Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.835
Cevap
57
Favori
342.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 8 ay
  • Cevaplayan Üyeler 371
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 1
  • Ortalama Mesaj Aralığı 2 gün 18 saat 30 dakika
  • Favoriye Eklediklerim 57
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • onurtb (116 mesaj) u.muhammetemin (95 mesaj) EMRE4488 (94 mesaj) RuiNatioN (46 mesaj) semihsenol (42 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (517 mesaj) Mobil (493 mesaj) Tablet (31 mesaj) (1 mesaj) Mini (39 mesaj) Uygulama (30 mesaj) (4 mesaj) (8 mesaj)
  • @
4 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Tek değnek ile zorlayabilirsin kendini fakat direk yürümeye çalışma çok yavaş yavaş yürümeye çalış. Benim dizimi tam olarak bükmem 2,5 3 ayı buldu. Şimdi eskisi gibi namaz kılabiliyorum. Tam kapanıyor. Bu olaylar tamamen güçlendirme ile ilgili ve taktıkları vida bağları şuanda sert tutuyor ve senin hareket etmen ile açılacak. 21 gün henüz erken ben 1 ay 20 gün rapor alıp işe gitmedim. Eğer kurumsal bir firmada isen kesinlikle rapor al ve zorlama ayağını evde yat maaşını al keyfine bak derim. Ayağından önemli hiçbir şey yok.
  • nosname n kullanıcısına yanıt
    Ameliyat sonrası fizik tedavi süreci hastanede 15 seans. O 15 seansta elektrik verme ve yavaş yavaş bükme işlemleri yapılıyor. Ondan sonrası senden bekleniyor. Ne kadar erken eski haline dönmesini istiyorsan o kadar çok çalışman gerekli. Spor salonuna ve havuza gitmek istemiyorsan eğer , ayağa takılan 3 kg 5 kg kum torbalarından al ve evde kendin kuvvetlendirmeye çalış. Ayağını kendin bükmeye çalış yavaş yavaş. Bunlar her geçen gün biraz daha iyileştirecektir ayağını. Yaptıktan sonra da muhakkak buz yap çünkü bunları yaptığında şişme ve ağrı hissedebilirsin çok normal olarak. Ağrını ve şişliğini buz alacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandaghan

Tek değnek ile zorlayabilirsin kendini fakat direk yürümeye çalışma çok yavaş yavaş yürümeye çalış. Benim dizimi tam olarak bükmem 2,5 3 ayı buldu. Şimdi eskisi gibi namaz kılabiliyorum. Tam kapanıyor. Bu olaylar tamamen güçlendirme ile ilgili ve taktıkları vida bağları şuanda sert tutuyor ve senin hareket etmen ile açılacak. 21 gün henüz erken ben 1 ay 20 gün rapor alıp işe gitmedim. Eğer kurumsal bir firmada isen kesinlikle rapor al ve zorlama ayağını evde yat maaşını al keyfine bak derim. Ayağından önemli hiçbir şey yok.

kesinlikle oyle yapiyorum. rapor aldim bir bucuk ay. elimden geldigince guclendirme yapicam. birde degnekleri birakirken once hangisini birakmaliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucel1907

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandaghan

Tek değnek ile zorlayabilirsin kendini fakat direk yürümeye çalışma çok yavaş yavaş yürümeye çalış. Benim dizimi tam olarak bükmem 2,5 3 ayı buldu. Şimdi eskisi gibi namaz kılabiliyorum. Tam kapanıyor. Bu olaylar tamamen güçlendirme ile ilgili ve taktıkları vida bağları şuanda sert tutuyor ve senin hareket etmen ile açılacak. 21 gün henüz erken ben 1 ay 20 gün rapor alıp işe gitmedim. Eğer kurumsal bir firmada isen kesinlikle rapor al ve zorlama ayağını evde yat maaşını al keyfine bak derim. Ayağından önemli hiçbir şey yok.

kesinlikle oyle yapiyorum. rapor aldim bir bucuk ay. elimden geldigince guclendirme yapicam. birde degnekleri birakirken once hangisini birakmaliyim ?

o konuda bende kendimle çelişkiye düştüm. Benim sağ çapraz koptu. ama sol elimle değneği kullanıyordum. Sağ ayağımın üstüne basıyordum sadece diğeri ile ileri gidiyordum. Bazen de sağ elimle tutuyordum ayağımın üstüne basmayayım diye. Bence hangisi rahat gelirse sana öyle yap. yalnız bayır aşağı inerken merdiven inerken çok dikkat etmelisin şakaya gelmez. Çok yavaş in. Zaten bir müddet sonra merdivenleri 2 şer 3 er değnek ile atlamaya başlarsın :)

• eyvallah en kısa zamanda eskı halimize donmek dılegıyle. Ayagı bomba gıbı yapıcam ınsalla

• bilmemiz gereken şu ki ; hiçbir zaman eskisi gibi %100 olmayacak. Ama %99 yapmak bizim elimizde. He eskiden %100 mü oynuyorduk bilemeyiz. Şimdi geliştirmen gereken iki şey var. Biri ayak diğeri ise zeka. Ben futbol oynuyordum yine oynayacağım fakat artık eskisi kadar çok alengirli işler yerine akıllıca oynamak hedefim.
  • Merhaba arkadaşlar herkese geçmiş olsun ben ameliyat olmadan önce hep burayı takip ettim ve bana çok yardımcı oldu şimdi bende yazma gereği duydum ben de 23 şubatta ön çaprazbağ ve menisküs ameliyatı oldum belden aşağl uyuşturularak yapıldı ameliyat yaklaşık 2saat sürdü menisküsümün tamamı alındı ve diz altımdan yeni greft alınarak yeni çaprazbağım yapıldı başarılı bir operasyon geçirdim. 4gece hastanede kaldım ameliyattan sonra daha 3.günde çift değnekle ayağa kalktım bacağım sadece bandajla sarıldı.hastanede kaldığım her gün pansuman yapıldı 2.günde dren çıkarıldı ve dr ayarlı dizliğe gerek duymadı nedeni ise bacak kaslarımın güçlü olması kesinlikle operasyondan önce bacağınızı güçlendirin. Gelelim hastane sonrasına hemen fizik tedaviye başladım.dizim ağrıyordu dikiş yerleri acıyordu ama yinede fizik hareketlerini yaptım her gün dizime buz tedavisi yaptım hala da yapıyorum çünkü dizimdeki ödem daha geçmedi her gün daha iyi hissettim 1.hafta tek değneğe 2.hafta da dikişlerimin alınmasında sonra ve kontrol olduktan sonra değneksiz yürümeye başladım ve düz vitesli arabamı kullanmaya başladım şimdi yaklaşık 22 gün oldu ameliyat olalı dizimi çok rahat 30 40 dereceye kadar bükebiliyorum ve normal yürüyebiliyorum ama çok uzun mesafe değil tabi henüz merdiven inip çıkma çok kolay olmuyor.benim ameliyat olacak arkadaşlara önerim öncelikle hep iyi düşünmeleri ve iyi geçen operasyonları örnek almaları herkese sağlıklı günler dilerim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 2 ay önce halısahada hava topundan yere düşerken ters düştüm, 2-3 gün çok zor topallayarak yürüdüm sonrasında yavaşda olsa iyileşme gördüm, ilk hafta buz yaptığımdan şişlik olmadı(bir hafta sonra şişti) ve morluk olmadıgından doktora gitmedim,
    1 ay dinlendirdim, sonrasında 1 ay yavaştan koşmaya başladım, enteresan olan koşmada aksaklık yok ama yürürken vardı.
    2. Ay yürümem düzeldiginden halı saha maçına çıktım ve ilkinin 1/3 oranında agrıyla oyunu bırakıp kaleye geçtim.
    Yürümem ilki gibi olmasada yeniden aksamaya başladı ve doktora gittim, profesör MR çekti ve ön çapraz bağın yok, kopmuş, alt ve üst kemikte kanama var, bu ancak çok büyük darbe vurmada olur, bu dizi nasıl bu hale getirdin dedi ve hemen ameliyat olmalısın dedi. MR raporundada ön Çapraz bağ kopuk çıktı.

Özel ameliyat yapıp para kazanmak ister diye mr ı devlet Hastanesi'ndeki uzmana gösterdim, evet ön Çapraz bağ tamamen kopmuş dedi, ama menisküslerde Yırtık yok. dizinde Boşluk var ameliyat olmalısın dedi. 2 ayda iyileştirdim biraz deyince, o zaman 2 ay sonra bi daha MR çektir sonuca göre ameliyat kararı ver dedi.
    Bu sefer yürümemdeki aksaklık daha az olduğundan yine normal yürüyüşe döndürürüm diye düşünüyorum.

Tabi bu iki aylık sürede diğer diz yüke bindiğinden oda ağrımaya başladı.
    38 yaşındayım, sizce ameliyat olmasam ileride sorun yaşarmıyım?
    Halı sahayı bırakabilirim ama koşmaya devam etmek istiyorum.(5-15km arası koşuyordum)

MR raporu asagıdaki gibi arkadaslar,
    Ön çapraz bağda total rüptür.
    Femur lateral kondil düzeyinde, tibia lateral platoda fokal kemik iliği ödem alanları.
    Diz eklem mesafesinde ve suprapatellar bursada artmış efüzyon.
    Medial menisküs arka boynuzunda grade 2 dejenerasyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustisahin -- 21 Mart 2016; 10:43:40 >

• Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Yaşım 29.Benim de ortalama 1 ay önce hali sahada sağ dizim sakatlandı. Alçıya alındı ve mr çekildi. Mr raporunda dikkat çeken yerler şöyle;
    Medial menisküs posterior hornda grade1 meniskopati ddikkat çekmiştir.
    MCL'de grade2 strain ile uyumlu sinyal artısı dikkat çekmiştir.
    Lateral menisküs ön ve arka boynuzunda grade1 meniskopati dikkat çekmiştir.
    Ön çapraz bağ tibia yapışma yerinde orta kesimde belirgin osteokondal defekt ve eklem aralığına uzanan kemik fragmanları dikkat çekmiştir. Eklem aralığına minimal deplesedir.
    Sizin tecrübeleriniz benim için önemli. Doktorum ameliyat olmam gerektiğini söylüyor ama ben kararsızım. Sizin tecrübeleriniz benim için ne diyor? Sizce sağ ayağımın durumu çok mu kötü? Ameliyatlık mı? Teşekkürler arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgut7306 -- 13 Nisan 2016; 16:44:45 >
  • mustisahin m kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun, hemen ameliyat olmanı öneririm çünki yaşın daha genç çok hareketsiz bir hayat yaşabileceğini sanmıyorum bide ameliyat olmazsan menisküslerini hatta diz kıkırdağını bitirirsin ve hayat kaliten düşer ama bu ameliyatı olup sağlıklı olmak istiyorsanda iyi bir doktor seçip fizik tedavi + spor mutlaka çok iyi yapmalısın, ben 4 ay önce oldum ameliyatı şimdi 15-20 dakika koşu bandında hi,ç durmadan koşabiliyorum ama çok sıkı çalıştım, kısaca yaşın uygunken ol yaş ilerledikçe iyileşmede uzar.
  • Merhabalar;
    2008 yılında halı sahada ön çapraz bağımı kopardım. Çekilen MR'da menisküste yırtık ve ön çapraz bağın kopuk olduğu yazıyordu. Gittiğim doktor muayeneden sonra, bağın kopuk olmadığını düşündü ve menisküs ameliyatı için atroskopi yaptığında menisküsün sağlam, ön çapraz bağın kopuk olduğunu gördü.
    Bana bu ameliyatı yapamayacağını ve profesyonel sporcu olmadığım için de ameliyat önermedi.
    Uzun bir müddet problemsiz idare ettim. Hatta bu şekilde futbol oynamaya devam ettim. Birkaç yıl öncesine kadar bir problem yoktu fakat ısınmadan çıktığım bir halı saha maçında dizim döndü. Bir iki hafta ağrı çektim ama yürümek ve koşmakta herhangi bir sıkıntı çekmiyordum. Çok nadiren boşalma oluyordu. (ayağım kaydığı zaman vs.)
    Bu ayak bize yaşlanınca da lazım ve yaş ilerledikçe ameliyatın daha zor ve tutmama şansı olacağı tavsiyesinden sonra ameliyat olmaya karar verdim.
    Ufak bir araştırmadan sonra Sakarya'nın en iyi ortopedi uzmanlarından biri dedikleri Ozan AKÇA ile görüştüm. (Özür diliyorum, o güne lanet olsun) Kendisine durumu izah ettim. Yürümek ve koşmakta bir sıkıntı yaşamadığımı, nadiren de olsa döndüğünü, rahat rahat spor yapabilmek için bu ameliyatı olmak istediğimi söyledim. Kendisi bana; iki ay sonra düz koşu yapabileceğimi ve altı ay sonra futbol oynayabileceğimi söyledi.
    Özel hastane olduğu için 2000 lira ilave ücret vermem gerektiği söylendi, kabul ettim. 20 gün sonraya ameliyat günü verildi ve bir gün önce tahlil, tetkik için beni arayacaklarını söylediler. Ameliyat gününden bir gün önce baktım arayan soran yok, bari ben gideyim dedim. Odasına gidip, yarın ameliyat günüm fakat arayan olmadı dediğimde sekreteri ile birbirlerine baktılar, eee, şey, kem küm, tamam yarın gel dediler. Halbuki bu bir işaretti. Özel hastanede bu ne ciddiyetsizlik. O esnada teşekkür edip, oraya bir daha uğramamam gerekirdi. Ama insanın basireti bağlanıyor işte.
    Ertesi gün ameliyata girdim. Ekrandan izleyecektim ameliyatı sözde. Ama ekran bozuk, kablo kopuk vs. dedi. (durum 2-0)
    İç menisküsümün de yırtık olduğunu, onu da dikeceğini fakat bunu devletin karşılamayacağı için benim ödemem gerektiğini söyledi. (oldu 3-0)
    Kiminle konuştuysam 3 saate yakın sürdü dediği ameliyatı, menisküs tamiri dahil 1 saat sürdü.
    Daha önce, tendonu nereden alıyorsunuz diye sorduğumda, dizin üst kısmından demişti fakat dizin alt sol kısmından aldığını gördüm.
    Bütün bunlar benim kuruntum olsun, inşallah işe yaramıştır diye düşündüm ama nerdeee!
    Menisküs dikildiği için 6 hafta üstüne basmamam gerektiğini söyledi ve ufak egzersizler verdi. 6 hafta bitince yine çift değnekle gezebileceğimi ama 20 kilodan fazla basmamam gerektiğini söyledi.
    Sonra 6 haftalık fizik tedavi süreci olacağını söyledi. Hastanenin fizik tedavi uygulaması pahalı olmasına rağmen, arasıra onun görmesinde yarar olacağını düşünerek kabul ettim.
    Elektrik uygulaması, buz, bazı egzersizler, bisiklet vs. haftada iki gün devam ettim. Arasıra yanına uğrayıp, ameliyattan sonra dizimde korkunç bir ağrı olduğunu, dizimi tam açamadığımı, 8-10 derecelik bir açı kaldığını, katur kutur ettiğini sürekli söyledim. Öyle uzaktan bakarak savuşturdu. Hiçbir şeyi not aldığını görmedim. O da yetmezmiş gibi ne dese iyi; "senin menisküsü dikmiş miydik"
    Dizimin katur kutur ettiğini söylediğimde, sonradan kendisine ait olduğunu öğrendiğim medikale yönlendirdi beni. Bir iğne adı verdi, gittim sordum fiyatı 300 tl. Parasında değilim ama, ameliyattan sonra bu iğneyi olanı duymadım hiç.
    Ya sabır! çekerek ve katil olmamak için dualar ederek fizik tedaviye devam ettim. Ama hala düzgün yürüyemiyordum.
    Okullar başlamış ve neredeyse iki ay geçmişti. Öğretmen olduğum için bir an önce göreve başlamak istiyordum. Yine iyi niyetle düşünerek, herkesin iyileşme sürecinin aynı olamayacağını, belki de bu durumun normal olduğunu düşünmek istedim.
    Topal ayakla görev yerim olan Şanlıurfa/Siverek'e geldim. Ağırlık vs. hareketlere devam ettim ama dizim hala aynıydı. Ara tatilde Sakarya'ya döndüğümde kendisi hastanede yoktu, yurtdışına çıkmıştı.
    Birkaç farklı doktora gittim, yeniden çektirdiğim MR'ı gösterdim fakat tatmin edici bir cevap alamadım. Bazısı, bir anormallik görünmüyor; bazısı kıkırdaklarda deforme var dedi.
    Hasılı kelam; hala egzersiz yaptığımda dizimdeki ağrı artıyor, ayağımı öne doğru attığımda bıçak saplanıyor, yere kapaklanacak gibi oluyorum. Sizce bu kadar zaman geçmesine rağmen bu normal mi?
    Bu doktoru bakanlığa vs. şikayet etmek, mahkemeye vermek istiyorum, faydası olur mu?
    Siverek'teki doktorlardan tatmin edici bir cevap alamadım dizimle ilgili. Urfa-Sakarya 1500 km yol. Ha deyince gidilip gelinmiyor. Görev de var bir yandan. 32 saat dersim var ve haftanın iki günü sabah 6:00 akşam 18:00 okuldayım. çok zorlanıyorum. Ameliyat öncesi koşabilen ben, hala düzgün yürüyemiyorum. Değil rahat spor yapabilmek, ameliyat öncesi gibi olabilsem şükredeceğim.
    .
    Uzattım, farkındayım ama tecrübeli arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Öncelik Kocaeli-İstanbul çevresi olmak üzere bana tavsiye edebileceğiniz, işini iyi yapan bir doktor arıyorum.
    .
    Herkese sağlıklı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadeniz_tr -- 1 Mayıs 2016; 2:21:41 >

• nosname n kullanıcısına yanıt
    Ben ameliyat sonrasi fizik tedavi olmadim. Doktorum fizik rehabiltasyonu icin 15 egzersiz bulunan bi broşür bulunan hareketleri gunde 3 defa yapmami soyleri sadece. Sordum fizik tedaviye gidicek miyim diye? Senin icin buna gerek yok güclendirmeyi makine ile degil dogal yolla yapacaksin dedi. Kisiden kisiye dizin durumuna gore degisir sanirim bu.

• Arkadaşlar 7 ay önce öçb ameliyati oldum. Size tavsiye tek bir doktor ve tek bir mr la hareket etmeyin. İyileşme süreci çok uzun. 7 ay oldu yürürken son 1 aydir problem yaşiyorum.Birde her yerde ameliyat olmayin çok iyi bi hastane ve doktor bulun kendinize. Çünkü Allah korusun insan sakat bile kalabiliyor. Kendimden pay biçeyim 7 ay oldu ve ben son 1 aydir yürürken sorun yaşiyorum. 5-6 ay yürürken bi problem yoktu simdi canimi sikiyor bu durum. Sizde durum nasil yürürken problem yasiyor musunuz sizde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n3rath -- 2 Mayıs 2016; 16:06:34 >
  • Selamünaleyküm Arkadaşlar,

Ameliyat olalı tam 7 ay oldu. Allah' a çok şükür eski hayatıma döndüm diyebilirim. 2 günde bir yaklaşık 1 saat koşuyorum, depar atıyorum, namaz kılabiliyorum yalnız bacağım biraz güçsüz olduğu için secdeye giderken ellerimle yerden destek alıyorum. Evde fitness yapmaya başladım ve gerçekten bacağım güçlenmeye başlayınca eski halime döndüğümü farkettim. Çünkü sorun olarak gördüğümüz birçok şeyin ameliyattan dolayı değil, kasların eriyip bacağın güçsüzleşmesinden dolayı olduğunu anladım.
    Yeni bağın alındığı yerde biraz hissizlik var ve dokununca yanma meydana geliyor ama doktorum 1 2 yıl içinde geçeceğini söyledi.

Yeni ameliyat olan veya olacak arkadaşlar endişelenmesinler, sabırlı olsunlar derim. Çünkü her şey ameliyattan sonra başlıyor ve siz nasıl hareket ederseniz öyle ilerliyor. Mesela, ben en başlarda sürekli halimden şikayet ederdim ve umutsuzdum eskisi gibi olabileceğimden. Bu psikolojiyle tam 45 gün çift değnekle yürüdüm.
    Ama yürümeye başladıktan sonra moralim yerine geldi, çalışmaya başladım, doktorun verdiği egzersizleri 2 saatte bir düzenli olarak yaptım ve çok şükür şimdi bunların sonucunu aldım. Düşünün eskisinden daha iyi depar atıyorum.

Siz siz olun sabırlı olun. Sormak istedikleriniz olursa yazın (2-3 günde bir uğruyorum bu siteye), bildiklerimi cevaplamaya çalışırım.

Hepinize geçmiş olsun.

• mahsun7676 m kullanıcısına yanıt
    Hocam bütün sayfaları okuyamadım kusura bakmayın bende bu illeti 7 8 ay önce geçirdim bir iyileşme olmadığından tekrar bugün mr sonucunu aldım. Doktor la görüştüm bana kısmı yırtık var spor futbol koşma cart curttan uzak dur 5 6 ay dedi. Dedim zaten 8 aydır uzak duruyorum 4 doktorla görüştüm fizik tedavide gordum ayağı güçlendirmek için sporda yaptım dedim ama bir iyileşme yok dedi. Evet dedim ben ameliyat istiyorum burda bu ameliyat olmuyor dedi bende sevk istiyordum zaten dedim izmire. İyi git birde orda görüş dedi ben kimsenin yapacağını sanmıyorum dedi. Hocam ben 2 kere yaşadım bu olayı bir buçuk ay ara ile ne kadara maaliyete oldunuz ameliyatı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oczipka -- 3 Mayıs 2016; 16:42:44 >
  • emrecik09

Kardeşim, ben özelde ameliyat oldum ortalama 2500 tuttu. Değnek, açı ayarlı dizlik, buz torbaları, varis çorabı vs cart curt derken 250 TL gitmiştir.

Yırtığın iyileşmemesinin nedeni olarak da o bölgeye kanın gitmediğini söyleyebilirim. Çünkü aldığımız besinler önce kana karışır daha sonra da bütün vücuda, ihtiyaç olunan bölgeye dağılır. Mesela kan proteini kaslara taşır ya da herhangi bir yerimizdeki yaranın iyileşmesinde de bu şekildedir olay. Bu yüzden ''protein yapıcı ve onarıcıdır'' denir.
    Ancak öçb de böyle bir durum söz konusu değil. Kan yoksa yenilenme de yok. Bu yüzden kopan bağımızı dikmezler ve yerine bağ görevini görecek başka bir doku eklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsun7676 -- 4 Mayıs 2016; 0:47:35 >
  • Arkadaşlar benimki futbol oynarken oldu özele götürdük mr cekildim doktor ön çapraz bağ kopmak üzere
    Dedi dizlik verdi hareketi kisitlasin diye sprey,ve buz tedavisi uyguladim 16 gun geçti kontrole gittik nasil oldun dedi agri yok normal gibi dedim tamam duzeliyor duzelmis gibi artik dedi cikarttim dizligi bukmeye calistim cok az bukuldu 60 derece flan tamam zorlama sicak suyla ovala acmaya calis dedi bukmeye calisirken kemik sesleri geliyor kucuk bi sanci giriyor kucuk bi agri oluyor dedigim gibi bukmekte zorlaniyorum ne yapabilirim ltfn yardim edin

• Arkadaslar tam 14 gun once ocb+menikus(dikildi) amelyati oldum. Ilk 12 gun 45 derecedeydi dizlik ve 45 e katlayabiliyordum ama dizlik hep dizimdeydi hic fazlasini zorlamadim. 2 gun once 90 a ayarladilar ve evde yapmam ocin egzersiz programi verdiler. SORUM ŞU: yuzustu yatip dizimi katlatirken baya zorlattim hatta agriya zor dayanacak kadar. Su an 85 civaridir sanirim. Acaba aciya zor dayanacak kadar zorladigim icin meniskus dikisimde ya da baglarda sorun olmus olabilir mi. Olursa anlarmiyim. Ne kadar zorlamak en dogrusu. Daha 2 hafta oldu. Cok mu zorladim

• merhaba yasim 23 on capraz bag yirtilmasi meydana geldi devlet hastanesine gittim bacami alciya aldilar 1 ay alcida durdu emar vektirdim bacamdam capraz bag yirtilmasi meydana gelmis bide menuskus zedelenmesi 3 ay sonra ameliyat dedi kafayi yeme derecesine geldim bemen ozel hastaneye gittim doktor 1 hafta sonra gel ameliyat yapalim dedi ve zaman geldi ameliyat oldum 1 ay smeliyatli bacaginin ustune basma dedi 4 gun ciddi agri cektim ve taburcu oldum haataneden ameliyattan 15 gun sonra dikislerim alindi doktor fizik tedavi gormen gerekiyo dedi suanda fizik tedaviyi goruyorum diz kapagim da az sisme var normalmi bir de 1 hafta sonra yurumeye baslicam yururken bacamda aksaklik olurmu bide iste calismamda sikinti olurmu yardimci olun

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah000000

merhaba yasim 23 on capraz bag yirtilmasi meydana geldi devlet hastanesine gittim bacami alciya aldilar 1 ay alcida durdu emar vektirdim bacamdam capraz bag yirtilmasi meydana gelmis bide menuskus zedelenmesi 3 ay sonra ameliyat dedi kafayi yeme derecesine geldim bemen ozel hastaneye gittim doktor 1 hafta sonra gel ameliyat yapalim dedi ve zaman geldi ameliyat oldum 1 ay smeliyatli bacaginin ustune basma dedi 4 gun ciddi agri cektim ve taburcu oldum haataneden ameliyattan 15 gun sonra dikislerim alindi doktor fizik tedavi gormen gerekiyo dedi suanda fizik tedaviyi goruyorum diz kapagim da az sisme var normalmi bir de 1 hafta sonra yurumeye baslicam yururken bacamda aksaklik olurmu bide iste calismamda sikinti olurmu yardimci olun

Şişlikler gayet normal. Ben egzersizleri simdilik evde yapiyorum. Senden bir onceki mesajimdaki sorumu fizik tedavi uzmanina sorarsan sevinirim benim icin

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.