Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.416
Cevap
28
Favori
229.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1975, Nükhet Duru, Beni Benimle Bırak; YT'cuların deyimiyle " eski Nükhet " ve çok güzel şarkıları, ses kaliteleri de iyi olsaydı!

1975, Nükhet Duru, Gerisi Vız Gelir;

1978, Nükhet Duru, Melankoli; Nihayet kendi de sesi de güzel bir Nükhet!

1978, Nükhet Duru, Ben Sana Vurgunum;

1979, Nükhet Duru, Çakır; YT yorumcusunun da dediği gibi " TRT namusuyla " Sabahattin Ali şiiri!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 23 Aralık 2011; 12:09:29 >
  • @Neommy;
    Teşekkürler,..Cats müzikalinden bir karaktere ithafen yapılmış bir video ile değiştirdim ev yapımı videomu...
  • 1974, Yeşim, Olmaz Böyle Şey;

1975, Yeşim, Aklın Neredeydi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 30 Aralık 2011; 2:35:03 >
  • 1980 - Michel Berger - La Groupie du Pianiste

• 1965 - Adamo - Elle

1964 - Adamo - La Nuit

• Toto Cutugno, asıl adıyla Salvatore Cutugno - L'italiano (1983)

• Az kaldı
    nadas bitmek üzere
  • 1969 - Lulu - Oh Me Oh My

2008 - Tina Arena - Oh Me Oh My

• 1962, Milva, Guarda Che Luna; Daha önceden Marino Marini konulmuştu ama bu Milva farkı!

1969, Ayten alpman, Beni Unutma; Bu da " aranjmanımız". YT'a geleli 2 ay ancak olmuş!

1970, Ayten Alpman, Bir Başkadır Benim Memleketim; 1974 Kıbrıs Çıkartmasının şarkısı! Şarkılar savaşıydı bir yerde, Kıbrıslı Rumlar eski yarı yoldan çıkartma yapılmaksızın geri dönüşleri vurgulamak için radyolarında " Bekledim de Gelmedin " çalarlarken, çıkartmadan sonra Kıbrıs Bayrak Radyosu " Bir Gece Ansızın Gelebilirim "'i çalmıştı, TRT'de " Bir Başkadır Benim Memleketim " la devam etmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 30 Aralık 2011; 1:32:02 >
  • 1973, Ayten Alpman, Tek Başına ( Söyle Buldun mu? );

1973, Ayten Alpman, Sevince Herşey Başka;

1973, Ayten Alpman, Unutsana; Güzel şarkıya güzel klip.

1974, Ayten Alpman, Yanımda Olsa;

1974, Ayten Alpman, İstersen;

1974, Ayten Alpman, Ben Varım;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 15 Ocak 2012; 12:31:04 >
  • @neommy;

Gerçekten Milva farkı . Bu arada benim de dikkatimi çekti, ekim-kasım aylarında YT arşivi hatırı sayılır ölçüde zenginleşmiş gözüküyor. Önceki sayfalarda foruma doğrudan koymak zorunda kaldığım çoğu parçayı şu an bulabiliyorum. 17! kez izlenmiş, ekimden kalma bir örnek;

1965 - Adamo - Comme Toujours

dip: Ayten Alpman sağanağına yakalandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 2 Şubat 2012; 0:49:47 >
  • 1975, Ayten Alpman, Birazcık Umut;

1975, Ayten Alpman, Kimbilir Kim Var Yanında;

1975, Ayten Alpman, Ben Böyleyim;

1977, Ayten Alpman, Son Bir Defa;

• 1971, Yasemin Kumral, Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni; YT'cunun dediği gibi bizim " arancmancıların " elinden " Blowing In The Wind " bile kaçıp kurtulamamış! Küçümsemiyorum kesinlikle, batı müziğinin sevilmesinde önemli rolleri oldu aranjmancılarımızın beğensekte beğenmesekte!

1972, Yasemin Kumral, Ayrılık Rüzgarı;

1972, Yasemin Kumral, Gül Benimle;

1974, Yasemin Kumral, Yağmuru Durdurabilirmisin?;

1975, Yasemin Kumral, Bim Bam Bom;

1975, Yasemin Kumral, Lay Lay Lom;

1973, Asu Maralman, Bana Güzel Birşey Söyle;

@Narissa;
    Yanlış anlaşılmasın, ben konulduktan 10 dakika kadar sonra geldim sizin şarkıya ve sizin ev yapımı videoyu bende izleyemedim.

@Ferdinnand;
    Nezle yapmıyan yağmur iyidir, iki Ayten Alpman arasında kalmak çok kötü olmamalı!
    İtalyan kadın şarkıcılarında başka hiçbir ülke şarkıcılarında, ne Fransızlarda nede başka bir ülke şarkıcısında olmayan birşeyler var, ( belki şarkıcılara flamenko danscılarının eşlik ettiği İspanyol şarkılarında biraz ) söylerken nasıl yapıyorlar anlayışımın dışında, bilmiyorum ama neredeyse şarkının kendisi oluvermeyi başarıyorlar büyük bir doğallıkla. Ayten Alpman'ı koyarken çok duraksadım, ve aradaki fark büyük gerçektende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 6 Ocak 2012; 18:22:25 >
  • @neommy;

Dilin etkisi de mutlaka belirleyici, sesli biten kelimelerin getirdiği doğallık var en başta. Fransızları bu noktada sert, keskin notalara iten tutuculuğunu da anlayabiliyorum, eser ne olursa olsun "chanson" söyleme alışkanlıklarını bozabilen isimler de yine Enrico gibi "Fransız" olmayanlar. Gel gelelim Mary Hopkin'in Lontano Dagli Occhi'sine baktığımızda dil ile işin bitmediği de apaçık ortada . İngiliz ürkekliği ile parçanın altından kalkamadığı her halinden belli, yoksa açık ara birinci olması gereken bir parça bana kalırsa. Gerçekten de bir sihir var şu İtalyanlarda. Rönesansın tecrübeleri mi, esnek akdeniz gırtlağı mı bilinmez ama bir "io sono" ve "la luna" nidaları var ki dünyaya bedel.

Yağmur gayet tabi iyidir, sevdiğim parçaları okuyan Ayten Alpman'dan hiç şikayetçi değilim .

Hep başkaları mı Fransız şarkılarının aranjmanını yapacak, biraz da Fransızlar başkalarının şarkılarını aranje etsin;

1981 - Mireille Mathieu - Bravo tu as Gagné

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 30 Aralık 2011; 14:12:42 >
  • 1967, Erkin Koray, Kızlarıda Alın Askere;

1969, Erkin Koray, Seni Her Gördüğümde ( Senden Başka Kimse Yok İçimde ); Erkin Baba!

1970, Erkin Koray, Kendim Ettim Kendim Buldum;

1970, Erkin Koray, Aşkımız Bitecek;

1971, Erkin Koray, Yağmur;

1972, Erkin Koray, Sen Yoksun Diye;

1974, Erkin Koray, Şaşkın;

1974, Erkin Koray, Fesüpanallah;

1974, Erkin Koray, Komşu Kızı;

1975, Erkin Koray, Estarabim;

1975, Erkin Koray, Sevince;

• 1976, Erkin Koray, Arap Saçı;

1973, Erkin Koray, Yalnızlar Rıhtımı;

1982, Erkin Koray, Öyle Bir Geçer ( zamanki); Erkin Baba süre kısıtlamasını tanımadı!

• Herkese iyi seneler..!

• @narissa;
    neden bununla girmedim yeni yıla...

iyi seneler herkese...
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.