Şimdi Ara

Ön Büro ile Resepsiyonist aynı meslek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gazetede ilanları sayfasına bakarken bir otelin eleman aradığını gördüm.

İlan da Ön büro ile Resepsiyonist olarak iki farklı şekilde ilan verilmiş.Yani ilan Ön Büro-Resepsiyonist-Aşçı-Garson ....diye gidiyordu.

Yani ben Ön Büro ile Resepsiyonistin aynı şey olduğunu biliyordum.

Aynı şey mi değil mi?

• Aslında farklıdır ön büro ile resepsiyonist. Ancak bazı küçük otellerde bunların hepsini aynı personel yapar. Resepsiyonist deskin önünde, misafirlerle ilk karşılaşan kişi diyebiliriz. Ön büro ise, muhtemelen hemen arka odada, bulunan. Oda numaraları atama, gibi işlerle uğraşan kişidir.

Teorik olarak her ikisi de aynı işi yapabilir. Yani bir ön bürocu, resepsiyonist olabilir. Ya da tam tersi.

Benim yorumlamam bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Aslında farklıdır ön büro ile resepsiyonist. Ancak bazı küçük otellerde bunların hepsini aynı personel yapar. Resepsiyonist deskin önünde, misafirlerle ilk karşılaşan kişi diyebiliriz. Ön büro ise, muhtemelen hemen arka odada, bulunan. Oda numaraları atama, gibi işlerle uğraşan kişidir.

Teorik olarak her ikisi de aynı işi yapabilir. Yani bir ön bürocu, resepsiyonist olabilir. Ya da tam tersi.

Benim yorumlamam bu kadar

Benim bildiğim Resepsiyonist müşterinin kaydını alır sonra oda anahtarını verir o kadar .
  • Resepsiyonda çalışanlar, misafirin ilk giriş kaydını oluşturup oda anahtarını teslim eder.Daha sonra misafirin check-out işlemini yaparak faturasını kesip önbüroya verir.Otelde varsa ön kasa işlerini takip ederler.Ayrıca santral işlerine bakarlar.

Ön büroda çalışanlar ise telefon ile rezervasyon alırlar ve otelin doluluk oranına göre konfirme ederler.Acenta ve grup sözleşmelerini hazırlar.Tesisin tanıtımını ve pazarlanmasını yaparlar.Resepsiyondan kesilen faturaları kontrol edip muhasebeye gönderirler.Gerektiğinde resepsiyona da destek olurlar.

7 yıldır otel sektöründe çalışıyorum.Aradaki fark biri sadece ön tarafa bakar.Diğeri her işe bakar.Ön büroda çalışırsan maaşını mutlaka yüksek iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 24 Nisan 2014; 9:27:53 >
  • Merhaba arkadaşlar, otelimize 15:00 - 23:00 saatlerinde çalışmak üzere resepsiyonist aranmaktadır.

18-65 YAŞ ARASI
    EN AZ 2 YIL DENEYİMLİ
    DİKSİYONU DÜZGÜN
    DIŞ GÖRÜNÜMÜNE ÖNEM VEREN
    İNGİLİZCE BİLEN

arkadaşlar 0212 361 94 96 numaralı hattımızı arayarak bize ulaşabilirler.

MAAŞ+SİGORTA+YEMEK
  • Önbüro bir departmandır, resepsiyonda bir bölümü yani ayrı şeyler değildir. Önbüro bölümleri ; Resepsiyon, Bellteam, doormanler, santral, varsa misafir ilişkileri ve otelden otele değişmekle birlikte rezervasyon ofisi, vale, güvenliktir (Son 3 bazı otellerde önbüroya bağlı bazılarında değil) önbüro acenta grup sözleşmesi falan hazırlamaz, oteli de tanıtmaz bunlar satış ofisinin işidir. Önbüro elemanı diye bir eleman veya iş tipi yoktur, önbüro bölümlerinden birinde çalışılır yani resepsiyonist, santral görevlisi, bellboy vb olabilirsin.
  • abiler ben yeniyim foruma da sırf bir soru sormak için kaydoldum bana yardımcı olursanız sevinirim, şimdi ben 17 yaşındayım açıktan okuyorum falan ama iş bulmam gerek bunun için ne yapmalıyım ofis boyluk falan mantıklı geliyo daha doğrusu fiziki olarak yorulmak istemiyorum nasıl iş aramalıyım benim istediğim gibi ne tür işler var hiç bilmiyorum yardımınızı bekliyorum paraya ihtiyacım da var acil, iyi derecede ingilizce biliyorum, bilgisayarla aram çok çok iyi, masa başı biş bulamaz mıyım veya nasıl bulabilirim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.