Şimdi Ara

On line film izleme ile usb 'den izleme farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Film sitesinden online film izledim. Aynı filmin bir de usb belleğe indirilmiş halini izledim. On line izleme ile usb bellekten izleme arasında ses kalitesi olarak ( bas-tiz- berraklık 9 çok belirgin fark var. Usb bellek^ten izlerken ses her açıdan çok daha kaliteli. Neden böyle ? Sonuçta ha online, ha bellek.. İkisi de aynı kaynaktan değil mi?


    Bir de, başımda klasik rezalet var, o da ayrı tabii. Bilgisayardaki ses sistemi, aslında muadiline göre daha zayıf olan microlab 2+1 60 watt. Tv'deki ise LG sj4 sonudbar ve 300 watt. Aynı filmi tv'deki lg sounbar ile izledim.. LG, üç kuruşluk microlab'dan çok daha düşük ses kalitesine sahip, üstelik, bas tiz ses ayarı maximumda ve sinema modu dahil, çeşitli modlar seçiliyken bile.

    Şu kahrolası LG'ye nerden düştüm bilmiyorum. Bu kadar kalitesiz bir marka olamaz.




  • Ha online, ha bellek olmuyor maalesef. Olay tamamen içeriğin boyutuyla alakalı. Görüntü için farketmez, çünkü full hd bir film dediğinizde 1920x1080 tane pikselden bahsediyoruz ve saniyede 60 görüntü kaydetseler, film de 2 saat olsa dosyanın kaplayacağı boyut belli. Bunu online da izleseniz, usb üzerinden de izleseniz herhangi bir fark hissetmezsiniz. Dosya boyutu o kadar çok yüksek olmuyor çünkü. Ama iş sese gelince orada işler değişiyor. Standart stereo dediğimiz ses çift kanaldan oluşuyor. Sinema izlerken çevresel ses ile dinlemek istediğinizde 6 kanala çıkmış oluyorsunuz. Bir anda dosya boyutu 3 kat artmış oldu. Bir de bunun dinamik aralığı, örnekleme hızı gibi teknik konuları işin içine girince kaliteli bir ses dediğinizde dosya boyutları 40gb'lara kadar çıkabiliyor. Yani online izlediğinizde karşıdaki sunucu size saniyede göndermesi gereken data miktarını gönderemediği için ses kalitesi daha düşük seviyede sunuluyor. En azından veri akışı sağlanırken süreklilik olsun ki video takılmasın diye. Yani gidip bir blueray aldığınızda parayı aslında görüntü kalitesinden çok ses kalitesine vermiş oluyorsunuz.





  • Eyvallah..

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Yalnız görüntü de atladığınız çok büyük bir parametre var. Filmin bitrate'i 720P ama yüksek bitrate'li bir film, 1080P ama düşük bitrate'li bir filmden daha fazla yer kaplayabileceği gibi çok daha kaliteli görüntü verecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.