Şimdi Ara

okuma,umurumda değil.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
4.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba.dh’da yeniyim,buraya dair en ufak bir fikrim yok.bu seneye kadar üniversite sınavına hazırlık yapmakla ilgili en ufak bir fikrim yoktu.üniversite sınavında geçen yıl 18bin tyt,28bin sayısal yaptım.hiçbir soru bankası çözmedim,sadece youtube’dan konu dinledim.ayt mattan sadece 1 soru bankası bitirdim,o da haziran ayında zaten.temelim fena değil,lise sınavlarına son gece sabaha kadar çalışıp giren tiplerdenim.

    şimdi 18 aralık’a giriyoruz.tyt netlerim 95-100 arasında,ayt’de konular biraz var bazıları yok.işim uzun anlayacağınız.hedefimi şimdilik ilk 1000 olarak koyuyorum ama belli olmaz belki 50bin olurum...:)

    yapacağım sıralama umurumda değil,başkalarının bana ne diyeceği de umurumda değil.şu anda ortalama 1-2 saat çalışıyorum diyebilirim.hızlıca 6-7 saatlere çıkmam gerekiyor,bu disiplini kendimi kriz moduna sokarak elde edeceğim.ha belki de edemem,kim bilir...

    ben kendimle iddiaya girdim,beynim bana bu kadar kısa sürede disipline olamayacağımı ve dolayısıyla ilk bine giremeyeceğimi söylüyor.ama onu kim dinler ki? çılgın kalbim ise bana niye olmasın diye soruyor,kimi dinlesem bilemedim şimdi.

    ama ben kalbimi dinlemek istiyorum,hayata çılgınlık yapmak için geldiğimi düşünüyorum.umurumda değil.hahahaha,düşünsenize geriye gidiyormuşum :)


    ama öyle bir ses dolanıyor ki içimde.neden olmasın?
    neden olmasın? neden olmasın?

    bu sesi dinlemem gerekiyor,bu bana kaderin bir oyunu,bu savaşı mücadele etmeden bırakamam.yoksa bırakmalı mıyım :)

    hayır,bu gece itibariyle başlıyorum.uyku düzeni umurumda değil,yemek düzeni umurumda değil.tek istediğim şey köpek gibi ders çalışmak.gerisini hallederim.bana ders çalışma hariç düşünülen her şey anlamsız geliyor.sen ders çalışmayı birinci önceliğin yaparsan diğer her şeyi vücudun otomatik ayarlıyor bence.bilmem bu konuda pek tecrübem de yok.


    neyse,başlıyorum.bu benim günlüğüm,yaptığım şeyleri ve çalıştığım saatleri buraya yazacağım.ha bu arada buraya kadar okuduysan forumdan çık.molan bitti bile...



  • Hocam biraz daha paragraflar arası anlam akışı yakalarsan daha iyi olacak gibi, bir de ara sıra okuyucuyla konuşmak için bu şekilde araya girmen işi bozmuş gibi.

    Essay puanım: 6,3/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga 18,19 yaşındasın ergenlik bitmedi mi hala

  • Çılgın kalbim kısmında patladım ahajdjaldnckelkekv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapıcam ben bu işi.koydum kafama,dün gece bu kararı aldıktan sonra iyi çalıştım.kalıtımı bitirdim,bir denemede yapamadıklarımın konularını tekrar ettim.benim için güzel geçti yani.

    biliyorum,çoğu bu kişi bunun anlık bir heves olduğunu ve 4.gün bırakacağımı söyleyecek.haklısınız,bu anlık bir heves ve yüksek ihtimalle 4.gün sıkılıp bırakacağım.ama ben olaya farklı bir boyuttan bakmaya başladım,daha farklı bir şey yapmam mümkün mü diye düşünüyorum.

    buraya yazdığım şeyler anlık olarak zihnimden geçenler sadece.o yüzden oradan buraya atlayabiliyorum,ne düşündüğünüz de gerçekten umrumda değil.özellikle umrumda olmadığını vurgulamamın bir sebebi var.ben bu konuyu ders çalışmayı alışkanlık haline getirene kadar ödül mekanizmamı canlı tutsun diye açtım.o yüzden gerçekten diğer hiçbir şeyi sallamıyorum.şimdilik dopamin ihtiyacımı burada karşılayacağım,çalışırken canım çok sıkılıyordu çünkü.

    nedense hoşuma gitmeye başladı,bir sorumluluk yüklenmiş gibi hissediyorum.hiç ders çalışamayan ve çok az disiplinli birisi gerçekten de ne kadar kısa sürede özdisiplinli olabilir bu sorunun yanıtı olmak istiyorum.

    hiç ders çalışmayan veya istediği kadar çalışamayan dostlarımın olduğunu düşünüyorum burada.evet,ben şimdi hepiniz için, büyük bir değişimi insan çok isterse yapabilir mi sorusunu deneyimleyeceğim.ve böyle büyük bir misyonun parçası olduğumu kendime inandırarak ödül mekanizmamı canlı tutacağım ta ki ders çalışma işini alışkanlık haline gelene kadar.

    eğer alışkanlık haline gelirse buraya girmem,burada dahi vakit kaybetmek istemem.eğer 3 hafta içinde gittiysem anlayın ki ben bu işi başardım.çılgın kalbimin istediği kadar çalışabiliyorum demektir artık.o zaman buraya da ihtiyacım olmaz.

    neyse işte,çok güzel bir başlangıç yapmaya gerek yok.zarif bir kapanış yapmak maksatım.

    bugün içim çalışmam gereken saatin 5 olması gerektiğini düşünüyorum.5’in altına düşmemem gerekiyor,ona göre bir günlük plan yaptım.

    1 türkçe branş,1 mat1 branş,3 tane tyt fen branş.
    gazlar konusunu aydın sb’den bitirmek,eğer biterse duftan çözmeye başlarım.
    dilbilgisi denemelerim var,5 tane çözeceğim.
    tyt biyolojiden zayıf olduğum tek konu canlıların sınıflandırılması kaldı,bugün onun konusunu halledicem.üstüne 2 soru bankasından hızlıca tarayacağım.
    akşam saat ne olursa olsun bir tane genel deneme atacağım en son.onun da analizini yapar yapamadıklarıma bakar günümü bitiririm.
    toplam hepsi 5 saatin altında kalırsa üstüne optikten soru çözerim.


    bugünlük planım bu.gece gelir yapıp yapamadığımı yazarım.hepinizi öpüyorum.:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • johnloxke J kullanıcısına yanıt

    altı üstü ders çalışacaksın baba bu kadar çılgın bir olay değil yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok az çalıştım 18k yaptım hiç test kitabı çözmedim kitabın yüzünü bile açmadım çünkü ben çok zekiyim >_<

  • merhaba aşkolar diyen kız daha az yormuştu

  • uMRuMdA deGwiL OKuMa
  • özgüven yabmış
  • Üffffffff BAdBOy
  • Bana guzel bir bilincakisi metni okuttugun icin merci...Bu arada universite sinavinda ne yapacagin ve ne kadar calisacagin? Who cares, benim hic degil...

  • Gerilim 4/10


    Fantazi 10/10


    Bilimkurgu 9/10

  • evet.nasıl gidiyor?umarım herkes iyi çalışıyordur.ben bugün tam olarak 5 saat çalıştım,fazlasına gidemedim.sınırları zorlamak kesinlikle gerekiyor ama şimdi işin başındayım,anlık hevesle bütün enerjimi tüketmemem lazım.

    insanımızı seviyorum,açıklama yapmayacağım.tam olarak beklediğim ve istediğim gibi oldu.umarım böyle devam ederiz.

    alışkanlıkların oturtulması için 3 hafta güzel bir süre.ve sınav stresini dahil edersek çok güzel saatlere çıkabilirim.unutmayalım ki ders çalışma konusunda tamamiyle sıfırdım.ortalama 1-2 saat onlar da zaten tek oturuş değil,10 dakika otur kalk şeklindeydi.anlayacağınız üniversite sınav temposuna ne kadar kısa sürede girilir onu deneyimliyorum.

    ben yıllardan beri ders çalışma konusunda problemdim.forumlarda benim sorunlarımı yaşayan tabii ki birçok insan vardı,onlar bir şekilde hallettiler sorunlarını.kolay bir şey zaten,belki de kolay bir şey değildir.

    ve ben burayı tam olarak çözemedim.bana mesaj atanlar hep hocam diyor.neden birbirinize hocam diyorsunuz ki? ne bileyim kanka falan desek olmuyor mu? ben biraz salağımdır,açıklarsanız sevinirim.ya da açıklamayın boşverin.

    şimdi yarın için yine güzel bir plan yaptım.amacım 5 saat 15 dk çalışmak minimum.sağ olsun buradaki arkadaşlar neye nasıl çalışmam gerektiği konusunda bilgilendirdiler.bilinçli bir program oldu bence.

    herkesi seviyorum,iyi çalışmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.