istemiştim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.