Bildirim
OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (85. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
-
-
-
-
1961, İlham Gencer, Bak Bir Varmış Bir Yokmuş; Sözleri Fecri Ebcioğlu, Türk Pop müziğinin ilk Türkçe sözlü şarkısı aynı zamanda YT'da bilgisine güvendiğim bazı üyelerin yazdığı kadarıyla. Nasıl atlarım, listede hala yok dediğim şarkılardan! Çok değil çıkışından 2-3 yıl sonra kısa pantolonla arasıra mırıldandığımı da çok iyi hatırlıyorum, ama şarkıcının erkek mi kadın mı olduğu hiç aklımda kalmamış, YT hatırlattı!
2011, Candan Erçetin, Bak Bir Varmış Bir Yokmuş; Eski şarkının yeni halleri!Candan Erçetin çok hoş bir iş yapmış gerçektende!
2009, Model, Bak Bir Varmış Bir Yokmuş; Çok hoş olmuş!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 8 Aralık 2011; 19:40:35 > -
1979, Yeni Türkü, Mapushane Kapısı; Yine yasak, hem de ne yasak, çok uzun yıllar boyunca sürdü, yine de başka yasaklı şarkıcılarımızın yanında çok az kalır, ama Yeni Türkü'nün diğer tüm şarkıları serbestken bu albüme ve şarkılara yasak olması artık geçmişte kalmış yasağı ilginçleştiriyor! Yeni Türkü'nün ilk albümü " Buğdayın Türküsü " şarkılarından, ilk çıktığında aldığım kasedini yasaklıyken çok dinledim mono öğrenci teybinde, keyfi başka olur yasaklı müzik dinlemenin, bana kalırsa Yeni Türkü'nün en güzel albümüdür! Solist Zerrin Yaşar'dır bu albümde.
1979, Yeni Türkü, Sardunya'ya Ağıt; Allah hiçbir yasakçıyı Can Yücel mısralarına düşürmesin,gerçek bir olaydan esinlenen Can Yücel şiiri şarkının sözleri! Güzel çiçektir sardunya!
Sardunyaya Ağıt
İkindiyin saat beşte
Başgardiyan Rıza başta
Karalar bastı koğuşa
Ikindiyin saat beşte
Seyre durduk tantanayı
Tutuklayıp sardunyayı
Attılar dipkapalıya
İkindiyin saat beşte
Yataklık etmiş zaar
Suçu tevatür ve esrar
Elbet bir kızıllığı var
Ikindiyin saat beşte
Dirlik düzenlik kurtulur,
Müdür koltuğa kurulur
Çiçek demire vurulur
İkindiyin saat beşte
Canların gözü yaşta,
Aklı idamlık yoldaşta,
Yeşil ölümle dalaşta
İkindiyin saat beşte -
-
-
Bir arkaik örnek daha vereyim. . aslında bu bir kanto; alaturka makamlar kullanılarak yapılan bir müzik formu ;yani bizim konuya uygun değil..ama
ben bu güzel videoyu herkes izlesin istedim…
Besteci:Dramalı Hasan, Makam:Nihavent, Usul : Nim Sofyan
Neriman Hanım ve Beşiktaşlı Kemal , Bayan Bana Bak ;
Video: Eric Ledune
-
-
-
1971, Dönüşüm, Kızılırmak;
1972, Dün Bugün Yarın Ork., B;
197., Rıza Silahlıpoda ve Ritm 68 Ork., 24 Saat; Burnundan bahseden çok ama geçmişini doğru dürüst anlatan yok!
Bu arada Oldies konusu 2. yılını da doldurdu 10 gün kadar önce, ve yaklaşık 3000 şarkımız ve 65000 dinleyeni oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Aralık 2011; 21:36:13 > -
Nice yıllara, 3000 şarkılara, onbinlerce dinleyene...
Bu aranjmanı ilk defa görüyorum, çok ilginç. Daha da ilginci her yerde çıkış yılı olarak 68 yazıyor.
1969 - Nonna Bella - Böyle Bu Dünya (Nada - Ma Che Freddo Fà)
Bu da... yok... olmamış, olmamış, olmamış... (bkz sf.30)
1975 - Ertan Anapa - Beni Terketme (Jacques Brel - Ne Me Quitte Pas)
-
-
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/NKB1VMmazk0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
laura branigan self control -
quote:
Orijinalden alıntı: saint21
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/NKB1VMmazk0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
laura branigan self control
üstteki şekilde yazmanız yeterli azizim -
quote:
Orijinalden alıntı: ferdinnand
quote:
Orijinalden alıntı: saint21
laura branigan self control
üstteki şekilde yazmanız yeterli azizim
1984 - Laura Branigan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejjafjallajökull -- 17 Aralık 2011; 18:05:35 > -
Fikret Kızılok Bülent Ecevit’in şiirini bestelemiş,1975 yılında Örsan Öymen’in sunduğu,Ecevit’lerin de katıldığı canlı TV yayınında şarkısını söylüyor…
Oradaki dört kişiden yalnızRahşan hanım var bügün..
1975 ,Fikret Kızılok , Bach Sonatı ;
BACH SONATI
ne ben sorayım seni
ne sen beni sor
soyunmuş seslerimiz tenden
boşlukta bir aşk örüyor
ses olmuş duygular
yaklaşır dalga dalga zamansız
kavuşsa da seslerimiz birbirine
biz kavuşamayız
ne kollarımız var saracak
ne öpecek dudaklar
ne görülecek yüzümüz var
ne görecek göz
biz aşk örüyoruz boşlukta
çizgiden soyut
zerreden öz
BÜLENT ECEVİT
1953
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X