Şimdi Ara

ÖNEMLİ__! Mesleki Anlamda Bir Soru!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok iyi bir üniversite olsun diye kafaya biraz fazla takıyorum. Çevremde babam başta olmak üzeri bir çok kişi o kadarda kafaya takma önemli olan üniversite diplomanı alman ve girişken olman. Herkes mezun olduğu işi yapacak diye bir kaide yok diyorlar ve çevremizden bir çok örnek gösteriyorlar. Hakikatende öyle..

Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum

• Çevrendekiler haklı istersen en berbat okullarda oku senin kendini geliştirmen önemli ancak şunu da unutma ki çoğunun karşısında 3-0 yenik olarak başlarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben üniversiteye gidicem sonra terkedicem böyle yapanlar paraya para demiyor arkadaş
  • Kendini gelistirmen onemli tabii ama zaten iyi univrsite sana kendini gelistirme imkani verdigi icin iyi bir universite. Mesela yurtdisina gidip kendini gelistirmek istiyorsun. Bu durumda Bilkent'in baglantilariyla normal bir Anadolu universitesinin baglantilari bir olmuyor mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

Kendini gelistirmen onemli tabii ama zaten iyi univrsite sana kendini gelistirme imkani verdigi icin iyi bir universite. Mesela yurtdisina gidip kendini gelistirmek istiyorsun. Bu durumda Bilkent'in baglantilariyla normal bir Anadolu universitesinin baglantilari bir olmuyor mesela.

Yurt dışı düşünmüyorum arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

quote:

Kendini gelistirmen onemli tabii ama zaten iyi univrsite sana kendini gelistirme imkani verdigi icin iyi bir universite. Mesela yurtdisina gidip kendini gelistirmek istiyorsun. Bu durumda Bilkent'in baglantilariyla normal bir Anadolu universitesinin baglantilari bir olmuyor mesela.

Sadece yurt disi degil arkadasim. Atiyorum bir proje yarismasina katilcaksin sana yol gosterecek akademisyen, beraber calisabilcegin zeki insanlar bu tarz iyi universitelerde tabii ki daha coktur. Sosyal imkanlarindan bahsetmiyorum bile.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

quote:

Sadece yurt disi degil arkadasim. Atiyorum bir proje yarismasina katilcaksin sana yol gosterecek akademisyen, beraber calisabilcegin zeki insanlar bu tarz iyi universitelerde tabii ki daha coktur. Sosyal imkanlarindan bahsetmiyorum bile.

haklısınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üniversitenin iyi olması imkanlarının çok olmasından dolayıdır. Bölümünün iyi olması değişkendir. Mesela elektrik mühendisine ihtiyaç olunduğu biliniyor ama gidilip elektronik mühendisliği tercih ediliyor gibi.. Değişken durumlar. Kimileri diplomasını alır kariyer.net'den iş bakar, kimileri ise 1-2 şirketi araştırır seçer oraya girmeye çalışır.
  • Elbette okuduğun üniversitenin, bölümün önemi göz ardı edilemez. Fakat tek başına okul da bir işe yaramaz. Kendini, okuduğun alanda geliştirmen şart. En kötü üniversiteden mezun olsan bile, kendini geliştirmişsen ve girişken biriysen, dik durabiliyorsan işveren karşısında mülakatta, o zaman işi sen kapabilirsin. Ben üni terkim ama mezun kişilerle aynı konumda çalışıyorum. Şartlarımız aynı, yeri geliyor mezun biri yerine ben tercih ediliyorum. Bu demek değil ki üni terk olunca da iş bulabilirsin. Yanlış anlaşılmak ya da yanlış yönlendirmek istemem; öncelikle üni'yi adam akıllı okuyup mezun olmaya ve okurken de gerçek anlamda okumaya gayret göstereceksin.
  • Mezun olduktan sonra okuduğumuz bölümün işini yapmıyorsak üniversite'yi ''üniversite diplomam var'' demek için okuruz

• quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Elbette okuduğun üniversitenin, bölümün önemi göz ardı edilemez. Fakat tek başına okul da bir işe yaramaz. Kendini, okuduğun alanda geliştirmen şart. En kötü üniversiteden mezun olsan bile, kendini geliştirmişsen ve girişken biriysen, dik durabiliyorsan işveren karşısında mülakatta, o zaman işi sen kapabilirsin. Ben üni terkim ama mezun kişilerle aynı konumda çalışıyorum. Şartlarımız aynı, yeri geliyor mezun biri yerine ben tercih ediliyorum. Bu demek değil ki üni terk olunca da iş bulabilirsin. Yanlış anlaşılmak ya da yanlış yönlendirmek istemem; öncelikle üni'yi adam akıllı okuyup mezun olmaya ve okurken de gerçek anlamda okumaya gayret göstereceksin.

Haklısını ;
    Şimdi ben burdur / bucak ilçesindd Yönetim Bilişim Sistemleri okumayı düşünüyorum. Antalyaya da okul 30 dk. Kendimi antalyaya gidiş geliş yaparak okukdayken aynı zamanda çalışarak geliştirebileceğimi düşünüyorum

• Bi hocamızın söylediği;

"Özel sektörde iş ararken diploma puanınızdan önce okuduğunuz okula bakarlar."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

Üniversitenin iyi olması imkanlarının çok olmasından dolayıdır. Bölümünün iyi olması değişkendir. Mesela elektrik mühendisine ihtiyaç olunduğu biliniyor ama gidilip elektronik mühendisliği tercih ediliyor gibi.. Değişken durumlar. Kimileri diplomasını alır kariyer.net'den iş bakar, kimileri ise 1-2 şirketi araştırır seçer oraya girmeye çalışır.

Elektrik te acik mi varmis guzel Elektrik i sadece sevdigim icin sectim hic yasam kosullarini dusunmedim bilr sonuca bu senin isin severek her meslekte iyi yerlere gelebilirsin , ancak universite farki diolomada degil de bilgi de cikiyor bence okulun ne kadar iyiyse bolumunun hocalari da sayesindedir

• Liseli bir oğlan vardı. Çok güzel ve bilgili konuşurdu. İleride iyi bir mesleği filan olcak diyorduk. Adamdan hiçbişi olmadı. kendini geliştirdiği konular meslekte işe yaramayan gereksiz şeylermiş. Nedense aklıma bu oğlanı getirdi bu konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lonely

Bi hocamızın söylediği;

"Özel sektörde iş ararken diploma puanınızdan önce okuduğunuz okula bakarlar."

doğrudur

• üniversite önemli okulda verilen eğitim önemli bölümün öğretim üyesi kadrosunda öğretim görevlileri çoksa boşluk varsa hoca iyi değilse seni kötü etkiler bu kriterlerde sorun yoksa okul zaten iyidir
  • Hayattaki en önemli şey iki kulağının arasındadır ne diploma nede başka birşey ? davinci ler eınsteın lar filozoflar hangısı ne mezunu ? steve jobs buna en iyi örnektir biraz araştırın daha rahat düşünebileceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kavak-m

Baban haklı diploma lazım ama diplomasını aldıüın mesleği yapmayı düşünüyorsan düşünme diyorum dur orada düşünme geri gel başka şeyler düşün. Tabi girişkenlik önemli. Bu arada e-ticarete yönelebilirsin. Aklına takılan sorular varsa bana sorabilirsin. Buyur buda benim sitem incelemeni tavsiye ederimwww.nadida.com.tr

pm den yardımcı olursanız sevinrim :)

Yeni önerileri de bekliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.