Şimdi Ara

OLED TV 'Yİ YILLARCA SIKINTISIZ KULLANMAK VE LOGO YANIĞI YAŞAMAK İSTEMEYENLER BUYRUN İÇERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
44
Favori
47.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • turoktr kullanıcısına yanıt
    Hocam kısaca anlatım en solda surge projected yazan yer sadece regülasyon yani ani kesintide korumaz bi nevi ups dışı voltaj o. Ona örnek vermek gerekirse kalas gibi cihazları bağlamak daha doğru. Yani modemdi,ses sitemiydi bunları surge ye takın. Asıl önemli olan cihazlarınızı yani oled tvnizi veya konsol pc gibi cihazlarınızı sağdaki ikili olan surge&battery olana takın. Tv yi yalnızca surge yazan yere takarsanız ups nin bir anlamı kalmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi arkadas cok bilgili yaziyo okudum her kelimesi dogru diyebilirim

    Fakat konu sahibi arkadasa sunu sormak istiyorum



    Oturdugum evde topraklama var fakat diger daireler de sifirlama yapmislar bizim gibi bizde

    Topraklamayi sifirlama yaparak yaptik fakat deger vermiyor . Daha once yildirim dustugunde tv im bozuustu .

    Yildirimdan korunmak icin ne yapqbilirim ?topraklama yok gibi bisey anlayacginiz . ?.



    Hatta soyle bisey onerdi arkadas .

    Parafudur tak ded evdeki tali pano girisine + ve toprak hattini bagla dedi sadece koruma saglar bu sekilde dedi siz ne dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ederim nazik iltifatınız için.

    Sıfırlama denen olay topraklama olmayan yerde yapılır doğrudur.Toprak hattı varsa neden sıfırlama yaptılar? Orayı anlamadım ama ıhtımaller kısıtlı oldugu ıcın sıze soru cevap seklınde anlatayım.
    1-Topraklama var ama değermı vermıyor?:
    cevap:Topraklama iyi yapılmamış buda yok gibi birşey.Ya bakır boru yetersız kullanıldı veya toprak kablosu kopuk.
    2-topraklama yok.
    cevap:toprak hattı yapılmalı.

    Ben kişisel fikrimi yazayım topraklama var ama yok dıyorsunuz buda demek oluyorkı sıtede topraklama yapmıslar fakat olcum yapılınca ma değerleri cıkmıyor bunun farkına varmıslar ama yenıden duzeltmek pek malıyetlı olacagı ıcın hıc o ıse gırmemısler ve sıfrırlama yapmıslar.
    Ne kadar yanlıs bir hareket hocam.Sıfırlama denen olay gerçekten çok tehlikeli ve sağlıksız evınızdekı tum beyaz eşyalar risk altında.
    Nötr ile toprak hattını birbirine köprülüyorlar.Dolayısı ile fazda bir toprak kaçağı olunca nötre çarpmış oluyor ve sigorta atıyor.
    Ama sıfırlama denen olay gerçekten son çaredir.Yani elektronik cihazları sıfırlanmıs bir prizde kullanmak doğru değil.Tam bir el bombası diyebilirim.Allah muhafaza televizyonda bir toprak kaçağı olsa direk nötr üzerinde patlayacak ve bu patlama noktası artık neresı olur bılemem ama kalıcı hasar vereceğini söyleyebilirim.Çünkü faz nötr çarpışmasına denk geldinizmi bilmiyorum ama yarım sn nin altında bir sürede oluşur ve ortaya cıkan ısı saf çeliği eritir.

    Çarelere bakalım

    Eğer evde toprak yoksa şunu yapın

    Prizi sökün toprak ucunu iptal edin sadece prize faz-nötr girsin.Prizi iyice kapatın.
    Regülasyonlu bir ups edinin ve bu ups yi yine bu prizle besleyin.
    O kendi içinde yıldız noktası oluşturup azda olsa bir sanal topraklama oluşturuyor tv ye her türlü yeter.
    Bütçeniz yoksa ups ye 2.elde alın sıkıntı yok.Alet çalışıyorsa sorunsuzdur.Kolay bozulanb cihazlar değildir.
    Diyebileceğim bu kadar.Malesef toprak olmayan bir evde topraklama yapmanın tek yolu yeni bir toprak hattı çekmektir başka bir yolu yok.
    Buda aslında çok maliyetsiz ve basit bir olay ama bınadakı altyapı uygun olmadıgı ıcın genellıkle kırmak dökmek gerekiyor ve maliyet burada biraz oluşuyor.
    Siz bence yinede can güvenliğiniz için bunu bir düşünün imkanınız varsa evinize topraklama getirin..

    Saygılar.




  • Rica ederim hocam ne demek dogruya dogru benimkisi .



    Simdi olaya gelelim hemen benim .

    Topraklama hatti geliyor tali panoya fakat mutfaga ve banyoya cekmisler .gerisinde yok .

    Millette kendisi bu isi Turk usulu cozmus . Bizde adete uyduk malesef salona odalara toprakla ekisyi sifirlama yaptik .



    Fakat suda var hocam ayno topraj hatti ustunde bir daire bilr sifirlama yapsa sistemi komple bozuyor diye okudum ve bulmak ta zor tek tek dairelere bakacaksin buda sikinti .



    Topak hatti kopukmu bilmiyorum fakat gecen ramazan da dusen yildirimda yakinlara plazma tv yi bozdu uydu alicimi modemimi vs komple hepsi gitti.



    Simdide dogal olarak korkuyoruz hali ile hocam malesef .



    Yildirimdan korunmak ta zor okudugum kadari ile makalelelerde ve bu isleri yapan ciddi firmalar. Fakat cok maliyetli site yanasmaz buna.



    Ayrica oturdugum sitede paratoner vs yok bunuda ekliyim .



    Bahsettiginiz ups yildrim dan koruma saglarmi yoksa eh iste mi . ayrica shineder apc akim korumali priz de var takili suan .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Direk diyim.Schnider aşırı akıma koruma sağlar. Fakat topraklama yoksa ups almanız lazım veya mutfak salonla bitişik yakın mesafe ise ordan bir enerji çekmeye çalışın. Hiç olmazsa ups sigortanız olsun. Yıldırımdan korunmak için site çatısına paratoner falan koydurmaz hükümet. Bu çok riskli bir olay. Direk yıldırım riskiniz yoksada yıldırımı çekersiniz. Ayrıca paratoner toprağa ulaştığı için toprak hattı olmayan bir sitede ciddi tehlike arz eder büyük bir voltajdan bahsediyoruz.Allah muhafaza.. hükümet bunları genelde açık alan bölgelerine serpiştirir siz görmezsiniz. Toprak hattından zarar görme sebebiniz zaten topraklama olmaması yüzünden oldu 100%. Topraklama olsaydı voltaj sizin cihazlara değil toprak hattına boşalırdı. Elektrik her zaman en kısa yolu seçer sizdede cihazlarınız toprak vazifesi görmeye çalışmış yazık olmuş. Sıfırlama olayında bir bina sıfırlama yaparsa diğer herkes etkilenir olayı şöyle. O sitede belliki kaçak akim sigortanız yok. Hatta herkes bunu yaptıysa hiçkimsede yok. Nerden biliyorsun dersen. Kaçak akım sigortası normal sigortanım aksine daha kapsamlı çalışıyor. Normal sigortanın atması için şaşı denen faz/nötr çarpışması olması gerekirken ,kaçak akım sigortasında extradan buna nötr/toprak teması da eklenir. İklaki yaşamışsınız. Bir prize ıslak elle dokununca bir anda karanlıkya kalırSıfırlama ama ne olduğunu anlamayız işte burda kaçakyapmak akim sizi toprak vazifesi gibi görüp kendini açar.Tekrar dediğim gibi sağlıklı bir olay değil. Gerçekten allaha emanet bir durum var bence siz bir araya gelin. Ortaklaşa bir elektrikçi tutun ve evdeki tüm sıfırlama prizleri ve panoları eski haline alın. Ardından herkes evindeki kendi panosunun en başına bir kaçak akim sigortası atsın. Ve şöyle bi yol göstereyim telaşa danışıp topraklama konusunda destek isteyin. Meger cihazı ile ölçüm yapıp belki sıkıntıyı çözebilirler. Ama çoluk çocuk olan insan yaşayan yerde bu sıfırlama çok tehlikeli iş. Allah korusun birine birgün bişe olur tüm apartman yönetimi sorumlu tutulur..
    Mevcut durumunuzda Kendi cihazlarınızın sağlığı için bir ups alın derim.

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaKnight -- 11 Aralık 2018; 11:37:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Samsung karalama kampanyasında inanılmaz bir başarı gösterdi diyorum:) hatta öyle başarılı ki oled tvyi almayan hatta ve hatta mağazada bile görmemiş birisi "aman sakın almayın çok kötü şeyler olacak,allah cezamızı verecek,gökten tepemize taş yağacak " diyecek hale geldiler :) Ben katılmıyorum. Oled tv nin üstüne de tanımam tek geçerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung ile ne alakası var adam oled tv sahibi başına gelenleri yazmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 11 Aralık 2018; 16:22:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yazımın yazma amacı zaten bu durumları yaşamamak. İnsanlar oled tv yi mutfak tv si gibi kullanıyor. Ben zaten baştan belirttim bu salon veya mutfak tv si değil eğer netflix izleyecek ve ps4 pro oynayacaksanız alın yokda almayın dedim. Benim bu konuda görüşüm açık ve net. Bakın benim evimde de 55b7 var ve netflix ile oyun dışında kullanmıyorum. Uzun zaman oldu hiç sıkıntı yaşamadım. Kanalları izlemek için 55 inch bir sony braviam var. Salonda o açık durumda 1 ay açık bırak banamısın demez. Ama oled öyle değil ihtiyaç ve üretim amacı belli ve ona göre kullanılmalı. Bak az önce yukarıda arkadaş yazmış ondan yola çıkayım. Arkadaşın evinde toprak yokmuş. Oled tv kullanırsa potansiyel bir arızalı cihaz kullanmış oluyor zaten. Ve o konudaki arkadaşın yaşadıklarını yaşamaması için hiçbir sebep yok. Ben şunu hep diyorum bizler küçük dünyalarımızda,büyük firmaları sakız gibi çiğniyoruz ama asıl sıkıntının bizden kaynaklandıgını hiç farketmiyor birşey olunca da "vay efendim lg kötü " senin evinde toprak hattı yok oley tv alıyorsun. Seni değil kore devi dünya devi gelse yine sana özel cihaz üretemez...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Lene kullanıcısına yanıt
    Bunu büyük büyük harflerle böyle bir konuya 30 kere yazmanızdaki amaç nedir ? Almayın oledi o zaman sizde rahat etsin onlarda kasmayın bu kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlphaKnight

    Bunu büyük büyük harflerle böyle bir konuya 30 kere yazmanızdaki amaç nedir ? Almayın oledi o zaman sizde rahat etsin onlarda kasmayın bu kadar.
    BAYİ 'miyiz... Sanırım Rahatsız oldunuz? Millet Logo yanığından Ağlıyor.. Almaya korkuyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    Yoo bayi falan değilim bilinçli tüketiciyim. Oled sahibi olmadan pişmanlıktır diye yorum yazmayacak kadar kapasite sahibiyim. İşin erbabıyım insanların kafalarını sağdan soldan duyma bilgilerle doldurmuyor,onları sapasağlam kullanmak için bilgilendiriyorum. Sizin gibilere bu şekilde bir açıklama yazıp inananları biraz daha bilinçlenmesini sağlıyorum.Oled dünyadaki en güzel teknoloji. Bu şekilde araştırmadan yorum yapacak birisi zaten kullanmamalı. Size tavsiye siz lede devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Plazmacıyım. Gayette mutluyum..

    OLED Led Bu gibi Çöpler Eve giremez..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    Size plazmanızla mutluluklar dileriz. Göz doktorunuza selam söyleyin. 😎

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Babynute

    Bunu büyük büyük harflerle böyle bir konuya 30 kere yazmanızdaki amaç nedir ? Almayın oledi o zaman sizde rahat etsin onlarda kasmayın bu kadar.

    Bu arkadas belli aralıklarla oled konularına girip böyle isyan edip gider fazla ciddiye almayın gülün geçin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam bende zaten bu insanları anlamıyorum ben burada oledi ne övdüm nede kötüledim. Sadece sıkıntı yaşamamak için insanlara tavsiyeler veren bir konu bu. Gelip parazit gibi troll yapmayı cidden anlam veremiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam ben tv açık olmadan uyuyamam ben uyuduktan sonrada illa tv açık olacak . Oled TV almak istiyorum sorun olurmu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 12 Aralık 2018; 21:51:51 >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    3 kuluvella bi elhamdü okursanız sorun olmaz. Ya bu duaları yada yukarıda yazdığım uzun yazıyı okuyun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Babynute

    Bunu büyük büyük harflerle böyle bir konuya 30 kere yazmanızdaki amaç nedir ? Almayın oledi o zaman sizde rahat etsin onlarda kasmayın bu kadar.

    Bu arkadas belli aralıklarla oled konularına girip böyle isyan edip gider fazla ciddiye almayın gülün geçin.

    Alıntıları Göster
    Sanırım bunun sebebi eziklik psikolojisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.