Odandan Odaya İnterneti Taşıma
Arkadaşlar merhaba,
100 Mbps hızında bir internet paketi kullanıyorum. Modeme fiber kablo geldiği için cihazı salona yerleştirmek zorunda kaldım ve dışarıya taşıma imkanım yok. İnterneti kullanacağım oda ile salon arasında yaklaşık 20 metre mesafe var. Kablo çekmek estetik açıdan uygun olmuyor çünkü kablo ortada kalıyor.
Genellikle Warzone ve PUBG gibi düşük ping gerektiren oyunlar oynuyorum, bu nedenle bağlantı kalitesi ve ping değerleri benim için oldukça önemli. İnterneti, hız ve ping kaybı olmadan odama en iyi şekilde nasıl aktarabilirim? Aklıma gelen bazı yöntemleri aşağıda paylaştım. (Ev yeni.)
"Şu anda elimde MR20 Mercusys cihazı var. Salondaki modemin Wi-Fi sinyalini alıp, odamdaki masaüstü bilgisayara aktarıyor. 100 Mbps internet hızının tamamını alabiliyorum ancak online oyunlarda ping yüksekliği ve dalgalanmalar yaşadığım için cihazı değiştirmek istiyorum.
1. PowerLine ile prizden taşıma ( Bazı yorumlarda kopmalar olduğunu ve stabil olmadığını okudum.
2. Deco M4 Tarzı bir şey alıp Mesh Sistem kurmak
Sistemim İçin Kasa/PSU Seçimi
Arkadaşlar merhaba,
Belirttiğim sistem için bir kasaya ihtiyacım var. Aşağıda paylaştığım iki mesh kasa veya iki PSU'dan birini almayı düşünüyorum. Bu durumda yanına uygun bir kasa da ekleyeceğim. Sizce hangi kombinasyonu tercih etmek daha mantıklı olur? Maksimum bütçem 5-6 bin TL.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: Asus Prime B650M-R
SSD : Kioxia 1TB Exceria Plus G3
RAM: Patriot Viper Venom RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30
İşlemci Soğutucusu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB
https://pckolik.com.tr/urun/CMT218-750W?ref=akakce&v=1.73.8
PSU : https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c750-bronze-pa-7b2bb-eu-750-w-fiyati,497907697.h
35-45K Bütçe İçin Sistem Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 4 ay önce sistem toplamayı düşünüyordum ama maddi durumu bir türlü toparlayamadım. Şimdi biraz daha iyi durumdayım ve nihayet bir sistem toplamak istiyorum.
Çok hardcore bir oyuncu değilim. Genellikle Warzone gibi hayatta kalma oyunlarını seviyorum. Ara sıra da The Last of Us 2, God of War, Resident Evil gibi hikaye odaklı oyunları oynamayı düşünüyorum. Amacım sıfırdan bir sistem toplayıp bu sistemle 3–4 yıl idare etmek. Zaten sonrasında çok oyun oynayacağımı sanmıyorum; oynarsam da düşük ayarlarda idare ederim. Büyük ihtimalle o zamanlar çoluk çocuğa karışmış olurum. :)
Beni bir süre idare edebilecek şekilde aşağıdaki sistemi oluşturdum. Minimum bütçeyle en iyi performansı hedefliyorum. Sizce bu sistemin yerine daha mantıklı bir alternatif toplanabilir mi?
Özellikle kasa ve PSU konusunda; bu markayı tercih ettim çünkü kaliteli olduğunu duydum, ama eğer fiyatı düşürmek adına daha mantıklı bir alternatif varsa önerilere açığım.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F ( 5949 )
Anakart: COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 ( 5199 )
SSD : Kingston Renegade ( 3800 )
RAM: Patriot Viper Venom RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 ( 3699 )
İşlemci Soğutucusu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2E ( 1600 )
Kasa + Psu : CORSAIR 3000D AIRFLOW 750W 80+ Bronze ( 5729 )
GPU : Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC Edition ( 17.886 )
750W - 850W Power ve Kasa Önerisi
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
Anakart: MSI B650M GAMING PLUS WIFI
SSD : Kingston KC3000 PCIe 4.0
RAM: Patriot Viper Venom RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30
İşlemci Soğutucusu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Güç Kaynağı + Kasa :
Ekran Kartı : 4070 Super - 5070 Serisi
Belirttiğim sistem için kasa ve güç kaynağı arayışındayım.
Kasa : Sessiz ve Hava akışı güzel olması yeterli ışık vb. şeylerin bir önemi yok.
Psu : Sessiz, kalite ve sıkıntı çıkartmayacak bir model arıyorum. Aklımda olan modelleri yazdım ikisi için max fiyat 7-8k ama 6k civarında olursa daha iyi olur f/p bir sistem toplamaya çalışıyorum.
Kasa :
Psu :
Tekrardan merhaba, benim sistemi topladığımızda 57 bin TL yapıyor. Şimdi PcKolik üzerinde böyle bir sistem buldum sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Benim sistem olduğunda kasa deepcool mu olmalı yoksa CORSAIR 4000D iCUE AIRFLOW RGB + RM850E mi ikiside şu an aynı fiyat
[URL unfurl="true"]https://pckolik.com/tavsiye-sistem/cure-amd-sistem-onerisi-ryzen-5-7600x-msi-geforce-rtx-4070-ti-super-32gb-ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-240mm-sivi-sogutucu[/URL]

15 Bin TL'ye 2K Mönitör Önerisi
Arkadaşlar Merhaba,
Altta belirttiği gibi bir sistem topladım. Genel Fps oyunları oynamayı seviyorum ama hikaye tabanlı oyunlarda oynayacağım. Benim için IPS ve DCI-P3 renk özelliği olan 15.000 civarı güzel bir monitör önerebilir misiniz ?
Anakart : ASUS, PRIME B650M-K
İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F
Ram : Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30
SSD : Kingston 1000G Renegade
Hava Soğutucu : Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Kasa + PSU : DeepCool CH560 850W 80+ Gold
Ekran Kartı : 4070 Super Yada 5070
Topladığım Sistem Uyumlu mu
Arkadaşlar Merhaba,
Böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum ekran kartı içinde 5070 yada 4070 Super almayı planlıyorum. Bu ürünler içinde kötü bir ürün var mı ? Ek olarak çok büyük olamamakla beraber kasa olarak soğutmada sıkıntı çıkartmayacak , psu olarakta elektriksel sorun teşkil etmeyecek hangi ürünü önerebilirsiniz ? Ürünleri 2 taksit yada peşin alacağım. Bu ikinci kasa toplamam olacak sizce kendim toplasam problem yaşar mıyım en son 2016 yılında kasa toplamıştım.
Anakart : ASUS, PRIME B650M-K ( 4800 TL )
İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F ( 5800 TL )
Ram : Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 ( 3900 TL )
SSD : Kingston 1000G Renegade ( 3500 TL )
Hava Soğutucu : Thermalright Phantom Spirit 120 SE ( 1900 TL )
Kasa + PSU : ?
40-50K Bütçe İçin Sistem Tavsiyesi
Arkadaşlar Merhaba,
Hepsiburada Premium kartım olduğu için oradan 9 taksit alışveriş yapabiliyorum. Bu sebepten dolayı oradan sistem toplamam gerekiyor. Tavsiyeler sonucu resimdeki parçaları satın almaya karar verdim. Bu sisteme sadece 4070 super ya da farklı bir kart ekleyeceğim sizce değiştirmem yada eklemem gereken farklı bir şey var mı ?
Yada Söyle bir düşüncem var kasa vb. bütün parçaları 3 taksit ile alıp 5070 geldiğinde sadece onu 12 taksit alabilirim. Böyle mantıklı olursa ona göre bir şey önerebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,
Samsung QN90a televizyonum var DTS sesleri desteklemiyorum gözüküyor. Bende HW-Q800b Samsung sound bar aldım. DTS vb. bütün içerikleri destekliyor. Söyle bir sorun var ben HDD ile televizyona DTS içerikli film bağlıyorum ve açmaya çalıştığımda desteklemiyor hatası veriyor ama sound bar destekliyor. Ses sistemi televizyon eark ile bağlı olmasına rağmen sorunu çözemedim. DTS sesleri oynatmam ve sound Bar'dan tam performans almam için nasıl bir yol izlemeliyim.
PVC Pencere Bombe Sorunu
Arkadaşlar Merhaba,
Altta yeşil ile işaretlediğim yer bombe yapmış elimde bastırınca tam olarak yapışıyor ama onun haricinde serçe parmağımın gireceği kadar boşluk var ve aşırı derecede hava geliyor ne yaptıysam
bombeyi düzeltemedim ne yapmam lazım neyde problem olabilir acil desteğinizi rica ediyorum.

Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 323
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 20.901 (Bu ay: 877)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 48 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware