Bildirim
OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (59. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
-
1964 - Salvatore Adamo - Vous Permettez Monsieur
1965 - Salvatore Adamo - La Notte (La Nuit orjinal dilinde hiç canlı söylemişliği yok heralde
, videosu yok)
_____________________________ Forumun sistem panelinde halen daha arıza var, duyurulur...
Kasa: Cooler Master Storm Scout MB: ASUS P8Z68-V Pro CPU: Intel i7 2600K (@4.2GHz, 1.205VCore, 30°C ~ 72°C)
GPU: Powercolor HD6870 (@950MHz, Fan0%, 56°C ~ 103°C) RAM: 4GB Corsair Vengeance (@1600MHz, 9-9-9-24)
HDD: 1TB Hitachi Deskstar 7200rpm 32MB Cache SSD: 120GB OCZ Agility 3 PSU: 700W Cooler Master Silent Pro
Monitör: 22" ASUS VW228N TFT-LED 1080p DVD-RW: LG Super-Multi 22x Klavye: Microsoft Comfort Curve 2000
Fare: Logitech VX Revolution Hoparlör: Sony SRS-D5 2.1 50W

-
videoları yollamadan once sunu soylemek isterim ki konu mukemmel olmus ve arkadaslar mukemmel sarkılar paylasmıslar bu sebeple basta konuyu acanları ve video paylasanları takdir ederim ayrıca o kadar cok sarkı paylasılmıs ki aralarında olmayanı bulmak baya zor oldu.. bi de sunu acaba bu baslık parcalara ayrılsaydı daha mı guzel olurdu acaba.. cunku cok farklı turde sarkı bır arada seveni var sevmeyenı var hem turkce ve yabancı bır arada biraz karısık sankı.. bi de en bastakı listeyi alfabetik hale getirsek nasıl olur acaba boylece arama ve bulma sansımız yukselir ve duzen olur.. bunlar tabiki sadece oneri konu sahibinin tasarrufuna kalmıs artık.. bundan sonra ben baya post atarım buraya :D
ilki::
1979- Squeeze - Up the Junction
ikincisi:: bu arada hiç lynyrd skynryd şarkısı paylaşılmamış gerçekten üzüldüm..
November 1974 - Lynyrd Skynyrd-Free Bird
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Street Legal -- 4 Kasım 2010; 12:04:52 >_____________________________ -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Street Legal
videoları yollamadan once sunu soylemek isterim ki konu mukemmel olmus ve arkadaslar mukemmel sarkılar paylasmıslar bu sebeple basta konuyu acanları ve video paylasanları takdir ederim ayrıca o kadar cok sarkı paylasılmıs ki aralarında olmayanı bulmak baya zor oldu.. bi de sunu acaba bu baslık parcalara ayrılsaydı daha mı guzel olurdu acaba.. cunku cok farklı turde sarkı bır arada seveni var sevmeyenı var hem turkce ve yabancı bır arada biraz karısık sankı.. bi de en bastakı listeyi alfabetik hale getirsek nasıl olur acaba boylece arama ve bulma sansımız yukselir ve duzen olur.. bunlar tabiki sadece oneri konu sahibinin tasarrufuna kalmıs artık.. bundan sonra ben baya post atarım buraya :D
Merhaba, hoşgeldiniz, teşekkürler konuyu beğendiğiniz ve şarkılarınız için. Umarız katkılarınız devam eder.
Konuya cevap yazarken üstte " DH tüp " düğmesi çıkar, tıklarsanız cevabınızda " [DHTUBE=] " çıkar, istediğiniz şarkının Youtube linkini burada sağ parantez kapanışı yanına boşluk bırakmadan Kopyala/Yapıştır yaparsanız " [DHTUBE=www.youtube.com/*********] " gibi, resimli şarkı koyabilirsiniz konuya.
İlk sayfadaki konunun başlangıcını ve hikayesini, kurallarını ve upuzun listeyi okumuşsunuzdur. Şu anda 24. sayfa sonlarındayız, neredeyse 1 yıl oldu, 25. sayfada bitince bana PM'den e-mail adresi yollarsanız bende size 25. sayfa dahil tüm şarkıların Word formatında listesini yollarım. Üzerinde istediğiniz düzenlemeleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Zaten liste o kadar uzadı ki bir şarkının önceden konulup konulmadığını anlamak için hepimiz Kontrol F veya forumun arama işlevlerini kullanıyoruz ilk sayfada da açıkladığımız gibi.
Farketmişsinizdir, konuya ilk başladığımızda kimsenin elinde hazır bir liste yoktu. Zaten bu kadar geniş ve kaliteli bir Oldies Listesine ben internette de rastlamadım övünmek gibi olmasın ama!
Aynı zamanda çok sayıda katılımcımızda olduğundan baştan türlerine göre bir ayrım yapabilmemiz olanaksızdı. ( Bu arada konu sahibi de değilim, en çok konuyu başlatan olabilirim, çok sayıda katılımcımızı dikkate alırsanız ) Ayrıca benim böyle bir ayrımı yapabilecek zamanımda, yeterli müzik bilgimde yok, sade iyi müzik dinleyicisiyim yani! Ama konu sonlarına doğru böyle bir listeyi kim hazırlarsa benimle ilişkiye geçerse o listeyi ( veya türlere, dillere göre listeleri daha doğrusu ) 1. sayfaya veya başka bir uygun bir yere iliştiririz memnuniyetle.
Türkçe-Yabancı ayrımının hikayesini anlatmıştık ilk sayfada. Haklısınız ayrımlarda, ama 80 öncesi Türkçe şarkılarında burada olması o konuyu hazırlayan arkadaşlarında isteğiydi o sırada ve burada Oldies'e katkıda bulunan arkadaşlarda kabul ettiler. Tek başına olsa az sayıda ziyaretçisi ve şarkısı olacak olan o konunun ( yapısı gereği tabii burada kastedilen! ) Oldies içinde bulunmasını herkes ister sanıyorum.
Sonuç olarak artık konuda baştan bir düzenleme yapılması verilecek uğraş , zaman, teknik açılardan çok zor hatta imkansız. Ama daha iyi düzenlenmiş bir listeler yapısına açığız! Daha ilerisi kim bu türden listeler düzenleyebilirse Oldies'a büyük katkısı olur doğrusu!
Son olarak şöyle ifade edeyim; Ziyaretçinin bir şarkıyı sevip sevmemesi ilgimizi çekmiyor ve buraya şarkı koyarken kriterimiz hiç değil. Ama hepimiz zamanında ülkede sevilmiş, tanınmış, veya yurtdışında tanınan ama ülkede az bilinebilen özellikli şarkıları ve şarkıcıları seçmeye özen gösteriyoruz. Kişinin tek başına " beğendiğini " sağlamaya değil ama farklı türlerde çok sayıda " beğenebileceğini " sunmaya dikkat ediyoruz._____________________________ GENS UNA SUMUS -
@StreetLegal hoşgeldiniz. Lynyrd Skynryd'ı hiç duymamıştım,sizden ögrendim
@Neommy;haklısınız netteki en geniş ve kaliteli liste bizimki belkide ama sistem oluşturmamız gerekiyor.İyi bir web sitesi bile hazırlayacak
kadar veri var şu anda elimizde ama forum formatı içinde düzgün bir sistem nasıl sağlanır benim teknik bilgim yok. Kategoriler oluşturup
listeler yapabilirim siz yönlendirirseniz ama bu sistem oturduktan sonra koyulacak şarkılar hangi listeye nasıl eklenecekler konusu var bir de.
Ya da bırakınız dağınık kalsın diyebiliriz..
-
Zamanında fırtınalar koparmış ,bir özgürlük hikayesi olan senaryosu Henri Charrière'in çok satmış kitabından alınmış,
çok sevilen aktörlerle çekilmiş"Papillon-Kelebek" filminin çok sevilmiş müziği(Jerry Goldsmith):
1973 , Nicoletta , Papillon ;
1973 ,Theme (Alternate) ;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 2 Kasım 2010; 20:35:13 > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: neommy
quote:
Orijinalden alıntı: Street Legal
Merhaba, hoşgeldiniz, teşekkürler konuyu beğendiğiniz ve şarkılarınız için. Umarız katkılarınız devam eder.
Konuya cevap yazarken üstte " DH tüp " düğmesi çıkar, tıklarsanız cevabınızda " [DHTUBE=] " çıkar, istediğiniz şarkının Youtube linkini burada sağ parantez kapanışı yanına boşluk bırakmadan Kopyala/Yapıştır yaparsanız " [DHTUBE=www.youtube.com/*********] " gibi, resimli şarkı koyabilirsiniz konuya.
İlk sayfadaki konunun başlangıcını ve hikayesini, kurallarını ve upuzun listeyi okumuşsunuzdur. Şu anda 24. sayfa sonlarındayız, neredeyse 1 yıl oldu, 25. sayfada bitince bana PM'den e-mail adresi yollarsanız bende size 25. sayfa dahil tüm şarkıların Word formatında listesini yollarım. Üzerinde istediğiniz düzenlemeleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Zaten liste o kadar uzadı ki bir şarkının önceden konulup konulmadığını anlamak için hepimiz Kontrol F veya forumun arama işlevlerini kullanıyoruz ilk sayfada da açıkladığımız gibi.
Farketmişsinizdir, konuya ilk başladığımızda kimsenin elinde hazır bir liste yoktu. Zaten bu kadar geniş ve kaliteli bir Oldies Listesine ben internette de rastlamadım övünmek gibi olmasın ama!
Aynı zamanda çok sayıda katılımcımızda olduğundan baştan türlerine göre bir ayrım yapabilmemiz olanaksızdı. ( Bu arada konu sahibi de değilim, en çok konuyu başlatan olabilirim, çok sayıda katılımcımızı dikkate alırsanız ) Ayrıca benim böyle bir ayrımı yapabilecek zamanımda, yeterli müzik bilgimde yok, sade iyi müzik dinleyicisiyim yani! Ama konu sonlarına doğru böyle bir listeyi kim hazırlarsa benimle ilişkiye geçerse o listeyi ( veya türlere, dillere göre listeleri daha doğrusu ) 1. sayfaya veya başka bir uygun bir yere iliştiririz memnuniyetle.
Türkçe-Yabancı ayrımının hikayesini anlatmıştık ilk sayfada. Haklısınız ayrımlarda, ama 80 öncesi Türkçe şarkılarında burada olması o konuyu hazırlayan arkadaşlarında isteğiydi o sırada ve burada Oldies'e katkıda bulunan arkadaşlarda kabul ettiler. Tek başına olsa az sayıda ziyaretçisi ve şarkısı olacak olan o konunun ( yapısı gereği tabii burada kastedilen! ) Oldies içinde bulunmasını herkes ister sanıyorum.
Sonuç olarak artık konuda baştan bir düzenleme yapılması verilecek uğraş , zaman, teknik açılardan çok zor hatta imkansız. Ama daha iyi düzenlenmiş bir listeler yapısına açığız! Daha ilerisi kim bu türden listeler düzenleyebilirse Oldies'a büyük katkısı olur doğrusu!
Son olarak şöyle ifade edeyim; Ziyaretçinin bir şarkıyı sevip sevmemesi ilgimizi çekmiyor ve buraya şarkı koyarken kriterimiz hiç değil. Ama hepimiz zamanında ülkede sevilmiş, tanınmış, veya yurtdışında tanınan ama ülkede az bilinebilen özellikli şarkıları ve şarkıcıları seçmeye özen gösteriyoruz. Kişinin tek başına " beğendiğini " sağlamaya değil ama farklı türlerde çok sayıda " beğenebileceğini " sunmaya dikkat ediyoruz.
şimdi öncelikle şunu söyliyim, liste hakkaten çok kapsamlı.. o sebeple zaten ayırmak nasıl olur diye sordum.. onun dışında bilmişlik taslamak gibi olmasın ama buradaki yabancı şarkıların büyük kısmı bende var, yani genre ayrımı yapılırsa yada yapılacaksa ben yardımcı olurum.. neyse dediğim gibi konuya bağlı arklarında fikirlerini almak lazım.. bunun dışında o Dhtube olayı sayfayı biraz yavaşlatıyo sanki ama oyle olsun derseniz editlerim.. iyi dinlemeler.._____________________________ -
-
quote:
Orijinalden alıntı: narissa
@StreetLegal hoşgeldiniz. Lynyrd Skynryd'ı hiç duymamıştım,sizden ögrendim
@Neommy;haklısınız netteki en geniş ve kaliteli liste bizimki belkide ama sistem oluşturmamız gerekiyor.İyi bir web sitesi bile hazırlayacak
kadar veri var şu anda elimizde ama forum formatı içinde düzgün bir sistem nasıl sağlanır benim teknik bilgim yok. Kategoriler oluşturup
listeler yapabilirim siz yönlendirirseniz ama bu sistem oturduktan sonra koyulacak şarkılar hangi listeye nasıl eklenecekler konusu var bir de.
Ya da bırakınız dağınık kalsın diyebiliriz..
Ben en az 1 şarkılarını duymuş, dinlemiş ama ismini hiç sevemediğimden hafızamdan bile silmiştim!
Sıkıntıda o ya, çok sayıda kişinin gönüllü katıldığı uygun olanın, isteyenin şarkı koyabildiği konuda baştan sistem oluşturmak imkansız gibi. Öte yandan Forum formatı zaten bir Müzik konusu için uygun değil, yani bir YT gibi değil, bunu daha önce BoraMT'de söylemişti hatırlarsanız. Aslında konuyu burada forum ihtiyarlarına da sorabiliriz, YekiAlem veya bölüm yöneticisi Conjure'ye?
Onlar da tartışmaya katılsınlar biraz.
Ama bana en olası gözüken yöntem en baştaki çok büyük listedeki tüm şarkıların müzik türüne göre ayrılarak bu listelerin uygun bir sayfaya yerleştirilmesi. Daha ne yapalım yani, bu kadar emek verdik, birazda ziyaretçiler listeye bakıp kendileri ulaşsınlar şarkıya konudan veya doğrudan YT'dan.
Ama sizin de dediğiniz gibi bunun gerçekleşebilmesi için en azından Listenin sonlarına yaklaşmamız gerekir. Şarkı koyacaklara " sen şu türden koyabilirsin " diyecek bir durumumuz yok doğal olarak.
Belkide " bırakın sona yaklaşıncaya kadar dağınık kalsın " demek en iyisi!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 10 Mayıs 2012; 19:55:56 >_____________________________ GENS UNA SUMUS -
@Street Legal;
" şimdi öncelikle şunu söyliyim, liste hakkaten çok kapsamlı.. o sebeple zaten ayırmak nasıl olur diye sordum.. onun dışında bilmişlik taslamak gibi olmasın ama buradaki yabancı şarkıların büyük kısmı bende var, yani genre ayrımı yapılırsa yada yapılacaksa ben yardımcı olurum.. neyse dediğim gibi konuya bağlı arklarında fikirlerini almak lazım.. bunun dışında o Dhtube olayı sayfayı biraz yavaşlatıyo sanki ama oyle olsun derseniz editlerim.. iyi dinlemeler.."
Problem de o zaten, tümüyle ilgilenecek bir kişi gerekiyor listeyi sınıflandırabilmek için. İşin açıkçası ben ilgilenemem hiç.
Kendini feda edecek birisine gereksinim var kısacası!
Şimdiye kadar DHtube ile cevap yazdık hepimiz. İşin biraz da görsel tarafı var, ziyaret edenlere kolaylık sağlıyor şarkıları önceden dinleyip dinlemediklerine bir bakışta karar verebiliyorlar. O şarkıları düzenlerseniz seviniriz. Birde tabii işin ziyaretçi tarafı var, yani kısaca link vermeye başlarsak sonra bir sabah " bende 2000 şarkılık liste ekledim " diyen birisiyle uyanmak istemiyoruz işin açıkçası. ( size değil ama sayfadan habersiz bir ziyaretçi rahatlıkla bunu yapabilir )...
80 sonrası şarkı koyarken genellikle belirttiğimiz kısa bir açıklamamız olur.
Neyse herkes görüşlerini belirtsin burada da bir gelişme olacaksa hep birlikte karar verelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 2 Kasım 2010; 23:20:12 >_____________________________ GENS UNA SUMUS -
Merhaba Conjure, YekiAlem; Yukardaki 2 mesajda sorunlarımız var!
Sizde tartışmaya katılıp öneriniz olacaksa belirtirseniz seviniriz. Kısacası 2000 şarkıya ulaştık, 3000 e gidiyoruz ama bunu da ziyaretçinin ( tabii bizlerinde! ) keyfine göre şarkıyı, müziği bulabileceği bir şekle sokarak konuyu yapmak istiyoruz?
_____________________________ GENS UNA SUMUS -
Şimdi şöyle bir şey aklıma geldi: 25 sayfada 50 mesajdan 1250 mesaj var ki kimse bu işle uğraşmaz geriye dönük olarak.. Ben derim ki; her şarkı paylaşımında anahtar kelimelerinizi yazın(genre i vs.) başlarına da sizin belirleyeceğiniz sabit bir tag koyun.. Mesela; oldies@dh|pop , oldies@dh|rock, oldies@dh|neyegörekategorizeedilcekse
Sonra bunu ilk mesajda açıklarsın.. Google da arama yaparken "site:forum.donanimhaber.com oldies@dh|rock" diye aratınca hangi sayfada o anahtar kelime geçiyorsa sonucu çıkar.. Sayfa içinde aramayla da ilgili post bulunur kim ne dinlemek istiyorsa..
Ama bunu sadece bu başlıktan haberdar olanlar çakozlar.. Arama motorlarında keşfedilmek istiyorsanız bu yöntem formatında daha genel içeriklere yer verebilirsiniz.. Umarım anlatabilmişimdir..
Ve herkes geriye dönük olarak kendi mesajlarını bu şekilde birer ikişer editlerse iyi olabilir.._____________________________ -
@YekiAlem;
Çok teşekkürler görüşlerini yazdığın için! Conjure'yi de bekleriz.
Listemiz çok iyi ve internette daha meşhur olmayı hakediyoruz, ona çalışıyoruz!
( nedense bir zamanlar internet Kazım'dı galiba, o aklıma geliverdi bir önceki cümleden sonra! )
...
_____________________________ GENS UNA SUMUS -
Merhabalar
Burada size önerebileceğim şeyi zaten @yekialem açıklamış.Tek tek mesajları editlemek imkansız.Geriye dönük olarak yapılacak tek şey paylaşım yapan üyelerin paylaşımlarına tag eklemeleri.Bu şekilde aramalarda karşısına çıkacaktır.Hatta yine @yekialem'in dediği gib her tag başına oldies kelimesi eklenirse DONANIM HABER OLDİES ''ŞARKI İSMİ'' olarak arandığında hemen çıkacaktır.
Tabi bu konuya başlamadan önce düşünülmüş olsa daha iyi olacaktı.Gerçi bu kadar güzel bir arşiv olacağını sizler bile tahmin etmemiştiniz o zaman :))Şimdi biraz uğraş gerekecek:))_____________________________ EXCLUSIVE Hits CONJURE -
@Concure;
Son 2 cümle olayı özetlemiş, bitirmiş zaten!
Gerçekten başlarken iyi olacağını tahmin ediyordum ama çok iyi kalitede ve bu kadar geniş olacağı aklımdan kesinlikle hiç geçmiyordu!
Bence de Yekialem'in önerisi çok mantıklı. Diğer katılan arkadaşlarda görüşlerini yazsalar? Ve Tag ( etiket'miş ) önerileri, nasıl yapılacağı ( hep gördüm ama hiç yapmadım ben! ) de varsa gelse?
Tartışma kısmı bu sayfada bitsin çabucak ve kararlara uygun devam edelim._____________________________ GENS UNA SUMUS
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki