Şimdi Ara

Macross tavsiye eden var mı ve izleme sırası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz okudum ilgimi çekti, eski animeleri de seviyorum zaten ama karışık geldi. Bir de Amerikan versiyonu varmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • https://myanimelist.net/anime/1088/Macross buradan Sequel ve Prequel kısımlarını kontrol edip çıkış yıllarına göre izleyebilirsiniz. Ben izlemedim ama çıkış yıllarına göre izlemesi en mantıklısı sonuçta.
  • amerikan versiyonunun adı robotech'tir. abd piyasasına yönelik olduğu için, aksiyona ağırlık verir. yakın zamanda, çizgiromanı çıktı ama, orjinal hikayeden uzaklaştılar. olaylar robotech veya macross'dan başlar ama, macross zero başlangıç öncesini anlatır. macross zero en iyi hikayelerden biriisne sahiptir ama, en başa koyacak kadar, hikayeye etkisi yok. o yüzden sonra izlemen en iyisi olacaktır.
  • Siz iyisi en doğrusu için İngilizce aratın mutlaka birileri bir sıralama hazırlamıştır seri hakkında ama hani orta karar izleme sırası tam emin olmamakla birlikte. Robotech vs olaylarına girmeden yazıyorum.

    The Super Dimension Fortress Macross - tv serisi

    Macross: Do You Remember Love? - film

    Macross Zero - OVA serisi

    Macross Plus - önce OVA sonra filmini izleyin. Aynı hikaye'yi anlatır ama birisinde olan sahneler diğerinde yoktur. El emeğiyle çizilmiş güzel sahneleri var.

    Super Dimensional Fortress Macross II: Lovers Again - bu sanırım orjinal hikayeden biraz bağımsızdı VCD döneminde izlemiştim. :D

    Geri kalan film ve serileri özellikle Macross Zero sonrası çekilen ve günümüze kadar gelen yapılan tv serileri içine dandik 3D modelleri, yeni nesillere pazarlayalım birazda ve aşırı abanılmış müzikal taraflarını da ekleyince biraz cıvık kanımca 10-13 bölüm dayanıp bıraktım çoğunu. En azından ben böyle kaliteli bir seriye yakıştıramıyorum. Yani araya hikayenin eskisi anlatan detaylar varsa da bilmiyorum.

    Lakin adını yazdıklarım en ciddi ve en kaliteli hazırlanmış olanları. Tabi yeni serilere bayılıp bana kızacaklar olacaktır. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 21 Haziran 2018; 13:43:4 >
  • Ana Evren:

    1- Macross Zero (5 bölüm)
    Olayların öncesinin anlatıldığı prequel seri

    2- SDF Macross (36 + 1 Bölüm) yada SDF Macross: Do You Remember Love filmi
    İkisinin genel konusu aynı ama film TV serisinin 3. bölümünden itibaren farklı bir rotaya giriyor ve sonraki Macross serilerinin Zentraedi dili ve Meltraedi ırkı gibi TV serisinde bahsedilmeyen noktaları açısından bu filmi referans alması açısından TV serisinin tamamen olmasa da büyük ölçüde retconlandığı söylenebilir. TV serisini izleme diyemem ama ikisinin de ayrı yerleri vardır. Bunun yanısıra Epilogue bölümü işlevi gören Macross Flashback 2012 adlı ve genel olarak özet bir OVA'sı vardır ki bu birkaç dakikalık da olsa TV serisinin/filmin sonrasına ilişkin sahneleri görmemizi sağlar.

    3- Macross Plus (4 bölüm yada 1 film)
    TV serisi de film de diğerinde olmayan bazı özel sahneler barındırıyor. Sana tavsiyem film versiyonu sahnelerinin OVA versiyonuna montelendiği fanedit versiyonunu bulup oradan izlemendir.

    4- Macross 7:
    -Macross 7 (49 bölüm)
    Bunun yanısıra TV serisinin yapıldığı sıra yapılıp seriye dahil edilmeyen 2 bölüm de ev sineması sürümüne dahil edilmiştir. (Macross 7 Unaired)
    -Macross 7 Encore (3 bölüm)
    TV serisinin 39-42 arası bölümler arasında geçmekte olup TV serisine ev sineması sürümüyle dahil edilen bölümlerdir.
    -Macross 7 Galaxy is Calling Me
    39-41. bölümlerin sinema edisyonu.
    -Macross 7 Dynamite (4 bölüm)
    TV serisinin devamı.

    5- Macross Frontier
    25 bölümlük bir TV serisi ve iki filmlik (False Songtress ve Wings of Goodbye) bir film serisi vardır ve bunlar aynı karakterlere dayansalar da farklı bir noktaya ilerlerler. Firebomber 7 filmi ise yeni sahneler içerse de genel olarak Macross 7'i anma amaçlıdır ve atlanabilir.

    6- Macross Delta
    25 bölümlük bir TV serisine dayanır. Filmi (Gekijo no Walkure) bazı yeni sahneler de barındırsa genel olarak özettir ve atlanabilir.

    Paralel Evren:
    -Macross II : Lovers Again (6 bölüm)
    Do You Remember Love? canon'una dayanan ilk Macross sequel'i olacaktı ama düşük satışlar sonucu finali değiştirilerek erken finalle sonlandırıldı. Atlanabilir diyemem, sevdiğim Macross'lardan biridir.

    Genel olarak tavsiye eder misin dersen bu senin Mecha türünden beklentilerine bakar. Politik derinliği olan, militaristik seriler istiyorsan ve olaylar arası devamlılık senin için önemli ise Gundam külliyatından başlaman daha uygun olur. Öte yandan uçakları, müzikal melodramları ve idol anime'lerini seviyorsan Macross seni daha çok tatmin eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 1 Mart 2019; 11:52:15 >
  • TRT-1 ilk ve tek televizyon kanalı iken Barış Manço'nun adam olacak çocuk programından önce Robotech yayınlanırdı. Ağzımız açık her hafta onu izlerdik. 30 senelik seri ama tasarımları halen mükemmel. Orjinal serisinin limitli ürünleri halen 400-500$ aralığında alıcı buluyor. :)



    ebay
    DX Chogokin Macross 1/48 VF-1J VALKYRIE Hikaru Ichijo Ver. by Bandai w/1st Bonus | eBay
    https://www.ebay.com/itm/284488226438?mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&siteid=0&campid=5338746428&customid=&toolid=10001&mkevt=1

    TRT-1'deki Türkçe versyonundan bir bölüm. :)

    Canavar Videocuyoutube
    TRT'de 1980'li yıllarda yayınlanan çizgi filmin 2. bölümü
    https://www.youtube.com/watch?v=G39LYciITZE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GARYOSAVAN -- 18 Ağustos 2022; 23:2:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.