Şimdi Ara

OMEGA 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar resimdede görüldüğü gibi omega 3 balık yağı konsantresi tableti nerdeyse eczanelerin tamamında var.benim merak ettiğim kaç kilo balık yemek yerine omega 3 ten ne kadar alınmalıdır

• sorunu cvbını bnde beklyrm haftada 2 defa balık yiyorsanız kullanmanıza gerek yok
  • omega3'ün kolestrol düşürdüğüne dair birşeyler okumuştum. Gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilen var mıdır?
  • Omega 3 besin olarak insanoğlunun bildiği en yararlı besindir! Niye besin derler ben anlamam, insanoğlunun doğadan bulduğu en yararlı ilaçtır demek daha doğru olurdu!
    Burada sayılamayacak kadar fazla olan yararlarının bazılarını altta yazdım! Herkesin doğru bildiği yanlışlarıda altta düzelttim
    "Haftada 2 defa balık ye" önerisini doktorlar hep söylerler ve saçmalarlar! Gerçi son 1-2 yılda bazı doktorlar uyandılar ve televizyonlarda bu yanlışı düzeltmeye çalıştılar ama! Türk balıklarında Omega 3 hiç yoktur veya çok çok azdır! Hergün hamsi yesende Omega 3 ihtiyacını karşılamazsın kısacası! Omega 3 çok yüksek miktarlarda soğuk deniz balıklarında bulunur yalnızca! Bunları söylemeyip "haftada 2 defa balık ye" diyen doktorlara bir daha gitmeyin!

Düzenli alındığında yaklaşık 2 aylık bir süre sonra Kolestorolü düşürmeye başlar. Bundan çok daha önemli yararı damarlarda biriken ( ve kalp krizi, bunama dahil birsürü hastalığın bellibaşlı nedeni olan ) kötü kolestorolü (LDL diye bilinir) damarlardan çok sağlıklı biçimde uzaklaştırır. Ki bunu yapmayı başarabilen ilaçlar dahi henüz deneme aşamasındalar! Çok güçlü iyi kolestorol (HDL) kaynağıdır! Glisemik indeksi düşürür, yani şeker hastalarına dahi yararı vardır. Tüm bu özellikleriyle tansiyonunda düşürülmesine yardımcı olur...Günlük 200-300 miligramı en düşük etkili olabilecek miktarları oluştururken, günde 800 miligram alınması en etkili miktarı oluşturur! Omega 3' ün diğer Omega'lar (6 ve 9) ile birarada alınmasının daha etkili olduğu düşünülmektedir, piyasada bunun için çeşitli markalarda bolca besin desteği vardır! Omega 3 alınmasında en iyi yol tabii ki soğuk deniz balıkları yemektir! Ama olmayınca ve pahalı olunca besin desteği olarak hapları alınmalıdır. Sahi kalori değeri çok düşüktür " ay şişmanlarım yağla " demeyin yani!

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Omega 3 besin olarak insanoğlunun bildiği en yararlı besindir! Niye besin derler ben anlamam, insanoğlunun doğadan bulduğu en yararlı ilaçtır demek daha doğru olurdu!
    Burada sayılamayacak kadar fazla olan yararlarının bazılarını altta yazdım! Herkesin doğru bildiği yanlışlarıda altta düzelttim
    "Haftada 2 defa balık ye" önerisini doktorlar hep söylerler ve saçmalarlar! Gerçi son 1-2 yılda bazı doktorlar uyandılar ve televizyonlarda bu yanlışı düzeltmeye çalıştılar ama! Türk balıklarında Omega 3 hiç yoktur veya çok çok azdır! Hergün hamsi yesende Omega 3 ihtiyacını karşılamazsın kısacası! Omega 3 çok yüksek miktarlarda soğuk deniz balıklarında bulunur yalnızca! Bunları söylemeyip "haftada 2 defa balık ye" diyen doktorlara bir daha gitmeyin!

Düzenli alındığında yaklaşık 2 aylık bir süre sonra Kolestorolü düşürmeye başlar. Bundan çok daha önemli yararı damarlarda biriken ( ve kalp krizi, bunama dahil birsürü hastalığın bellibaşlı nedeni olan ) kötü kolestorolü (LDL diye bilinir) damarlardan çok sağlıklı biçimde uzaklaştırır. Ki bunu yapmayı başarabilen ilaçlar dahi henüz deneme aşamasındalar! Çok güçlü iyi kolestorol (HDL) kaynağıdır! Glisemik indeksi düşürür, yani şeker hastalarına dahi yararı vardır. Tüm bu özellikleriyle tansiyonunda düşürülmesine yardımcı olur...Günlük 200-300 miligramı en düşük etkili olabilecek miktarları oluştururken, günde 800 miligram alınması en etkili miktarı oluşturur! Omega 3' ün diğer Omega'lar (6 ve 9) ile birarada alınmasının daha etkili olduğu düşünülmektedir, piyasada bunun için çeşitli markalarda bolca besin desteği vardır! Omega 3 alınmasında en iyi yol tabii ki soğuk deniz balıkları yemektir! Ama olmayınca ve pahalı olunca besin desteği olarak hapları alınmalıdır. Sahi kalori değeri çok düşüktür " ay şişmanlarım yağla " demeyin yani!

Ne yani boşuna mı balık yiyin diyorlar bize.? Ben omega 3'süz balığı ne yapayım.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lightandwithlove -- 8 Ekim 2009; 23:29:16 >

• Somon balığında olması lazım.
  • Ceviz omega3 zenginidir tüketmeye gayret edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    omega 2.el
    11 yıl önce açıldı
    HERO MEGA WHEY ZERO 2.1 KG
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Soğuk deniz balıklarında bulunur bolca Somon dahil! Balık çiftliğinde sıcak denizde yetiştirilen Somonlar miktarı iyice azalır! Ceviz-Badem-Zeytinyağı gibi bitkisel ürünlerde de bulunur ama insan vücüdu hayvansal kaynaklardan elde edilen Omega 3'ten daha fazla bir yüzdede yararlanır!
  • Somon bide levrek. Malesef pahalı balıklar. Herkesin bütçesi yetmez.
  • http://www.thepaleodiet.com/nutritional_tools/omega3.shtml
    arkadaşlar bu listeden hangi balıktan ne kadar tüketirseniz ne kadar omega 3 alırsınız hesaplayın.
    balık yağında önemli olan EPA + DHA dır.
    sağlıklı bir beslenme için bir insanin günde 1 gr epa+dha alması yeter ama ben genelde 2 gr olcak kadar balık yağı alıyorum.
    Onun dışında bitkisel en zengin omega 3 kaynağı ketendir. keten yağının % 57si omega 3 dür, EPA ve DHA nın sentezleneceği ALA dır. 100 gr keten yağı içtiğinizde 57 gr omega 3 alırsınız.
    ama vücut bunun tamamını epa-dha yapamaz. ortalama %12.5 u epa dha ya dönüşür (şeker hastası, kanser hastası, tiroit bezi sorunları olanlarda nerdeyse hiç dönüşmez, onların kesinlikle balık yağı alması lazım)
    yani 100 gr keten yağından
    vücut yaklaşık 7 gr epa+dha elde eder. yani 14 gram keten yağından 1 gram epa + dha elde edilir. likit balık yağlarında genelde yaklaşık 5 ml balık yağında 1 gr epa+dha bulunur.
    Cevizin de % 12 si omega 3, ne kadar ceviz yerseniz 1gr epa+dha alacağınızı hesaplayabilirsiniz.

• bi faydamız olsun..

Mackerel, Atlantic uskumru,atlantik denizi 2.6
    Trout, lake göl alabalığı 2,0
    Herring, Pacific ringa balığı pasifik okyanusu 1,8
    Salmon, Chinook somon balığı hint okyanusu chinook bölgesi 1,5

sanılanın aksine somon balığı değil "atlantik okyanusunun" uskumrusunda daha fazla omega 3 var.. (yukarıda arkadaşın verdiği linke göre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliksah -- 8 Mayıs 2010; 0:55:59 >
  • Carlson balık yağı şurubu, bir tatlı kaşığında 1 gr üzerinde epa dha var. Fiyatıda 35 tl civarında. 200 ml olması lazım, yaklaşık 40 gün gidiyor. Tavsiye ederim.
  • Ceviz,fındık,fıstık,kuru kayısı,incir ve kuru üzümün içindeki omega 3 çocuklarda zeka gelişimi açısından çok önemli. Sofralarınızdan eksik etmeyin derim. Büyük marketlerde bu tür gıdaların içeriğinde malasef koruyucu madde ve katkı maddesi oluyor.Bu yuzden katkılı olan gıdaları pek tavsiye etmiyoruz. Kuru gıdaları ve meyveleri doğal yerlerden almak gerekiyor örneğin ben bu tür kuru gıdaları ve meyveleri gurme market ten alıyorum. Siz siz olun doğal yollardan vazgeçmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.