Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.879
Cevap
60
Favori
354.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de 3 gün önce çapraz bağ ve menisküs ameliyatı oldum.sorun şu ki ayağımın tabanında karıncalanma ve uyuşma var.normal mi çok merak ediyorum kalıcı bişey olmasından korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slayeRR85 S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben de 4 gün önce ön çapraz bağ ve menisküs ameliyatı oldum.uyuşukluk şikayeti ben de de var.ayağınım altı karıncalanıyo sanki benim değil.senin şikayetin geçtiimi.ne zaman hissetmeye başladın.yanıtlarsan sevinirim çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhabalar, dh şifremi vs unuttuğum için girememiştim. Şimdi 11 mayıs :) Vay be 1 yıl nasıl geçti. Bugün koşmayı denedim ve koştum biliyor musunuz bu efsane bir duyguydu. Çok abanmadım, zaten ara ara deniyordum ama bugün KOŞMAK eylemini gerçekleştirdim. Her neyse, ağrı falan yok, namaz pozisyonunda bile ağrı olmuyor ki dizlerimin üstünde çok çok oturursam o namaz pozisyonun da azıcık ağrı yapıyor ki önceden de ağrı yapıyordu bende. Yatma zıplama emekleme vs bir şey olmuyor. Çok zıplamayı gözüme alamıyorum hala. Ağrım sızım yok ve arkadaşlar ayak antrenmanlarımı nasıl yaptıysam o yattığım sürede bendeki adonisler hala gitmedi. Yatarak kalıcı adonis yaptım ellam. Sıkmayın canınızı, düzeliyor. Gerçekten düzeliyor :) O bütün terli geceler geçecek, hareketsizliklerinizi teker teker atacaksınız. Uyuşmayı da kafanıza takmayın. bende %95 anlamda geçti diyebilirim. Spora salonuna yazıldım 2 ay önce, yanlara açma yanlardan kapatma bacak hareketlerini yapıyorum ve acıtmıyor, güzel geliyor. Yürümede sıkıntı olmuyor, bantta yürüyorum ama koşmuyorum. Eeee eskiden olsaydı ayağımız belki kesilirdi. Ya da aşırı derecede deforme olup ileride çok daha beter hale gelebilirdi. Hamdolsun ne diyelim. Yürüyebiliyorum, ameliyat olduğum zaman çocuğum bana koşarken ki daha öyle bir şey yok onu alıp gezdirebileceğimi hayal ettim hep. Şimdi başlığı görünce aklıma geldi ameliyat olduğum :D Ahahaha. Tuvalete giderken canınız çıkacak hahaha sakın ama sakın kendinizi yormayın. Zorlamayın, kendinize zarar vermeyin. Yürümek spor yapmak için de acele etmeyin. İlk günler tam bir kabustu. Sonra yürümeye başladım, güzel geldi, üstümü giydim tek başıma tuvalete gitmeye başladım. Zordu. Uzun uzun yazıyorum çünkü. Biliyorum zor dönem, ailenize falan sinirle bağırmayın. Yaşıyoruz ! Allah hepinize sağlık versin. Bana forumdan mesaj atabilirsiniz, cevaplarım size. Yeter ki karamsar olmayın. Ekstra bilgi, bağ kopması ve yırtılması aynı değildir.




  • Kardeşim ben de ameliyat için iki hafta sonrasına gün aldım benim bağ kopalı 5 yıl oldu bu süreçte birkaç kez tekrar etti ben sırf futbol vb sporları yapamadığım için ameliyat olmak istiyorum benim ayağımda boşalma hissi yok düz koşu depar koşusu yapıyorum horlama zıplama da sıkıntı yok hatta 1.5 yıldır box sporu yapıyorum sıkıntı yok ancak futbol oynayamıyorum veya buna benzer şeyleri yapamıyorum ne kadar güçlendirsem de yine dönüyor durum bu benim ameliyat olmamı tavsiye eder misin yani futbol güreş gibi sporları yapma seviyesine gelir miyim daha kötü olmasından korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e.gurel E kullanıcısına yanıt
    Quadtriceps kasların ne kadar güçlü olursa dize binen yük azalır. Bağ kopan bacakta ister istemez diğer bacağa göre ufalma oluyor ve gözle görülüyor . Bende Mayıs 17. Acl ameliyatı oldum . Benim bağlarım 2 sene öncesinde koptu o an bir sıcaklık hissettim ve dizimin hareket seviyesi kısıtlandı önemsemedim akşam buz koyup geçtim. Beni o kadarda etkilemedi. Son zamanlarda yine aynı olay tekrarlanmaya başladı ve en sonunda bir ortopedi servisi ile görüşmeye gittim ve ön çaprazın koptuğunu söyledir . Mr ve muayene sonuçlarına göre ön çaprazım yoktu . 26 yaşındayım sürekli sporla uğraştım düzenli olarak uzun süredir bodybuilding ile uğraşıyorum quadtricepsler iyi olduğundan dolayı koptuğundan çok etkilenmedim. Ameliyat esnasında cerrah bile bağın çok önce koptuğunu bağ adına hiç birşey kalmadığını söyledir. Ameliyat oldum hamstringlerden graft aldılar bağ yaptılar bacağım haliylen diğerine göre hamur gibi kaldı ama sıradan bir insana göre fazlası duruyor onun için bu ameliyatı olacak arkadaşlar planlı bir şekilde quadricepslerini geliştirsinler çok faydasını görecekler cerrahi işlem sonrasında. Allah bu konuyla ilgisi olana sabır ve şifalar versin gerçekten zor bir süreç




  • Herkese tekrardan merhaba. Ameliyatımdan yaklaşık 2 sene geçti. İlk günlerde neler yaşadığımı yazmıştım, tekrar bi bakma gereği duydum ve şuandaki durumumu paylaşmak ve bu güne kadar ki yeni yorumlara kendimce cevap vermek istedim.

    Şuanda bacağımda çok şükür herhangi bir ağrı, sızı hareket kaybı vs hiç bir olumsuzluk yok. Her şey normal. Ameliyat kararı vermiş olanlara tekrardan uyarılarım olacak. Öncelikle 1-)kesinlikle 1-2 doktorla yetinmeyin en az 3 doktora görünün, 2-) youtube da öçb ameliyatı videoları var çok sayıda. Korkmayın açın izleyin öğrenin, ne yapılacak nasıl yapılacak vs. 3-) videolarda da göreceğiniz gibi hamstringinizden alınan greft bir alette hazırlanacak ve yine bir alet yardımıyla 55 derecelik açı ile diZinizin altındaki yani kaval kemiğinzden , dizinizin üstündeki yani uyluk kemiğinize doğru matkap ile bir delik açılacak, hazırlanan greft( bağ) bu deliklerden geçirilecek ve vida ile sıkıştırılacak. Şimdi önemli olan tam da burası. Diziniz bu açıda iken bağ vidalanacak ve sabitlenecek yani bağın sıkılığı ya da gevşekliği bu olacak. burada yapılan hatalar ne olabilir derseniz, açıyı zaten basit bir alet ile belirleniyor burada bir hata yapılabilir. Ya da delerken bir kaç milim hata olabilir vs. çok büyük bir hata olacağını düşünmüyorum,ama yine de küçük de olsa ihtimal var. Buna zaten müdahale edemiyiz doktorumuzu ve ekibini iyi seçip güvenmeliyiz. Peki burada bize düşen ne? Buraya takılan vidalar kendiliğinden vücutta eriyen cinsten özel vidalar. Vidalar eridikçe kemik doku da aynı sürede kendini yenileyerek deliği kapatıyor basit olarak böyle hayal edin. Şimdi bu vidaların tamamen vücutta erime süresi 6 hafta yani çok faZla dikkat etmemiz gereken süre ilk 6 haftadır. 6 hafta sonra vidalar erimiş ve artık bağ kemik tarıfından sabitlenmiştir. Şimdi bu 6 hafta içinde bacağınızı en fazla 90 dereceye kadar bükün. Bir arkadaş 120 dereceye kadar yaptım demiş ve bağında esneme olduğunu yazmış. Benim doktorum 6 hafta bacağımın üzerine basmamı yasakladı ben de harfiyen dediğini yaptım. Basada bilirsiniz ama bunun size bir faydası yok, riske atmayın kendinizi, hafif bir dengesizlikte ters bir harekette bağı gevşetebilirsiniz. Bu arada arkadaşlar bağın gevşemesi demek kopması ile hemen hemen aynı durumları yaşamanız anlamına geliyor. Bağ görevini yapmadığı için. 6hafta sonra ise artık bağın gevşemesi diye bir durum kalmıyor. Bundan sonraki risk ise, kaslarınız kullanmadığınız için o kadar güçsüzki tüm yük dizdeki yan ve çapraz bağlara biniyor. Bu durumda başınıza gelebilecek en kötü olay da çapraz bağınız tekrar kopması ya da en iyi ihtimal yırtılması olacaktır. Onun için hergün fizik tedaviye gidin yavaş yavaş kaslarınızı kuvvetlendirin. Acele etmeyin sabırlı olun. Yaklaşık 5-6 hafta sürecektir tekrardan gelişmesi. Eski haline gelmesi ise eğer çok sıkı bir antrenman programınız varsa( futbolcu gibi) 6 ay, düzenli olarak egzersiz ile 10-12 ay. Kendi haline bırakırsanız ise 20-24 ayı bulur emin olun. Benim 6 hafta sonraki sağlam bacağım ile ameliyatlı bacağım arasındaki kalınlık farkı tam 4 cm idi. 4 cm kaslardan yemiştim düşünün.

    Sabırlı olun, ameliyat basit ama sonrası, bakımı,tedavisi çok zor. Ben 2ay evden dışarı çıkmadım size o kadarını söyliyim. Hepinize geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lanet bir şey bu. menisküsümde sorun olmadan oldum ameliyatı. 20. gündeyim. hala 90 ı görebilmiş değilim. işkence gibi geçiyor günler. hiçbir şey yapmadan uzanıyorsunuz gün boyu.yüzüstü yatmaya alışık kişilere daha da işkence ayağını öyle istediğin yere koyamıyorsun uzanırken özellikle yatarken. yatamıyorsun doğru düzgün.sigarayı da bırakmam ve yatmaktan zar zor verdiğim kiloları geri aldım.3 haftalık zaman diliminde 5 kilo da eklendi bana. daha fazla dayanamayacağım ne günah işledim acaba düşünüm duruyorum sürekli allah yardım etsin bu ameliyatı olanlara geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarimekmek -- 22 Temmuz 2017; 22:22:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese slm 30 haziranda dış meniskus yirtigi ameliyati oldum ve dikiş atıldı.Meniskusum tamir edildi.doktor 2 ağustosa kadar değnekle yürümemi ve egzersiz yapmam gerektiğini söyledi.arastirmalarim sonucu ocb ameliyati ile iyileşme süreci hemen hemen ayni.Benim merak ettiğim normal degneksiz sorunsuz yürüme ne zaman başlıyor herkese teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay oldu nerdeyse hala bozuk yürüyorum.o kadar egzersize,acıya rağmen 95 derece bükebiliyorum.gittiğim fizik tedavi de sürekli gülen bi boktan anlamayan fizyoterapist var.stajer öğrenciler ilgileniyor benle genelde.stajerin biri futbolcu sandı beni o kadar gerisekalılar.para kazanmam lazım iş bulmam lazım ama ayağım bir türlü düzelmiyor nalet olsun nalet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarimekmek -- 2 Ağustos 2017; 21:36:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene önce yırttığım, ilk 4 sene içinde 3-4 defa tekrarlamasıyla iyice yıpranan ön çapraz bağımı geçen pazar tamamen kopardım. MR sonucuna göre ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Özellikle iyileşme süreciyle ilgili gözüm korkmuyor değil. Ameliyat olup da doktorundan ve sonraki fizik tedavi sürecinden memnun olan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joe.Joe

    10 sene önce yırttığım, ilk 4 sene içinde 3-4 defa tekrarlamasıyla iyice yıpranan ön çapraz bağımı geçen pazar tamamen kopardım. MR sonucuna göre ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Özellikle iyileşme süreciyle ilgili gözüm korkmuyor değil. Ameliyat olup da doktorundan ve sonraki fizik tedavi sürecinden memnun olan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum

    Ben spor ile ilgili bir insanım çapraz bağlarımı 2 sene önce kopardım çalışırken . Dizim'de bir farklılık olduğunu hissetmiştim yalnız pek önem vermemiştim çalıştığım iş yerinde kadroya kalabilmek için. Eve gidince buz koyup vs hep geçiştirdim belirli bir süre böyle gitti . Tabi ben bu süre zarfında spor ilede ilgileniyordum ama dizimde yürürken bir boşluk hissi yoktu yalnız son zamanlarda artık dizim adım aterken hafiften bir boşluk oluyordu . Yine bu kışın şikayetlerim artmaya başladığında artık dizimi göstermem gerektiğini düşündüm. Ve bir yakınıma ciddi bir operasyonu başarı ile yapan doktoruna tavsiyesi üzerine muayene oldum. Yapılan tetkikler sonucu sağ ön çapraz bağımın koptuğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bizde kabul ettik ve ameliyatımı artroskopi yöntemi ile hamstring greft alınarak oldum . Hamstring greft alınan bölge diğer bacağa göre biraz zayıf kaldı haliylen. Ağırlık çalışmalara başladım geri dönüşüm kolay oldu . Dizde boşluk hissim yok iyiyim çok şükür . Haftada 2 kez bacak çalışıyorum spor salonunda. Yalnız ameliyattan sonra quadriceps bitiyor sünger gibi kalıyor onu öyle görünce çok üzülmüştüm : )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iztcick


    quote:

    Orijinalden alıntı: Joe.Joe

    10 sene önce yırttığım, ilk 4 sene içinde 3-4 defa tekrarlamasıyla iyice yıpranan ön çapraz bağımı geçen pazar tamamen kopardım. MR sonucuna göre ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Özellikle iyileşme süreciyle ilgili gözüm korkmuyor değil. Ameliyat olup da doktorundan ve sonraki fizik tedavi sürecinden memnun olan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum

    Ben spor ile ilgili bir insanım çapraz bağlarımı 2 sene önce kopardım çalışırken . Dizim'de bir farklılık olduğunu hissetmiştim yalnız pek önem vermemiştim çalıştığım iş yerinde kadroya kalabilmek için. Eve gidince buz koyup vs hep geçiştirdim belirli bir süre böyle gitti . Tabi ben bu süre zarfında spor ilede ilgileniyordum ama dizimde yürürken bir boşluk hissi yoktu yalnız son zamanlarda artık dizim adım aterken hafiften bir boşluk oluyordu . Yine bu kışın şikayetlerim artmaya başladığında artık dizimi göstermem gerektiğini düşündüm. Ve bir yakınıma ciddi bir operasyonu başarı ile yapan doktoruna tavsiyesi üzerine muayene oldum. Yapılan tetkikler sonucu sağ ön çapraz bağımın koptuğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bizde kabul ettik ve ameliyatımı artroskopi yöntemi ile hamstring greft alınarak oldum . Hamstring greft alınan bölge diğer bacağa göre biraz zayıf kaldı haliylen. Ağırlık çalışmalara başladım geri dönüşüm kolay oldu . Dizde boşluk hissim yok iyiyim çok şükür . Haftada 2 kez bacak çalışıyorum spor salonunda. Yalnız ameliyattan sonra quadriceps bitiyor sünger gibi kalıyor onu öyle görünce çok üzülmüştüm : )

    Öncesinde güçlendirmek çok önemli tabi. Ameliyattan sonraki süreç nasıl oldu hocam sizde?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Joe.Joe kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle operasyon öncesi güçlendirmek çok önemli quadriceps ne kadar iyise geri dönüşün o kadar kolay olur . Benim çok şükür menisküslerimde bir problem yoktu doktor hemen harekete geçirdi beni dizimi kırmam gerektiğini söyledi 2,3 gün içinde 90 dereceleri buldum biraz acı çektim inat ettim taburcu olduktan hemen sonrada fizik tedavilere başladım ortalama 20 seans fiziki tedavi gördüm . 10 gün sonra deynekleri atmıştım ortalamada 45 gün sonrada ayarlanabilir dizliği çıkardım. Zor bir sakatlık gerçekten kırılsaydıda o bağ kopmasaydı. Ameliyat kadarda ameliyat sonrası çok önemli çok çalışmak lazım. Sonuçta oraya yapılan bir bağın uyum süresi var dikkat etmek gerekiyor her halükarda .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iztcick -- 29 Ağustos 2017; 10:43:30 >
  • yarimekmek Y kullanıcısına yanıt
    Kendini zorla dizini bükmeye çalış acı çekeceksin normaldir . Yattığın süre zarfında yediğine içtiğine dikkat et . Ameliyat ile oraya bir bağ yapılır ama gerisi sende hocam bu operasyon'da iyileşme süresi kişiye göre değişir .
  • Adana'daki Ortopedia Hastanesi hizmet kalite ve fiyat konusunda nasıl acaba ? teşekkürler
  • 2010 yılında sağ dizimden ön çapraz bağı ameliyatı olmuştum. Şimdide 10 gün önce sol diz ön çapraz bağlarımı kopartmışım. Aktif futbolcuyum, bu işi iyi yapan ve tavsiye ettiğiniz bi doktor var mı şehir farketmez. Bu sakatlığı yaşayan herkese çok geçmiş olsun..
  • Merhaba arkadaşlar. 10 yıl önce sol ayağımdan çapraz bağ ameliyatı oldum. 2 ay öncede sağ ayak çapraz bağımı koparmayı başardım. Sol ayak çapraz bağ ameliyat olma kararım doktorların ameliyat şart değil bağlarını kuvvetlendirsen yeter demesi yüzünden sol diz eklemim kilitlenmeler sonucu deforme oldu ve sol dizimin menisküsünü de yırttım. Ve sol ayağımdan geciktiğim için pişman olduğum bir kararla ameliyat oldum. Sol dizimle zumba, basketbol, bisiklet dahil pek çok sporu çok rahatlıkla yapabiliyorum şu anda. Bu tecrübeyle 21 gün önce bağımın sağ çapraz bağımın kopmasından bir ay sonra sağ dizimden de çapraz bağ ameliyatı oldum. Şu anda 90 derece kırabiliyorum ve bugün fizik tedaviye başladım. Tabi zorlayınca ödem oluyor. Bu konuda hepinizden daha tecrübeli ve 2 ayağındanda çapraz bağ ameliyatı olan biri olarak şunu söyleyebilirimki ameliyattan sonra dizinizle normal yürüme rutinine başladıktan sonra dizi güçlendirmek için günde 2 veya 3 saat spor yapmanız. Ve ömür boyu sporu bırakmamanız. Diziniz eski sağlığına kavuştuktan sonra korkusuzca istediğiniz sporu yapabileceksiniz hiç merak etmeyin. Forumda olumsuz örneklerin çok olma sebebi İyileşen spora dönen insanların değil sorun yaşayan insanların çare bulmak için foruma dönmesinden kaynaklı. Bende 2. Bağımı yırtmasaydım foruma dönmeyecektim ve siz benim sol çapraz bağımın iyi durumunu öğrenemeyecektiniz 😉

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, 5 gün önce halı sahada maç yaparken ters basmam sonucu sağ diz kapağı 1-2 saniye içerisinde kayıp tekrar yerine oturdu, yani dizim döndü, küt küt diyede 2 defa kemik sesi duydum, aşırı şiddetli ağrı ile kendimi yerde buldum, 5 gün geçti ve topal yürüyorum, normal uzanırken fln ağrı yok ama 90 dereceden fazla kapatamıyorum bacağı ağrı başlıyor, diz kapağının sağ taragında bi acı var, doktota gidemerim amerikadayım çalılazımlazım, ameliyat olmasam normal topallamadan yürümem kaç haftayı bulur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powerjack14

    Merhaba, 5 gün önce halı sahada maç yaparken ters basmam sonucu sağ diz kapağı 1-2 saniye içerisinde kayıp tekrar yerine oturdu, yani dizim döndü, küt küt diyede 2 defa kemik sesi duydum, aşırı şiddetli ağrı ile kendimi yerde buldum, 5 gün geçti ve topal yürüyorum, normal uzanırken fln ağrı yok ama 90 dereceden fazla kapatamıyorum bacağı ağrı başlıyor, diz kapağının sağ taragında bi acı var, doktota gidemerim amerikadayım çalılazımlazım, ameliyat olmasam normal topallamadan yürümem kaç haftayı bulur?

    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Doktora gidebilseniz iyi olur bence, ihmal etmeye gelmez. Ben ağustos sonunda yüksekten atlarken bahsettiğin 2 sesi duydum, aralıkta ancak ayağa kalktım. 10 sene önce yırtmıştım bağları bu defa hem bağ koptu hem menisküste yırtık hem de kemik iliğinde ödem oldu..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joe.Joe


    quote:

    Orijinalden alıntı: powerjack14

    Merhaba, 5 gün önce halı sahada maç yaparken ters basmam sonucu sağ diz kapağı 1-2 saniye içerisinde kayıp tekrar yerine oturdu, yani dizim döndü, küt küt diyede 2 defa kemik sesi duydum, aşırı şiddetli ağrı ile kendimi yerde buldum, 5 gün geçti ve topal yürüyorum, normal uzanırken fln ağrı yok ama 90 dereceden fazla kapatamıyorum bacağı ağrı başlıyor, diz kapağının sağ taragında bi acı var, doktota gidemerim amerikadayım çalılazımlazım, ameliyat olmasam normal topallamadan yürümem kaç haftayı bulur?

    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Doktora gidebilseniz iyi olur bence, ihmal etmeye gelmez. Ben ağustos sonunda yüksekten atlarken bahsettiğin 2 sesi duydum, aralıkta ancak ayağa kalktım. 10 sene önce yırtmıştım bağları bu defa hem bağ koptu hem menisküste yırtık hem de kemik iliğinde ödem oldu..

    Doktora ağustosta türkiyede gideceğim zatende daha 4 ay var en az, en azından normal yürümrye başlamam ne kadar sürer acaba? 5 gün geçti bacak aynı. Topal yürüyorum ve tam bükemiyorum diz kwpağının iç tarafı ağrıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.