Şimdi Ara

Önemli bir konu. Ambulansa nasıl yol verilir? Bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzmanların ağzından yorumlar ve yapılması gerekenler. Alıntıdır.

Bir süre ambulans doktorluğu yapmıştım. Öyle zordur ki içeride saniyelerle yarışırken ambulans şoförünün yerinde duramadığını ve parmaklarının direksiyona geçtiğini görürsünüz. Haklıdır çünkü biz sürekli “Daha çabuk, daha çabuk” derken, öndeki araçlar bir türlü ilerleyemez ve şoför bir türlü sol şeritte olmasına rağmen yol alamaz.

Trafik karışır...

Korna sesleri...

Bir karmaşa...

Ambulans sireni ve kriz...

İşte böyle bir kriz yaşamış bir okurum.

Dinliyoruz:

“Ambulans sol şeritten sirenle gelirken, kendi şeritlerinde olmadığı için sağ şeritteki arabalar gayet rahatlar. Oysa bu siren sağ taraftakiler için! Çünkü sağ şeritte ki araba duracak, önünde yer açılacak ki soldaki arabalar bu boşluğa girip sol şeritte ambulansa yol açsın. Yoksa sağ şerit yol vermeden ilerleme devam ederse soldaki arabalar nasıl yol versin ambulansa?”

Doğru söze ancak şapka çıkartılır!
    Lütfen bu konuda dikkat edelim ve yukarıda yazılanlar hep hatırlayalım.
    Ambulansın içinde yaşananları hiç öğrenmemeniz dileğimle…
    Dr. Tijen ACARKAN

Ambulansa nasıl yok verilir?

Ambulans sireni duyunca ne yapmak lazım?

Basit görülüyorsa da kaçımız doğrusunu bilip uyguluyoruz ve can kurtarılmasına katkıda bulunuyoruz?
    Ambulans siren sesine duyarsız bir milletiz biz. O ambulansın içinde bir gün canlarının olabileceğini düşünmüyor kimse. Düşünse de ne yapacağını bilmiyor.

Ambulans solda genelde. Sağ şerittekiler aldırış bile etmiyorlar
    Nasılsa kendi arkalarında değil.
    Oysa asıl iş, asıl can kurtarma işi sağdakilerin

Siren sesini duyar duymaz sağdaki duraca
    O durunca önünde bir boşluk oluşacak.

Oluşan boşluğa da ambulansın yolunu kesen soldaki araba kayacak
    Siren sesini anlamı bu.

Sağdaki dur, önünü boşalt. Soldaki bu boşluğa kay, yolumu aç!.

Doğru söyleyin bilen var mı? Doğru söyleyin siren sesini duyduğunuzda sağdayken hiç, asıl durması gerekenin siz olduğunu düşündünüz mü?
    Asıl görevin size düştüğünü

Ö.Cemal SABRİOĞLU

Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 28 Şubat 2007; 23:21:28 >

• Bunu okuyunca "Yok artık!" dedim, bunu bilmeyenler ya da yapmayanlar da mı var acaba, nasıl bir zekadır ki bu? Ehliyeti alabilecek her insanın rahatlıkla akıl edebilmesi gerekir diye düşünüyorum...
  • Ben ambulans gördüğümde hemen kenarıya çekip aracı dururum, ambulans geçer öyle hareket ederim.

Işıkta bekliyorsam arkadamdada ambulans varsa, kırmızı ışıkta geçerim yinede ambulansa yol veririm.

Bende bilirim o heyecanı. Arkadaşım yaralanmıştı hastaneye kaldırmak için ambulans geldi bende ambulans şöförünün yanına oturmuştum. Öndeki araçlar çekilmiyordu nasıl küfür ediyordum içimden.

Ambulans şöförü adeta direksiyonu kucaklamıştı o derece.
  • millet ambulansa nasıl yol veririrm derdinde değil

arkasınanasıl takılır nasıl yararlanırım derdinde
  • quote:

Orjinalden alıntı: TripleSix

Bunu okuyunca "Yok artık!" dedim, bunu bilmeyenler ya da yapmayanlar da mı var acaba, nasıl bir zekadır ki bu? Ehliyeti alabilecek her insanın rahatlıkla akıl edebilmesi gerekir diye düşünüyorum...

Haklısın ama bunu bilmeyenler çok var. Düşün bak çift şeritli yolun sağ tarafında kaza var. Soldakiler durup hem kazaya sebebiyet veriyor hem kazayi izliyor hemde ambulansın yolunu kesiyor. Bunu yapanlar çok var. Daha dün gördüm bu olayı. En sağda olmakla da görev bitmiyormuş işte cahildim bu konuda öğrenmiş oldum. Dikkatli olmaya çalışırım.

@dgo2133: Haklısın. Maksat yol vermek değil peşine takılıp nasıl giderim, kırmızıdan nasıl geçerim derdinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

millet ambulansa nasıl yol veririrm derdinde değil

güzel tespit..ambulansın açtığı yoldan peşine takılıp giden sürücü oranının bekleyen sürücüye oranı bizim ülkemizde 1/5 tir..yani bu demektir ki trafikteki her 5 sürücüden biri ambulansın arkasına takılıp onun açtığı yoldan gitmektedir..tek temennim inşallah ambulansın içinde bu 5 kişiden biri olmaz...
  • çok güzel bi noktaya değinilmiş. Ambulans benim arkamdaysa derhal yol veririm ama arkamda diilse pek istifimi bozmazdım daha dikkat edicem artık.

Gerçi bide bazen orta şeritteysem kime yok verceğimi şaşırıyorum, önümdeki üstüme kırıyo, haliyle bende yavaşlıyorum ama ben yavaşlayınca bu sefer arkama girmeye çalışan elemanı engellemiş oluyorum. İki ucu boklu değnek yani...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

güzel tespit..ambulansın açtığı yoldan peşine takılıp giden sürücü oranının bekleyen sürücüye oranı bizim ülkemizde 1/5 tir..yani bu demektir ki trafikteki her 5 sürücüden biri ambulansın arkasına takılıp onun açtığı yoldan gitmektedir..tek temennim inşallah ambulansın içinde bu 5 kişiden biri olmaz...

İnşallah

• quote:

Benim rakadaşta az yaksın diye takılıyor arkasına :D Ambulansın arkasında giderken %50 daha az yakıyormuş
  • arkadaşın çoruımlumu?
    quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

quote:

Benim rakadaşta az yaksın diye takılıyor arkasına :D Ambulansın arkasında giderken %50 daha az yakıyormuş

• quote:

quote:

Yok artık.

Hatta selektör yapınca %75 oluyor. Yol veriyo ambulans o zaman Sizin yakıtta daha az yakıyo. Bunu biliyor muydun?

• quote:

arkadaşın çoruımlumu?
    quote:

quote:

He ya o resimdeki cocuk

• Gerçi hız yapmayı marifet, araba kullanmayı bilmek sayan, hatta hatta kurallara uyanlara laf eden insanlar olduğunu düşününce; ambulansın arkasına takılanların, yol vermeye çalışmayanların vs. olması gayet normaldir.

Bir de bunların "kendi süper mantık anlayışları"na göre mantıklı açıklamaları vardır - ki gülünecek kadar saçmadır, ama bir yandan da bunların ehliyet sahibi olduğunu ve trafikte olduklarını düşününce üzüntü sebebidir.
  • ne yol vermesi kardeşim ambulansın önüne takılırsın önündeki arabalara sen de sellektör yaparsın bu sayede sende hızlı yol alırsın yada ambulans geçer sen peşine takılırsın o kırmızıda geçer sende peşinden geçersin sende hasta taşıyosun çünki ruh hastası (kendini)
  • bu yorum süper olmuş ama sağdaki herkes durursa da nemesisin dediği olur soldakiler girecek yer bulamaz.

Sağduyu sahibi olmak , kurallara uymak artık istisna olmuş memlekette.

quote:

Orjinalden alıntı: viper001

ne yol vermesi kardeşim ambulansın önüne takılırsın önündeki arabalara sen de sellektör yaparsın bu sayede sende hızlı yol alırsın yada ambulans geçer sen peşine takılırsın o kırmızıda geçer sende peşinden geçersin sende hasta taşıyosun çünki ruh hastası (kendini)
  • bu memleket öyle acayip bi memleketki ambulansla soğumasın diye siren açıp pide taşıyanlar, spor arabasının önüne sanki resmi makam aracıymış gibi ön panelin altına kırmızı mavi ışık takıp sürat yapanlar (başıma geldi arkamda birden siyah bi BMW belirdi önünde kırmızı mavi ışık yanıyodu zor çekildim kenara, baktım tek kapı 3,20 tabi yakın akraba olduk arkadaşla) bizde hiçbi iş garip sayılmaz.
  • Bilmeyen gerçekten çok insan var.. ben ehliyetimi alırken derslere girmemiş olsam bile eskiden beri mantık yürüterek bunu biliyordum aynen yazıldığı gibi.. benmi zekiyim HAYIR?? halkımız duyarsız sadece..
  • dostum konuyu açan duyarlı doktor dostumuza teşekkürlerimi sunarım.dediğiniz temenniler çok önemli uyulması gereken hususlar.bende farklı bi boyuttan yaklaşacağım konuya.emniyet şeridi ihlalleri bir hayli fazla bizim memleketimizde.aslında emniyet şeridinin nasıl kullanacağımızı bilsek nice canlar kurtulacak ama maalesef bilmiyoruz ,bilsekte işimizemi gelmiyor acaba?.bende yanlış yapıp arada bir dalmıyor değilim emniyet şeridine ama neçok yanlış yapıyoruz insan daha iyi anlıyor bu yorumdan sonra.hele ambulansın arkasına takılanlara fitil oluyorum ,hele hastanın yakını değilse sayıyorum ağzıma geleni.bazılarıda hasta yakını numarası yapıyor normal şeridinde seyrederken ambulansı görünce dörtlü flaşörleri yakıp takılıyor aracın peşine.acıyorum otür parazit gibi geçinen insanlara.ama düşünmüyor ambulansın içindeki can derdinde,arkasına takılan araç yol derdinde.insanların acılı halini bile kendi aleyhimize kullanmak ne adice bir davranış hiçmi düşünmüyorlar kendi durumlarını ve insanlıklarına bir kara leke gibi yapıştırdıkları o davranışı.

• Gündeme çıkartıyorum çünkü bazı yerlerde görüyorum hala bunları bilmeyenler var.
  • bende 1998 den beri 112 acil hekimiyim
    bizim buralarda istanbul trafiği olmaz ama anayolda sıkışık trafikte yaklaşık 50km mesafeye hasta -yaralı taşıyoruz yada vakaya gidebiliyoruz
    ve ben hiçbir zaman şoföre daha hızlı git demedim herzaman şoförlere kontrollü gitmelerini söylüyorum ambulanslarında zaten bir hız sınırı var 110 bunu aşmaları doğru değil ama önü açık olursa her zaman hasta zamanında yetişiyor

ambulansın arkasına takılanlardan birisi nasıl becerdiyse bir keresinde bize çarpmıştı (biz fren falanda yapmamıştık)

ama genelde sürücüler yol veriyor yol vermeyeni emniyete bildiriyoruz zaten
    peşimize takılanlarıda emniyete bildiriyoruz çünkü şoförün dikkatini dağıtabiliyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.