Şimdi Ara

Ön diş sallanması,diş eti iltihabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
18.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ön dişimin biri sallanıyor.Son birkaç gündür böyle.Ayrıca sallanan ön dişim geriye kaydı.Sanırım diş etimde iltihap meydana geldi.Hafif koku var ve diş etlerinde acı var.O sallanan dişim düşecekmiş gibi hissediyorum.

Böyle bir durum yaşamış olan var mı ? Yarın antibiyotik alacağım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ön Diş Sallanması ve Diş Eti İltihabı

Ön dişinizin sallanması ve diş eti iltihabı yaşıyorsanız, endişelenmeniz normaldir. Ancak çoğu durumda, hafif diş sallanması normale dönebilir. Bu yazıda, ön diş sallanması ve diş eti iltihabı hakkında sık sorulan soruları cevaplayacağız.

Hafif Sallanan Diş Normale Döner mi?

Hafif sallanan ön dişler genellikle normale dönebilir. Bunun nedeni, dişlerin çevreleyen kemik ve diş eti dokusu tarafından desteklenmesidir. Hafif sallanma, bu dokuların iyileşebileceğinin bir işareti olabilir.

On Diş Sallanması Hakkındaki Tüm Sorular

Diş sallanması ile ilgili birçok soru olabilir. En yaygın sorulardan bazıları şunlardır:

• Diş sallanması her zaman kötü müdür?
    • Diş sallanmasına ne sebep olur?
    • Diş sallanmasını önlemek için neler yapılabilir?

Dişlerin Hafif Sallanması Normal Mi?

Hafif diş sallanması her zaman anormal değildir. Ancak sallanma şiddetliyse veya uzun süre devam ediyorsa, bir diş hekimine görünmenizi öneririz.

Diş Eti İltihabı

Diş eti iltihabı, diş etlerinin iltihaplanmasıdır. Yaygın bir durumdur ve diş sallanmasına neden olabilir. Diş eti iltihabının nedenleri şunları içerir:

• Yetersiz ağız hijyeni
    • Diyabet gibi sistemik hastalıklar
    • Hormonal değişiklikler
    • Sigara içmek

Diş Eti İltihabının Tedavisi

Diş eti iltihabının tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Genel olarak, tedavi şunları içerebilir:

• İyileştirilmiş ağız hijyeni
    • Antibiyotikler
    • Diş taşı temizliği
    • Cerrahi müdahale

Önlem

Diş sallanmasını ve diş eti iltihabını önlemeye yardımcı olmak için atabileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

• Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı
    • Sağlıklı beslenme
    • Sigara içmekten kaçınma
    • Düzenli diş hekimi kontrolleri

Diş sallanması veya diş eti iltihabı yaşıyorsanız, bir diş hekimine görünmeniz önemlidir. Erken teşhis ve tedavi, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını korumak için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dişlerinizi hangi sıklıkla fırçalarsınız hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişçiye git kesinlikle bir de on dış yani hocam şakaya gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam günde en az üç kere.Ayrıca asitli şekerli şeyler de pek yemem.Yıllardan beri düzenli fırçalarım dişlerimi,hiç de çürüğüm yok.

• Dişinin tentonları giderse dişini kaybedersin.
  • dişçiye git kanal tedavisi yapıcak düzeliyor çok basit bir şey

• Sonuç ne oldu hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maddas07 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuyu açmadan önce ön iki dişim aynı hizadaydı.O ara dişlerime birşey oldu ve biri geriye gitti.Çok da gitmedi ama fotolarda falan kötü görünüyor. O birkaç özellikle arkaya giden dişim aşırı sallanıyordu. Sonrafan geçti ama hala elimle tutup sallayınca ön iki dişim sallanıyor hafiften.Ve diş etlerimde şişlik var hala.

Dişçi birşey yok demişti. Garip bir durum.

Bende diş sıkma var. Muhtemelen diş sıkmadan kaynaklanıyor.

• Ben de çok iyi bakıyorum dişlerime ama aynı şekilde ön dişlerimde sallanma var gibi. Görünürde ne diş eti çekilmesi ne de şişlik var, ama bu diş sıkma illeti bende de var. Sallanma hissi devam ederse doktora gidip bir diş plağı yaptıracağım gece sıkmasına karşı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maddas07 -- 22 Ekim 2018; 23:26:33 >
  • Maddas07 M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde de diş sıkma varsa muhtemelen bu sebepten kaynaklanıyor.Çünkü diş sıktığınız takdirde basınç en çok ön üst dişlere biniyor.

Bende sağ köpek dişimin diş etinde ve sağ üst ön dişimin diş etinde biraz çekilme var.Son birkaç ayda meydana geldi.Ciddi birşey değil.Ama en ufak birşeyde moralim bozuluyor nedense bu aralar çok canıtezim :)

Ben marmara üni. dişe gittim gece plağı için 360 tl para istediler.Plastik parçası... O kadar basit birşey ki.Öğrenciyim alamadım mecbur internetten 20 tlye aldım.Sıcak suya atıp ısırıyorsunuz o sizin ağzınızın şeklini alıyor.Normali kadar güzel ölçülenmese de iş görüyor.Aslında plak fazla kabaydı ben makasla kestim bir kısmını rahat bir hal aldı.

Diş sıkmanın en büyük problemi çeneye vurması.Çenem yıllardır kitleniyor,ağrıyor,çıtlıyor,aşağı yukarı garip garip hareketler yaparak çenemi açmam gerekiyordu.Gece plağını 2-3 gün taktıktan sonra çene problemim %80 oranında azaldı.Hala sabahları çenem kitli uyanıyorum,gün içinde de birkaç kez çıtlıyor o kadar.Eskiye oranla çok iyi.

Ben yıllardır çenemdeki probleme çözüm arıyordum.Yıllar boyunca bilemedim diş sıkmadan dolayı olduğunu.Eminim yarın bir gün aynı problemle karşılaşan kişiler bu konuyu okuyacak onlara tavsiyem maddi durumunuz varsa dişçiden plak alın,yoksa internetten alın.Diş sıkmayı hafife almayın çenenize vurmaya başladığı vakit hayatınızı çok kötü etkiliyor.Ve diş sıkmayla diş gıcırdatmayı karıştırmayın.Her diş sıkanın dişi gıcırdamaz.

• Ben de fark ettim gece uyurken dislerimi sıktığımı ama be azı dislerimi sıkıyorum. Bunu ne zaman farkettim derseniz gece çalismaya basladigimda farkettim. Çok fazla yoruldugum gunlerden birinde 10 dakika kestireyim dedim. Bir baktim dislerimi sıkmaya basliyorum uykuya dalarken. Dislerimi sıkmamaya basladim artik ozellikle gece uykudayken hissedersem dislerimi serbest birakiyorum. Tam uyku moduna geçmiyorum artık. Yarı uyanık uyuyorum.

• İltihaba en iyi ilaç sarımsaktır. Doğal bir ilaç olmasinin yanı sıra çok faydalı bir besin olarak gorebilirsiniz. Isterseniz diş diş yiyin. Isterseniz ezip agzinizdaki iltihaba pamukla sarın. Iltihabı kurutur. Tuzla beraber uygularsanız çok daha kisa surede oradaki iltihabi kurutur. Baya kuvvetli bir antibiyotik. Sindirim sorunu da yasamazsiniz.

• Ben de şuan bu durumdan mustaribim ama galiba sorunu çözdüm. Biz sallanıyor zannediyoruz ama aslında dişlerin/diş etlerinin arasındaki tükürük/havadan dolayı bize sallanıyormuş gibi geliyor. Açıklaması da şöyle; ben dilimle yokladığım zaman en fazla 2 ya da 3 defa sallanıyor gibi oluyor sonradan da sallanmıyor - bu arada dişler arasındaki türürük/hava dil yardımıyla gitmiş oluyor-. Bu özellikle yemeklerden sonra oluyor. Bu konuda fikirlerinizi rica ediyorum, zira psikolojik sınırın eşiğindeyim:)
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Günde 3 kereden fazla diş fırçalanmaz hocam. En fazla 3 kere normali ise 2 keredir. Fazla fırçalamanın da durumunuza etkisi olabilir.

• Hocam bi kaç yıl önce benzerini yaşadım. Sallanan dişim öne geldi. Bir süre sonra tekrar sağlamlaştığını hissettim ve dişçiye falan gitmedim.

Bugün azı dişimin birinin ağrımasıyla, ön dişimin yine sallanmaya başladığını farkettim. Milimlerle yerinde oynayabiliyor...

Sizde sonuç ne oldu? En kısa sürede diş hekimine uğrayacağımda ön bilgi olsun...
  • hocam rovamycine adlı antibiyotiği kullanın.aynı dertten muzdaribim senede 5 6 defa diş etlerim iltihaplanır rovamycine ve arveles kesin çözüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.