Şimdi Ara

Ölümsüzlük mümkün mü ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilimkurgu romanlarında, gerilim filmlerinde ve kábuslarda karşımıza çıkan zombiler gerçek oluyor. Bilim adamları
    ölüleri diriltme yolunda önemli bir adım attılar. ABD'deki bilim adamları, klinik olarak ‘ölü’ bir köpeği üç saat sonra
    hayata döndürerek bir ilki gerçekleştirdiler.

ABD’de Kansas eyaletinin Pittsburg kentinde ‘Safar’ Ölüyü Diriltme Merkezi, ‘Askıya Alınan Animasyon’ tekniğiyle önce
    köpeğin damarlarındaki kanı tamamen boşaltıp yerine buz gibi sıvı tuz koydu. Nefesi ve kalp atışı duran, beyni çalışmayan
    hayvan, klinik olarak ‘ölü’ kabul edildi. Üç saat sonra damarlarına yeniden kan verilen köpek, elektrik şokuyla hayata
    döndürüldü.

Bilim adamları, bu yöntemle çok ağır yaralı hastaların, bir süre ‘ölü tutulduktan sonra’ tekrar yaşama döndürülebileceğini
    belirttiler.

HAYAT KURTARABİLİR
    Bir yıl içinde insanlar üzerinde denemelere başlamayı düşünen Safar Ölüyü Diriltme Merkezi, hastanelerde gönüllü acil hasta
    arıyor. Tekniği geliştiren uzmanlar, çok kan kaybeden ağır bir hasta için birkaç saatin çok önemli olduğuna dikkat çekerek
    animasyon tekniğiyle çok hayat kurtarabileceklerini iddia ettiler. Bu teknikle savaşta yaralananlar, bıçaklananlar veya
    kurşun yarasıyla çok kan kaybeden hastaların kurtarılma şansının artacağı belirtiliyor.

HOLLYWOOD KULLANDI
    Bu ve benzer teknikler, Hollywood filmlerinde çok sık kullanıldı. Örneğin ‘Forever Young’ filminde Mel Gibson, 53 yıl
    sonra ölüm uykusundan uyanmıştı. Sigourney Weaver’in oynadığı bilimkurgu klasiği ‘Alien’de de astronotlar, uzun uzay
    yolculuğunda bir tür ölüm uykusuna yatırılıyordu. Başrollerini Kiefer Sutherland ve Julia Roberts’ın oynadığı ‘Çizgiötesi’
    (Flatliners) filminde ise ölümden sonra ne olduğunu merak eden genç doktorlar, bilimsel imkanları kullanarak ‘öte taraf’a
    kısa süreli yolculuklar yapıyorlardı.

Tamamı alıntıdır.
    Bunu bir internet haber sitesinden almıştım uzun zaman önce ama şu an ismini hatırlamıyorum

• "Her canlı mutlaka ölümü tadacaktır."
    Başka söze ne hacet..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Puratu_

"Her canlı mutlaka ölümü tadacaktır."
    Başka söze ne hacet..

Aynen katılıyorum ama devrim olabilir bu olay .
  • bu biraz kendini kandırmak olmuş. köpek ölü kabul edilmiş ama özel yüntemlerle hayatı durdurulmuş sadece. bu yöntem bu şekilde belki işe yarayabilir ama kendi kendine ölmüş bir canlıda işe yaramaz, ömür uzatılabilir ama ölümsüzlük elde edilemez.
  • insan unutulunca ölür. v for vendettadaki gibi birinin fikri yaşıyorsa oda yaşıyordur
  • doğduğundan beri sağlıklı beslenen hayatında bir kere bile alkol+sigara içmeyen

etrafındaki sigara içenlerden bile etkilenmeyen, temiz bir ortamda yaşayan

ve 5 yaşından beri spor yapan biri yaşayabilir

ama doğan kişi 3000 yılında doğacak ve bunları yapıcak

o zaman işte bu kişi ölümsüz olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba The Hutt -- 2 Eylül 2008; 0:41:38 >
  • İmkansız Diye Birşey Yoktur Sadece Yapılması Çok Zordur.Bana Soracak Olursanız Ölümsüzlük Mümkün Fakat Her Canlının Mutlaka Ölümü Tadacağınıda Unutmayalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ilaçsız yaşamak mümkün mü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ölümden gayrı herşeyin çaresi var denilmiştir dinimizde.
  • aklıma cem yılmaz geldi ya ben bi daha gelicem!
    "BAK! (el aşşada süper hareket)
  • Tyler Durden diyor ki:

First you have to give up, first you have to know--not fear, know that someday you're gonna die.
    (türkçesi)
    Her şeyden önce korkmayı bırakıp bir gün öleceğini kabullenmelisin.
  • Ölümsüzlük Olmasa Hayatın Bir anlamı Kalmazdı ki değil mi?Ayrıca 250 yaşına kadar yaşayıpta napıcaksın?
  • Bir zamanlar Stv de Mavi Rüya diye bir dizi vardı orda bu geyik full yapılırdı...
  • Gözüm görmicekse yürüyemeyeceksem yardım almadan nefes alamayacaksam neyleyim 200 yıl yaşamayı.
  • Harbiden çok yaşamanın anlamı yok... çok yaşamak sağlıklı yaşamak anlamına gelmez...

*Babamın teyzesinin bi lafı var hasta olup da ölemeyenler için.. "Ölmek mutluluk.."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 2 Eylül 2008; 0:50:22 >
  • Bence bir gün ölümsüzlük olucak bundan bin yıl önceki insanlarda kamera,televizyon,cep telefonu böyle cihazların olabileceğine imkansız gözüyle bakıyorlardıAncak herşeyimiz mekanik olucak beynimizdeki düşünceleri ve bilgileri ölürken yapay bir zekaya kopyalıyabilirler alt tarafıdan mekanik olur ölümsüzlük böyle olur anca
  • diyelim ki mümkün elin ayağın tutmadıkça ne anlamı var he ama yaşlanmamak diyorsan bence pek mümkün değil belki potansiyel vardır ama o zamana kadar dünyanın sonu gelir zaten

Not: ben bu mesajı ikinci mesaj olarak yazmıştım ama ne hızlı forum yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 2 Eylül 2008; 1:06:40 >
  • çok yasamak deil dolu dolu yasamak önemli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.