Şimdi Ara

okulu bıraktım ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
11.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 yaşındayım liseyi bıraktım ve açıktanda okumak istemiyorum hangi işe girersem iyi para kazanırım ve hayatımı sürdürürüm

• Yapay Zekanın Yanıtı

Okulu Bıraktım, Şimdi Ne Yapmalıyım?

Okulu bırakma kararı önemli bir karardır ve dikkatlice düşünülmelidir. Bu kararı aldıysanız, geleceğiniz için doğru yolu bulmanıza yardımcı olacak birkaç seçenek mevcuttur.

Eğitime Devam Et

Okulu bırakmak eğitiminizi sonlandırmanız gerektiği anlamına gelmez. Başka eğitim seçeneklerini düşünebilirsiniz:

• Meslek Edinme Kursları: Kısa vadeli kurslar, belirli bir sektörde beceri kazanmanıza ve işgücüne hızlıca girmenize yardımcı olabilir.
    • Uygulama Okulları: Uygulama okulları, teorik bilgiyi pratik deneyimle birleştiren uygulamalı eğitim programları sunar.
    • Uzaktan Öğrenme: Uzaktan öğrenme programları, geleneksel okul ortamına gitmeden eğitim almanızı sağlar.

İş Deneyimi Kazan

Eğitim yolundan ayrılmak istemiyorsanız, iş deneyimi kazanmak kariyerinizi ilerletmenize yardımcı olabilir.

• Part-Time İşler: Part-time işler, değerli beceriler kazanmanıza ve iş etiğini geliştirmenize yardımcı olabilir.
    • Stajlar: Stajlar, belirli bir sektörde deneyim kazanmanıza ve potansiyel işverenlerle bağlantı kurmanıza olanak tanır.
    • Giriş Seviyesi Pozisyonlar: Bazı işverenler, resmi bir diploma gerektirmeyen giriş seviyesi pozisyonlar sunar.

Askerlik Hizmeti

Askerlik hizmeti, disiplin, liderlik becerileri ve değerli mesleki eğitim sağlayabilir. Askerlik hizmeti, gençlerin olgunlaşmasına ve gelecek kariyerleri için temel oluşturmasına yardımcı olabilir.

Kendi İşini Kur

Girişimcilik ruhunuz varsa, kendi işinizi kurmayı düşünebilirsiniz. Ancak, başarılı bir iş kurmak zaman, çaba ve finansal yatırım gerektirir.

Yardım Alın

Okulu bıraktıktan sonra ne yapacağınız konusunda karar vermekte zorlanıyorsanız, yardım istemekten çekinmeyin:

• Ebeveynler veya Vasiler: Aileniz destekleyici olabilir ve seçeneklerinizi değerlendirmenize yardımcı olabilir.
    • Okul Danışmanları: Okul danışmanları, eğitim ve kariyer seçenekleri hakkında rehberlik sağlayabilir.
    • Kariyer Danışmanları: Kariyer danışmanları, güçlü yanlarınızı keşfetmenize ve gelecek kariyer yollarını belirlemenize yardımcı olabilir.

Okulu bırakmak önemli bir karardır, ancak bu geleceğiniz için tek seçenek değildir. Eğitime devam ederek, iş deneyimi kazanarak, askerlik hizmetine girerek, kendi işinizi kurarak veya yardım alarak geleceğiniz için doğru yolu bulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankemik42

15 yaşındayım liseyi bıraktım ve açıktanda okumak istemiyorum hangi işe girersem iyi para kazanırım ve hayatımı sürdürürüm

neden biraktin ailende para durumu nasil kişiliğin nasil ne işe meraklisin hayattan beklentin ne ?
  • Yil olmus 2012 sen iyi bir iste calismak istiyorsan liseyi ve iyi bir universiteyi bitirmek zorundasin.Lise birakilir mi Allah askina

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mulsanne

Yil olmus 2012 sen iyi bir iste calismak istiyorsan liseyi ve iyi bir universiteyi bitirmek zorundasin.Lise birakilir mi Allah askina

+1
  • Okulu bırakmışsın daha ne yapacan...

• quote:

Orijinalden alıntı: AVARE.

Okulu bırakmışsın daha ne yapacan...
    çalışırken açıktan da okuyabilirsin aynı zamanda
    askere gitmeden liseni bitimiş olursun
    sonrada üniye falan girersen tecilletirsin..
  • quote:

Yil olmus 2012 sen iyi bir iste calismak istiyorsan liseyi ve iyi bir universiteyi bitirmek zorundasin.Lise birakilir mi Allah askina

.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: l053r

quote:

.

Alıntıları Göster
    En azından liseyi açıktan bitir, toplum içinde ilkokul mezunuyum demek seni yerin dibine sokar. Şimdi farkında değilsin ama olacağı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

En azından liseyi açıktan bitir, toplum içinde ilkokul mezunuyum demek seni yerin dibine sokar. Şimdi farkında değilsin ama olacağı bu.

Alıntıları Göster
    Adama saldırmayın bilip bilmeden belki bakmak olduğu bir Ailesi vardır zorda kalmıştır.
    Neden bıraktığı sorulmalı önce.
  • git bir yere cirak olarak gir baska birsey yapamazsin

• mesajim bulunsun yazarim

• Lise diplomasi olmadan hiç biryere giremezsinki.limon falan sat yavaş yavaş büyütür pazarda tezgah açarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: I. Esprisyen

Adama saldırmayın bilip bilmeden belki bakmak olduğu bir Ailesi vardır zorda kalmıştır.

Alıntıları Göster
    Şu sıra en cazip meslek Bilgisayar network veya yazılımcılığı veya tamirciliği.

Vakit kaybetmeden bu konuda iş yapanlarla görüş, bari zamanla işi öğrenir, sebat edersen de rahat hayatını sürdürürsün.

Bir, iki sene içinde baktın iş zor geldi gene okuluna bıraktığın yerden dönersin.
    Okulu kesintiye uğratmasan iyiydi, neyse artık seneye okullar açılasaya kadar bir dene kendini, kapı açık istediğin zaman okuluna git ve devam edeceğini söyle.

Panik yapma, başın sıkışınca gene burda konu aç, herkes yardımcı olur.

• Tekrar okula başlamalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3AA68E795

Tekrar okula başlamalısın.
    Berber ol şu günlerde forumda berber sıkıntısı çekip konu açan çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Şu sıra en cazip meslek Bilgisayar network veya yazılımcılığı veya tamirciliği.

Vakit kaybetmeden bu konuda iş yapanlarla görüş, bari zamanla işi öğrenir, sebat edersen de rahat hayatını sürdürürsün.

Bir, iki sene içinde baktın iş zor geldi gene okuluna bıraktığın yerden dönersin.
    Okulu kesintiye uğratmasan iyiydi, neyse artık seneye okullar açılasaya kadar bir dene kendini, kapı açık istediğin zaman okuluna git ve devam edeceğini söyle.

Panik yapma, başın sıkışınca gene burda konu aç, herkes yardımcı olur.

Alıntıları Göster
    kayserili bi tanıdığım vardı, izmirde fen lisesinde okuyodu (dersleri de iyi idi) ve birçok ülke meselesine çok ilgili, hayattan kopuk olmayan sosyal biri idi. lise 2 ye giderken (ozamanlar lise 3 yıl tabi) okulun bi yararı yok deyip fen lisesini bırakıp memleketi kayseriye döndü. aradan yıllar geçti ama hiç görüşmedim bidaha, ne yapmıştır bilmem artık.

senin için de en uygunu tabiki kendi işini kurmak olacak, hangi alanda çalışacağına kendin karar verirsin ama hedefin mutlaka bi seviyeden sonra kendi işini kurmak olmalı yoksa ömür boyu kölelik yaparsın (tabi tanıdığın falan varsa o ayrı)

• Kunduracı ol benim gibi istanbuldaysan gedikpaşaya gel yol gösteririm

• Yurtdisina kac

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I. Esprisyen

Alıntıları Göster
    bakmak zorunda bi ailem yok sadece okulu sevmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankemik42

bakmak zorunda bi ailem yok sadece okulu sevmiyorum.

Alıntıları Göster
    aktör ol
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.