Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (90. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.416
Cevap
28
Favori
229.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1966 - Iva Zanicchi - Come Prima

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 2 Şubat 2012; 1:02:03 >
  • 1976, Funda, Affetmem;

1977, Funda, Sen;

1976, Funda, Çaresizim; " Öyle Bir Geçer Zaman Ki " de olmasa yeni kuşakların bilemiyeceklerinden, yalnızca Zanicchi'yi değil kendimize ait birçok şeyide unutuyoruz.

• 1978, Sadık Gürbüz, Sevdadır; Sadık Gürbüz de unutulanlarımızdan birisidir, en iyi tanımlayan bir cümle de şöyle; " Tüm batılı enstrümanlara rağmen türküyü türkü sıcaklığı ile yorumlamanın ilk habercisi olur, Sadık Gürbüz... ". Sevdadır yine unutulmuş şairimiz Zekai Arkadaş Özger'in bir şiiri, zaten Sadık Gürbüz'ün şarkısı da şiir tadında, bunu da şiir için aldım özellikle. Ama alttaki güzel şarkılarda 1978 Sevdadır albümünden Sadık Gürbüz'ün. Alıntı Wiki'den;

" Sadık Gürbüz (Doğumu: 1950, Amasya). Türk halk müziği sanatçısı, besteci, tiyatrocu, sinema oyuncusu.
    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yaklaşık 30 yıldır müzikle uğraşan Sadık Gürbüz, Türk halk müziğinin önde gelen adlarından biri olarak bilinir. 1976 yılına değin Şehir Tiyatroları'nda görev yapan sanatçı, o yıl siyasal nedenlerden dolayı görevinden uzaklaştırıldı ve bir daha da eski görevine dönmedi. Kendisi tiyatroda çalıştığı dönemde oyun müzikleri yapmıştır. Ayrıca, Kara Çarşaflı Gelin (1975), Kaçak (1982) ve Şaşkın Ördek (1983) adlı filmlerin müzikleri de Sadık Gürbüz'e aittir. 2005 yılında yapılan Misi adlı filmde Yani Baba adlı karakteri oynamıştır.

Müzik anlayışı

Sadık Gürbüz'e göre, radyo ve televizyonun da etkisiyle, halk kültürünü savunanlar artık eskisi kadar etkin değildirler. Sanatçı, halk müziğini modern tekniklerle de buluşturmak, müziği tek seslillikten kurtarılıp modern tekniklere açmak amacıyla çok sesli çalışmalar yapmaktadır. Sanatçı, müzik anlayışının temellerinin 1971-1976 yılları arasında Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Şehir Tiyatroları'ndaki çalışmaları sırasında atıldığını, o dönemde tiyatroda sağlam bir müzik eğitimi aldıklarını belirtmektedir. "

1978, Sadık Gürbüz, Ne Fayda;

1978, Sadık Gürbüz, Adiloş Bebe; Ahmed Arif Şiirinde;

1978, Sadık Gürbüz, Benim Meskenim Dağlardır; Sabahattin Ali şiirinden, ama 1978 versiyonu çok daha zengindi hatırladığım kadarıyla ve artık bulmak kolay değil maalesef.

• 1975 - Iva Zanicchi - La Mia Solitudine

1972 - Iva Zanicchi - Un Uomo Senza Tempo

• 1965, Alpay, Kara Tren;

1970, Alpay, Fabrika Kızı; Herkesin bir diğerini düşündüğü yılların şarkılarından!

1975, Alpay, Ayrılık Rüzgarı;

1969, Alpay, Gelin Ayşe;

1974, Alpay, Allah'ım Yeter;

1972, Alpay, Dağların Gözyaşları;

• @Ferdinnand;

Bir önceki sayfadaki mesajınıza geç cevap…tercihlerimizde özgürüz tabii ki… “malade”-doktor ikişlisindeki ironiyi kaçırmak istemedim,şaka yapıyordum

size…. (Ben “My Way”dinlemeye tahammül edemiyorum !)

1974, Iva Zanicchi , Ciao Cara Come Stai ?

• 1978, Aylin Urgal, Sakın Ağlama Ardından; Hayret ilk defa epey eskilerden TRT kaydı ve sesde çok bozulmamış? Aylin Urgal'da unutulanlarımızdan, YT da şarkılarının ziyaretçi sayısı çok az oysa şarkılarıda çok güzeller.

1975, Aylin Urgal, Nerelerdeydin;

1977, Aylin Urgal, Hasret Şarkısı;

1977, Aylin Urgal, Yardan Haber Yok; Cem Karaca sözler, Cahit Berkay da müzik olunca;

• @narissa;

Kaçırmamanız şahane olmuş, zaten bu sebeple devam ettirdim
    Sizin ve benim gibi My Way dinleyemeyen tüm Comme d’Habitude 'ler için takipteyim. Mesajımda ismi geçen seslerden biri "My Way" dediği anda paylaşacağım. Şimdilik şununla idare edelim;

1988 - Gipsy Kings - A Mi Manera

• AC/DC - Beatin Around the Bush | 79 Highway to Hell albümünden muhteşem bir başyapıt.. Gaz ötesi bir şarkıdır, vücunuzda istemsiz hareketlenmelere yol açabilir..

• 1969, Ertan Anapa, Yine Yalnızım Bu Bahar;

1975, Ertan Anapa & Funda Anapa, Al Beni;

1969, Ömür Göksel, Sen Kadehlerdesin;

• 1981, Sibel Egemen, Yalnız Adam; Dizilerimiz ve filmlerimiz sağolsunlar!

1976, Sibel Egemen, Hayret; Sözleri biryerlerden yabancı değil ama!

1976, Sibel Egemen, Senin Vicdanın Yok mu?;

1976, Aylin Urgal, Sen Yarattın Beni;

• Youtube'a yeni eklenen iki parça ile beraber bildiğimiz Valentina Greco şarkılarının sayısı 4'e ulaşmıştır. Böylesine bir ses, bu yorum, bu şarkılar nasıl olur da tanınmaz... Yahut, önceki sayfada bahsettiğim üzere hastalık yalnızca bende.

1975 - Valentina Greco - Piangerei

1978 - Valentina Greco - Un Amore D'estate

• hall and oatles
  • Grup: Metallica
    Albüm: Ride the Lightning
    Yıl: 1984
    Şarkı: Fade to Black

Metallica henüz gerçekten Metallica iken... Bilmeyenler için kesinlikle önyargı yapmamalarını öneririm. Metallica'nın 90'dan sonra yaptığı rezil müzik ile uzaktan yakından alakası yoktur.

• Şarkıları dinlemek isterdim ancak, youtube linkleri yüzünden sayfada hareket bile edemiyorum ve bana çok itici geliyor, niye gömüyorsunuz ki videoları sayfaya sadece link verin isteyen tıklayıp izlesin? Hem daha çok yazı(bilgi) odaklı bir konu olur hem de benim gibi ilgilenmek isteyip ilgilenemeyen insanları kazanmış olursunuz, daha öncesini de düzeltin demiyorum ancak bu sayfadan itibaren sadece link verirseniz çok güzel olur,

İyi akşamlar
  • Fats Domino "I wanna walk you home" 1959

@©hessmaste®

Hız konusunda haklısın ama videoların da bir cazibesi var, hele seçici olanlar için

@M
    Metallica'yı 90 lardan sonra takip etmediğim için benim için bir değişim söz konusu olmadı, ilginçtir bir süredir bende evde arabada metallica, cinderella, def leppard... dinliyordum 80'lerin anısına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as74 -- 23 Ocak 2012; 21:50:55 >
  • Şimdi bir kült
    Kulaklardaki kadifeleri aşındırsın diye

Wilson PICKETT "Mustang Sally" 1965

• Bir dev daha

John Lee Hooker - "Hobo Blues" 1965

• Modern bir faust hikayesi!
    Gitarı şeytan tarafından akort edilen, 27 yıl yaşayabilen Robert Johnson!
    Neommy eğer duymamışsa araştırsın, kavşaklardan da uzak dursun!

Robert JOHNSON "Crossroad" 1936

Robert JOHNSON "Sweet Home Chicago" 1936

Blues, Soul ve Rock devam edecek
    Burnuma parfüm, kulağıma şarap kaçtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as74 -- 23 Ocak 2012; 22:42:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: as74

@M
    Metallica'yı 90 lardan sonra takip etmediğim için benim için bir değişim söz konusu olmadı, ilginçtir bir süredir bende evde arabada metallica, cinderella, def leppard... dinliyordum 80'lerin anısına

Aman diyeyim öyleyse, 90 sonrası Metallica çok dikkatli dinlenmeli.
    Load ve ReLoad albümlerine hiç bulaşma derim. :D
    Garage Inc.'da çok başarılı coverlar var, oraya bakabilirsin.
    S&M albümü, yani Symphony and Metallica fena değildir. Load ve ReLoad parçaları dinlenmediği sürece gideri var diyorum.
    Black Album genel olarak dinlenebilir kabul edilse de tarzlarının değişmeye başladığı albümdür, dikkatli olunmalıdır.

Ve son albümleri, Death Magnetic ile geri dönmeye çalışmışlar diye duydum. Ben tam dinlemedim ancak Unforgiven III'ü oldukça sevdiğimi belirtebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.