Şimdi Ara

Ölmek istiyorum çünkü hayat aşırı zor, mutlu olmak çok daha zor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sakat falan değilim ama zihnim sakat belki, bilmiyorum. Hayat çok aşırı zor, buna karşılık güzel şeyler yok. Yeterince yok. Dengelemiyor birbirini hiç, basit matematik yani. Sıkıntılar 5000 güzellikler 100. 4900 puan gerideyiz.Beklentilerimin çok altında. Küçük şeylerden mutlu olmak da çözmüyor, geçtim ben o yollardan. Yok şunu dene, yok bunu dene yok dünyayı gez, ne işe yarayacaksa. O yüzden bana böyle tavsiyelerle gelmeyin. Dinle falan da gelmeyin, dinsizim. 40 bin satır hadis yazın umurumda değil. Size de intiharı tavsiye ederdim ama o da suç galiba, boşverin. Hayat hiç de öyle çok güzel değil. Günün 10 saatini çalışmaya verip de kendime bile vakit ayıramadıktan sonra, ne yapayım öyle güzel hayatı? Çoluk, çocuk, ana baba kardeş karı umrumda değil. Zengin olmadıktan sonra hayat hiç de öyle çok güzel falan değil ki zenginlik de yakında biter ben size söyleyeyim, 50 yıla daha adil olur dünya. Ben de o kadar bekleyemem. Pek çok şey yazarım aslında ama intihara teşebbüs ettiren yazılar olur bunlar. Ben birisi öldüğü zaman çok da üzülemiyorum açıkçası zaten yaşayıp ne yapıyor insanlar karın tokluğuna çalışıp günde 12 saat çalışıyorlar, belki 3 saat uyumuyorlar yaşayıp gidiyorlar, benim gibi.

Mesela diyorlar ki intihar eden çoğu kişi aslında ölmek istemezmiş. Ölmek istemese ne olur ki? Boktan bir hayat zaten başta. Sanki yine ölmeyecek mi? Bilmem kaç yıl sonra tabi. Çok mu güzel yaşayacak hayır, köpek gibi çalışarak geçirecek büyük ihtimalle hayatının çoğunu. Düşünmeye bile vakti olmayacak. Bir makina gibi.

Sistemi de değiştiremezsin nereye değiştiriyorsun evrenin sistemi bu. İt gibi çalış it gibi ye. Yoksa öl. Yıldızlar bile öyle, sıcaklığın yoksa parlamazsın. Yani kalkıp da buradan, yaşamalıyız çünkü hayat çok güzel gibi bir anlam çıkarmanın manası yok. Böyle bir anlamı ilk çıkaranı bulsam ağız burun kıracağım zaten. Olsaydı eğer intihar edenler olmazdı. Nasreddin Hoca demiş zaten çatıdan düşenin halini çatıdan düşen anlar. Dediğim gibi zenginler için konuşmuyorum. Nedenini de yazdım yukarıda. Zengin olsam hiç çalışmazdım belki. En azından bir süre. Ama ben sıkılırdım sonra, ne bileyim başkasının hakkına girmiş gibi oluyorsun. Fakirler varken o kadar.

Not:Depresyon falan filan demeyin bana. Bunlar hayatın gerçekleri işte. Hayatta tek ciddiye alınabilecek problem intihardır. Gerisi depresyon, yok aman düzelelim, aman mutlu düşünelim, mutlu yaşayalım falan. Polyannacılığın alemi yok. Hayatın gerçeklerini görmek ve bilmek ne zamandan beri depresyon oldu?

Edit: Şunu da eklemek istiyorum. Zengin insanların acıları yok mu tabii ki var, mesela adam her gün havyar yiyordur kahvaltıda, alışmıştır, hizmetçisi o gün havyar alamamıştır tavuk yumurtasına talim eder, belki çok üzülür, yataklara düşer. Üzüntüler insanın yaşam tarzına göre, alışkanlıklarına göre şekillenir. Yani neye üzüleceğin demek istiyorum. Buradan her türlü zenginlik hikayesi çıkartabilirsiniz: gönül zengini, karı kız zengini, bilmem ne zengini. Zengin olup da bir gün derin üzüntülere düşerseniz bu dediğimi hatırlarsınız. İnsan ottan şeylere de üzülebilir daha iyisine alışmışsa. Bir başkası onu zor buluyordur onu düşünmez. Düşünmelidir demiyorum. Düşünse ne olur ki? Belki yardım falan eder ama demişler ki bana balık verme balık tutmasını öğret. Ki insanlar artık ona da talim etmez kolay yoldan her şeyi ister.

Edit 2: Yani bu editi de yazdım ki insanlar anlasın herkesin başına gelir bu tür şeyler. İstediğimiz şeyler çat diye önümüze düşmüyor mesela. Ben buna çok üzülüyorum ve evrene ana bacı sövüyorum hep. Niye bunun olmasını istiyorsak çalışmak zorundayız? Fak dı sistem. Ben karı istiyorum mesela çat diye önüme düşsün şimdi. Nasıl ölmek istemez insan? Ben enerjimi çok harcadım, kendime göre çok fazla efor sarfettim. Maddi ve manevi kaynaklarımı harcadım. Sevdim belki birilerini. Ama olmadı. O kadar çok olmadı ki... Bu emeklerim zihnimde o kadar kötü bir biçimde yer kaplıyor ki, anlatamam. Her gün derin acılarla uyanıyorum, bütün her şey aklıma geliyor. Niye anlatıyorum ki işte aynısını yaşamadıkça anlamanız mümkün değil. Buna benzer bir his yaşarsınız ama aynısını değil.

Zenginlik istemiyorum, mesela hiç çalışmak diye bir şey olmasın. Çalışmak ZORUNDA olmayalım. Robotlar yapsın çalışmayı. Bu kadar nüfus olması da bence biraz anlamsız. Mesela ben eğer hep wow oynayabilsem oynardım, hiç sıkılmadan. İnsan sadece kendisi için yaşar. Yaşarsın, ölürsün. Bu üreme içgüdüsü falan diyorlar saçma yani. Yok işte neslin devamıymış ne neslin devamı arkadaş, ölüyorsun bitiyor her şey. Neden öldükten sonra arkanda bıraktıklarını falan güya düşünesin? Belki başta çocuk sevmek güzel ama sonrasında nesi güzel? Neyse işte, wowu ve başka sevdiğim oyunları ölene kadar oynardım. Ama işte böyle bir hayat stili şu anda desteklenebilir değil. Diyorsunuz yok işte aşkım seninle sonsuza kadar sarılmak istiyorum falan, ben böyle diyince neden garip oluyor? Bu kınamayı anlamıyorum. İçtenlikle bir şey söylüyorum burada. Yoksa yarın gidip yine semer bağlayıp sırtıma çalışacağım. Buraya ... küfür ekleyin.

Neyse işte, diyorlar ki çok aşırı çalışmak insanı güçsüz düşürür, hasta eder, belki öldürür. İnsanın kendi hafızası insanı bin kat yeğin hasta eder, öldürür. Kötü anılar yaratan her şey yasaklanmalı mesela. Kötü anılar bir zehirdir. Maneviyat dediğimiz şey bence iyi anılarımızdır. Benim için öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lâkayıt -- 20 Nisan 2017; 3:10:41 >

• Anlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini okudum.

Fazla gerilmişsin ve buraya da yazdığına göre çok dolmuşsun.

Dejavu yaşadım yine. Yazıyı ben yazdım sandım. Felsefe bölümüne "hayatımı sona erdirecem,yokolup gitmek istiyorum" adlı konumu okumanı öneririm.

Bende kapitalist sistemi hiç sevmiyorum. İntihar edesim geliyor.

• Kötümser insanlarız .Yalnız şu çalışmayayım ve kendime vakit ayırayım olayı fasa fiso .

Olmuyor kardeşim .Çalışıp yorulmadan eve gelip oturmanın tadını alamazsın .Kendine vakit ayırsan nolcak ?

Say bakalım dünyevi zevkleri ne çıkıyor eline .En sağlam yemeği yesen de doyarsın .Havyar yesende .Karnın

doyduktan sonra havyar çıksa karşına yiyemezsin .Toksun çünkü .Boşaldıktan sonra angelina jolie çıksa

istemezsin .Böyle geçici zevkler yerine mutlak mutluluğun peşine düş .Çünkü böyle anca eleştirirsin ve

ötesine gitmez .Şikayet etmeyi bırak çözüm yolları ara .Haa ama ben yok kardeşim böyle dertlenip dertten zevk

almayı seviyorum diyorsan orası ayrı .Elbet kaldığın yerden devam etmek zorunda kalacaksın .Bişey söyleyeyim mi

Dipten de sıkılacaksın .
  • Küçük şeylerden mutlu olunmayacağından bahsediyosun ve hayatın saçmalığından bu tarz olayları bende çok yaşadım ama hep çalıştım içinden çıkabilmek için her seferinde farklı yerlerden yeniden başladım ama başladım bi kere geldiğimiz bu dünyayı kendimize zindanda edebiliriz bahçede o yüzden güzel kardeşim elinden geleni yaparsan eminimki bişeyler olucaktır.Hayatı çalışarak kazana bilirisin sadece sana asla pes etmemeni tavsiye edebilirim çünkü intihar edenler acizliğine yenik düşmüş güçsüz insanlardır
  • Salçalı makarna ye, ayran iç ve kitap oku. Hayat öyle güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: SuKurgusu

Kötümser insanlarız .Yalnız şu çalışmayayım ve kendime vakit ayırayım olayı fasa fiso .

Olmuyor kardeşim .Çalışıp yorulmadan eve gelip oturmanın tadını alamazsın .Kendine vakit ayırsan nolcak ?

Say bakalım dünyevi zevkleri ne çıkıyor eline .En sağlam yemeği yesen de doyarsın .Havyar yesende .Karnın

doyduktan sonra havyar çıksa karşına yiyemezsin .Toksun çünkü .Boşaldıktan sonra angelina jolie çıksa

istemezsin .Böyle geçici zevkler yerine mutlak mutluluğun peşine düş .Çünkü böyle anca eleştirirsin ve

ötesine gitmez .Şikayet etmeyi bırak çözüm yolları ara .Haa ama ben yok kardeşim böyle dertlenip dertten zevk

almayı seviyorum diyorsan orası ayrı .Elbet kaldığın yerden devam etmek zorunda kalacaksın .Bişey söyleyeyim mi

Dipten de sıkılacaksın .

İbadet etmek iyi geliyor. Ruha yatırım.

• Kendinle barışık ol. Başkalarının istediği hayatı yaşamakla uğraşırsan hep mutsuz olursun. Interrail i araştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.