Şimdi Ara

[Olayı tamamen çözdüm egsoz fanı yüzündenmiş] R9 3900X Sıcaklık voltaj ve frekans sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
4.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen 3000, 2019 serilerinde bu oluyor. 2020 olanları epey iyileşti BIOS vs. derken.

Bende 3700x ile aynı oluyor. Sürekli çekirdek voltajı 1.45 idi. Bunun sebebi turbo oluyor ve çekirdek frekansları fırlıyor. Kalbi kaldırmayanlar zaten voltajı sabitliyor. Ben 1.25v yaptım çekirdek başı voltajı. Tüm çekirdekler 4200 kullanıyorum, normalde 4400 oluyor 1.3v ile ama uğraşmadım. Böyle yapınca frekans aynı kalıyor.

Ben bunu BIOStan yaptım. Ryzen Master ile yapınca nedense core voltaj biraz yüksek oluyor.

Bu arada stok fan bende overclock ile bile sıkıntı çıkarmadı. Millet niye bu kadar sövüyor anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 13 Haziran 2020; 19:56:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KumKekliği

Bu mesaj silindi.
    Bilmiyorsan oku ogren vs ne is hayirdir?
    311w lar 354w lar prizden cekilen 660w lar 550w lar 465w lar takil kafana gore beni de alintilama ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Selam.
    Kendim sıvı soğutma olarak Corsair H115i pro kullanıyorum, tavsiye ederim.

Selamlar

• Edit2: Arkadaşlar şu iki linklerden faydalanarak Ryzen Master programıyla voltaj ve frekansı sabitledim.
    community.amd.com
    Definitive guide to configuring the Ryzen 3900X | Community
    https://community.amd.com/thread/244684

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-3600x-ornek-hiz-asirtma--143504216

Voltajı 1.3 e sabitledim frekansı 3900 yaptım ve artırarak stress testine soktum. bu voltajın son noktası 4250. üstüne çıkınca reset atıyor. 4250 de amd stress testini ve cpu-z stress testini geçiyor.
    böyle sabitleyince ne oldu sıcaklık 47-51 derece arasına düştü 55 çok çok nadir oluyor oda anlık. boşta 60-65 i hiç görmedim. ayrıca stok soğutucunun fanı da 2000 i geçmiyor.
    stress testlerinde 85 oluyor sıcaklık ki normal sanırım bu soğutucuyla kaldıki işlemciyi zaten %100 de kullanmayacağım.

[Olayı tamamen çözdüm egsoz fanı yüzündenmiş] R9 3900X Sıcaklık voltaj ve frekans sorunu[Olayı tamamen çözdüm egsoz fanı yüzündenmiş] R9 3900X Sıcaklık voltaj ve frekans sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 14 Haziran 2020; 11:47:47 >

• 3900x'e laf atanları ciddiye almayın. 10700k alsaydınız yine soğutucu masrafı çıkacaktı ve voltaj ayarı yapacaktınız. 3900x'te en azından Wraith Prism veriyor. Bunu 250 TL'ye satıp, 300 TL daha eklediğinizde Mugen 5 alabilirsiniz. İşinizi görür.

www.hepsiburada.com
    Mugen 5 Rev.b (SCMG-5100) Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/mugen-5-rev-b-scmg-5100-p-hbv00000o4ylu

Sadece oyun için bu işlemciyi aldıysanız 3700x alın ya da 10700f bekleyin derdim ama oyun+ pro. işler yapacaksanız bu da mantıklı.

Cpz yi geçer. Aidata 64 testine sokun bi 15 20 dakika kadar.

• akşam yaptığın işlemleri birde ben deniyeyim sürekli değişen frekans ısı benide deli ediyor bir şey belki olmıyacak ama insan tereddüt ediyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Cpz yi geçer. Aidata 64 testine sokun bi 15 20 dakika kadar.
    hocam aida64 de yaptım fakat 5 dk yaptım çünkü onda sıcaklık 90 a vuruyor dedim şimdi sıkıntı olmasın 5 dk sonra kapattım
    Voltaj ı düşürün 4.1 ghze çekerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ridvan Dilmac

akşam yaptığın işlemleri birde ben deniyeyim sürekli değişen frekans ısı benide deli ediyor bir şey belki olmıyacak ama insan tereddüt ediyor :)
    deneyin hocam yalnız düşükten başlatın değerleri
    birde ryzen masterla oc yapınca pc her açılışta masteri açıp oluşturduğunuz profile apply demeniz lazım yoksa her açılışta eskisi gibi olur.
    bios oc işini tam öğreneyim bu ayarları biostan yapacağım böylece her seferinde masterdan apply yapmaya gerek kalmaz
  • quote:

Voltaj ı düşürün 4.1 ghze çekerek.
    aynen hocam müsait zamanda daha düşük voltaj değerlerini deneyeceğim
    Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt
    Rehberimi takip ederek yapın. Sorun yaşamazsınız.

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-serisi-sicaklik-dusurme-ve-overclock-rehberi--143448748@Ridvan Dilmac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 14 Haziran 2020; 15:25:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

deneyin hocam yalnız düşükten başlatın değerleri
    birde ryzen masterla oc yapınca pc her açılışta masteri açıp oluşturduğunuz profile apply demeniz lazım yoksa her açılışta eskisi gibi olur.
    bios oc işini tam öğreneyim bu ayarları biostan yapacağım böylece her seferinde masterdan apply yapmaya gerek kalmaz

Alıntıları Göster
    Açıkcası hocam bios ve motherboard güncellemeleri yaptım ben ilk aldığım gün sadece voltaj değerleri ile oyanamak kaldı dediğiniz gibi her açılışta programdan sürekli ayarları onaylamam gerekiyorsa en azından biostan tek tek deneyerek yaparım tek seferde kurtulmuş olurum bu arada bu konuyu ben ilk aldığım zaman bir arkadaş bana sormuştu ondada aynı sistem var ilk defa amd kullanıcısı olduğum için pek bir yardımcı olamadım amdnin doğası gereği böyle sanırım çünkü sürekli gördüğüm konular aşırı ısınma değişken frekans vs bende çok üstelemedim ama sizin konu biraz daha kıllandırdı beni açıkcası :) insan tedirgin oluyor ister istemez sürekli değişen ısı ve frekansları görünce bu arada h110i gtx ile kullanıyorum ve stress testinde 90 92 derece arası çıktı biraz tırsmadım değil :)

Stok fan çok kafa ütülüyor arkadaşlarında dediği gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ridvan Dilmac

Açıkcası hocam bios ve motherboard güncellemeleri yaptım ben ilk aldığım gün sadece voltaj değerleri ile oyanamak kaldı dediğiniz gibi her açılışta programdan sürekli ayarları onaylamam gerekiyorsa en azından biostan tek tek deneyerek yaparım tek seferde kurtulmuş olurum bu arada bu konuyu ben ilk aldığım zaman bir arkadaş bana sormuştu ondada aynı sistem var ilk defa amd kullanıcısı olduğum için pek bir yardımcı olamadım amdnin doğası gereği böyle sanırım çünkü sürekli gördüğüm konular aşırı ısınma değişken frekans vs bende çok üstelemedim ama sizin konu biraz daha kıllandırdı beni açıkcası :) insan tedirgin oluyor ister istemez sürekli değişen ısı ve frekansları görünce bu arada h110i gtx ile kullanıyorum ve stress testinde 90 92 derece arası çıktı biraz tırsmadım değil :)

Stok fan çok kafa ütülüyor arkadaşlarında dediği gibi...

Alıntıları Göster
    valla hocam ben de çok araştırdım nette bunlar böyle çalışıyormuş hatta konudada var redditde amd çalışanıda işlemci böyle çalışıyor sürekli frekans değiştirir sıcaklıklar 10 derece iner çıkar demiş.
    benim için sorun değil yüksek sıcaklıkta çalışması işlemciye zarar gelmesin yeter ki bu durum normalse sorun yok gibi duruyor

• quote:

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-serisi-sicaklik-dusurme-ve-overclock-rehberi--143448748@Ridvan Dilmac
    eyvallah hocam inceleyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

valla hocam ben de çok araştırdım nette bunlar böyle çalışıyormuş hatta konudada var redditde amd çalışanıda işlemci böyle çalışıyor sürekli frekans değiştirir sıcaklıklar 10 derece iner çıkar demiş.
    benim için sorun değil yüksek sıcaklıkta çalışması işlemciye zarar gelmesin yeter ki bu durum normalse sorun yok gibi duruyor

Alıntıları Göster
    İşte sorun orda hocam bunlar intel ile yarışıcam diye böyle onarmal bir durumla bizi baş başa bırakıyorlarsa ne yapıcaz :) amd çalışanı açıklama yapmış tamam iyi güzel de bunu intel tarafından biris yapsa inandırcı olurdu yada tarafsız biri kendi adamı böyle bir açıklama yapması ne kadar insana güven veriri oda tartışılır ben hiç bir satıcının malını kötülediğini görmedim hele ki böyle bir büyük şirkette bir çalışanın malını kötülemesi wohoho :) eyvallah hocam konu benim için güzel oldu akşam pc başında uğraşıcak bir şey buldum :D inşallah bozmam Gerçi artık yeni parçalar güvenlik sistemleriyle dolu bozmana imkan vermiyor hemen eski ayarlarına döndürüyor yada sistemi kapatıyor :)

• quote:

eyvallah hocam az buçuk bildiğimiz bilgimizi sizden bakarak biraz daha pekiştiririz

• Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anladın bu malını kötülemek değil ki adam işlemcinin yapısı mimarisi çalışma mantığı böyle diyor bunu kötü bisey gibi algilamamak lazım intele alıştığımız icin garip geliyor bize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.