Şimdi Ara

okumayarak zengin olacağını sananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En büyük örnek bill gates adam okulu bıraktı zengin oldu yaa diyenler
    babası amerikanın en başarılı avukatıydı zaten milyonerdi ayrıca harvarda girmişti okulu bırakma nedeni hukuk okumak istemediği içindi
    mark zuckerberg bölüm birincisiydi adam harvardda bölüm birincisi bizimki üniversiteye bile daha girememiş
    elizabeth holmes stanford kimya mühendisliğinden ayrıldı kimya üzerine bir şirket kurdu o bilgilerini lisede kimyada öğrenmemiştir herhalde

adam diyor üniveristeyi bırakıp manav açtı araba alıcak kendine diyor bi zahmet ÜNİVERSİTE gibi bi eğitim yuvasında fazlalık yapmayıp gidip manavını açsın en azından bi işe yara
    yok efendim lisede işe gir parayı katla dükkanını aç diyorlar hele bi lise mezunlarına iş versinlerde öyle düşünürsünüz

lise mezunu zenginleri düşünün fabrikatör adam bile içlerinde var doğru
    fakat o lise mezunu 1 kişinin şirketinde 500 tane lise mezunu işçi çalışıyor nerden biliyorsunuz o 500 kişiden biri olmayacağınızı

ha bende çevremden örnek vereyim boğaziçi ekonomi bitirp burslu ingilterede ekonomi okuyan bi uzaktan tanıdık şuan yatırım bankasında yıllık 150 bin sterlin para alıyor
    reklamcılık okuyup yurt dışında yine yüksek lisans yapıp kendi şirketini sıfırdan açan tanıdıkda var

bütün gün evde asosyallikten ölmüş kendini geliştirmekten, kitap okumaktan yoksun kişiler üniversiteye gidip bütün gün batak oynayıp bişey öğrenmeden girdiği gibi çıkan tiplere duyurulur
    kısacası züğürt tesellisi
    gidin okuyun ama gidipte sütçü imam bilmem ne üniversitesinede üniversite demeyin bi zahmet

• Okumayan ve bir baltaya sap olamayan milyarlarca insan varken herkes bill Gates gibi sayılı birkaç adamı örnek alıyor. Sanki okulu bıraktığı gün microsoftu kuracaktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam ortaokul mezunu şu anda 4-5 tane evi ve iki arabası var arabalardan biri 300 bin tl civarı. Problem?
  • Patronlar yine lise mezunu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskidenmiş onlar okumadan zengin olmak. Bu devirde çok zor.

• Ne demiş Steve Jobs
    "Okumayanlar büyük şirketler kurarak milyonlar kazanır, okuyanlar ise onların şirketinde müdür olarak çalışır"

• Burası ABD mi güzel kardeşim? Üçüncü dünya ülkelerinde eğitime niteliğe önem verilmez, bu yüzden Türkiye'de ilkokul mezunu konuşmayı bile beceremeyen adamlar işveren olur üniversite öğrencisine 1,500 TL verip çalıştırır. Bu zamanda okul okuyup çok para kazanacağını zannedenlere g.tümle gülerim kusura bakma. Üniversite mezunu 3 dil bilen arkadaşım var aldığı maaş 2,000 TL.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okuyarakta olunmuyor. Babadan dededen evler arsalar veya fabrika falan kalacak en temizi

• Okumayıp çok zengin olabilirsiniz (okuyarakta şirket kurulur daha donanımlı olarak) ama %99.9 ömrünüzboyu amele Olursunuz okursanız hayat standartınız belli olur

• Babam ortaokul mezunu fabrikator ama cok kucuk bir ihtimal bu.Yaninda calisan yine ortaokul mezunu iscilerden olma ihtimali cok daha yuksek.

• Onu diyenler kendi zengin olsunlar. Okumayarak zengin olan adama sor bakalım nasıl olmuş. Bu devirde zengin olmak için hırs bir yere kadar gider şansın olmazsa eğer hep bir yerde sabit kalırsın.

• Okumassan kendini cok iyi gelistirmen gerekir ayrica kurucu özelligin yoksa olmaz zaten Hic sermayen yoksada zor

• doğru diyorsun ama bu kolay değil.okulu bırakacak ancak 14 ü falan bence bu işten daha fazla kar edebilir.geri kalan 86ya ne olacak?bunu açıklayabilir misin acaba?

o yüzden

usa great propaganda

and Ideal also dreams of capitalism

ama bu propaganda ve hayaller açlığın kol gezdiği yerlerde ve ticaretten anlamayan sermayesi olmayan adamlara işe yaramaz.o yüzden bu dediğin yol toplum için o kadar genel bir ekonomik geçim kaynağı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LonelyHunter

Babam ortaokul mezunu şu anda 4-5 tane evi ve iki arabası var arabalardan biri 300 bin tl civarı. Problem?

Babam üniversite yüksek lisans mezunu, şuanda Hollanda'da bir şirkete sahip, yunanistan, bodrum, istanbul ve Hollanda'da evi var, 2 arabası var ve birisi AUDİ A-8 3.0 TDİ QUATTRO yani 300 bin tl lik arabanızın iki katı fiyatında, diğeri ise Mercedes - Benz C C 180, dostum görgüsüzlük olarak algılama, senin yaptığına senin yaptığınla karşılık verdim, okumak her zaman kardır, bunu bil istedim.
  • Once noktalamayi kullanmayi ogren, sonra bize oneri verirsin

• 9. Sınıfta iki kez notlardan sınıfta kalan adam ''Ben ticarete atılır onlar gibi olabilirim'' derse olmaz zaten, bazılarımız demiş onlar eskiden olurdu, doğru ama bayağı eskiden olur ancak, şuanda okusanız bile zar zor iş bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueExorcist

quote:

Babam ortaokul mezunu şu anda 4-5 tane evi ve iki arabası var arabalardan biri 300 bin tl civarı. Problem?

Babam üniversite yüksek lisans mezunu, şuanda Hollanda'da bir şirkete sahip, yunanistan, bodrum, istanbul ve Hollanda'da evi var, 2 arabası var ve birisi AUDİ A-8 3.0 TDİ QUATTRO yani 300 bin tl lik arabanızın iki katı fiyatında, diğeri ise Mercedes - Benz C C 180, dostum görgüsüzlük olarak algılama, senin yaptığına senin yaptığınla karşılık verdim, okumak her zaman kardır, bunu bil istedim.

Benim Anlamadığım Her okuyan zengin mi oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: CanOguzhan

quote:

quote:

Benim Anlamadığım Her okuyan zengin mi oluyor

Boş okursan dolu okuyanın yanında durur ona para kazandırırsın dostum, kendini geliştirip hem okuyup hemde çoğu şeyin farkında olabilirsen, fırsatları çok iyi değerlendirebilirsen o zaman olursun, babamın bir sözü var kendime alırım hep bu sözü öğüt olarak '' Okulda durup sadece akademik yönünü geliştirirsen mezun olduğunda sadece başkalarının cebini parayla doldurursun.''

• quote:

quote:

Babasını zengin sanmış.

Kısaca anlatayım sana. Amcam ilk okul mezunu adam. 4 ortak inşaat işine girdiler 10 sene önce ve şuanda devam ediyorlar.

Arsa tapusu alıp kendi arsalarına Her sene yaklaşık 5 inşaat yapıyorlar. Bir inşaatı 12 katlı 60 daireli.

Sadece şu anda 65.000 lira kira geliri var. Kendine aldığı evlerden yüzde 40 ila yüzde 50 kar sağlıyor.

Her ay 5-6 daire satıyor. Gerisini sen düşün. Tanesinden yaptığı kar 300.000 lira olsa

Adamın aylık kazancı 1,500,000.

Kendinizi avutmayın.

Arabalarını söylemek istemiyorum. Anladın sen durumu

Sene sonunda Kadıköyse M&S isminde galeri kuracak kartını yollarım istersen. Gelir çayımızı içersin

Öyle aldığınız 20.000-30.000 lira maaşı büyük görmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 13 Haziran 2016; 14:08:19 >

• Amcasını zengin sanmış
    Benim dayım anaokulu terk küçük bir simit arabasıyla başladığı işi şimdi dünya geneli belki bilirsin simit sanayi ismiyle amerika fransa isveç gibi amerika avrupa ülkelerinde zincirleri var aylık geliri de 1 milyar dolar yani amcanın kazandığı 1.5 milyon lirayı çok görme.
    Ne varsa okulu bırakmata var ben de şimdi pilav arabasında pilav satıyorum hadi hayırlısı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.