Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.416
Cevap
28
Favori
229.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1964. Lorna Greene, Ringo;

1959, Lorna Greene, Bonanza; Lorna Green i tanımayanlar Bonanza'yı hatırlarlar.

• 1965, Julie Rogers, The Wedding; Harika bir sesten düğün şarkısı.

1949, Tennessee Ernie Ford, The Cry Of The Wild Goose; Frankie Laine'in versiyonunda çok tanınmıştır, YT'da bulunabilir.

196., The Screaming Nadjers, The Cry Of The Wild Goose; Enstrümental.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Ağustos 2010; 12:44:38 >
  • 1959, Chris Barber Jazz Band, Petite Fleur (Little Flower);

1848, 2.South Carolina String Band, Oh Susanna; Herkes bildiğinden atlanmış! Bu arada ABD reklamı sanılmasın bayraklar İç Savaşta Güney Amerikalıların bayrakları.

• Haha son parça süper cidden
  • @neommy,@ferdinnand ;emindim hiç Gilbert Becaud şarkısı olmadığından,aramadım o yüzden.tekrar pardon!
    Biraz önce bilgisine çok güvendiğim birine sordum Nathalie'nin yasaklanma meselesini;kesinlikle yasaklanmadığını söyledi..
    @neommy;Jacques çok kızgın size..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 16 Ağustos 2010; 15:05:07 >
  • @narissa;

Olsun gülü seven dikenine katlanır, ben yinede söyledim!
    Bu arada hiç yaşlanmazmı Jacques? Çok genç bir resim koymuşsunuz?
    Natalie'yi silmeseydiniz! Bende silin diye ima etmemiştim zaten, ama 1. sayfadan aklıma takılmış soruyu sorma fırsatı burada çıkmıştı, hoş birde hikaye eklemiştiniz!
    Yasaklanmışsa 1971' de yasaklanmıştır sanıyorum, ama o tarihlerde de " çalışan sınıflar"'dan bahseden Pink Floyd şarkıları dinlediğimi radyolardan iyi hatırlıyorum.Ama Şenay'ın " Hayat bayram olsa " şarkısı da TRT de yasaklanmış ve bunu da hatırlamıyorum hiç!

@nasozby;
    Aynı zamanda Oldies'e konulan en eski şarkılardan. 1848, 170 yaşında hala neşeli ve şirin bir şarkı. Anaokullularında gözdesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Ağustos 2010; 22:34:17 >
  • @neommy;Oh Susanna'yı "Amerikan kovboyları aslan cinotri" sözleriyle babamın mırıldandığını hatırlıyorum.İnt.baktım;sözedilen Gene Autry(cinotri)"Singing Cowboy"diye tanınan 1930 lardan başlayarak 30 yıla yakın şarkıcılık ve kovboy filmlerinde aktörlük yapmış biri..Ve birsürü türkçe sayfada insanlar babalarının,kayınpederlerinin bu şarkıyı söylediğini yazmışlar..(sözü geçen kayınpeder bu şarkıyı torunlarına sazıyla çalıp söylüyormuş!)
  • 1970 , Françoise Hardy , Träume ;

1971 , Françoise Hardy , Viens ;

• 1965 , Francoise Hardy , L'amitie ;

196. , Françoise Hardy , Message Personnel ;

• 1971 , Let my Name Be Sorrow , Françoise Hardy ;

Bu kadar magazinsel bilgi yeter ;Ekşi Sözlükten son alıntıyı da yapıp bu konuyu kapatalım ;

"Uykusuz bir gecede kanallar arasında dolaşırken tv5'de yayınlanan bir tekrar programda görülen, kısacık beyaz saçları, zarafeti ve güzel sohbeti ile kendine hayran bırakan, 60'lı yıllar denince akla gelen pek çok ikonun belki de en güzeli. Sesinin ve şarkılarının yanı sıra günümüzün kalça ve göğüsten ibaret fabrikasyon "güzel"lerine tezat muhteşem duru güzelliği ile dönemin ünlü isimlerini peşinden koşturmuş, farklı hayatı Gilles Verlant'ın "ma vie intérieure" adlı kitabında anlatılmış, sesinden ve güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş unutulmaz şarkıcı."

1942(Charles Trenet) , Françoise Hardy ve Alain Bashung , Que Reste-t-il de nos Amours? ,

• 1951, Nat King Cole, Unforgettable;

1957, Nat King Cole, Autumn Leaves;

• 1950, Nat King Cole, Mona Lisa;

19.., Nat King Cole, O Holy Night;

• 1965, Nat King Cole, Cat Ballou; Bir seyreden bir daha unutmaz zaten, Jane Fonda ve Lee Marvin. Ayıkken her attığını ıskalayan, sarhoşken hep 12'den vuran kovboy Lee Marvin ve kendi gibi ayık gezemeyen atı! Güzelliğinin doruğunda Jane Fonda ( Na'palım Narissa Françoise Hardy magazin'i kapattı! ) film tam bir kahkaha tufanıydı!

1951, Nat King Cole, Too Young;

• Hepimizin aklında yer edinmiş olan 007 'nin müziği...

196... , John Barry & Orchestra - James Bond Theme

• 195., Nat King Cole, Fly Me To The Moon;

1964, Doris Day, Perhaps, Perhaps, Perhaps; Rock Hudson'un öpücükleri 3 saniyeden fazla iki dudak temasına izin verilmeyen 1950 Hollywood sansürü zamanından kalma herhalde!

• Bu parçanın olduğu kasedi kaybetmiştim, uzun zamandır ismini arıyordum. Araştırırken karşıma çıktıverdi sonunda...

1965 - Paul Mauriat - Bublitschki

Burada da Meşhur Macar Dansı'nın yorumu

197. - Paul Mauriat - Czardas

• 1976 - Erol Evgin - İşte öyle Birşey

1976 - Erol Evgin - Bir de Bana Sor

• 1976 , Eric Carmen , All by Myself ;

197.., Crystal Gayle , Don't It Make My Brown Eyes Blue ;

• 1977 , Billy Joel , Just the Way You Are ;

1978 , Billy Joel , My Life ;

• 1978 , Sweet , Love is Like Oxygen ;

1979 , The Alan Parsons Project , Damned If I Do ;

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.