Şimdi Ara

Öldürecek ve uğruna ölünecek bir şey yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Öldürecek ve uğruna ölünecek bir şey yok

The Beatles grubu üyesi, John Lennon'un ''Imagine'' şarkısında geçen bir cümle. Ne düşünüyorsunuz , katılıyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A250B21F-C -- 26 Ağustos 2014; 23:51:36 >

• Katılıyorum.
  • bence hem dogru hem de yanlış öldürecek bi şey yok eyvallah ama insan onuru için yaşar ve gerekiyorsa onuru için canını bile verir ki bu da uğruna ölünecek bir sey olmadığı kanısını çürütüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkishhitler

bence hem dogru hem de yanlış öldürecek bi şey yok eyvallah ama insan onuru için yaşar ve gerekiyorsa onuru için canını bile verir ki bu da uğruna ölünecek bir sey olmadığı kanısını çürütüyor.

Onur dediğimiz şey sonradan oluşturulmuş bir kavramdır. Onur için ölünür demek ile sınıfın çalışkan çocuklarına temelde kıskandığımız için inek demek görünürde farklı olsa da aynı şeydir. Ya bir bilinçaltı takip eleme yoludur ya da insanın kendini hapsettiği bir zihin hapishanesi. Duruma göre ikisinden biridir. Onur önemlidir, ama uğruna ölmeye değmez.

Cümle kesinlikle doğru

• Cumleye gore Çanakkale Savasi'nda 15-16-17 yasindaki cocuklar cepheye olmeye gitmemeleri gerekiyordu.Ama onlar oleceklerini bilerek cepheye gittiler.Demekki bu dunyada ugruna can verilecek kutsal seyler de yok degil...

• Bir şeyi seversin ve ölürsün buna kimse bir şey diyemez hayat her zaman o kafada değil bir gün öyle durumlara düşersiniz ki şaşırıp kalırsınız.Cafcaflı laflar etmek kolay uygulamak zor.
  • Efsane bir adam efsane bir parça.
    Belki de dünya öyle olur bir gün John Lennon...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk diye bir şey yok
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Katılmıyorum. Eğer size yapılan bir saldırı varsa karşılık verilebilir. Ya da özgürlüğünüz uğruna Spartakus gibi ölünebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaximoPolpo

Cumleye gore Çanakkale Savasi'nda 15-16-17 yasindaki cocuklar cepheye olmeye gitmemeleri gerekiyordu.Ama onlar oleceklerini bilerek cepheye gittiler.Demekki bu dunyada ugruna can verilecek kutsal seyler de yok degil...

Milletin mezhebi genişlemiş hocam.Bugün bu ülkeye baktığımda Hey onbeşli onbeşli karısında çifte telli oynayan yozlaşmış bir toplum var.15'liler canlarını verdiler de biz bu topraklarda rahat yaşayalım.
    Uğruna ölecek ve öldürecek iki şey vardır;Namus ve İslamiyet..
  • Çok güzel bir söz, doğru söze ne denir ki
  • Valla herkez edebiyat yapıyor ama ilerde benim annemi bir adam nedensiz yere öldürse [ poliste adamı suçsuz bulursa ] adamın cezasını ben veririm
    en bastinden ailem,ülkem,dinim için ölürüm hiç düşünmeden.
  • Bizdeki bu yozlaşma ne zaman başladı anlamadım. Bu söze hak verenlere bir düşünsün.

Balkanlarda, 1. Dünya savaşında, sakarya'da, ardahan'da düşman gelecek benim ülkemin köylerini, insanlarımızı yakacak hatta irzina gececek, iskence edecek ben de "hiçbir şey için olunmez" diyerek uzaktan izleyeceğim ha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 28 Ağustos 2014; 13:31:57 >
  • daha aşık olmamışsınız
  • Kilise Galilei'yi yargılarken sen hangi tarafı tutuyordun amca?
  • Ailem icin olurum gerisi umrumda olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.