Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.416
Cevap
28
Favori
231.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş
  • Teşekkürler görüş ve öneriler için.Benim için de uygun hepsi;nasıl yapılacağını bilmem gerekiyor yalnızca.Bir de konunun isminde de geçen

şu " '80 öncesi " kuralı var ki en başta ben olmak üzere zaman zaman hepimiz çok sevdiğimiz bir şarkıya rastlayınca heyecanlanıp

bozuyoruz.Sanıyorum bu konuda da bir karar almak gerekiyor artık;ya 80ler ve 90ları içine alan dönem için kardeş bir konu açalım

ben bu görüşteyim) Ya da bundan sonra bu kurala bağlı kalmayı öneriyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 3 Kasım 2010; 15:02:08 >
  • Öncelikle Street Legal hoşgeldiniz, görüyorum ki konuya taze kan, taze fikirler gelmiş durumda ve bir dönüm noktasının eşiğindeyiz.

Şarkı türlerine göre ayrım olayında gerçekten herkesin yardımı gerekir ve esaslı bir emek harcamak lazım. Ancak kesin bir birlik sağlanacaksa yapılmalı bence, yoksa bazı şarkılar gruplanırken bazıları açıkta kopuk kopuk kalırsa hiç hoş olmaz. Tag konulması konusunda da nasıl yapılacağı hakkında yardıma ihtiyacımız var, benim de usulünü bildiğim bir şey değil zira.

Forumun yapısı gereği şarkıların sayfa sırasıyla listelenmesi bana da daha uygun geliyor, ama "code" butonu özelliği kullanılarak alfabetik hale getirilmiş bir liste de ilk sayfaya konulabilir. Sabit karakter genişlği fontuyla yazıldığından onun içinde şarkıları harf sırasına göre aramak daha kolay olabilir.

İçeriğe gelirsek; temelde 80 öncesi olayında kararsız olsam da benim gönlümden geçen görünürdeki kısıtlamayı kaldırıp, 60-70 döneminden şarkı konulmasını sözsüz bir kural haline getirerek 90lara kadar uzanan bir yelpazeye izin vermek. Tabi bu kadar zaman sonra başlığı değiştirmek ne kadar doğru olur bilemem ama öyle bir durumda "Oldies: Unutulmaz Nostaljik Şarkılar" şekline bürünmesi gerekebilir.

Son olarak @neommy;
    Konunun forum sınırlarını aşıp internette geniş kitlelere ulaşması sonuna kadar desteklenecek bir hedef. Ben şahsen parça koyarken dönemindeki popülerliğini gözetmeden, hatta bihaber, sadece sevdiğim şarkıları koyuyorum (Güney Avrupa ısrarımın sebebi de bundandır ). Ama her ne yapılacaksa bu hedef doğrultusunda yapılması taraftarıyım. Bu bağlamda @Street Legal; şu anki çoğu parçanın türüne aşina olmanız sevindirici tabi, yardımlarınızla sınıflama işini başarabiliriz o zaman. Ya da hiç olmadı sadece şu "tag" olayını yaparak taglerin içine 60-70-80-90 dönemlerinden hangisine ait olduğu bilgisini de sıkıştırırsak hatırı sayılır bir aşama kaydederiz bence.
    HDD: 1TB Hitachi Deskstar 7200rpm 32MB Cache SSD: 120GB OCZ Agility 3 PSU: 700W Cooler Master Silent Pro
    Monitör: 22" ASUS VW228N TFT-LED 1080p DVD-RW: LG Super-Multi 22x Klavye: Microsoft Comfort Curve 2000
    Fare: Logitech VX Revolution Hoparlör: Sony SRS-D5 2.1 50W
  • üstadların da fikir belirtmesi sevindirici, aslında ben boyle buyuk bir olay olacağını bilmeden düşüncemi söyledim yani liste o kadar uzundu ki tek tek bakmak çook uzun sürdü hala da çoğuna bakamadım bu sebeple acaba bir düzen gelse nasıl olur diye sordum sağ olsunlar göz önüne aldılar.. dedikleri gibi çok fazla mesaj atmış olanlardan editlemesini istemek biraz ayıp olur..
    bu ayrım yapılmasında benim şöyle bir düşüncem var:: zincir şeklinde yapabiliriz şöyle ki 1 kişi tüm listeyi alır ve kendi bildiği aşina olduğu dinlediği yada dinleyicisi olduğu grupları yada kişileri ayırır, sonra farklı ilgi alanı olan 2. kişi kısmen düzenleşmiş listeyi alıp aynı şekilde devam eder.. ve muhtemelen listenin çoğu belki tamamı olmaz ama coğu düzenlenir ve sonrasında iş wiki ye düşer:D mesela @ferdinnand arkmız güney avrupa demiş, o kısmı ben hiç bilmiyom zincirin o kısmını arkadasa bırakabiliriz.. bu benim ilk aklıma gelen biraz kafa yorarsak daha mantıklı ve güzel fikirler çıkacaktır..
    son olarakta uzun uzun düşünürken dinlemeniz için 2 tane upuzun şarkı ekliyom:D

pink floyd echoes part1-2-3 -1971

pink floyd shine on you crazy diamond -1975
    yani 2000 yılına kadar uzatalım mı diyorsunuz?""OLDIES"tanımının içi boşalmaz mı? katılımcılar çeşitlenir ve artar(Bunu küçümsediğim için söylemediğim anlaşılıyordur umarım.-o süreçte müzikte oluşan bir çok akım var ) ve konunun şu anda bizi sevindiren bu niteliği de değişmez mi?Bana kalırsa bu 2o yıl,hatta 1980-2010 olabilir ayrı bir dönem olarak değerlendirilmeli...
    (Bu arada neden israrla canlı kayıt koymak istediğinizi anlamasam da şarkılarınızı beğenerek izliyorum ve İstanbulda iki komşu semtte yaşıyoruz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 3 Kasım 2010; 15:08:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narissa

@Ferdinnand;
    yani 2000 yılına kadar uzatalım mı diyorsunuz?""OLDIES"tanımının içi boşalmaz mı? katılımcılar çeşitlenir ve artar(Bunu küçümsediğim için söylemediğim anlaşılıyordur umarım.-o süreçte müzikte oluşan bir çok akım var ) ve konunun şu anda bizi sevindiren bu niteliği de değişmez mi?Bana kalırsa bu 2o yıl,hatta 1980-2010 olabilir ayrı bir dönem olarak değerlendirilmeli...
    (Bu arada neden israrla neden canlı kayıt koymak istediğinizi anlamasam da şarkılarınızı beğenerek izliyorum ve İstanbulda iki komşu semtte yaşıyoruz.)

mesajda yanlış ifade etmiş olabilirim, sınırın 1990 olmasına itiraz etmem demek istemiştim. ama haklı olduğunuz nokta var, 80den sonrasını ayrı bir dönem olarak düşünmek gerekir ve şimdi hatırıma geldi eğer yanlış hatırlamıyorsam 80'ler diye bir konu başlığı da var. benim de isteğim tabi 80 öncesi olarak kalmak konu olarak. canlı kayıtları iki sebepten tercih ediyorum. stüdyoda işlenmiş, parlatılmış kayıtlardan daha doğal geliyor bana, sanatçının gerçek performansını daha iyi yansıtabiliyor. ikincisi de seyircileriyle, tam teşekküllü orkestralarıyla o yılların atmosferini seyretmek, yaşamak büyük keyif veriyor.
    HDD: 1TB Hitachi Deskstar 7200rpm 32MB Cache SSD: 120GB OCZ Agility 3 PSU: 700W Cooler Master Silent Pro
    Monitör: 22" ASUS VW228N TFT-LED 1080p DVD-RW: LG Super-Multi 22x Klavye: Microsoft Comfort Curve 2000
  • Bense o şarkıları-kendim de bir oldie olduğumdan- kendi zamanlarında radyodan dinlediğim halleriyle dinleyip hatırlamayı seviyorum..ama

söylediğiniz gibi o yılların salon atmosferlerinin de (70 li yılların başından başlayarak -özellikle TRT nin cumartesi geceleri RAI den verdiği

Rafaella Carra'lı müzik programları-) benim kuşağımın müzik belleğinin oluşumuna katkısı büyük.
  • Hatırlatayım, daha önceden sınır olarak 1980 konulması tartışılmıştı, ve sıradışı şarkılar ve performanslar hariç uyuldu bu sınıra. ( zaten kimseye şu konuya uygun değil denilmedi şimdiye kadar hiç ) Sonrası için buradaki deneyimlerimizi ve sıkıntılarımızı dikkate alarak yeni ayrı bir konu açılması bence daha uygun olur. Eski, Evohan'ın dikkat çektiği 1980 sonrası konusu aynen bu konu gibi dağınık bir ilk 3-4 sayfaya ulaşmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Yani oradan başlarsak yine dağınık bir başlangıç yapacağız derim.

" Şimdi şöyle bir şey aklıma geldi: 25 sayfada 50 mesajdan 1250 mesaj var ki kimse bu işle uğraşmaz geriye dönük olarak.. Ben derim ki; her şarkı paylaşımında anahtar kelimelerinizi yazın(genre i vs.) başlarına da sizin belirleyeceğiniz sabit bir tag koyun.. Mesela; oldies@dh|pop , oldies@dh|rock, oldies@dh|neyegörekategorizeedilcekse

Sonra bunu ilk mesajda açıklarsın.. Google da arama yaparken "site:forum.donanimhaber.com oldies@dh|rock" diye aratınca hangi sayfada o anahtar kelime geçiyorsa sonucu çıkar.. Sayfa içinde aramayla da ilgili post bulunur kim ne dinlemek istiyorsa.."

Aslında YekiAlem'in yukarda belirttiklerini birde forumun " Sorunlar, Öneriler " kısmında bir sorayım, orada Programcılarda var, bize bir örnek "Tag" düzenleyebilirler en azından kolayca Google' da bulunabilmek için. Ama oradan gelecek cevap birkaç günü bulabilir.

@Street Legal;

1. sayfadaki yazılanlarıda bir okuyup değerlendirirseniz sevinirim, oraya da ekler gerekebilir, önerilerinizi konuşabiliriz burada. Bu arada bizim "cevap formatı" şimdilik devam etsin bu tartışmaya bitinceye yenisi tam olarak belirleninceye kadar. Foruma girenlerin sayfayı rahat yükleyebilmeleri için 1 cevapta 2 YT linki sürüyor kısacası. "Üstad" için teşekkürler, ama sanırım yalnızca Müzik severiz hepimizde.

@narissa;

Bende özellikle hatırladığım şarkıları koymaya özen gösteriyorum. Örneğin bir ABD listesi birincisi geçmişte Türkiye de hiç bilinmemiş, bilinsede sevilmemiş olabiliyor. Tam tersi birkaç " Türklere özel " diyebileceğim örnekte var, başka hiçbir ülkede duyulmamışken Türkiyede yıllarca sevilenlerde var.
    Aslında katı sınır koymadan seçim yapmaya özen gösteriyorum kendimce, ama Oldies'in bir Eğitim yeri olmadığını da hep gözönünde tutuyorum.
    Umarım bende Oldie'yim demiş gibi olmuşumdur!

Orijinalden alıntı: narissa

Bense o şarkıları-kendim de bir oldie olduğumdan- kendi zamanlarında radyodan dinlediğim halleriyle dinleyip hatırlamayı seviyorum..ama

söylediğiniz gibi o yılların salon atmosferlerinin de (70 li yılların başından başlayarak -özellikle TRT nin cumartesi geceleri RAI den verdiği

Rafaella Carra'lı müzik programları-) benim kuşağımın müzik belleğinin oluşumuna katkısı büyük.

O atmosferi biraz da olsa halen yaşatmaya çalışan RAI sayesinde de yeni yeni şarkılarla tanışmak mümkün. Cuma akşamları 22.10'da Raiuno'da "i Migliori Anni" programında 60-70-80-90 dönemlerinin parçalarını orjinal sanatçılar yeniden canlı olarak seslendiriyorlar.
  • @ferdinnand kesinlikle katılıyorum, canlı performanslar benim de tercihim.. mesela su cat stevens konserindeki olay bile yeter.. gitar çalarken küçük bir hata yapıyor ardından oh!sh.t falan diyo ve gülüyo, süper bi olay :D

• _____________________________
  • Lynyrd skynyrd - Sweet home alabama

Lynyrd skynyrd - Simple man

Bob Dylan_George Harrison duet - All I Have To Do Is Dream

The Kinks - Waterloo Sunset

Patti Smith - Kimberly

bu da benim çok sevdiğim bi versiyonu.. bunu söyleyen ablamız kanserden vefat etmiş..
    Eva Cassidy - It doesn't matter anymore

Blondie - Heart of glass

The Eagles - Take it easy.. tek kelimeyle mükemmel bir şarkı..

1976 , Peter Frampton , Baby I Love Your Way ;

Golden Earring - Radar love

Canlı canlı Demis Roussos ve daha nicelerini dinlemek için "i Migliori Anni" programı bugün saat 22.10'da Raiuno'da.

Konuk sanatçılardan bazıları: Wilma Goich, Wilma De Angelis, Franco IV Franco I, Boney, Romans, Al Bano Carisi, Dario Baldan Bembo, Alex Britti, Ottavia Dorrucci

Diğer konuklar: Anita Ekberg, Giacomo Agostini, Nino Benvenuti, Melissa Gilbert

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 5 Kasım 2010; 19:47:56 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.