Şimdi Ara

Ön Cama Cam Filmi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
8
Favori
109.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Önceki iki aracımda da olduğu gibi mevcut aracımda da yanlar koyusu ön cam bir açık tonunda kaliteli film var. Foto aşağıda:

Ön Cama Cam Filmi?

Gece sürüşünde aydınlatmasız yollarda görüş azalıyor. Hele ki farlarınız da biraz kuvvetsiz ise, ileriyi görme miktarınız ciddi oranda azalacaktır.

Gece yağmurlu ve sisli havalarda ecel terleri dökerek evi zor bulmanız olasıdır. Yine farların kuvveti önemli. (Önceki Honda Civic aracımda neredeyse gidemez hale gelmiştim, ama bu araçta farların avantajıyla pek sorun olmadı)

Bir de aracın içinden el kol hareketi yapınca yayalar veya diğer araçlar sizi anlamayabiliyor.

Gelelim avantajlarına;
    - Aracın dış görünümü çok şık bir hale geliyor.
    - Etraftaki yansımalar ve güneş gözünüzü etkilemiyor.
    - Araç içinde güneş gözlüğü kullanımına veda ediyorsunuz.
    - Klima öncekine göre 3 derece yüksek değere ayarlanmışken aynı soğutma hissini veriyor.
    - Etraftaki meraklı gözlerden tamamen kurtuluyorsunuz.
    - Güneşli havalarda aracınızla gezmek bir keyif haline geliyor.
    - Güneşin altında aracı bıraktıktan sonra kapıyı açtığınızda içeriden kaynar bir hava gelmiyor, direksiyona rahatlıkla dokunabiliyorsunuz ve klima çok daha az çabayla içeriği soğutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

quote:

Orijinalden alıntı: rainbow05

On cama cam filmi yerine cogu arabada olan renkli cam taktirsaniz

Ya da gunes gozlugu

Ön camı değiştirmek masraflı, film daha ucuz bir çözüm

Ön cama orijinal Volvo ön camı 280 liraya taktırdım. Film kadar korkulacak bir masraf değil sanırım ki benim bahsettiğim araç Volvo.

Ama ben şunu merak ediyorum, renksiz film var mı? Hiç bir rengi olmayıp cama yaptırsak nasıl olur?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    3M CR serisi %70 veya %90 takılırsa renk görüneceğini sanmıyorum. Isı yaltım öncelikli filmler. Ben de bundan taktırmak istiyorum bulabilirsem düzgün biryer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

3M CR serisi %70 veya %90 takılırsa renk görüneceğini sanmıyorum. Isı yaltım öncelikli filmler. Ben de bundan taktırmak istiyorum bulabilirsem düzgün biryer

Polisin bu konuda bir şey deme durumu var mı? Yalıtım filmi lazım olabilir.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    %70 yasal sınır diye biliyorum. Zaten görünmüyor pek. Alet ile ölçmesi lazım tespit için. %50'yi bile belli olmuyor diye tercih etmiyor yaptıranlar.
  • Hocam ilginize teşekkürler. Filmi sevmiyorum da araç güneş altında yatarken içerisi cehennem gibi oluyor. Camları 1 parmak aralamakta yetmiyor. Arada bir binip 4 camı da açıp 5-10 dakika havalandırıyorum ama onunla da baş olmuyor malum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam ilginize teşekkürler. Filmi sevmiyorum da araç güneş altında yatarken içerisi cehennem gibi oluyor. Camları 1 parmak aralamakta yetmiyor. Arada bir binip 4 camı da açıp 5-10 dakika havalandırıyorum ama onunla da baş olmuyor malum.

Film iceriyi soğutamaz, yanlış olmasın. Giren ısıyı azaltır sadece. Güneş altında yine ısınacak geç de olsa. Sonuçta ısı iceri giriyor. Havuzu dolduran çeşme misali. Çesmeyi kısınca yine de dolar havuz.
    UV filtresi ve klimanın yükünü azwltma artısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hocam ilginize teşekkürler. Filmi sevmiyorum da araç güneş altında yatarken içerisi cehennem gibi oluyor. Camları 1 parmak aralamakta yetmiyor. Arada bir binip 4 camı da açıp 5-10 dakika havalandırıyorum ama onunla da baş olmuyor malum.

Film iceriyi soğutamaz, yanlış olmasın. Giren ısıyı azaltır sadece. Güneş altında yine ısınacak geç de olsa. Sonuçta ısı iceri giriyor. Havuzu dolduran çeşme misali. Çesmeyi kısınca yine de dolar havuz.

Araç güneş altında kaldığında, içerinin daha az ısınmasına faydası olur mu yoksa bir süre sonra yine aynı sıcaklığa erişir mi?

• Dandik kalitesiz film yaptırırsan hiç faydası olmaz. Markalı uv filtresi garantili markalardan yaptırırsan içerisi geç ısınır ısıyı keser yani soğutma değilde içrriye ısıyı az alır.. Hem güneş döşemeleri soldurmaz faydaları bunlar. Birde cam kırılınca kalıp gibi filme yapışır dağılıp gitmez..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Araç güneş altında kaldığında, içerinin daha az ısınmasına faydası olur mu yoksa bir süre sonra yine aynı sıcaklığa erişir mi?

Test tercüme

Yukarıdaki bağlantıda adamlar aracı halojen lamba ile ısıtarak park halini simule etmişler. Hatta ön cama da film koymuşlar açık ton. Yüksek kaliteli model dışında 2 saat sonunda sıcaklık farkı pek yok gibi.

Film daha çok araç kliması çalışırken faydalı olur bana göre. İçerisi daha çabuk soğur muhtemelen.

• O zaman hiç gerek yok sanırım. Teşekkürler.
  • quote:

O zaman hiç gerek yok sanırım. Teşekkürler.

UV filtreleme özelliği döşemenin solmasını önler diye düşünüyorum. Bir de kısa süreli duruşlarda birden ısınmasını engelleyebilir.

Arka cama takılan güneş enerjili fan görmüştüm nette. O tarz bir ürün size faydalı olabilir. Dışarıdan içeriye taze hava sirkülasyonu yapıyor ama cam aralığını kendisi kapladığı için güvenlik zaafiyeti oluşmaz.

Ben de ısı için düşünüyorum. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum faydası hakkında. Gerçi Adana sıcağına karşı mecbur bir tedbir almak gerekiyor. CR güzel ama uçuk fiyat ve bulunamama problemi mevcut gibi. 200-300 tl üstüne çıkmak istemiyorum sökülme riski olduğu için

• Filmli araçla filmsiz arasında çok büyük iç sıcaklık farkı oluşur. İçeriye güneş ışınlarını az aldığından özellikle koyu filmlerde yazın ortasında bile hafif ılık bir arabaya biniyorsunuz. Sonunda aynı sıcaklığa ulaşır fikri doğru değil, hem de arada öyle böyle değil inanılmaz fark var. İki aracım olduğu ve biri filmli diğeri filmsiz olduğundan biliyorum. İkisi de üstü açık aynı garajda yanyana duruyor ve termometreyle ölçsek aralarında en az 10 derece fark çıkar ki, filmli olan aracın tavanı da cam yani ona rağmen durum bu. Gerisini siz düşünün, kulaktan dolma bilgilerle iş yapmayın derim.
  • quote:

quote:

UV filtreleme özelliği döşemenin solmasını önler diye düşünüyorum. Bir de kısa süreli duruşlarda birden ısınmasını engelleyebilir.

Arka cama takılan güneş enerjili fan görmüştüm nette. O tarz bir ürün size faydalı olabilir. Dışarıdan içeriye taze hava sirkülasyonu yapıyor ama cam aralığını kendisi kapladığı için güvenlik zaafiyeti oluşmaz.

Ben de ısı için düşünüyorum. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum faydası hakkında. Gerçi Adana sıcağına karşı mecbur bir tedbir almak gerekiyor. CR güzel ama uçuk fiyat ve bulunamama problemi mevcut gibi. 200-300 tl üstüne çıkmak istemiyorum sökülme riski olduğu için

Onun yerine eski usul karton koyayım ben.

• quote:

quote:

quote:

Onun yerine eski usul karton koyayım ben.

Ön Cama Cam Filmi?

ucuz birşey, zararı olmaz bence

• Bu aralar sıcakların da artmasıyla ben de düşünüyorum film olayını ama kesinlikle pencere fitil vs. söktürmek istemiyorum.

Ziebart sökmeden uygulama yapıyormuş, ziebart dışında varmı bildiğiniz sökmeden film uygulaması yapan markalar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Bu aralar sıcakların da artmasıyla ben de düşünüyorum film olayını ama kesinlikle pencere fitil vs. söktürmek istemiyorum.

Ziebart sökmeden uygulama yapıyormuş, ziebart dışında varmı bildiğiniz sökmeden film uygulaması yapan markalar?

Bilinen markalar sökmeden yapıyor genelde
  • Benim bildiğim sırf güneş ışını kırma özelliği olan şeffaf cam filmleri de var. Karartılmış filmler gece sürüşünde sıkıntı yaratacaktır. Zaten yollarımız kötü durumda, ben olsam bu riske girmem. Güneş gözlüğü fazlasıyla yeterli.
  • Konuyu açan ve aynı aracı hem filmli hem de filmsiz kullanan biri olarak birkaç şey de ben yazayım:

Film varken ve film yokken bariz far var. Özellikle karşıdan güneş ışığı vurduğunda film varken gövdem ılık olurken, filmsiz hakikaten hissedilir şekilde sıcak oluyor.
    Aynı şekilde film varken klimayı daha alt kademelerde çalıştırıyordum.
    Film varken araca bindiğimde araç daha serin oluyordu.

Ancak daha önce de belirttiğim gibi; güneş ışınlarının vurduğu açıya göre camda dalgalanma ve kırılma yapması gibi bazı nedenlerden dolayı filmi çıkardım. Aracı şu an filmsiz kullanıyorum...
  • Yurt dışında bu filmler ön yan camlar için kullanılıyor. Çünkü bazı ülkelerde ön yanlar minimum %70 ışık geçirmek zorunda. Ön cama ise sadece güneşlik kadar kuşağa izin veriyorlar.

Ön cam emniyet açısından bence de film yapılmamalı. Ayrıca cam eğimi fazla olduğu için filmdeki bombe düzeltmeleri ışık açısını değiştirecektir mecburen. Çünki bombe verirken kalınlık değişiyor filmde lokal olarak. Işık kırılması da farklı olacak.

Ön hariç tüm camlara 3M CR yaptırmak istiyorum ama bilgi bulamadım bir türlü Adana için
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.