Şimdi Ara

Omoda 5 Kısa Süreli Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Emektar astra j’yi sattım bir süre önce. 1.6m civarına kendi kriterlerime uygun Omoda 5 arıyordum bir süredir. 2023 model 35bin km’de excellent paket satın almak nasip oldu. Daha öncesinde de bu aracı kısa bir süre deneyimleyip memnun kaldığım için tercihimi bu yönde kullandım. Teknik özellikler malum internette var zaten yakıt tüketimi vs. Bana lazım olan, bütçem dahilinde konforlu ve maksimum donanımlı bir araçtı. Omoda 5 kâğıt üzerinde bunları karşılıyor zaten ama 1 aylık deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim, aracı satın almayı düşünen arkadaşlara faydamız olursa ne mutlu.

Chery bu aracı C segmentte konumlandırmış. Her ne kadar tiggo 7 de C segment olsa da iki araç birbirinden tamamen farklı. Omoda 5 daha sportif ve keskin hatlara sahip. Tabi böyle olması tavan alçaklığı ve daha küçük bagaj anlamına geliyor. İki kişilik bir aile için hayli hayli yeterli. Arka diz mesafesi oldukça iyi ancak baş mesafesi tasarımdan ötürü beklenilen genişlikte değil.

Her ne kadar marka C segment dese de bu araç acaba B-crossover mı sorusu akla geliyor. Araca paket olarak baktığınızda malzeme kalitesi sürüş hissiyatı vs deneyimlediğim B-crossoverların ötesinde.

Malzeme kalitesi segment ihtiyaçlarını karşılıyor. Açıkçası işçiliği zayıf, malzemesi düşük kalitede ve bol trim sesli bir araç beklerken beni çok şaşırttı. Bozuk yollarda vs bazen bir iki yerden ufak tıkırtılar geliyor arada ama kabul edilebilir düzeyde.

Donanımlara söyleyecek pek bir şey yok. Bu fiyata daha donanımlı bir araç sanırım yok. Koltuk ısıtma soğutma elektrikli koltuk arka kol dayama ve havalandırma elektrikli bagaj cam tavan tüm adas sistemleri kol dayama içinde soğutma önde usb, usb-c, 12v girişi bagajda ayrı 12v giriş vs donanım anlamında premium markalarla yarışır özellikler mevcut ve gayet iyi çalışıyor. Adas sistemlerinde şu ana kadar bir dengesizlik sezmedim. Adaptifi güzel çalışıyor, dur-kalk yapıyor. Birkaç kere önüme aniden atlayan araçlar sebebiyle aktif acil frenlemenin de gayet iyi çalıştığını görmüş oldum.

Ses sistemi sony bu pakette. Müzikle aram çok yoktur ama bana gayet başarılı geldi. Müzikten anlayan arkadaşlar da iyi olduğunu söylüyorlar ekstra bir yorum yapamayacağım.

Motor kâğıt üzerinde nasılsa pratikte de öyle. Oldukça atik, soluksuz devir çeviriyor, şehir içinde çok yakıyor, ortalama hızımın 10 km/s olduğu 2 km işe gidiş geliş rotamda ortalama yakıt tüketimi 15l/100km gösteriyor. Aynı rotada 1.4T astra j 12 l idi. Uzun yolda yakıt tüketimi düşük ancak elimde net veri yok henüz o nedenle bir sayı paylaşmam doğru olmaz.

Şanzıman bildiğim kadarıyla getrag üretimi 7 ileri çift kavramalı bir sistem. Büyük oranda dengeli ve stabil olmasına rağmen bazen kararsızlıkları oluyor. Hangi vitese ne zaman geçeceğini iyi ayarlamakla birlikte bazen gecikmeleri hissedebiliyorsunuz, bu nedenle çok sportif kullanmaya uygun bir sistem olmadığını düşünüyorum. Motor ciğerli ve iştahlı olsa da yerden yüksek kabuklu bir araç, doğası gereği zaten agresif hareketler yapmaya müsait değil. Şanzıman çok agresif çalışsa bile aracın genel yapısı buna uygun değil. Arkada bağımsız süspansiyon mevcut. 18 inch jantlar olmasına rağmen araç gerçekten oldukça konforlu. Yoldaki çukurları güzel sönümlüyor, sessiz çalışıyor, yoldaki dalgalanmalarda neredeyse bir otobüste seyahat ediyormuşsunuz hissiyatlıyla narin narin yaylanıyor makine. Konfor yönünden benden tam puan almakla birlikte bunun getirdiği dezavantaj haliyle virajlarda öyle agresif hareketler yapmanıza izin vermiyor araç. Her ne kadar çizgisinde ilerlemek konusunda bir sorun olmasa da yana yatma hissiyatını görüyorsunuz. Agresif sürüşler yapmayı sert virajları hızlı dönmeyi bekleyen arkadaşlar için uygun bir araç değil.

Farlar çok iyi. Otomatik uzun kısa yapıyor ve dengeli çalışıyor, matrix yok.

Gelelim eksilere. Şu an üzerinde oldukça eskimiş lastikler var, onun da katkısı vardır illaki ama araçta yol ve rüzgar sesi benim gördüğüm tek eksi olabilir. Lastiğin yuvarlanma gürültüsü içeride duyuluyor, yeni lastik aldığımda değişecek mi onu ileride göreceğiz ancak 100’den sonra rüzgar sesi yavaştan gelmeye başlıyor. Sesin geldiği yerler büyük oranda camların fitilleri. Bir sonraki bakımda değiştireceğim bakalım bir faydası olacak mı göreceğiz.

Araçla ilgili söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Herkese iyi forumlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 3.0V6 kullanıcısına yanıt
    Astra J aynı aracınız sıfır km , omoda sıfır km
    Hangisini tercih ederdiniz ?

Ne için sordun hocam anlamadım açıkçası ama şimdilik cevabım Omoda olurdu. Astra j’ye yaklaşık 5 yıl bindim hiç masraf açmadı bana mesela düzenli bakımlarını yapıp binmiştim. Omoda ilerleyen dönemlerde sorun çıkarır mı bakacağız ona tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 28 Şubat 2026; 20:37:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu araçları 20 yıl 300bin km lerde ne durumda onu görebilirsek kesin kanaat getirebiliriz.

Bir gerçek var bu saatten sonra otonom sürüş olmayan araçlar piyasadan teker teker silinecek. Chery eğer bu sistemi aracına koymasaydı şu an zor araç

satardı. Aracın en büyük artısı bu fiyata bu donanımı hemde sorunsuz vermesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 1 Mart 2026; 7:50:5 >
    Daha Fazla Göster
  • sissil kullanıcısına yanıt

Yeni kasada motoru 145 beygire sınırladılar, yakıt tüketimi oldukça düzeldi

Yani 145 beygir benzinli bir c SUV ne yakiyorsa onu yakıyor.

Yeni tiggo 7 için konuşuyorum

Lastikler artık daha kaliteli, kumho lastiklerle geliyor.

Camlar akustik cama döndü, lastik ve motor sesi konususunda o yuzden güzel iyilestirmeler de oldu

Segment olayı çok karışmış durumda. Araçların boyu arttı, suvlar doldu.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.