Şimdi Ara

Ölüm aylığı hakkında bilgisi olan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çocuk işe başlarsa kesilir deniyor peki bu kesilen tutar eşe mi bağlanıyor yoksa hiç gelmiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Çocuk işe başlarsa değil 18 yaşına gelirse kesilir veya annesi evlenirse kesilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzguR1992

Çocuk işe başlarsa değil 18 yaşına gelirse kesilir veya annesi evlenirse kesilir.

Babam 2012'de rahmetli oldu, ben 22 yaşındayım hala ölüm aylığı alıyorum. İşe girme durumunda (tam zamanlı olması lazım belki yanlış hatırlıyorumdur) veya 25 yaşına girme durumunda kesiliyor.

%50 annem

%25 kardeşim (annemin hesabına yatıyor 17 yaşında)

%25 benim hesabıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 15 Ağustos 2020; 19:46:22 >
  • The Management kullanıcısına yanıt

Erkek çocuğa 18 yaşında kesiliyor diye hatırlıyorum

Kız çocuk ömür boyu alabiliyor.

Annemin dayısı öldü Annemin yengesi hem babasının ölüm maaşını hemde kocasının ölüm maaşını alıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: OzguR1992

Erkek çocuğa 18 yaşında kesiliyor diye hatırlıyorum

Kız çocuk ömür boyu alabiliyor.

Annemin dayısı öldü Annemin yengesi hem babasının ölüm maaşını hemde kocasının ölüm maaşını alıyor

Yani çok ayrıntıyı bilmiyorum hocam belki çeşitli şartları vardır. Bana denilen tek şey 25 yaşımda bu aylığın kesileceği. Şuan 570 lira yatıyor bana aylık

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Yani çok ayrıntıyı bilmiyorum hocam belki çeşitli şartları vardır. Bana denilen tek şey 25 yaşımda bu aylığın kesileceği. Şuan 570 lira yatıyor bana aylık

Alıntıları Göster

Üniversite öğrencisi misin hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

Üniversite öğrencisi misin hocam?

Alıntıları Göster

evt hocam son sınıfa geçiyorum bu sene bakalım. Muhtemelen üniversite bitince keserler

• Sigorta ve malul emekli oldu işe senin kesilen anneye aktarılmaz
    Eskiden %70 i devir oluyordu şimdi vefattan önce mi emekliliği kazandı yoksa sonradan mı önemli nokta bu + zaten il sigortayı ara emeklilik servisine baglan sana söylerler yada Ankara da emeklilik daire başkanlığı var mithatpaşa da kızılay a yakın orayı ara sor

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

evt hocam son sınıfa geçiyorum bu sene bakalım. Muhtemelen üniversite bitince keserler

Alıntıları Göster

O yüzden devam ediyor. Eğitim devam ederse maaş 25 yaşına kadar devam ediyor. Ama okul biterse maaş da kesiliyor

• hazarcep H kullanıcısına yanıt

Emekli değildi hocam. Ziraatta hesabı oluştururken bir kadın anneye aktarılır demişti çocuklardan kesilen miktar

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: KamyonlaDriftÇekenAdam

Emekli değildi hocam. Ziraatta hesabı oluştururken bir kadın anneye aktarılır demişti çocuklardan kesilen miktar

yok dostum

Yıldan dolayı olmuyor eskiden öyle idi %70 kesilir bağlanırdı filan ama sonra değişti sen dediğim gibi emeklilik işleri daire Başkanlığını yada il sigortayı ara netleşir zaten

• 657 Sayılı Kanun:

Madde 208 – (Değişik birinci fıkra: 6/7/1995 – KHK-562/4 md.) Devlet memurlarından: memur olmayan eşi ile (…)(1) aile yardımı ödeneğine müstehak çocuğu ölenlere en yüksek Devlet memuru aylığı (ek gösterge dahil) tutarında, memurun ölümü halinde sağlığında bildiri ile gösterdiği kimseye, eğer bildiri vermemiş ise eşine ve çocuklarına, bunlar yoksa ana ve babasına, bunlar da yoksa kardeşlerine en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) iki katı tutarında, ölüm yardımı ödeneği verilir.(1) Ölüm yardımı ödeneği, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ve ödeme emri aranmaksızın saymanlarca derhal ödenir. Bu yardım borç için hacizedilemez. Yurt dışında sürekli görevde bulunan memurlara verilecek ölüm yardımı ödeneğinde 156 ıncı maddede yazılı katsayı uygulanmaz.

https://www.memurlar.net/haber/677324/dul-ve-yetim-ayliklari-icin-ozel-dosya-1.html

-Yetim kız çocuğunun memur olarak emekli aylığı varsa, veya memur olarak çalışıyorsa vefat eden anne veya babasından dolayı yetim aylığı alamaz. Yetim aylığı alabilmesi için memur olarak çalışmıyor olması, memur olarak emekli aylığının olmaması ve dul olması gerekmektedir.

-Yetim kız çocuğu, işçi veya esnaf olarak çalışıyorsa, veya işçi veya esnaf olarak emekli aylığı alıyorsa, dul olması halinde vefat eden memur anne veya babasından yetim aylığı alabilir.

-Yetim erkek çocuğunun aylık alabilmesi için malul ve muhtaç durumda olması gerekir. Bu durumları yoksa yetim aylığı alamaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.