Şimdi Ara

(ÖNEMLİ) SAMSUNG GALAXY S4 ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
9
Favori
16.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (ÖNEMLİ) SAMSUNG GALAXY S4 ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

(ÖNEMLİ) SAMSUNG GALAXY S4 ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR...

Arkadaşlar bu başlığı açmamın sebebi; samsung galaxy s4 telefonların bazısında sıkıntılar mevcuttur. Bu durumda ne yapmalıyım gibi sorulara cevap vermek için, sizlere yardımcı olmak için bu başlığı açma gereği duydum. Kimisi bazılarımız için sıkıntı olmasada, kimiside bazılarımız için çok önemli hususlardır diyebilirim.

Sorunların mekan ve zaman olarak olabilme ihtimaline karşı aşağıdaki 3 katagoriye ayrıdım ayrı ayrı açıkladım, ama bu aşamaları okumadan önce en aşağıdaki sorunları kesinlikle bir yere not edin ki kontrol safhasında unutma sıkıntısı vs. Çıkmasın;

1) Telefonu kapalı kutu olarak herhangi bir teknolojik mağazadan alırken:

Telefonu aldığınız yerde satıcının gözleminde kutusunu açın -açınki mağazadan çıktıktan sonra telefonda bir sorun görürseniz fabrika çıkışlı hata çıkmazsa bile mecbur sizin üzerinize kalır hata kaynağı- ve cihaza sim kart takmadan -kesinlikle sim kart takmayın- not ettiğiniz sorunlardan herhangi biri varsa cihazı anında o anda değişimini isteyin, yani hemen başka kutu vermelerini isteyin. Satıcı olmaz açamayız telefonu servise falan göndermemiz gerekiyor falan derse karşı çıkın ve kararlılığınızı koruyun ki olumsuz durum lehinize dönsün. Çünkü o anda anında değişim istemeniz en doğal hakkınız. Cihazı satıcı karşısında kontrol etmeyip evinizde barkınızda kontrol edip sorun görseniz bile o zaman mecbur servise gider telefonunuz. Bunun önüne geçmek için satıcının karşısında kontrol etmek en iyisidir. Bu aşamayı böyle yaparsanız durumu lehinize çevirirsiniz...

Not: Cihazı distribütör garantili (telpa, başarı, genpa vs) olarak almayanlar o anda alacağı veya aldığı cihazın imei'sinin kayıtlı olup olmadığını aşağıdaki siteden bir şekilde kontrol ettirsin...

Http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

2) Telefonu kapalı kutu olarak herhangi bir internet sitesinden alırken:

Telefonunuzu aldığınız yerden kargoyla gelince kargo görevlisinin yanında hemen not ettiğiniz sorunlara bakın ve herhangi bir sorunla karşılaşırsanız dilerseniz o anda dilerseniz ertesi günü ücret iadesi işlemini başlatın. 7 gün içerisinde iade etme hakkımız mevcut fakat yinede işlemi sağlama almak için en geç 2 gün içinde iade işlemini başlatın. Bu aşamada telefonun kutusunun ve aksesuarlarının hiçbir şekilde deforme vs olmamasına dikkat edin. Bu arada ücret iadesi isteyin diyorum çünkü eğer birebir değişim isterseniz, ve yeni gelecek olan telefondada sizi rahatsız edebilecek herhangi bir sıkıntı çıkabilir bu da çok moral bozar. Hem iade isterseniz diğer telefonunuzu araştırarak alma fırsatı doğar. Bu tür şanssızlıklara maruz kalan ve telefonu artık internetten almak istemeyen arkadaşlar yukarıdaki 1 numaralı açıklamayı okumalı...

Not: Cihazı distribütör garantili (telpa, başarı, genpa vs) olarak almayanlar o anda alacağı veya aldığı cihazın imei'sinin kayıtlı olup olmadığını aşağıdaki siteden bir şekilde kontrol ettirsin...

Http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

3) Telefonu açık kutu olarak herhangi bir teknolojik mağazadan alırken:

Bu aşamada yukarıdaki 1 numaralı açıklamamı okuyun ve uygulayın. Herhangi bir sıkıntı olması durumunda başka telefon isteyin...

Samsung galaxy s4'lerde olabilecek bazı fabrika çıkışlı sorunlar:

+ Kamerayı açınca telefonun reset atması (denilene göre son güncellemeyle düzeltildi)...
    + Ahizeden karşı tarafın sesinin cızırtılı gelmesi (bazı çözümler olmakla beraber sorun bazı cihazlarda devam etmektedir, bence sorun donanımsal ama yazılımsal olma durumu da var çünkü denilenenlere göre sorun olan telefona rom yapılması durumunda bu sorun yok. Örneğin rusya rom'unda...)
    + Telefonu sallayınca kamera bölümünden donanımsal ses gelmesi (kimilerimiz için sorun olabilir o yüzden yazdım)
    + Kasa açıklığı sorunu (telefonun yan ekranının bittiği yer ile telefonun yan nikelanj gri bölümünün başlağıdı yer arasında açıklık olması)
    + Wifi'nin açılmaması veya çekim gücünün çok düşük olması
    + Telefonun kamerasıyla çekilen fotoğrafların yakınlaştırılması sonucu fotoğrafta bulanıklık olması
    + Telefonun ekranında yada kamerasında ölü piksel olması (ekranında ölü piksel olup olmadığını numara girdiğimiz pencerede şunu kodlayın : yıldızkaresıfıryıldızkare ve green, red seçeneklerine basarak ekranda siyah yada beyaz nokta olup olmadığına bakın, varsa %80 ölü piksel vardır, kamerada ölü pikselin olup olmamasını bilmemiz içinde kamerayı açın kameraya bakın beyaz yada siyah nokta varmı diye, ve fotoğraf çekin fotoğrafada bakın. Bir öneri daha; kamerayla simsiyah olan bir yeri çekin ve resme bakın beyaz nokta var mı resimde diye, varsa %90 kamerada ölü piksel vardır)
    + Telefonun ekranında yada kamerada piksel sorunu (ekranda veya kamerayı açtığınızda pembelik vb renk karışımı varsa sorun var demektir)

Bilgilendirme: Bazı aşamaları kontrol etmek için şu test kod'unu kullanabilirsiniz, telefonunuzun arama ekranında şu kodu çevirin : Yıldızkaresıfıryıldızkare.

Şimdilik kullanıcıların gördüğü sorunlar bu kadardır. Şunu söylemeliyim ki ''samsung galaxy s4'te ne sorunlu cihazmış arkadaş'' falan demeyin çünkü bu sorunlar diğer marka telefonlarda hatta daha fazlaları çıkabilmektedir. Bunu biliyoruz. Sonuçta teknolojik alet ve şansınıza sıkıntılı olabilir. Her telefon sıkıntılı olacak diyede birşey yoktur. Bu başlık sadece bu sıkıntıları görüpte ne yapmalıyız diyenlere yardım etmek için tarafımca açılmıştır. Ve içeriği tamamen kendi yazımdır. Bu zamana kadar yaşadığım tecrübelerimi sizlere yardımcı olması için açlığım başlıktır. Dilerseniz konuyla ilgili diğer genel başlığımıda aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz, ordada çok önemli bilgiler mevcuttur;

http://forum.donanimhaber.com/m_75282130/f_//tm.htm#75282130

Konuyla ilgili herhangi sorusu olan arkadaşlar bu başlık altından sorularını sorabilirler ve birbirimize yardımcı olabiliriz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ystipi -- 29 Ağustos 2014; 22:03:44 >

• sanırım 6. s4'ü kullanıyorum
    bu sorunların çoğunu yaşadım
    şuanki cihazımda wifi çekim zayıflığı ve ses cızırtısı yaşıyorum
    gerisi küfürlü yazmadım :D
  • Gayet yararlı bir yazı olmuş. Teşekkürler. Sadece S4 için değil, tüm elektronik cihazlarda işe yarar bunlar.
  • Kullaniyorum hic bir sorun yasamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravenous

sanırım 6. s4'ü kullanıyorum
    bu sorunların çoğunu yaşadım
    şuanki cihazımda wifi çekim zayıflığı ve ses cızırtısı yaşıyorum
    gerisi küfürlü yazmadım :D

Kaçıncı ? 6ıncı Mı ? Bu Kadar Telefonda Bu Kadar Fazla Olamaz Ya Olmuşsa Yazık Vallahi. Şu Anda Ki Sorunlarınız Olarak Wifi Sorunu Güncellemeyle Düzelir Ama Cızırtı Sorununu Bilemiyorum, Birçok S4 Kullanıcıları Samsung'a Durumu Bildirmeli Ki Sorunu Çözmeye Yönelik Girişimler Bulunsun

quote:

Orijinalden alıntı: yyyaaannnbu

Gayet yararlı bir yazı olmuş. Teşekkürler. Sadece S4 için değil, tüm elektronik cihazlarda işe yarar bunlar.

Rica Ederim...

• Eline sağlık. Dikkat etmemiz gerekn noktaları yazman çok iyi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

Eline sağlık. Dikkat etmemiz gerekn noktaları yazman çok iyi olmuş.

Rica ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sen galiba kore üretimli s4 arıyordun, bulabildin mi?
  • Merhaba
    Ses cızırdaması ve çatırdaması problemi var.Patlak kulaklık sesi gibi özellikle doygun ve bass'lı seslerde.
    Ben telefonu geri verdim o yüzden.
    Ellerinize sağlık.Birde s-4 konusu içinde milletin verdiği kod'lar vardı yok ses testi yok vs. testi onlarıda bulabilirsek iyi olur.
  • ravenous R kullanıcısına yanıt
    telefoncumusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luffy1907

telefoncumusunuz

Şansız bir tüketici S-4 şansızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 3 Temmuz 2013; 1:18:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekos

quote:

Orijinalden alıntı: Luffy1907

telefoncumusunuz

Şansız bir tüketici S-4 şansızı

olurda 1 hadi olur 2 hadi sana 3 olsun da 6 nedir edep yahu

garantiliydi inş

• beyler mesela htc one da fa serisi ve ht serileri diye iki ayrı seri vardı ve fa serisi nispeten daha az sorunlu idi

s4 de de bu tür bir seri ayrımı var mı
  • konu iyi olmuş eline sağlık kardeş.
  • çok şükür bimeksten aldığım samsung türkiye garantili cihazda bu sorunlardan hiçbiri yok.

ayrıca bu faydalı konu için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso2000 -- 3 Temmuz 2013; 11:06:06 >
  • elimizin altında bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf_555

Hocam sen galiba kore üretimli s4 arıyordun, bulabildin mi?

Daha tam araştırma içerisine giremedim ama bulacağım inş, s4 almam için az daha zamanım var

quote:

Orijinalden alıntı: Tekos

Merhaba
    Ses cızırdaması ve çatırdaması problemi var.Patlak kulaklık sesi gibi özellikle doygun ve bass'lı seslerde.
    Ben telefonu geri verdim o yüzden.
    Ellerinize sağlık.Birde s-4 konusu içinde milletin verdiği kod'lar vardı yok ses testi yok vs. testi onlarıda bulabilirsek iyi olur.

Dediğiniz kodlar aşağıdaki konumuzda mevcuttur:

http://forum.donanimhaber.com/m_77106980/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: Alvarlı Efe

beyler mesela htc one da fa serisi ve ht serileri diye iki ayrı seri vardı ve fa serisi nispeten daha az sorunlu idi

s4 de de bu tür bir seri ayrımı var mı

Evet ayrımı var gibi. GT-I9500 serisinin yani Türkiyeye gelen serinin 32 gb telefonları daha az sorunlu ve Ayrupada satılan GT-I9505 modelinde de çok sorun olduğu söylenemez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ystipi -- 3 Temmuz 2013; 14:27:57 >

• Faydalı bilgi teşekkürler.
  • Bu kadar sorunla bu cihaz nasil bu kadar cok satiyor anlamiyorum.Ya da abartildigi kadar sorun yok ortada...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz diyince takildim telefonu sallayinca kameradan ses geliyor maalesef :( takinti yaptim bu ciddi bi soru degildir degil mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.