Şimdi Ara

Diş eti çekilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Alt taraftaki 2 dişimde meydana geldi bu çekilme. Bu iki dişimin kökleri görünüyor artık.

Dişlerimi sert fırçalıyordum bu aralar bıraktım fırçalamayı birsüre ama geçmedi nedense yinede.

Dişçiye gideceğim ama ameliyat der mi acaba ? ve eski haline dönermi etler ?

• Benimde yeni yeni ön alt dişlerimin altından yavaş yavaş çekilmelerin olduğunu farkettim, zaman kaybetmeden diş doktoruna gittim. doktor diş taşı temizliği yaptı ve ek olarak bir gargara kullanmamı tavsiye etti. gargarayı 1 hafta kullandım diş etlerim normal seyrine pembe rengine dönmeye başladı bu ara yumuşak uçlu kaliteli bir fırçada aldım. dişlerim şuan düzeldi çekilme yok kanama olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Libertad*

peki taş temizlemede çok acıyormu ?

Hocam gözümden yaş geldi zor tuttum kendimi

ama bu temizlik senin diş eti çekilmesine bağlı. benimki fazla ilerlememişti hemen önlemini almıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçito -- 16 Temmuz 2010; 12:23:31 >
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi writeritright -- 16 Temmuz 2010; 23:11:59 >
    1 ay sonra diş etim eski haline geldi.aralar kapandı.şimdi çok rahatım. tavsiyem mutlaka bir diş hekimine gitmeniz. temizlik acımıyor ancak rahatsız edici bir şekilde kanıyor.
    Diş Eti Çekilmesi Ameliyatı
    4 yıl önce açıldı
    Diş Eti Çekilmesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dişlerinizi sert bir şekilde fırçalarsanız, diş etlerinizin çekilmesi kaçınılmaz olur.

• Toparlayım;
    Dişeti çekilmesinin birçok nedeni olur.
    Yanlış fırçalama yapma ( fırçalama alt çenede dişetinden üste diş ucuna doğru ve üsttede yine dişetinden aşağıya diş ucuna doğru yapılmalıdır. Yani genel fırçalama hareketi fırça ucu ile dişetini dişin üzerine yayacak biçimde olur. Yuvarlak hareketlerle veya dümdüz alt- üst fırçalama yanlıştır. Diş Hekiminiz doğru fırçalamayı size model üzerinde uygulamalı gösterir sorarsanız ), yanlış diş fırçası seçimi ( çok sert fırça kullanımı örneğin ), zamanla oluşan diş taşları ve dişeti iltihapları başlıcalarıdır.
    Diş taşlarını Diş Hekimine temizletebilirsiniz. Bu işlem sırasında kanama olması normaldir hatta diştaşının bulunduğu bölge çok kuytu olduğundan diştaşı temizliği sırasında doktor özellikle biraz sert davranıp temizlemenin gerçekleşmesi için kanamayı sağlar. Fazla kanarsa iyidir kan akımıyla bölge temizlenir( Şimdi Diş Hekiminden niçin herkesin korktuğu daha iyi anlaşılıyor galiba! ) Abartmayalım acısı dayanılmaz değildir diş taşı temizliğinin.
    Diş Hekiminin tavsiyelerine uyar, dikkatli fırçalama yapar ve fırça seçerseniz dişeti çekilmesinin önüne geçebilirsiniz. İhmal ederseniz dişi kaybedersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peçito

Benimde yeni yeni ön alt dişlerimin altından yavaş yavaş çekilmelerin olduğunu farkettim, zaman kaybetmeden diş doktoruna gittim. doktor diş taşı temizliği yaptı ve ek olarak bir gargara kullanmamı tavsiye etti. gargarayı 1 hafta kullandım diş etlerim normal seyrine pembe rengine dönmeye başladı bu ara yumuşak uçlu kaliteli bir fırçada aldım. dişlerim şuan düzeldi çekilme yok kanama olmuyor

Merhabalar. Benimde şu anda ağzımda kanama oluyor dişlerimi fırçalarken. Yakın zamanda bende iyi bir dişçi bulup gidicem dişlerimi göstermeye. Kullandığınız gargaranın adı nedir bu arada ?
    Saygılarımla.
    ALIŞ VERİŞ YAPTIKLARIM: erkandere, ugur67, cumhurfatih, muzeg, cyberdemon, varidat, kakman, shbndn, tlepsh, icebergmetii, elektrik_54, eyil77, memet, shanke, araknafobie, bakkada, erdll, selrk, TolgaPolat, incele, Arda, HaTToRi, blue, Neosis, atilimnet, bytepire, danny1977, dilaver_isik, akifable, sertdemiry,qontak0, Misti, CeSiN, Sephiroth
  • quote:

Orijinalden alıntı: wescam

quote:

Benimde yeni yeni ön alt dişlerimin altından yavaş yavaş çekilmelerin olduğunu farkettim, zaman kaybetmeden diş doktoruna gittim. doktor diş taşı temizliği yaptı ve ek olarak bir gargara kullanmamı tavsiye etti. gargarayı 1 hafta kullandım diş etlerim normal seyrine pembe rengine dönmeye başladı bu ara yumuşak uçlu kaliteli bir fırçada aldım. dişlerim şuan düzeldi çekilme yok kanama olmuyor

Merhabalar. Benimde şu anda ağzımda kanama oluyor dişlerimi fırçalarken. Yakın zamanda bende iyi bir dişçi bulup gidicem dişlerimi göstermeye. Kullandığınız gargaranın adı nedir bu arada ?
    Saygılarımla.

Andorex olması lazım
     Diş eti çekilmesi

• Hızlı cevap için teşekkürler Andorex ve Tantum kullanıyorum arada ben farklı bir gargaradır diye sormuştum teşekkür ederim.
    Saygılarımla.
    ALIŞ VERİŞ YAPTIKLARIM: erkandere, ugur67, cumhurfatih, muzeg, cyberdemon, varidat, kakman, shbndn, tlepsh, icebergmetii, elektrik_54, eyil77, memet, shanke, araknafobie, bakkada, erdll, selrk, TolgaPolat, incele, Arda, HaTToRi, blue, Neosis, atilimnet, bytepire, danny1977, dilaver_isik, akifable, sertdemiry,qontak0, Misti, CeSiN, Sephiroth
  • yanlış fırcalamadan dolayı diş eti cekilmesi olur . basite almayın arkadaşlar sonradan cok kötu görunuyo .

Orijinalden alıntı: writeritright

up
    aynı sorun bende de var. Damağımdan parça alıp, çekilme olan yerlere ekicekler.4 dişimde diş eti çekilmesi var
    belki tavsiye vericek birileri çıkar upp..
    edit:imla

aynı sorun bende de var :( salı günü (31 temmuz 2012) süleyman demirel üni. diş eti ameliyatı olacağım bakalım

• Bende de dişeti çekilmesi var arkadaşlar ve sürekli ağriyor.
    Benimki tek dişeti yani küçük bir alan.
    Derdime çare ararken Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde "periodontoloji" kliniğini keşfettim.
    Bugün (Nisan 2013) gidip ön muayene oldum. Öyle sıradan doktorda değil, doçent baktı muayene etti.
    Nisanın 16"sına randevu verdi. Dişetimden parça alınıp çekilen yere yapıştırılacakmış. (Sanırım flep denilen şeyi yapacak)
    Bu sayede ağrımın geçeceğini söyledi. Geçmezse diğer tedavi usullerine başvururuz dedi.
    Operasyon sonrası, ağrı-şişme gibi durumlan olabilir dedi.
    Lokal anestezi altında yapılıyormuş işlem.

*Üniversite hastanesinde doktor hanım gayet kibar karşıladı gerçekten memnun oldum.

Genel sağlık sigortası kapsamında yeşil kartlı olarak görünüyorum.
    Devlet baba, karşılıyormuş.
    Bunun için ADS"den sevk alacakmışım.
    Sevki gittiğiniz ilin ADS"sinden alıyorsunuz.
    ADS"den aynı güne de randevu aldım. (nisanın 16sı)
    Gidip sevk isteyeceğim.
    Dişeti problemi olan çok insan var ama nereye gideceğini bilmiyor.
    En yakın üniversite hastanesine giderek muayene olabilir.
    ADS"lerin bazılarında da periodontolog varmış.
    Gerekli işlemleri yaptırabilir.

Tedavi sonrası, iyileşme sürecini, tedaviye giderkenki yaptığım uygulamaları(sevk gibi) vs tekrardan inşâAllah, yazarım.
    Hatta yeni başlık açıpta yazarım.
    Bilmeyen, araştıran arkadaşlar için yol göstermiş oluruz.

• quote:

merhaba

hangi gargara adi nedir?

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

merhaba

hangi gargara adi nedir?

Bakın önce temizletip etkeni ortadan kaldırdıktan sonra gargara ve yumuşak fırça kullanıyor, sizin etken ağızdayken istediğiniz gargarayı kullanın bir faydasını görmezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan8080

Bende de dişeti çekilmesi var arkadaşlar ve sürekli ağriyor.
    Benimki tek dişeti yani küçük bir alan.
    Derdime çare ararken Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde "periodontoloji" kliniğini keşfettim.
    Bugün (Nisan 2013) gidip ön muayene oldum. Öyle sıradan doktorda değil, doçent baktı muayene etti.
    Nisanın 16"sına randevu verdi. Dişetimden parça alınıp çekilen yere yapıştırılacakmış. (Sanırım flep denilen şeyi yapacak)
    Bu sayede ağrımın geçeceğini söyledi. Geçmezse diğer tedavi usullerine başvururuz dedi.
    Operasyon sonrası, ağrı-şişme gibi durumlan olabilir dedi.
    Lokal anestezi altında yapılıyormuş işlem.

*Üniversite hastanesinde doktor hanım gayet kibar karşıladı gerçekten memnun oldum.

Genel sağlık sigortası kapsamında yeşil kartlı olarak görünüyorum.
    Devlet baba, karşılıyormuş.
    Bunun için ADS"den sevk alacakmışım.
    Sevki gittiğiniz ilin ADS"sinden alıyorsunuz.
    ADS"den aynı güne de randevu aldım. (nisanın 16sı)
    Gidip sevk isteyeceğim.
    Dişeti problemi olan çok insan var ama nereye gideceğini bilmiyor.
    En yakın üniversite hastanesine giderek muayene olabilir.
    ADS"lerin bazılarında da periodontolog varmış.
    Gerekli işlemleri yaptırabilir.

Tedavi sonrası, iyileşme sürecini, tedaviye giderkenki yaptığım uygulamaları(sevk gibi) vs tekrardan inşâAllah, yazarım.
    Hatta yeni başlık açıpta yazarım.
    Bilmeyen, araştıran arkadaşlar için yol göstermiş oluruz.
    diş eti çekilmesi tedavisi var mı acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.