Şimdi Ara

Onboard ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarda oyun oynarken birden ekran karardı ama diğer donanımlar hala çalışıyordu , sorunsuzca ses,harddisk,klavye çalışıyordu.Reset attım.Bios ekranını göremiyorum ama windows açılıyor,açılış müziği geliyor ama ekranda tık yok.Internette aynı sorunları okudum bios pilini çıkarìn yazmislar çıkardım taktım bu sefer windows açılış seside gelmemeye başladı.
    Tahminimce oyun ekran kartına fazla yüklendiği icin benimkide onboard olduğu için chipseti yandı.Var mı başına gelen çòzümünü bilen.Masraf yapmadan nasıl çözebilirim yada çözebilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• windows sesi geliyormuşsa, problem ekran kartında değilde monitöründe olabilir. çünkü ekran kartında olsa, windows a gelene kadar başka bir yerlerde hata verip dururdu.. bence başka bir monitöre bağlayıp dene derim ilk önce..
  • Merhaba,

Oyun oynadığınız sırada meydana gelmesi kuvvetle muhtemel onboard ekran kartının hasar görmesinden dolayıdır. Sorunun monitörden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için monitör kablosunu kasadan çıkarın. Eğer monitörde(monitör açıkken tabi) bağlantı yok anlamında yazı çıkarsa sorun monitörde değil yani monitör görüntü verebiliyor anlamına gelir.

Iyi forumlar..

• Tamamdir.Cok sagolun.Baska bir monitor takip denedim sorunsuz çalisti.Ben oyun sirasinda gittigi icin sorunun ekran kartinda oldugunu dusunmustum monitordeymis.Monitor vgadan bağliydi şimdi bir dvi ile bağlamayi deneyim bakalim goruntu gelecek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h4rwarrior -- 6 Ağustos 2013; 12:35:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4rwarrior

Tamamdir.Cok sagolun.Baska bir monitor takip denedim sorunsuz çalisti.Ben oyun sirasinda gittigi icin sorunun ekran kartinda oldugunu dusunmustum monitordeymis.Monitor vgadan bağliydi şimdi bir dvi ile bağlamayi deneyim bakalim goruntu gelecek mi

• Teşekkürler sorun bulunmuştur.
    Belki monitorun vga giriste bir sorun olmuştur dviden bağlayım dedim ama monitörün girişi dvi-d (24+1) tamamen dijital.Ekran kartinin ise sadece vga çıkışı var oda tamamen analog olduğu için kablo dönüştürüculer işe yaramìyor.Mecburen yeni monitor almak gerekecek.
    İyi gunler tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Onboard Ses Kartı Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Problemi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.