Şimdi Ara

okulumu bırakabilirim, rahat değilim içim sıkılıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilirsiniz pek çoğunuz arkadaşlar beni.odtü de hazırlık okuyorum şuan. ama çok sorunum var.paylaşmak istiyorum sizinle kabul edersiniz.

arkdaşlar ilk olarak ist dan ank ya gidişte ciddi sıkıntılar yaşadım.ilk dönem ist a çok gidip dönmem gerekti.böyle olunca çok ders kaçırıp geri kaldım ve ilk dönemi çok düşük bir ortalama ile kötü kapadım.bunun vicdan olarak içimde yarattığı sıkıntıyı anlatamıyorum..

sonra ne bileyim ben farklı biriyim yaw alışamadım bir türlü.evimi özlüyorum ama annemi babamı değil, resmen odamı, arkadaşlarımı özlüyorum.

o kadar sıkılıyorum ki kafam hiç rahat etmiyor. sürekli içimde ders vs.. sıkıntısı var. derste çalışamıyorum hiç. vakit öldürüp iyice içimi sıkıyorum.

napayım ben arkadaşlar napayım yaaaa. kız demeyin boş artık göz kırpıp çıkıyorsun bu ne yaww. arkadaş edin demeyin var! var ama adam gibi adam arkadaşım yok sanırım öylesine arkadaşlar işte gezmek dolaşmak vs..

geceleri yatasım gelmiyor, sanki geceleri uykumdan çaldığım vakitler bana tatlı geliyor.ne bileyim yaa içimde bir sıkıntı var ama anlatamıyorum işte bee off alahım yaww daralıyorum cidden arkadaşlar. kötüyüm kötü çok kötü....

• ALISIRSIN

ILK SENE BIRAZ SIKINTILI GECER SONRA ALISIRSIN

TECRUBEYLE SABITTİR
  • ya ben ailemin yanında okudum ama anlattığın sorunların bçoğunu arkadaşlarım yaşadı. hemen pes etme alışıcaksın herkes nasıl alışıyosa sende alışıcaksın. ama üniversitede sanmıyorumki gerçekten iyi br arkadaşın olsun üniversite tamamen çıkar ilişkisi düzene ayakk uyduramıyosanda alışmaya çalış başka çareyok.
  • kardesim bende ilk yıllar benzer sorunlar cekmiştim cokda düsündüm bırakayım mı diye ama dedimki bunlarla yıkılmamam lasım hayatımızda etrafa baktın mı ne insanlar var bence iyi düsün zaten 4 sene inan cabuk gecior anlamıorsun bile ortalaman önemli deil sen yeterki kendini yetistir ve adam gibi adam ol notlar önemli deil canını sıkma ve güsel günler seni bekliyor kardesim eminim ben............

hayat dolu mutluluklar ve basarılar..........

unutmadan herzaman yanında ATAMIZIN fotografı olsun sıkıldın bakman yeterli gerisi gelecektir
  • kararlarını sadece sen verebilirsin,sonuçta bu senin hayatın!!! seni anlıyorum ama vereceğin karar ciddi bir konu ve bu konuda bende senin içinden seni çıltırtacak seviyeye gelen o cevabı vereceğim mücadele et ve dayan...bir kez daha düşün ve bulunduğun durumda değilde bambaşka bir ortam veya zamanda karar vermeye çalış,ama bence pes etme hayat zorluklarıyla var ve sonuna kadar savaşılmalı bu zorluklarla çünkü SON JOKER hakkını zaten şuanda bu hayatta kullanıyorsun
  • ilerde çok ararsın bu günlerini... keşke öyle sıkıntılarım olsa yine dersin...insan bir şeyler başarmak için belirli süreçleri yaşamak zorunda. kolay elde edilen şeylerden de sıkılıyor insan. iyi candan bir arkadaşın olsa bu kadar sıkılmazsın. zaman geçtikçe herşey yerine oturur sıkılarak hayatını yaşama.

zaten çağın hastalığı sıkıntı. sabretmeyi sebat etmeyi öğret kendine. tadını çıkararak bir şeyler elde etmeyi öğret kendine. hobilerin olsun bir şeylerle meşgul et kendini.
  • Bunlar gayet normal arkadasım ilksene zordur çevre edinmen ortama ayak uydurman derslere adapte olman birde aileden uzaksan okulu bırakma sendromlarına girebilirsin

bizzat yaşanmıştır her gün okulu bırakıyorum diye diye üniyi bitirdik

bırakırsan da cok pişman olursun özellikle de bölümünü seviyorsan bu saydıkların boş
    zaman geri gelmiyor nede olsa vaktini boşa harcama

yapman gereken cok fazla dusunmeyeceksin olmadı yapamıyorum demeye devam edersen körüklenir kalırsın

vesselam relax ol gerisi hikaye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar tşk ederim hepinize...

ortama ayak uydurmakta bir sorunum yok.içmeyede gidiyoz, gitar çalıp sigarının deminede geliyoz geyikte oluyor makara da geziyoz tozuyoz ama hep içimde aklımı kemiren beni bitiren bir sıkıntı var. yüzüm gülüyor o an ama aslında ne gezdiğim keyif alabiliyorum neden dolaştığımdan.

evimi özlüyorumdan kasıt annem babam değil ben tamamiyle saatlerimi geçirebildiğim odamı özlüyorum.

hobilerim var belkide sıkımtım bundan.burada tamamen başka bir erdem oldum.hergün tekdüze bir hayat.yat kalkp ders çalış hep aynı yerlerde takıl sonra gene sabah ders. ama ben sanki evimde ki odamda daha bir özgürüm. bilmiyorum be arkadaşlar vallahi halimede üzülüyorum.buraya gelmek içinde çok çabam oldu ama bilmiyorum iştee iyi hissetmiyorum kendimi..
  • bölüm ne? eğer iyi bir bölümdeysen,iyi düşün derim,bu günler geçecek,esas hayat okuldan sonra,para ve kariyer sahibi olduğunda başlıyor.
    hepimize oldu bu durumlar,okulun imkanlarından,gençliğinden yararlan karamsarlığa kapılacağına bence...
  • Aynı sorun bende de var. Şu an ikinci sınıfım bazen öyle bir noktaya geliyorum ki herşeyimi toplayıp İstanbul'a dönmek istiyorum. Hala alışamadım. İstanbul'a ailemin yanına gittiğimde dönmek istemiyorum buraya. Alışamadığım için derslerede önem vermiyorum. Ortalamam 0.70 büyük ihtimal buyüzden 1.80 barajına takıldım. Okul uzayacak. Ama yapamıyorum işte. Yeniden sınava girip İstanbul'da bir üniversiteye girmek istesem geçen 2 senem heba olacak.

Bakalım tekrardan öss'ye girip Marmara'da kaldığım yerden devam edebilirsem öyle yapacağım...
  • alışırsın çok kafana takma bence, başka bi şehirde ailenden evinden uzakta okumanın zorlukları vardır ama üstesinden gelinemeyecek kadar ağır değil bence sonuçta başka şehirde okuyan bi sürü insan var
  • bölümüm bilgisayar öğrt. bölümde değilim zaten ingilizce hazırlık görüyorum.zaten iş burada başlıyor.ezber dayalı şeyler bana çok itici geliyor.aslında ezberimde kuvvetlidir ama ezber çok sıkıcı keyifsiz olunca isteksiz oluyorum öylede sallayıp duruyorum dersleri. ama bir matematik bir gemometri fizik kimya neyse artık hangi ders olursa olsun ağlatırım ortalığı ama gel gör ingilizce işte..

aslında önümüzdeki yıl için için istediğim her üni ye gidebilirim bir sorun yok ama okulumda güzel imkan vs.. benim derdim ailem-odam-derslerim 3 lüsü sanırım.. bakın saat kaç olmuş yarın 8:40 dersim var ama ben geçmişim yurdun önüne, dışarıda almışım pc yi kucağıma forumda yazıyorum bu soğukta.elimde de sigara anlatabildim mi arkadaşlar halimi.sanki böyle yapınca iyi yapıyormuşum gibi rahatlıyormuyum yoksa iyice bunalıma mı giriyorum onuda bilmiyorum.çek sigarı en derinden diyor içimdeki erdem sanki dünya üstüme yıkılmış gibi

• alışırsın zamanla.hazırlık olduğundan zaman yavaş geçiyor bölüme gel uçurcaklar seni
  • Ben de konya selçuk üniversitesinde hiç istemediğim otomotiv bölümünde okuyorum.
    Seninkine benzer bir durum yaşıyorum. Ancak daha da kötüsü, arkadaşlarımın çoğu ya askerde ya da diğer üniversitelerde.
    Bu dönem alttan 9 olmak üzere 15 ders alıyorum, ki alttan kalan motor dersi bu dönemin 3 dersiyle çakıştığı için şimdiden dönem uzatmış oldum.

Maddi durum olarak da sıkıntıdayım. 150 lira borcum var, nasıl ödeyecem bilmiyorum.

Yapabildiğim tek şey herşeye gülüp geçmek
    Bunlar da çözülür er geç. Takmaya hiç gerek yok, takarsan zararlı çıkarsın.

Boşver dünya nasılsa dönüyor, keyfine bak

• arkadaşlar hazırlıktada durumum sakat oda çok kafama takılıyor anlatayım mı..
  • yaw hazırlığın nesi sakat keşke bir daha okuyabilsem
  • arkadaşlar ilk dönem ist a gidip gelme (zorunluydu ama) olayı biraz abartıya kaçınca derslere acaip turist kaldım.sıfır ingilizceyle başlamıştım millet nerelere gelmişti konu olarak.birde gene bir eşşeklik ettim allah cezamı verdi speaking sınavını kaçırdım.sonuçta ilk dönem 50 üzerinden 20 topladım.2. dönem ise en az 50 üzerinden 30 toplamam gerek yoksa okuldan shuting oluyorum ve şuan benim gibi herşeyi salmış bir öğrenci için biraz zor gözüküyor. bu da başlı başına içimi sıkıyor.hani çalışsam olur diyecemde şimdiye kadar yapmış olduğum süregelen yanlışların verdiği morel bozukluğuyla iyice moralsiz olup kendime kızıp ders çalışamaz hale geliyorum.kısacası dağıldımmm be arkadaşlar dağıldım resmen nerde öss yi fulleyen erdem.şuraya bakın resemen bitiyoz günden güne off allahım yaa içimi ferahlat alahım yaaaçkafaı yicem arkadaşlar..
  • en kötü ihtimal eylülde geçersin, ayrıca toplanır yani 30 puan çok zor bir şey değil stres yapmana gerek yok
  • ipin ucunu kaçırınca sende "ne yapacağım ben şimdi paniği" başlamış. panik halinde olduğun için de ne yapacağını bilemiyorsun. yapacağın iki şey var . ya çok çalışıp işin ciddiyetiyle oranlı çalışacak çaba harcayacaksın. ya da boşverip çalışmayacaksın sadece üzüleceksin. bana kalırsa çaba harca çalış derim . kaydını dondurabilirdin de keşke bu yolu deneseydin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.