Ben Lenovo y570 diz üstü bilgisayar kullanıyorum. Bu makine üzerinde oynamak istediğim bir oyun var. Dragon Prophet online.
Oyun Launcher ve dp_x86.exe isimli 2 dosyanın çalışması sonucu açılıyor. Yani öncelikle Launcher çalıştırılıyor sonra dp_x86.exe yi launcher çalıştırıyor.
Bu benim kullandığım diz üstü bilgisayarda 2 ekran kartı var bunlardan bir tanesi gt 555m diğeri ise onboard ekran kartı.
Ben bu diz üstü bilgisayarı nvidianın ara yüzü ile tüm her şeyi yüksek performanslı grafik işlemci ile çalışacak biçimde ayarladım. Fakat bu oyun çalıştığı zaman launcher gt555 m ile çalışıyor ama asıl önemli olan dp_x86.exe onbard ile çalışıyor.
Ben ne yaptıysam bu diz üstü makinede gt555m ile o oyunu çalıştırmayı başaramadım. Bu konuda ne yapabilirim.
mini up.
quote:
Orijinalden alıntı: Treth
Kolay gelsin öncelikle.
Ben Lenovo y570 diz üstü bilgisayar kullanıyorum. Bu makine üzerinde oynamak istediğim bir oyun var. Dragon Prophet online.
Oyun Launcher ve dp_x86.exe isimli 2 dosyanın çalışması sonucu açılıyor. Yani öncelikle Launcher çalıştırılıyor sonra dp_x86.exe yi launcher çalıştırıyor.
Bu benim kullandığım diz üstü bilgisayarda 2 ekran kartı var bunlardan bir tanesi gt 555m diğeri ise onboard ekran kartı.
Ben bu diz üstü bilgisayarı nvidianın ara yüzü ile tüm her şeyi yüksek performanslı grafik işlemci ile çalışacak biçimde ayarladım. Fakat bu oyun çalıştığı zaman launcher gt555 m ile çalışıyor ama asıl önemli olan dp_x86.exe onbard ile çalışıyor.
Ben ne yaptıysam bu diz üstü makinede gt555m ile o oyunu çalıştırmayı başaramadım. Bu konuda ne yapabilirim.
öncelikle onboard olarak çalıştığını nasıl anladınız? zannediyorumki onboard intel chipli
oNboard Ekran Kartı Bozuldugunda Kullanılır Senin Normal Alandada Kullanman Hata Fakat Oyunun EXE dosyasını Yönetici olarak Çalıştır De ve Onboardı Devre dışı bırak :) Kolay Gelsin
Onboardı devre dısı bırakamıyorum ki. Bıosta bununla ılgılı bır ayar yok.
quote:
Orijinalden alıntı: azt06
quote:
Orijinalden alıntı: Treth
Kolay gelsin öncelikle.
öncelikle onboard olarak çalıştığını nasıl anladınız? zannediyorumki onboard intel chipli
Tera Rift vb. ağır grafikleri olan oyunları bu diz üstü bilgisayar ile ortalama bir fps değeri ile oynuyorum ve oyunlar açıkken Nvidia GPU etkinliği diye ufak bir pencere var burada bu oyunlar görülüyor.
Ama dragon Prophet oynarkenn 2 fps ancak alabiliyorum ve Nvidia GPU Etkinliği pecneresinde oyun görünmüyor. Buradan yola çıkarak onboard ekran kartı ile çalıştığını varsayıyorum.
Evet onboard intel chipli.
Treth
kullanıcısına yanıt
bildiğim kadarıyla nvdia özzelliklerine istediğiniz oyunu atayabiliyorsunuz yani onboardla değilde nvidiayla çalışacak şekilde
ve ayrıca nvidianın normalde otomatikman oyunu programı görüp çalıştırmasıda gerekiyor
geriye tek kalan ihtimalim oyunu setupsız oynamanız
bu rip olabilir black box tarzı olabilir
yani belkide siz oyunu tekrardan indirmemek
veya tekrardan kurulum yapmamak için yedek aldınız ve o şekilde çalıştırdınız
bunlar tabi uc ihtimaller ama dediğim gibi ise otomatikman görmeme gibi bir durumda söz konusu olabilir
çünki direk program ekle kaldırla birlikte çalışıyo olabilir
Oyunu kopyala yağıştır yaparak kopyalamış olabilirsin reg edit bölümünde kayıtı olmadığı için oyun çalıştığında nvidia ara yüzü bu konuda devreye girmiyor demek istemişsin anladığım kadarı ile.
nvidia ara yüzünde özel olarak oyunun exe dosyasını gt555m ile çalışacak çekilde ayarladım oda sorunu çözmedi.
Ben en iyisi oyunu kökten silip setup ile tkrar oyunu kurayım bakalım neler değişecek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme