Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.417
Cevap
28
Favori
228.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1956 , Doris Day , Que Sera Sera ;





    1959 , Vittorio Paltrinieri , Portofino ;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 4 Kasım 2010; 2:51:38 >
  • 1971, "Fiddler on the Roof" (Damdaki Kemancı) filminden Tevye'nin meşhur şarkısı: If I Were a Rich Man ;



    Joseph Stein'in senaryosunu yazdığı (Nikos Kazantzakis'in romanından uyarlama) diğer önemli filmden

    1964 ," Zorba the Greek" filminin final sahnesi , Sirtaki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 6 Haziran 2010; 21:35:43 >
  • @Bora MT;

    Keyfinize bakın,rütbe önemli değil,eğleniyoruz sadece...
  • 196., Ehi amico... c'è Sabata, hai chiuso! ;
    Kovboy Filmleri haftası, Kovboy filmleri, ortalıkta dolaşan keskin bakışlı sert adamlarıyla ve müzikleriyle çok sevildiler ülkemizde, Sabata, ve Lee VanCleef. Youtube sayfasında Türklerden geçilmiyor!



    197., Birkaç Dolar İçin ( For A Few Dollars More ); Clint Eastwood, kovboy filmleri döneminde birisi bana sonraları harika bir artist ve yönetmende olacak deseydi güler geçerdim!

  • 197., A Fistful Of dollars,



    197., İyi, Kötü ve Çirkin ( The Good, The Bad and The Ugly ) ;

  • @ Neommy , @Narissa

    Bir telepati midir bilmiyorum. Son günlerde "Doktor Jivago" filmi sık sık aklıma geliyordu. Bu film ve Cinema Paradiso, beni en çok etkileyen 5-6 filmin içinde yer alıyor ve bende sık sık yeniden (hiç değilse bir parçasını) izleme isteği uyandırıyor. Ama bu filmi foruma koymak gibi bir niyetim yoktu.

    Vittorio Paltrinieri'nin "Portofino" şarkısını ise neredeyse foruma koymak üzereydim. Narissa yine benden önce davrandı. Bu ikinci defadır oluyor. Narissa, eminim ki siz benden çok yaşayacaksınız. Ben daima "Yine benden önce davrandınız..." demeye razıyım, yeter ki siz bu güzel şarkıları hep böyle bulmaya davam edin.

    Daha önceki bir mesajımda söz etmiştim. "Besame Mucho" benim çocukluğumda bende büyük iz bırakan, ilk öğrendiğim, ilk mırıldandığım, yabancı dildeki şarkıdır diye. Aslında bunlar iki taneydi ve diğeri de "Portofino" idi. Parçanın başındaki "dalga" efekti nasıl unutulur? Ama, Besame Mucho'yu arayıp da bulamadığım için sadece ondan söz etmiştim. Narissa'nın belirttiği gibi, Türkiye'den bir hayırseverin katkılarıyla bu şarkının klibinin İtalya'dan önce Türkiye'de yapılıp Youtube' konulması bu şarkının ülkemizde ne kadar çok sevildiğini gösteriyor. Bu şarkının, başka şarkıcılar tarafından söylenen güzel versiyonları da vardır, ama bu tadı asla vermez.

    @Neommy, size katılıyorum. Clint Eastwood'un son dönemlerde oyunculuk ve yöneticilik alanında ortaya koyduğu başarıyı ben de hayretle izliyorum, saygı duyuyorum ve çok memnun oluyorum.

    Öte yandan, şüphesiz ki, Forumdaki kırık linkleri temizlemeye gerek yok. Ben sadece, "Bunlar dururken neden Mamas and Papas'ın, dalgınlık sonucu foruma ikinci defa koyduğumuz videosunu kaldırmak için uğraşalım" demek istemiştim. Narissa'nın belirttiği gibi, zaten biz kendi aramızda eğlenip, keyfini çıkarıyoruz.
  • Madem ki kovboy filmlerinde söz açıldı, devam edelim ve Frankie Laine'in daha önce sözünü ettiğimiz iki şarkısını foruma koyalım. Bu iki şarkının yer aldığı filmler Sinema tarihinde özel yerlerini alırken, bu şarkılar da Müzik tarihindeki apayrı ve çok özel yerlerini almışlardır.

    İlk film benim #1 numaralı kovboy filmim olan High Noon (Gary Cooper, Grace Kelly, 1952). Daha sonra Monaco Prensesi olacak olan Grace Kelly'nin duru güzelliğinin en çarpıcı olduğu yıllar. Filmde bu şarkıyı yine çok tanınmış bir şarkıcı olan Tex Ritter söylüyor. Ama ben, hem çok sevdiğim için, hem de çok daha fazla bilindiği için Frankie Laine versiyonunu seçtim. Tex Ritter versiyonu da Youtube'da mevcut.

    High Noon - Frankie Laine (1952)




    İkinci Film: Gunfight at the O.K. Corral (Burt Lancaster, Kirk Douglas, 1957)

    Gunfight at the O.K. Corral - Frankie Laine (1957)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 21:18:39 >
  • Alpay'dan "Mi Sono Innamorato Di Te"

    Alpay çok önemli bir şarkıcı. 1960 yılında başladığı Müzik kariyerinin ilk yıllarında, bazıları telif eserler olmak üzere, sadece yabancı dilde şarkılar söyledi ve plak yaptı. 1964 yılında plâk yaptığı "Mi Sono Innamorato Di Te" de bunlardan biri.



    Mi Sono Innamorato Di Te - Alpay




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 18:11:54 >
  • Sinemadan iki marş ;çavuş değilmiyim?

    1957 , "Kwai Köprüsü" filminden , Mitc Miller ve Orkestrası , Colonel Bogey March ;




    Bu filmin oyuncularından Donald Pleasence(artık yaşamıyor)karşılaşmışlığım var.Övünmek gibi olmasın,ama elimi öpmüştü !
    Çok iyi bir karakter oyuncusuydu.


    1963 , "Büyük Firar - The Great Escape " filminden , The Great Escape March ;

  • @narissa;
    Bu kadar üzüleceğinizi bilsem Delilah'ı hiç koymazdım. Eğleniyoruz, bende "Saved By The Bell" 'i nasıl atlarım demiştim kendime, galiba herkes biraraya gelince herşey ve bütün ortaya çıkıyor!
    Ben küçüklüğümün kovboy şarkılarına devam edeyim. 1950 sonlarının TV Kovboy Dizisi "Rawhide" ve Western şarkılarının tanrılarından Frankie Laine yine ilk bağlantıda. Ama genç kuşaklar Rawhide'ı en çok harika bir filmden bilirler, Blues Brothers. Ve kovboy barında şarkı!

    1959, Frankie Laine, rawhide;


    Blues Brothers, Rawhide;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 7 Haziran 2010; 17:23:02 >
  • 196., Frankie Laine, Ghost Riders In The Sky; Gökteki Hayalet Atlılar, muhtemelen en tanınmış kovboy şarkısı çok sayıda şarkıcı tarafından defalarca seslendirildi. Önceki sayfalarımızda da Johnny Cash var.
    Ortalığı biraz karıştırayım, aman tanrım, Bond filminde oynamadınız di mi?



    1968, Hugo Montenegro, Hang 'em High;

  • @Neommy; hala üstümden başımdan altın tozları dökülüyor..
    Şaka bir yana ,güney Fransada küçük bir köyde aynı yerde yemek yiyorduk;o mu değil mi diye bahse girdik ve sorduk;
    dediğim gibi,ayağa kalkıp benim elimi öptü ve benim dedi..Onun masasındakilerden biri de James Baldwin'in (afrikalı-amerikalı oyun yazarı,
    bir ara Türkiyede kalmıştı) kardeşiymiş..o da çok heyecanlandı türk olduğumuza ve Yaşar Kemal veEngin Cezzar'a selam söyledi hararetle..
    iki selam da iletildi yerlerine.. Yaşar Kemal boru gibi sesiyle"ha bizim David"dedi,Engin Cezzar da o köyde sabahları yürüyüş yaparken her
    gün YvesMontand'la karşılaştığını hatırladı..Şimdi baktım Wikipedia dan,Donald Pleasence o köyde ölmüş(Saint Paul de Vance)demek ki orada yaşıyordu..
  • Whitney Houston

    İlk albümünü 1985 yılında çıkaran Whitney Houston, "Oldies" döneminin (1955-1969) çok dışında kalmaktadır.

    Buna karşılık, bence son 25 yılın en önemli kadın şarkıcılarından birisi, belki de birincisi olduğu gibi, şüphesiz ki tüm zamanların en büyük kadın şarkıcılarından da biridir.

    Çok etkili USA Today gazetesi, 2007 yılında yayınladığı bir değerlendirmede "Son 25 yılda müzik endüstrisine şekil veren 25 önemli olay listesinde Whitney Houston'u 11. sırada göstermiştir. (Üstelik, bu liste bir şarkı veya şarkıcı listesi de değildir. Örneğin CD'nin 1983 yılında müzik dünyasında kullanılmaya başlanması 13. sırada yer almıştır.)

    Birkaç yıl öncesinin rakamlarıyla Whitney Houston'un 170 milyondan fazla albüm sattığı hesaplanmaktadır. Ünlü ve çok etkili Rolling Stone dergisi tarafından tüm zamanların en büyük 100 şarkıcısından biri olarak gösterilmiştir. Kanımca, daima bütün zamanların en güzel şarkıları arasında yer alacak olan iki şarkısını sunalım.

    Whitney Houston - Greatest love of all (1986)





    Whitney Houston - I Will Always Love You (1992)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 12 Şubat 2012; 15:27:50 >
  • Bir büyük usta : Serge Reggiani (1922-2004)

    Serge Reggiani aslında orijin olarak bir İtalyan. Faşist rejimden kaçan babası, Serge küçük bir çocukken Fransa'ya yerleşiyor. Serge Reggiani oyunculuk eğitimi aldıktan sonra tiyatro oyunlarında oynuyor ve 80 filmde rol alıyor. Bu filmlerin arasında Leopar (Visconti, 1963 ), El Pianista (Mario Gas, 1998) ve "L'armée des ombres" (1969) de var.

    Ancak, Serge Reggiani'nin benim için çok daha önemli olan tarafı çok verimli müzik hayatı ve bıraktığı birbirinden güzel şarkılardır. Bunlardan ikisini foruma koyalım:


    Ma Solitude (1967)





    Ma Liberte (1967)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 18 Ekim 2015; 21:21:16 >
  • Serge Reggiani (devam...)

    Sanırım iki şarkı Serge Reggiani'yi tanımak için yetmez. Muhtemelen en çok bilinen şarkısı olan "Sarah" ile devam edelim.

    Sarah (1967)




    "Et Puis" (1968)




    "Ballade Pour Un Traître"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 2 Şubat 2015; 11:02:10 >
  • @BoraMT;

    Bunu sevmez misiniz?

    1972 , Serge Reggiani , Le Vieux Couple ;


  • 19.. , Yves Montand (à l´Olympia) , À Paris ;









    19.. , Charles Aznavour , Emmenez Moi ;



  • Mesajımı sildim!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 5 Ağustos 2010; 20:25:06 >
  • Hugues Aufray

    Hugues Aufray'den söz etmeden önce, size kısa bir bilgi vermek istiyorum. Lütfen, önce, 1964 yılında Eurovision Şarkı yarışmasında dereceye giren bazı şarkıcıları gösteren aşağıdaki kısa listeye, bir bakar mısınız (!) :

    1. Gigliola Cinquetti "Non ho l'età"
    2. Matt Monro "I Love The Little Things"
    4. Hugues Aufray "Dès que le printemps revient"
    6. Udo Jürgens "Warum nur warum?"

    Nasıl? Yıldızlar geçidi gibi değil mi?

    "1." sıradaki Gigliola Cinquetti (Patricia Carli ile beraber) "Non ho l'età" adındaki şarkı ile San Remo'yu da kazanmıştı. Böylece, aynı yıl, aynı şarkı ile iki büyük yarışma kazanmış oluyor. "2." sıradaki Matt Monro'yu tanıtmaya bilmem gerek var mı? Dünya'nın gelmiş geçmiş en muhteşem seslerinden biri. "6." sıradaki Udo Jurgens de çok önemli bir Avusturyalı şarkıcı. Udo Jurgens, aynı yarışmada bir yıl sonra 4. oldu. 1966'da ise "Merci, Chérie" ile yarışmayı kazandı.

    Bu yarışmada Lüksemburg adına yarışan Hugues Aufray ise benim çok sevdiğim şarkıcılardan biri. En ünlü şarkılarından biri olan "Celine" daha önce Neommy tarafından foruma konulmuş bulunuyor. Çok ünlü diğer bir şarkısı olan Santiano'yu da hatırlayacağınızı umuyorum.

    Şimdi Hugues Aufray'in yarışmada 4. olan güzel şarkısını dinleyelim:

    Des que le printemps revient (1964)





    Hugues Aufray'den ikinci şarkımız ise "Le Rossignol Anglais"

    Le Rossignol Anglais (1965)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 2 Şubat 2015; 11:00:04 >
  • Şu kısacık zaman dilimi içerisinde konu inanılmaz boyutlara gelmiş, sanremo ve canzonissima'ya benden daha hakim olan üstadları burada görebileceğim aklımın ucundan geçmezdi. Koyulan her parça birbirinden enfes, ve ucundan kıyısından da olsa ben de bir parça katkı yapabilirsem ne mutlu.

    Önceki sayfalarda pek çok yerde bahsi geçen Gigliola Cinquetti'den bir parça koymadan olmaz şimdi. Tıpkı bir Fransız gibi "chanson" söyleyebilen ender isimlerden.

    Gigliola Cinquetti - La Joconde (1977)



    Sonraları filmi de çekilen "Dio come ti amo" ile Domenico Modugno, Gigliola Cinquetti ikilisinin birinci oldukları 1966 Sanremo'da Pino Donaggio ise "Una casa in cima al mondo" ile 4. olmuştu. Bu parçanın Mina Mazzini yorumu da dinlenmeden geçilmemesi gerekenlerden.

    Mina Mazzini - Una casa in cima al mondo (1966)

  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.