Bildirim
OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (88. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
1970, Üç Hürel, Ve Ölüm; İlk 45'likleri, diğer yüzünde Şeytan Bunun Neresinde var.
196..., Ümran, Açma Beni Öldürürsün; Ümran aslı kimdir, necidir doğru dürüst ve açık bir bilgi bulamadım, çok güzel bir ses ve düzenleme.
1967, Moğollar, Ilgaz;
1978, Erenler, Garip Öldü;
Narissa, hep yaptığı gibi en güzel yeni yıl şarkısını bulmuş!Herkese mutlu güzel bir yeni yıl!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 2 Ocak 2012; 18:55:29 > -
-
1972, The Seekers, When A Child Is Born; 1972, asıl şarkı olan Soleado'dan bir " Christmas Carol " yapılmış. Her ne kadar 1972'de The Seekers dağılmış olsa da Judith Durham'ın sesi hatırına 1972 demekte sakınca görmedim, aslında çok daha sonraları olmalı bu kayıt tarihi!
Türkçe şarkılarım bitti yanılgısı olmasın!
-
-
-
-
-
Benim olduğu gibi tüm Adamo severlerin de favorisi olduğu anlaşılıyor video altındaki 85-0'lık ibareden. Haksızlık ediyorumdur muhtemelen ama tüm Adamo parçaları bir yana, J'Aime bir yana...
1965 - Adamo - J'Aime
1966 - Adamo - Une Meche de Cheveux
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 2 Şubat 2012; 0:51:57 > -
2 sayfa önce bahsetmeye çalıştığım manzaralardan biri daha... Şu kalabalığın içinde salınarak hep bir ağızdan chanson söylemenin keyfi tarif edilemez olsa gerek. Gerek Senza Rete ve Canzonissima, gerek Sanremo ve aşağıdaki atmosferleri tadabilmiş nesilleri kim ne derse desin son derece şanslı addediyorum. Yeni arayışlar, yeni soluklar aynı tadı veremiyor... (yeri gelmişken, yeni sayfaya yine "bir Jacques Brel" geliyor)
1965 - Adamo - Les Filles du Bord Mer
1964 - Adamo - Quand Les Roses
Best of Adamo kasedimizin ön yüzünü bitirdik, arkası yarın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 2 Şubat 2012; 0:54:11 > -
-
Önce ben atacam neommy araya girme -
-
-
Uzun msn gecesinden sonra M ve neommy’e;
In The Air Tonight” Phil COLLINS 1981
@M, neommy, bewy; Dün gece aranıza katılamadım, mesajı bugün gördüm, serum, ilaç, ateşle uğraştım, evde serum yemenin keyfi harika, sormayın
2 kez imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as74 -- 8 Ocak 2012; 14:16:29 > -
Bizi çağıran yok -
-
Güzel konu -
@Ferdinnand;
Tam Neommy’e ve size İtalyan kadın şarkıcılar hakkındaki düşüncelerinize ne kadar katıldığımı yazacaktım ki;” Parçayı Serge Lama'dan daha iyi icra
eden sanatçımızın”diye başlayan son mesajınızı gördüm…Vertigo’nuz olmasın sizin?(Sayın doktor gerçekten bu konunun takipçisiyse affetsin beni..)
Tekrar:
Serge Lama , Je Suis Malade
j
Bunu da koymak istedim. ..yaralı bir hayvan gibi söylüyor.İtalyan kadın şarkıcılar için düşündüğümü Fransız erkek şarkıcılar için de düşünüyorum ben..…
@Neommy ; ” nerdeyse şarkının kendisi olmak”güzel açıklıyor bu durumu..
I AM ILL
I don't dream anymore, I don't smoke anymore
I don't have a history anymore
I am dirty without you
I am ugly without you
I am like an orphan in a dormitory
I don't feel like living in my life
My life stops when you leave
I don't have a life anymore and even my bed
Turns into a platform (of a station)
When you go away
I am ill
Completely ill
Like when my mother went out in the evening
And that she left me alone with my despair
I am ill, fully ill
You come, we never know when
You leave again, we never know where
And it will be soon two years
Since you didn't give a damn.
Like to a rock
Like to a sin
I am locked on to you
I am tired, I am exhausted
To pretend being happy when they are here
I drink every night
But all whiskies
For me, they have the same taste
And all the boats carry your flag
I don't know anymore where to go, you are everywhere
I am ill
Completely ill
I pour my blood in your body
And I am like a dead bird when you sleep
I am ill
Perfectly ill
You have deprived me of all my songs
You have drained me of all my words
And I have the heart completely ill
Though I had talent before having your skin
This love is killing me
If this goes on, I'll die alone with me
Near my radio, like an idiot kid
Listening to my own voice singing
I am ill
Completely ill
Like when my mother went out in the evening
And that she left me alone with my despair
I am ill
This is it I am ill
You have deprived me of all my songs
You have drained me of all my words
And I have the heart completely ill
Surrounded by barricades
You understand, I am ill
From: -
@narissa;
Sanatın, özellikle müziğin öznel olmasının güzelliğini yaşayabildiğimiz için hepimiz biraz hasta değil miyiz zaten. Bunu kendime yeniden kanıtlamak üzere Valentina Greco'dan Notte Dell'Estate dinlemekteyim şu an, teşhisim değişmiyor; fena halde hastayım
. Hasta olmasaydım Valentina'nın sadece birkaç yüz defa izlenmiş videoları olacağına, dünyanın en meşhur isimleri arasında olması gerekirdi. Keza Sergio Endrigo gibi niceleri için de geçerli aynı durum (yakın zaman örneklerinden ise George Dalaras, Julie Zenatti ve Guillermo Serpas). Favori sanatçılarınızın nasıl şekillendiğini bilemeyeceğim fakat sizin için de durumun çok farklı olmadığını zannediyorum. Bana sorarsanız ben "Fransız şarkıcı" şeklinde bir ayrım yapamıyorum, zira chanson söyleyebilen ve söyleyemeyen diye ayırırım. Ortada bir Gigliola gerçeği var, böyle chanson okuyan birinin "Fransız" olmamasını nasıl umursayabilirim... Diğer yandan, aslında bir chanson şarkıcısı olmayan France Gall "Plus Haut Que Moi" okuduğunda, sadece kendi eserleri haricindeki şarkılarından dolayı nasıl favorilerim arasına girebildiğine şahit oluyorum.
Değerli profesörümüz de takip ediyorsa beni de affetsin, "bir chanson işte böyle söylenmeli" demekten kendimi alamadığımdan dolayı burada paylaştım. Yapmış olduğum tahmine neden olan tümevarımım ise, kişisel sayfasında yine 2010 tarihli kendisine ait bir "Céline" yorumu bulunmasıydı. Konumuzun önceki sayfalarında bu parçayı bulabilmek adına kaç kişi birden internetin altını üstüne getirmişti hatırlayabiliyorum.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X