Şimdi Ara

Ölümlü kaza park halindeki aracım maduriyet acill!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kazaya karışan araçlar ;
    benim araçta sadece sigorta var kasko yok park halinde..
    Motorsiklette tescil trafik sigortası ehliyet hiç birşey yok
    Scirocco ehliyetsiz alkollü

    Aracımdan para çekmek için indim tam kaldırıma çıktım yürüyorum.. scirocco kayarak benim aracıma vurdu aracım pert oldu..yola baktım biraz geridede motorsiklete çarpmış çocuk 17 yasında orda ölmüş 😔diğeride hastanede öldü..😔

    Kaza ;
    Sol şeritte hızla gelen scirocco orta seritten sola gecen motora hızla vuruyor benim araca carparak duruyor...

    Polis olay yeri inceleme rapor tuttu raporda %75 %25 demiyor ama sonuç öyle gelmiş..



    Bu kazanın oluşumunda motorsiklet sürücüsü....2918 sayılı ktknın 67. Maddesi (sağa ve sola dönerken şerit değiştirmelerde sürücü niyetini dönüş işaret ve ışıkları veya kol işareti ile açıkça niyetlerini belli etmemeleri) ihlal ettiği ayrıca diğer sürücü .....nın aynı kanunun 5211-B maddesini (aracın hızını aracın yük ve teknik özelliğine,görüş yol ve havanın ve trafik durumunun getirdiği şartlara uymamak) ihlal ettiği anlaşılarak kusurlu oldukları kanatine varılmıştır..


    Şimdi scirocconun sigortası (bana çarpan) %25 ini ödeyeceğiz diyor

    Ben bu %75 i ölen aileden nasıl alcam 😔 çocukları ölmüş motor bana bile çarpmamış sşgortası yok bişeyi yok fakir bir aile sanırım.. 😔benim aracımda ruhsatı bile gelmemişti yeni almıştım.. 2001 model benimki kaskomda yok yol gösterin 😔 15bin tl için davamı acıcam telefon vs hiç bişeyleri yok kimsenin...

    Mütabaktı imzalayım mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Hayatını kaybeden gençlerin ailesine Allah sabır versin.

    Yerinde olsam mütabakatı imzalamazdım. Neye göre %25 ödemesi yapıldığı belirsiz. Sigorta şirketi şu anda seni yokluyor. Öncelikle senin aracına çarpan araç yalnızca scirocco olduğu için motosikletin sana karşı direk oluşmuş bir sorumluluğu yok. Scirocco'nun sigortasının senin hasarının tamamını karşılaması gerekir. Motosikletin kazadaki kusuru oranında Scirocco'nun sigorta şirketi yaptığı ödemenin bir kısmını onlardan tahsil etme yoluna gidebilir. Bu kısım da seni ilgilendirmez.

    Ölümlü trafik kazası olduğu için kesinlikle kamu davası açılacaktır bu konuyla ilgili. Sen de scirocco'dan davacı ol zararırın tazminini talep et. O arada şikayetini alman için hasarını karşılamayı öndereceklerdir. Zaten olması gereken de budur.

    Öte yandan, olayı gözünle gördüysen eğer şahit olarak yazdır kendini. Mahkeme süreci git gel biraz sancılı olabilir ama bu senin vatandaşlık görevindir.




  • Benzer bir örnekle konuya başka bir açıdan yaklaşmak gerekirse;

    Işıklarda beklerken, zincirleme bir trafik kazasına karıştığını düşünelim. Sen en öndeki araçsın kırmızı ışıkta duruyorsun. Arkanda bekleyen Scirocco'ya (benzetme amaçlı aynı model seçildi) bir başka araç durumayarak çarpıyor. Scirocco'da öne kayıp senin aracına çarpıyor.

    %100 kusur en arkadan gelen adamda görünüyor aslında, çünkü o Scirocco'ya çarpmasa kimse zarar görmeyecekti. Ama işin aslı öyle değil. Scirocco sebebi ne olursa olsun gelip senin aracına arkadan çarptığı için, senin hasarını ödemekle yükümlüdür. Scirocco'nun sigortası bu ödemeyi başkasından tazmin edebiliyorsa varsın etsin ama bu durum seni ilgilendirmez.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    %25 Oranında ödeme yapması çok normal , kaza için kendilerine verilen suç oranı bu çünkü. Bununla birlikte tamamını ödedikten sonra ne yazık ki karşı tarafa %75 oranında rücu yoluna da gidebilirler. Bu konuda sizi bilgilendirecek ve yazışmaları yapacak kişi trafik sigortanızı tanzim ettiğiniz acentenizdir.

    Ayrıca devlet güvencesine de ödeme almak için başvurabilirsiniz.
  • Merhaba hocam,



    Allah kolaylık versin,zor bir durum. Asli kusuru polis Motorsiklete mi vermiş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet asli kusur motorsikletteymiş 😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.