Şimdi Ara

Ömer Hayyam Dörtlükleri ? Rubaileri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ömer Hayyam kitapları hakkında bir soru soracaktım.

Rubaileri ile Dörtlükleri aynı kitap mı?

Yani şu alttaki linkteki kitaplardan bir tanesini almam yeterli mi? Yoksa ikisi de tamamen farklı mı?(Çevirmeni dışında)

Aynıysa sizce hangisini okumalıyım?

Farklıysa sizce neyi farklı ?

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=76586

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=110764

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 10 Şubat 2010; 14:10:18 >

• Sonuçta Ömer Hayyam bu kitabı kendi bastırmadı , günümüze kadar ulaşanlar kitap haline getirildi. Bundandır ki aralarında fark yok. Zaten günümüze ulaşan 40-50 rubaisi var. Anca bir kitap çıkıyor. Kaldı ki bunların arasında Ömer Hayyam'a ait olmayanlar olduğu da söyleniyor.

Yayınevinin önemli olduğu düşüncesindeyim. Bazı yayınevleri kafalarına göre bazı bölümleri sansürlemiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 12 Şubat 2010; 21:25:24 >
  • Türkiye İş Bankası yayınları güvenilir olduğu için onu aldım.
  • Hocam Rubaî zaten Dörtlükle yazılan nazım biçimidir... Yani ismi Rubai olan bir kitapla Dörtlük olan bir kitap teknik olarak aslında aynı ismi taşıyordur... Sonuç olarak ikisi de aynı şiirleri içerir...

Biraz bilimsel mi oldu ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sakuragi_ -- 14 Şubat 2010; 12:51:27 >
  • Dün Vasfi Mahir Kocatürk'den orjinal Ömer Hayyam rubaileri okumuştum,gece gece içim bir hoş oldu.Süper adam vesselam :)

Dün basim dumanli meyhanedeydim
    Baktim bir ihtiyar,kup yuklu bulut
    Dedim:Allahindan kork ey ihtiyar
    Dedi :Allah kerim,ic, dilini tut

Süpersin Hayyam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 15 Şubat 2010; 13:31:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.