Şimdi Ara

Okulu bırakmak istitorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lise 2 ye gidiyorum önümde bir üniversite sınavı var ama ben bu sınava hazırlanmak istemiyorum şuan yüksek puanlı kaliteli bir lisedeyim ama mesleğe geçmeyi düşünüyorum bu yaştan sonra bir işe yararım sizce yada direk açıktan okuyup çıraklığa mı yönelmeliyim varsa meslek önerileriniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sebep ne. yüksek puanlı bir lisedeyken özellikle

• himezp2 H kullanıcısına yanıt
    Tr şartlarında o kadar emeğe değeceğini düşünmüyorum yani burdaki mühendis Avrupa'daki asgari ücretliyle aynı hayat standartında

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aposken A kullanıcısına yanıt

o kadar da değil abartma. Avrupa'da kiralar asgari ücretin yaklaşık 3'te 2'ine denk geliyor. çok konforlu bir yaşam sürmüyorsun ucu ucuna yetişiyor youtube'a yazarak bulabilirsin. bu 1.

ikincisi neden standartını bu kadar düşürüyorsun burada oku Avrupa'da bir mühendis olarak çalış?

üçüncüsü emin ol internet forumları kullanan insanların çoğu hayatsız ve vasat insanlar. çalışan çabalayan insan gelip buraya hüngür hüngür ağlamaz. ya kazanır ya kaybeder.

dördüncüsü meslek öğrenin kendinizi kurtarın diyenlere bakma onlar kendi çocuğu olsa gene meslek öğrenmeye göndermez. sanayi vb yerlerde öyle herkes kolay kolay sivrilemiyor. KYK odamda birisi var, liseyi açıktan okuyup 4 sene sanayide çalışmış dükkan açarım diye. sonra acayip bunalmış ve şimdi üniversite okuyor. adam kirin pasın vücut işinin altında depresyona girmiş. şimdi güzel güzel ünisini okuyor yarın klimalı ofisinde senin eline projeyi verip tatiline çıkar.

ve en önemli tavsiye: azıcık dahi sevdiğin, yaparken vakit öldürdüğün, başına severek oturduğun, sende merak uyandıran, kafanı kurcalayan, sana araştırma yaptırtan bir alan varsa ona yönel. günümüz dünyası garantici korkakları sindirecek bir dünya. tutkulu olduğu işi yapanlar her zaman ön plana çıkar. ha ben tamirci olacağım zanaat seviyorum bir tamir dükkanında daha önce çalıştım orada olmaktan mutluluk duyuyorum diyorsan o bambaşka bir mevzu. ama sanki o yok da, internette söylenenlerden etkilenmişsin ve biraz kaygılanmışsın o yüzden garanticilik yapıyorsun. ama merak etme passion and hard work always pays off.

• bu yaz iyice düşün, hatta mümkünse ileride çalışmayı düşündüğün ortama gir. mesela meslek lisesi mezun adam genelde fabrikalarda elektrikçi, otomasyoncu, bakımcı, teknisyen vb. olarak yer alır.

onların çalıştığı alanlara bak ona göre gir. ona göre kararını ver.

ha ama diyelim sen normalde müh istiyorsun, ama gelecek kaygısı seni kendinden şüphe ettiriyorsa;

çok çok değerli hoca Doğan Cüceloğlu, ABD'de doktora yaparken dersleri çalışıyor çalışıyor anlamıyormuş, notları düşük geliyormuş ve programdan atılacakmış, en son intihar etmeyi düşünmüş ama köydekiler laf eder diye etmemiş bir insan.

bugün baktığın zaman ne kadar değerli bir psikolog, literatüre çok değerli katkıları oldu kitapları on binler sattı insanlara feyz oldu. ama o adam bile böyle kaygılarla boğuştu. herkes kaygılar yaşar, mücadele edip kendini yenebilenler, içindeki şüpheyi yenebilenler kazanır. bırakanlar kaybeder ve bir ömür pişmanlıkla yaşar. "keşke daha çok çalışsaydım korktuğum kadar büyük bir şey değilmiş"

yani ÖZET: sen zaten bakımcı teknisyen olmak istiyorsan, meslek öğrenmek istiyorsan makinelerle haşır neşir olmak istiyorsan mükemmel bir adım, meslek lisesine geçebilirsin. AMA normalde başka bir şey olmak isteyip kaygılar yüzünden geçiyorsan berbat bir adım.

• himezp2 H kullanıcısına yanıt
    Tamam çok teşekkürler dediğin gibi bu yaz iyice düşünüp kararımı vereceğim tekrar çok sağoll vakit ayırdığın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aposken -- 15 Mayıs 2025; 6:51:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence en azından liseyi normalden oku üniversite allah kerim oraya 50 yaşında bile girersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lin Kuei. -- 15 Mayıs 2025; 7:4:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    okulu bırakmak istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.