Şimdi Ara

Okulu bırakıp tekrar sınava girsem ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba şuan 2 yıllık bi üniye kaydım var 2 ay sonra tecilim bitiyo bu sene 4. senesiydi okulun ve okula gitmediğim için bitmedi askerliğim 2 ay sonra tecil süresi bitiyo ben bu sene ygs ye girip açık öğretim yazmak istiyorum ilk yazıldığım okulu bırakıp sınava girip açık öğretim okusam askerliğim tecil olur mu ?

herhangi bir problem yaşamamak için 2 ay içersinde askerlik şubesine gidip durumu beyan etmem gerekir mi ?

ygs ye girip 4 yıllık bir bölüm yazıcam açık öğretimden. İkinci üniversite gibi değilde ilkini bırakarak yazılıcam.

Ama tecil olmuyosa bu şekilde ve okulu bırakmadan ikinci okulu yazmam gerekiyosa öylede yaparım bilmiyorum bi şekilde askerliği 29 a kadar tecil ettirmem lazım nasıl bir yol izleyeyim ?

• http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-islemleri-hakkinda-sikca-sorulan-sorular

8. 1990 doğumluyum. 2 yıllık meslek yüksekokuluna 20 Eylül 2013 tarihinde kayıt yaptırdım. 25 Ekim 2015 tarihinde ilişiğimi kestirdim veya mezun oldum. Askerlik ertelemesi için askerlik şubesine müracaat ettiğimde askerliğim ne zamana kadar ertelenir?

Fakülte/yüksekokulda öğrenim görmekte iken, ilişiğini kestirenler ilişik kesme belgeleri ile birlikte askerlik şubesine müracaat ettiklerinde askerlikleri ilişik kesme tarihleri esas alınarak 29 yaş sınırı içerisinde olmak kaydıyla iki yıl süreyle ertelenmektedir. Bu nedenle askerliğiniz 31 Aralık 2017 tarihine kadar ertelenebilecektir.

http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri

1. f. Öğrencilerin okul kaydı, ilişik kesme, mezun olma gibi her türlü durum değişiklikleri okullarınca iki ay içerisinde kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine bildirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 20 Eylül 2017; 10:28:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-islemleri-hakkinda-sikca-sorulan-sorular

8. 1990 doğumluyum. 2 yıllık meslek yüksekokuluna 20 Eylül 2013 tarihinde kayıt yaptırdım. 25 Ekim 2015 tarihinde ilişiğimi kestirdim veya mezun oldum. Askerlik ertelemesi için askerlik şubesine müracaat ettiğimde askerliğim ne zamana kadar ertelenir?

Fakülte/yüksekokulda öğrenim görmekte iken, ilişiğini kestirenler ilişik kesme belgeleri ile birlikte askerlik şubesine müracaat ettiklerinde askerlikleri ilişik kesme tarihleri esas alınarak 29 yaş sınırı içerisinde olmak kaydıyla iki yıl süreyle ertelenmektedir. Bu nedenle askerliğiniz 31 Aralık 2017 tarihine kadar ertelenebilecektir.

http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri

1. f. Öğrencilerin okul kaydı, ilişik kesme, mezun olma gibi her türlü durum değişiklikleri okullarınca iki ay içerisinde kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine bildirilir.

Hocam teşekkür ederim emeğin için lakin tam cevabımı alamadım yada anlamadım.

Ben 29 a kadar askerlik tecil işlemini uzatıp 29 dan sonrada bedelli fırsatı kovalamak istiyorum.

Bu sebeple durumumu tekrar yazayım

2 yıllık bir myo ya kayıtlıyım 4. yıl oldu bitmedi 5. yıla giriyoruz bu okula düzenli olarak harç parası yatırsam 29 yaşıma kadar askerliğimi tecil ettirebilirmiyim yaşım şuan 24.

Eğer 2 yıllık myo ile bu işi yapamıyosam 4 yıllık açık öğretim fakültesi yazsam ygs ye girip o okul ile devam etsem 29 yaşıma kadar işi götürebilirmiyim ?

eğer 4 yıllık yazarsam orayı okur bitiririm bedelli kazanamazsam en azından 5 ay yaparım askerliğide.

• Sana azami süre için tecil hakkı verilmiş o süre bitmiş myo devam edebileceğini düşünmüyorum.

Kanunen eğer kişi üniversiteden kaydını sildirirse 2 yıl tecil hakkı var. 1. soru sana benzer bir durum muhtemelen yararlanabileceğini düşünüyorum sonrasında 2 yıl tecil hakkını kullanıp bu süre içerisinde istediğin bir üniversiteye kayıt yaptırabilirsin. Eğer 29 yaşında lisans mezunu bitiremezsen kaydın yenilenmez askerlik yaş problemin yüzünden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Sana azami süre için tecil hakkı verilmiş o süre bitmiş myo devam edebileceğini düşünmüyorum.

Kanunen eğer kişi üniversiteden kaydını sildirirse 2 yıl tecil hakkı var. 1. soru sana benzer bir durum muhtemelen yararlanabileceğini düşünüyorum sonrasında 2 yıl tecil hakkını kullanıp bu süre içerisinde istediğin bir üniversiteye kayıt yaptırabilirsin. Eğer 29 yaşında lisans mezunu bitiremezsen kaydın yenilenmez askerlik yaş problemin yüzünden.

Yani şuan artık myo ya yeni yılda devam edemicem doğrumudur ? Bu sebeple yeni üniversite kazanmam gerekiyor ?

Bunun içinde benim bir an önce askerlik şubesine gidip 2 yıllık tecil hakkımı kullanmam gerekiyor yeni üniversite yazacağımı beyan etmem gerekiyor tecil hakkımı alıp üniversiteye girmem gerekiyor doğrumu anladım ?

İlgin için teşekkür ederim hocam saol.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.