Şimdi Ara

Ölü Tercih Hakkında 2 (önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu soru hala bir çok kişinin kafasını bulandırıyor.Dershane hocaları istediğin yerleri yaz diyor ama ölü tercih olması korkutuyor.. Tekrardan yardım ederseniz sevinirim

Benim sıralamam ts2 Alan dısı 50k

Tercihleriim

İstanbul Tarih----24bin
    Mimarsinan Tarih---26bin
    Marmara tarih-----31bin
    Marmara tarih öğr--38bin
    İstanbul Tarih(2.öğretim)---39bin
    Anadolu tarih---37900
    Osmangazi Tarih---52bin

Bu şekilde devam edecek ama ilk 5 tercih olmadı varsayalım..Anadolu tarih değerlendirmeye alınmayıp osmangaziden mi devam eder. Yoksa osmangazi de önceki tercih ölü diye işleme alınmaz mı ? yardım ederseniz sevvinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KulAkhen -- 29 Temmuz 2010; 12:24:06 >

• Bunu ben de merak ediyorum normalde senin Anadolu Tarih boşsa görebilmen gerekir.
  • Bir evvelki konun o kadar tuhaf ki arkadaşım (lütfen kusura bakma) , bu '' k '' olayını da lütfen bırakın..
    şimdiki konun biraz daha mantıklı , tercihlerin net belirlemişsin.

Osmangaziden devam eder. Anadolu biraz ölü tercih gibi(kesin değil ... neden kesin değil.. bunu rehberciler bile açıklayamaz. tamamen o sene orayı tercih eden , girenlerin sayısal değerleri ile ilgilidir..sadece kesinliği ösym bilir.) ..Umarım istediğini kazanırsın. Allah kolaylık versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 29 Temmuz 2010; 12:19:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

Bir evvelki konun o kadar tuhaf ki arkadaşım (lütfen kusura bakma) , bu '' k '' olayını da lütfen bırakın..
    şimdiki konun biraz daha mantıklı , tercihlerin net belirlemişsin.

Osmangaziden devam eder. Anadolu biraz ölü tercih gibi(kesin değil ... neden kesin değil.. bunu rehberciler bile açıklayamaz. tamamen o sene orayı tercih eden , girenlerin sayısal değerleri ile ilgilidir..sadece kesinliği ösym bilir.) ..Umarım istediğini kazanırsın. Allah kolaylık versin.

Yok estagfurullah eleştiriye açığım her zaman ...mesela istanbul üniv 2. öğr olmadı diyelim anadolu ünive girme ihtimali var mı ? yoksa ölü tercih ooldugu için işleme alınmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KulAkhen -- 29 Temmuz 2010; 12:22:47 >
  • osmangaziyi seçme olasılığı daha yüksektir.
  • Çok teşekkürler

son olarak yani ölü tercihden bir sonraki normal şartlara uygunsa o işleme tabi alınır

Çok sağolun...
  • quote:

osmangaziyi seçme olasılığı daha yüksektir.

Orası hala dolmadıysa neden Osmangazi'yi seçsin? 1 kişilik bile boş yer kaldıysa adayı oraya yerleştirmesi gerekmez mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye Konusu-2
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

quote:

osmangaziyi seçme olasılığı daha yüksektir.

Orası hala dolmadıysa neden Osmangazi'yi seçsin? 1 kişilik bile boş yer kaldıysa adayı oraya yerleştirmesi gerekmez mi?

işte bak ! .. kafalara hemen böyle soru takılır.
    senin kastettiğin de olabilir.
    daha evvel ki mesajlarımdan birinde bahsetttiğim gibi ... öğrenciler , kesinlik olmadan tercih yapıyor...

Allah kolaylık versin.. Keşke Anadolu Üni. tutsaydı .. engelli öğrenciye daha önem veren üniv. lerden biri.. ama osmangazi de iyi bir üniv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 29 Temmuz 2010; 12:42:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KulAkhen

Arkadaşlar bu soru hala bir çok kişinin kafasını bulandırıyor.Dershane hocaları istediğin yerleri yaz diyor ama ölü tercih olması korkutuyor.. Tekrardan yardım ederseniz sevinirim

Tercihleriim

İstanbul Tarih----24bin
    Mimarsinan Tarih---26bin
    Marmara tarih-----31bin
    Marmara tarih öğr--38bin
    Anadolu tarih---37900
    Osmangazi Tarih---52bin

Bu şekilde devam edecek ama ilk 5 tercih olmadı varsayalım..Anadolu tarih değerlendirmeye alınmayıp osmangaziden mi devam eder. Yoksa osmangazi de önceki tercih ölü diye işleme alınmaz mı ? yardım ederseniz sevvinirim

Bence 37,9 bin le 39 bin arasında fazla fark yok
    Bir diğer dediğin şey "Yoksa osmangazi de önceki tercih ölü diye işleme alınmaz mı ?"
    Ölü tercih dediğimiz İstanbul tarih tutarsa sende istanbul tarihten çok anadolu tarihi istiyorsan o zaman olur.Yani illede sıralamalara göre sıralama yapmana gerek yok.
    Zaten bu kadar bin kişi farkla ölü tercih olmaz anca belirgin şekilde örneğin;39 binden sonra 70 bin daha sonra 37 bin olursa ölü tercih bu şekilde olur.
    Sen bir birine hemen hemen bu şekilde yakın programlarda isteğe göre sırala bence

• Yani işimiz nasip , kısmet meselesi bir nevi...
  • Allah kısmetine göre versin...

Ama daha evvel ki mesajlarında '' engelli ' olduğunu belirttiğinden , Anadolu Üniv. nin tutmasını isterdim..
  • quote:

Arkadaşlar bu soru hala bir çok kişinin kafasını bulandırıyor.Dershane hocaları istediğin yerleri yaz diyor ama ölü tercih olması korkutuyor.. Tekrardan yardım ederseniz sevinirim

Tercihleriim

İstanbul Tarih----24bin
    Mimarsinan Tarih---26bin
    Marmara tarih-----31bin
    Marmara tarih öğr--38bin
    Anadolu tarih---37900
    Osmangazi Tarih---52bin

Belki İÜ Tarih İÖ'nün başarı sırası bu yıl yükselecek, belki de AÜ Tarih'in başarı sırası bu yıl düşecek. Hiçbir zaman tercihlerde %100 olasılıktan bahsedemeyiz. İÜ Tarih İÖ'ye de yerleşebilirsin; ama oraya talep bu yıl artarsa ve sana boş kontenjan kalmazsa AÜ Tarih'e de gidebilirsin.

İstek sırasına bakın. Başarı sırası önde diye istemediğiniz yerleri öne koymayın. Zaten ikisi arasında 2000 civarı fark varmış.

Sınav sisteminin değişmesiyle de ilgisi yok. Geçen yıl da böyleydi. Maalesef tercihler her yıl kumar oynamak gibi yapılıyor.

• ceko: Hocam istanbuldan sonra en çok istediğim yer Anadolu Üniversitesi yani İstanbul öncelikli İstanbulda yaşadıgımdan ve ulaşımın ücretsiz ve bana uygun olmasından

bodyguard: çok teşekkürler hocam iyi dileklerin için inşallah İstanbul olmazsa Anadolu üniversitesi gelir
  • quote:

ceko: Hocam istanbuldan sonra en çok istediğim yer Anadolu Üniversitesi yani İstanbul öncelikli İstanbulda yaşadıgımdan ve ulaşımın ücretsiz ve bana uygun olmasından

bodyguard: çok teşekkürler hocam iyi dileklerin için inşallah İstanbul olmazsa Anadolu üniversitesi gelir

Tamam o zaman bu şekilde bence sıkıntı yaşanmaz diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceko1905

quote:

ceko: Hocam istanbuldan sonra en çok istediğim yer Anadolu Üniversitesi yani İstanbul öncelikli İstanbulda yaşadıgımdan ve ulaşımın ücretsiz ve bana uygun olmasından

Tamam o zaman bu şekilde bence sıkıntı yaşanmaz diye tahmin ediyorum.

çok sağol hocam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.