Şimdi Ara

Onboard ve Harici ekran kartı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc de bi entegre(onboard) ekran kartı olan Ati HD 4200 ve harici ekran kartı Ati radeon x1550 var.Sorum ise şu: daha fazla performan için hangisini kullanmalıyım.Şu an kullandığım x1550 ama hiç memnun değilim. Bellek miktarına kanıp aldım.

HD 4200 ü internette araştırdım, kendi overclock progrogramı ile grafik işlemci hızı 1000 MHZ ye çıkarılabilmiş.Üstelik windows deneyim dizini 5,5 puan vermiş.

LÜTFEN YORUMLARINIZI ESİRGEMEYİN...

• öncelikle şunu bilmen gerekir onboard ekran kartları ram kullanır , yani sistem ramıni kullanarak sistemin performansını düşürür , ne kullanırsan kullan harici ekran kartı kullanırsan sisteminden ram kaybı olmayacak daha verimli olacak.. karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkuterhk

öncelikle şunu bilmen gerekir onboard ekran kartları ram kullanır , yani sistem ramıni kullanarak sistemin performansını düşürür , ne kullanırsan kullan harici ekran kartı kullanırsan sisteminden ram kaybı olmayacak daha verimli olacak.. karar senin.

Harici ekran kartlarıda ram kullanırlar.1Gb ekran kartın varsa belki 2 gb olur ram ile.bu senin ayarına bağlı
  • Öncelikle ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Harici ekran kartı paylaşımlı.Zaten ben bellek konusunda sıkıntı çekmedim.Biliyorsunuz ki grafik işlemci hızı daha önemli. Onboard overclock ile 1000 mhz ama harici karta overclock yopıyorum 570 mhz den yukarı çıkmıyor.

Asıl sorun ise onboard ekran kartını kullanamıyorum.Mavi kabloyu onboard girişine taktığımda görüntü gelmiyor.Aceba nasıl aktifleştirebilirim?
  • iki kartıda inceledim
    hd4200 146 puan
    x1550 158 puan da yer alıyor gpu sırlamasında.

tabiki x1550 yi kullanmaya devam edeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurhc

iki kartıda inceledim
    hd4200 146 puan
    x1550 158 puan da yer alıyor gpu sırlamasında.

tabiki x1550 yi kullanmaya devam edeceksin.

Sağolasın.
    Peki ben hd4200 overclock yapsam bi getirisi olmaz mı.Kendi ile gelen gpu nos programı var.İnternette baktım; overclock ile baya bi hızlandırmışlar.
  • hd4200 öncelikle pc'nin ramini kullanıyor ve kuzey köprüsüne gömülü.
    overclock kuzey köprüsünün aşırı ısınmasına yol açacaktır.

onboard ekran kartını kullandığın takdirde, kazanacağını umduğun performans, kaybedeceklerine deymez.
    sanıyorumki x1550 performasına ancak ulaşabilir veya çok az geçebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurhc

hd4200 öncelikle pc'nin ramini kullanıyor ve kuzey köprüsüne gömülü.
    overclock kuzey köprüsünün aşırı ısınmasına yol açacaktır.

onboard ekran kartını kullandığın takdirde, kazanacağını umduğun performans, kaybedeceklerine deymez.
    sanıyorumki x1550 performasına ancak ulaşabilir veya çok az geçebilir.

Hmmm.Yani Kuzey köprüsünü yakabilirim.Şu an kullandığım karta Windows deneyim dizini 4.1 puan veriyor. .Hd4200 ile bunu 5.5 e çıkarmışlar. Ama dediğiniz gibi bu seferde anakarttan olabilirim.Bu x1550 çok kötü bir kart.Oyunları açıyor ama kasıla kasıla.İllaki çözünürlüğü düşürmek gerekiyor. o zaman oyundan birşey anlayamıyorsun.
  • elbette HARİci de kullanır ama performans verir mi o şaibeli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkuterhk

elbette HARİci de kullanır ama performans verir mi o şaibeli..

Yok onlar hep aldatmaca.İsterse ekran kartı belleği 4 Gb olsun.İstediği kadar ramdan kullansın.Onlar oyun performansına hiç etki etmiyor.Ben 256 mb lik ekran kartları gördüm; şu an benim kullandım karttan daha hızlı.x1550 ramdan yiyip 1.2 gb olabiliyor ama yinede yavaş.
  • HD4200ü kullan x1550 den daha fazla performans alırsın HD3000 ile mw3 ü mediumda oynadım ;)
  • Kabloyu onboar Ekran kartının girişine taktığımda görüntü gelmiyor.Nasıl aktifleştirirm?
  • hariciyi kasadan sök
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

hariciyi kasadan sök

OOO. Bak buna cesaretim yetmez.Daha kolay bir yolu yokmudur.??
  • yav ne olacak vidasını cıkartacaksın sonra mandalını köseye doğru cekip kartı çekeceksin dikkat et bi hışım çekersen mandalı eline alırsın
  • quote:

yav ne olacak vidasını cıkartacaksın sonra mandalını köseye doğru cekip kartı çekeceksin dikkat et bi hışım çekersen mandalı eline alırsın

• quote:

yav ne olacak vidasını cıkartacaksın sonra mandalını köseye doğru cekip kartı çekeceksin dikkat et bi hışım çekersen mandalı eline alırsın

Yok abi o kadarını yapamam.Hiç başka bi yolu yokmudur.?
  • Harici daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kizildag00

quote:

Ya tam olarak biosdaki yeri ezberimde değil o sekilde değistirilirse ilk onboarddan görüntü verecektir arkadaşların yardımı gerek bu konuda biosdan biosada farklılık gösterebilir zaten.. ama hariciyi çıkartmak daha iyi bir çözüm birşey olmaz korkma kırılsa bile bosver büyük bi kayıp değil x1550 alt tarafı 25liralık kart onboard daki kartın daha güçlü sen beni dinle aç kasanı ilk tecrübelerin olur böylelikle ne demişler boza boza öğreneceksin :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kizildag00

quote:

Ya tam olarak biosdaki yeri ezberimde değil o sekilde değistirilirse ilk onboarddan görüntü verecektir arkadaşların yardımı gerek bu konuda biosdan biosada farklılık gösterebilir zaten.. ama hariciyi çıkartmak daha iyi bir çözüm birşey olmaz korkma kırılsa bile bosver büyük bi kayıp değil x1550 alt tarafı 25liralık kart onboard daki kartın daha güçlü sen beni dinle aç kasanı ilk tecrübelerin olur böylelikle ne demişler boza boza öğreneceksin :)

Biosla ilgili yerleri var ama bilmiyorum çok karışık bios.Kartı çıkartmam ise imkansız, x1550 den olmak istemiyorum.Benim istediğim İki Ekran kartı arasında geçiş yapabilmek.Aslında bu başlıkta konu açımmi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.