Şimdi Ara

Ölmeden Önce Okunması Gereken Kitaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
9
Favori
10.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar size göre Ölmeden Önce Okunması Gereken Kitap veya Kitaplar Nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 12 Ocak 2010; 0:14:39 >

• Oğuz Atay - Tutunamayanlar ve yine Oğuz Atay-Tehlikeli Oyunlar.Bu iki kitabı da bir kere okuyup köşeye atamazsınız.Hayatınız parçası,parçaları olurlar.En azından benim için öyle oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCB

Oğuz Atay - Tutunamayanlar ve yine Oğuz Atay-Tehlikeli Oyunlar.Bu iki kitabı da bir kere okuyup köşeye atamazsınız.Hayatınız parçası,parçaları olurlar.En azından benim için öyle oldu

Tutunamayanlar'ı büyük bir şevk ile aldım okumaya başladım sonra sanırım bana ağır geldiği için ilerki zamanlarda okumak üzere bıraktım.

Üslubu sade ve akıcı yazarlar daha fazla ilgimi çekiyor.bkz: Irvin Yalom

• quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

quote:

Oğuz Atay - Tutunamayanlar ve yine Oğuz Atay-Tehlikeli Oyunlar.Bu iki kitabı da bir kere okuyup köşeye atamazsınız.Hayatınız parçası,parçaları olurlar.En azından benim için öyle oldu

Tutunamayanlar'ı büyük bir şevk ile aldım okumaya başladım sonra sanırım bana ağır geldiği için ilerki zamanlarda okumak üzere bıraktım.

Oğuz Atay'ın romanlarını okumak cidden sabır ve emek istiyor ve çoğu kitabında bir kırılma noktası var.Eğer oraya kadar diğer bölümleri anlayarak gelebilirseniz roman çok daha akıcı bir hal alıyor.Bence Tutunamayanlar'ı okumayı bir daha deneyin.Ben de 4-5 kez 100. sayfaya gelmeden bırakmıştım evde yıllarca bekledi kitap.Sonradan pişman oldum tabi neden daha önce okumadım diye

• Franz Kafka - Dava beni çok etkilemiş bir kitaptır..

Ayrıca söylememe gerek varmı bilmiyorum ama klasikleri okuyun arkadaşlar. Dostoyevski, Tolstoy, Stendhal, Victor Hugo vs. vs...
  • Şule yüksel şenler - Huzur sokağı

Hasan Cavrar- Bitmeyen şarkı ( Bu kitap pek bilinmez ve yeni baskısı da yok ancak ikinci el temin edilebilir.Bu kitap beni bağya etkilemişti, romanın ilk sayfası ''SEVİLDİĞİNİ BİLEN BİR KADINDAN DAHA ZALİM KİMSE YOKTUR'' diye başlar. )

• Müjdeci Hüsnü-Abbas Cılga
    Varolmanın Dayanılmaz hafifliği-Milan Kundera
    Semerkant-Amin Maalouf

şimdilik aklıma gelen efsane kitaplarım yine hatırlarsam yazarım buraya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

quote:

Oğuz Atay'ın romanlarını okumak cidden sabır ve emek istiyor ve çoğu kitabında bir kırılma noktası var.Eğer oraya kadar diğer bölümleri anlayarak gelebilirseniz roman çok daha akıcı bir hal alıyor.Bence Tutunamayanlar'ı okumayı bir daha deneyin.Ben de 4-5 kez 100. sayfaya gelmeden bırakmıştım evde yıllarca bekledi kitap.Sonradan pişman oldum tabi neden daha önce okumadım diye

Sanırım haklısınız,tekrar deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _kılıç_

Şule yüksel şenler - Huzur sokağı

Hasan Cavrar- Bitmeyen şarkı ( Bu kitap pek bilinmez ve yeni baskısı da yok ancak ikinci el temin edilebilir.Bu kitap beni bağya etkilemişti, romanın ilk sayfası ''SEVİLDİĞİNİ BİLEN BİR KADINDAN DAHA ZALİM KİMSE YOKTUR'' diye başlar. )

Bu kitabı forumda birinden daha görmüştüm.Bulursam mutlaka alıp okuyacağım.

• 1984
    Hayvan Çifliği
    Uçurtma Avcısı
    Aylak Adam..
    Cerrah..
    Doğunun Limanları

İlk aklıma gelenler :)
  • Evet arkadaşlar başka görüş belirtecek yok mu?
  • Yeşil Yol

biçok duyguyu tattıran enfes bi roman

öyle kültür kazanmak vs için okicaksanız sizin ktabınız değil. ama hissetmek istiyorum derseniz, evet
  •  Ölmeden Önce Okunması Gereken Kitaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 13 Ocak 2010; 20:09:03 >
  • Kuran.
    Özellikle ölmeden hemen önce.
  • 9. hariciye koğuşu
  • Simyacı ve Aşk gerçekten harika ikisi de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xHannibalx

Franz Kafka - Dava beni çok etkilemiş bir kitaptır..

Ayrıca söylememe gerek varmı bilmiyorum ama klasikleri okuyun arkadaşlar. Dostoyevski, Tolstoy, Stendhal, Victor Hugo vs. vs...

Suç ve Ceza , Sefiller , İnsan ne ile yaşar gibi klasikler kesinlikle
  • yüzüklerin efendisi-kralın dönüşü
    tolstoy-insan ne ile yaşar
    jonathan livingston-martı (kesinlikle okunmalı)
    Kur'an-ı Kerim birçok peygamberin hayatını anlatıyor çok ilginç cümleler var insan hep ürperiyor hem tarihi bilgiler kazanıyor
  • Kur'an-ı Kerim

Sefilller,İki şehrin hikayesi , Suç ve ceza , Çalıkuşu gibi pek çok klasik eser
  • Hayvan Çiftliği
    Bindokuzyüzseksendört

yazar: George Orwell
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.