Şimdi Ara

Ön Cama Cam Filmi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
8
Favori
109.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Arkadaşlar ben de 5 gün önce on cam dahil lumar atr serisi çektirdim. Yan camlar 1, ön cam 0.5 numara.
    Ön cam konusunda sıkıntı yaşıyorum karanlık olmasından değil de sanki cam yağlıymış pusluymuş gibi görüntü veriyor özellikle gece. Yaptıran arkadaşlar sizdeki süreç nasıl olmuştu acaba zamanla film oturur buğulanma gider mi yoksa çıkartayım mı?

Bende lumar var ama atr mi atc mi bilmiyorum, ön camda 1 no var. Öyle yağlı puslu değil sanki film yok gibi baktığında cam görüntü net. Sen camları güzelce içten dıştan camsil ve mikrofiber bezle temizle.. Belkide çekilme işçilik hatası vardır..

Haklısın çektirdiğim arkadasın isciligi gayet iyiydi sanirim temizlikten cunku kendiside hic farketmiceksin diye israrla soylemisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sienamut; ilk başlarda dediğiniz durum normal aslında, zira camla film arasındaki uygulama esnasında sürdükleri sıvı tam olarak buharlaşmış olmuyor, ancak 5 günde de buharlaşırdı diye düşünüyorum. Öncelikle aracınızı ön cama tam olarak güneş vuracak şekilde uzun bir süre bekletin, bu şekilde süreci hızlandırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

sienamut; ilk başlarda dediğiniz durum normal aslında, zira camla film arasındaki uygulama esnasında sürdükleri sıvı tam olarak buharlaşmış olmuyor, ancak 5 günde de buharlaşırdı diye düşünüyorum. Öncelikle aracınızı ön cama tam olarak güneş vuracak şekilde uzun bir süre bekletin, bu şekilde süreci hızlandırabilirsiniz.

5 günün 3 ünde araç zaten dışardaydı hocam birkaç gün daha bekleyip iyice temizleyip beklicem bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan27m

Cam filmi yasak. Ceza yazmaya hazirlar. Benden uyarmasi. Asagida resmi cevap.

"
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından çıkartılan “Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği” (MARTOY) kapsamında yürürlüğe konulan gerek “Motorlu Araçlar ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (92/22/AT)” ve gerekse eşdeğeri olan “Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun R43 sayılı Regülâsyonunda” tüm camların uyması gereken teknik şartlar belirtilmiştir. R43 Regülâsyonunun 2.13.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70’in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından ulusal tip onayı alınması gerekmekte olup, tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır. Bu itibarla, araçlarda bulunan renkli camların yukarıda belirtilen teknik mevzuata uygun olması gerekmektedir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Araçların teknik şartlara uygunluğu başlıklı 30 uncu maddesinde, “Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.” hükmü mevcuttur. Aynı Kanuna bağlı Yönetmeliğin 63 üncü maddesinin son fıkrasında da, “Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.” denilmektedir. Yine araçlarda cam filmi kullanılması bahse konu Yönerge kapsamında hafif kusur verilmesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinin uygulanmasına engel teşkil etmemekte olup, aykırılık, eksiklik veya arızaları görülenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.

TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

ışık geçirgenliği % 70’in altında
    görüntüyü değiştirecek seviyede

Bu iki ifadeden koyu olmaması gerektiğini anlıyorum. Buna göre yan camlara en çok 1 numara yapılabilir ki bence önemli olan UV bloke oranı.
    Ön cam filmi için 3M LLumar Solar Masterden başkası riskli. Bunlarda 1 numaradan daha da açığı var. Sadece ön cam için bu markaları birkaç yere sordum fiyatları 250-350 arası değişiyor.
    Yan camlara pahalı film uygulatanlar çevirmeden sonra sökmek zorunda kalırlarsa yazık olur.

Bu konuda BİMER ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurularda bulunmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 2 Haziran 2014; 13:11:32 >

• Ön cama çektirmeyin.
    kimse de iddaa edemezgece görüşü kötüleşmiyor diye.
    Gece sıkıntı olmuyor diyenler bence, şehir içinde aydınlatmalı yolda kullananlar. Şehirlerarası yolda hele ki soğuk asfaltta çizgileri zor görebiliyorsunuz. Kaldı ki yolda çukur, laka, taş falan varsa ne kadar görebileceksiniz siz düşünün.
    izmir aydın arası filmli camla kullanmıştım bir aracı gece vakti illallah ettirdi.
    Birde sağdan giden ışıklandırmasız traktör römorklarını düşünün. Ne kadar ölümcül bir hata olacağını.

he sabahları kullanıyorum. şehirdışına çıkmıyorum, diyorsanız yaptırın. En azından yazın sıcaklığı keser.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Ön cama çektirmeyin.
    kimse de iddaa edemezgece görüşü kötüleşmiyor diye.
    Gece sıkıntı olmuyor diyenler bence, şehir içinde aydınlatmalı yolda kullananlar. Şehirlerarası yolda hele ki soğuk asfaltta çizgileri zor görebiliyorsunuz. Kaldı ki yolda çukur, laka, taş falan varsa ne kadar görebileceksiniz siz düşünün.
    izmir aydın arası filmli camla kullanmıştım bir aracı gece vakti illallah ettirdi.
    Birde sağdan giden ışıklandırmasız traktör römorklarını düşünün. Ne kadar ölümcül bir hata olacağını.

he sabahları kullanıyorum. şehirdışına çıkmıyorum, diyorsanız yaptırın. En azından yazın sıcaklığı keser.

Ön cam için renksiz filmler var, birde 0.50 0.75 diyorlar o tonlarda olur. 1 no benimki ve arkadaşın dediği gibi aydınlatmasız yollarda sıkıntı oluyor biraz. Aydınlatma olan yerlerde gece hiç sorun yok sanki film yok gibi.ışık filmin geçirgenliğini artırıyor bence.. Bendeki lumar kaliteli ve kalitesiz filmlerde bildiğin naylon önünü göremezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

quote:

Orijinalden alıntı: kaan27m

Cam filmi yasak. Ceza yazmaya hazirlar. Benden uyarmasi. Asagida resmi cevap.

"
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından çıkartılan “Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği” (MARTOY) kapsamında yürürlüğe konulan gerek “Motorlu Araçlar ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (92/22/AT)” ve gerekse eşdeğeri olan “Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun R43 sayılı Regülâsyonunda” tüm camların uyması gereken teknik şartlar belirtilmiştir. R43 Regülâsyonunun 2.13.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70’in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından ulusal tip onayı alınması gerekmekte olup, tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır. Bu itibarla, araçlarda bulunan renkli camların yukarıda belirtilen teknik mevzuata uygun olması gerekmektedir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Araçların teknik şartlara uygunluğu başlıklı 30 uncu maddesinde, “Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.” hükmü mevcuttur. Aynı Kanuna bağlı Yönetmeliğin 63 üncü maddesinin son fıkrasında da, “Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.” denilmektedir. Yine araçlarda cam filmi kullanılması bahse konu Yönerge kapsamında hafif kusur verilmesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinin uygulanmasına engel teşkil etmemekte olup, aykırılık, eksiklik veya arızaları görülenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.

TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

ışık geçirgenliği % 70’in altında
    görüntüyü değiştirecek seviyede

Bu iki ifadeden koyu olmaması gerektiğini anlıyorum. Buna göre yan camlara en çok 1 numara yapılabilir ki bence önemli olan UV bloke oranı.
    Ön cam filmi için 3M LLumar Solar Masterden başkası riskli. Bunlarda 1 numaradan daha da açığı var. Sadece ön cam için bu markaları birkaç yere sordum fiyatları 250-350 arası değişiyor.
    Yan camlara pahalı film uygulatanlar çevirmeden sonra sökmek zorunda kalırlarsa yazık olur.

Bu konuda BİMER ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurularda bulunmak gerekiyor.

Cam icin oyle. Renkli cam yanlis anlasildi galiba. Film ise kac numara olursa olsun yasak.

• Tum camlarımda film olan biri olarak belki dusunenlere faydası olur diye yorumlarımı paylasayım. 2 hafta once baglarbası llumar da (on cam hariç)2 numara film cektirdim.amacım goruntu degil güneşten pişmemekti. İşçilik son derece iyiydi. (3 numara cok koyu geldi o yuzden tercih etmedim.) Hem gunes hem goruntu acısından tavsiye ederim, arka cam dahil 350tl verdim.Gelelim ön cama.. llumar da sordum termal seffaf cama 350tl dediler, pahalı geldi yaptırmadım. Sonra maltepe ziebarta gittim boya koruma falan derken on cama da yaptırma kararı verdim. On cam icin ozel seffaf bir modelleri var ondan yaptırdım. 3 gun oldu. Gunduz ısıyı kesmede basarılı. Araba gunes altında pismiyor. Gece de aydınlık acısından hic problem yok. Tek sorun karsıdan gelen ısıklarda ve aydınlatma direklerindeki ısıklarda sanki cam yaglıymıs gibi bir goruntu oluyor. Ayrıca yarım saat kullanmama ragmen gozlerime sanki numaralı gozluk takmıs gibi yorulmus bir his oldu. Bana tam performans için 15 gun bekleyin dediler. Eger duzelmezse kesin cıkartacagım. 15 gun sonra tekrar sonucu paylasırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutgun

Tum camlarımda film olan biri olarak belki dusunenlere faydası olur diye yorumlarımı paylasayım. 2 hafta once baglarbası llumar da (on cam hariç)2 numara film cektirdim.amacım goruntu degil güneşten pişmemekti. İşçilik son derece iyiydi. (3 numara cok koyu geldi o yuzden tercih etmedim.) Hem gunes hem goruntu acısından tavsiye ederim, arka cam dahil 350tl verdim.Gelelim ön cama.. llumar da sordum termal seffaf cama 350tl dediler, pahalı geldi yaptırmadım. Sonra maltepe ziebarta gittim boya koruma falan derken on cama da yaptırma kararı verdim. On cam icin ozel seffaf bir modelleri var ondan yaptırdım. 3 gun oldu. Gunduz ısıyı kesmede basarılı. Araba gunes altında pismiyor. Gece de aydınlık acısından hic problem yok. Tek sorun karsıdan gelen ısıklarda ve aydınlatma direklerindeki ısıklarda sanki cam yaglıymıs gibi bir goruntu oluyor. Ayrıca yarım saat kullanmama ragmen gozlerime sanki numaralı gozluk takmıs gibi yorulmus bir his oldu. Bana tam performans için 15 gun bekleyin dediler. Eger duzelmezse kesin cıkartacagım. 15 gun sonra tekrar sonucu paylasırım.

Umarım aradaki sıvı henüz kurumadığı için öyle bulanıktır.

Ön camın sıkıntısı camın eğimli olması için ışığın kırılarak gelmesi. Cam her yerde aynı kalınlıkta olduğundan net görülüyor. Ama filmi cam formuna uydurmak için ısıttıklarında ışık geçirgenliği yer yer değişiyor diye düşünüyorum.

Ziebart kaliteli olabilir ama kullandıkları ürünle ilgili detaylı bilgi paylaşmayarak bayilerin insafına bırakıyorlar galiba ne kullanacağını

• Sadece ön cam için ısı geçirmez tamamen saydan film yaptırmak istiyorum. Llumar ve 3m den fiyat aldım, tek ön cam için 400 lira civarı fiyat veriyorlar. Daha uygun fiyata işe yarayacak bir önerisi olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Sadece ön cam için ısı geçirmez tamamen saydan film yaptırmak istiyorum. Llumar ve 3m den fiyat aldım, tek ön cam için 400 lira civarı fiyat veriyorlar. Daha uygun fiyata işe yarayacak bir önerisi olan var mıdır?

Aracınızda atermik ön cam yok mu?
  • Çılgın bir arkadaşım aracının tüm camlarına 3 numara dediğimiz en koyu filmden yaptırmıştı gece kullanmıyordu aracı (kullanamıyordu)
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Evet bir kaç gün güneşte kalınca sorun düzeldi. Sonuç olarak ön cama ziebart seffaf film tavsiye edebilirim. Gunes gozlugu takmaya gerek yok yorumu biraz abartılı. Sonucta seffaf bir film ısıgın ancak belli bir yuzdesini onluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet bir kaç gün güneşte kalınca sorun düzeldi. Sonuç olarak ön cama ziebart seffaf film tavsiye edebilirim. Gunes gozlugu takmaya gerek yok yorumu biraz abartılı. Sonucta seffaf bir film ısıgın ancak belli bir yuzdesini onluyor.

şeffaf dediği yüzde kaç? Genelde 1 numarayı şeffaf diye kullanıyorlar. Olması gereken min %70 geçirgen veya 0,5 numara
  • 1 numara ayrı. Benim dediğim şeffaf film ziebart in farkli bir teknoloji olarak sunduğu bir sey. Detayları ziebart sitesinde var. Genelde on cama uyguluyorlar ama ben gittiğimde bir m3 ve jeep 5 cama birden yaptırdı. Fiyatı 1250 falan oluyor o zaman. Benim gibi araba kullanırken güneşe gıcık biriyseniz sadece on cama yaptırın derim. Diğer camlara 2 numara kafi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

quote:

Tum camlarımda film olan biri olarak belki dusunenlere faydası olur diye yorumlarımı paylasayım. 2 hafta once baglarbası llumar da (on cam hariç)2 numara film cektirdim.amacım goruntu degil güneşten pişmemekti. İşçilik son derece iyiydi. (3 numara cok koyu geldi o yuzden tercih etmedim.) Hem gunes hem goruntu acısından tavsiye ederim, arka cam dahil 350tl verdim.Gelelim ön cama.. llumar da sordum termal seffaf cama 350tl dediler, pahalı geldi yaptırmadım. Sonra maltepe ziebarta gittim boya koruma falan derken on cama da yaptırma kararı verdim. On cam icin ozel seffaf bir modelleri var ondan yaptırdım. 3 gun oldu. Gunduz ısıyı kesmede basarılı. Araba gunes altında pismiyor. Gece de aydınlık acısından hic problem yok. Tek sorun karsıdan gelen ısıklarda ve aydınlatma direklerindeki ısıklarda sanki cam yaglıymıs gibi bir goruntu oluyor. Ayrıca yarım saat kullanmama ragmen gozlerime sanki numaralı gozluk takmıs gibi yorulmus bir his oldu. Bana tam performans için 15 gun bekleyin dediler. Eger duzelmezse kesin cıkartacagım. 15 gun sonra tekrar sonucu paylasırım.

Umarım aradaki sıvı henüz kurumadığı için öyle bulanıktır.

Ön camın sıkıntısı camın eğimli olması için ışığın kırılarak gelmesi. Cam her yerde aynı kalınlıkta olduğundan net görülüyor. Ama filmi cam formuna uydurmak için ısıttıklarında ışık geçirgenliği yer yer değişiyor diye düşünüyorum.

Ziebart kaliteli olabilir ama kullandıkları ürünle ilgili detaylı bilgi paylaşmayarak bayilerin insafına bırakıyorlar galiba ne kullanacağını

Ziebart diye bir film markası yok. Ziebartta solargard veya llumar veya başka marka film kullanıyor.. Sorarsanız film markasını söylerler.. Bence filmde işçilik önemli en kaliteli filmde olsa film çeken insan kötüyse o filmden hayır gelmez..garanti vermeside önemli çünkü en kaliteli film çeken yer bile belli süre sonra getir kontrol edelim diyor. En az 5-6 yıl garanti vermeli.bir sorunda ücretsiz filmi yenilemeli..

• quote:

quote:

şeffaf dediği yüzde kaç? Genelde 1 numarayı şeffaf diye kullanıyorlar. Olması gereken min %70 geçirgen veya 0,5 numara

arkadaşın dediği filmler ön cam için özel filmler isteyen bütün arabasınıda yaptırıyor. Şeffaf dediği renksiz yani bildiğin renksiz film. Arabanın camı renginde bir film..

• quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

quote:

arkadaşın dediği filmler ön cam için özel filmler isteyen bütün arabasınıda yaptırıyor. Şeffaf dediği renksiz yani bildiğin renksiz film. Arabanın camı renginde bir film..

onu biliyorum da o kaç bayide var.
    sitesinde herşey var yoksa.
    %70 renksiz zaten ama ön cama uygun değil bence.
    Ön cama %80 ve %90 modeller var kataloglarda ama kimsenin getirdiğini sanmıyorum. Çünkü talep içerinin görünmemesi üzerine, ısı için yaptıran sayısı az.

• 3M cr 90

http://www.audizine.com/gallery/data/559/3M_CR90.jpg

http://autotonesana.wordpress.com/2014/04/02/bmw-f10-tintd-3m-cristalline-film-www-autotonesana-lv/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 16 Haziran 2016; 13:48:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

3M cr 90

http://www.audizine.com/gallery/data/559/3M_CR90.jpg

http://autotonesana.wordpress.com/2014/04/02/bmw-f10-tintd-3m-cristalline-film-www-autotonesana-lv/

Güzel paylaşım
    Sadece CR70 var Türkiyede ama o da bazı bayilerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng. -- 15 Temmuz 2014; 9:12:08 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.